Meer lezen is goed voor U

Na 5 ½ jaar regelmatig over boeken, recensies en tips geschreven te hebben, ga ik ermee stoppen. 

 

Ik blijf lezen, me informeren, maar ik schrijf er niet meer over. NRC, andere kranten of media doen dat uitstekend. En zo krijg ik meer tijd voor andere prioriteiten.

 

 Catfulness is het nieuwe mindfulness...De rubriek in de Volkskrant over nieuwe boeken/bestsellers en CNPB-top tien:  https://www.volkskrant.nl/boeken/cpnb-bestseller-60-van-deze-week-catfulness-slapende-tijger-en-alvast-wat-woii~a4564981/ is goed voor veel inspiratie en leesplezier.

 

Afro-Europese schrijvers:... 'Als ik mijn verhaal niet vertel, zullen anderen het doen op een manier die ik niet leuk vind.' Dit citaat van de schrijver Babah Tarawally twitterde New Urban Collective naar aanleiding van de presentatie-avond van de bundel 'Zwart, Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen'. https://www.volkskrant.nl/buitenland/afro-europese-schrijvers-bestormen-de-lage-landen~a4565569/

En vlg. Bill Gates moet je dit boek gaan lezen – is nog niet uit - Enlightenment Now by Steven Pinker. Enlightenment Now is an amazing book. It makes the case for why you should be an optimist about where humanity is headed more persuasively than anything else I’ve read. I think it could convince even the most hardcore pessimist that the world is getting better.En dan nog even dit – voor zover het nog kan: Verboden prentjes en pretjes: dit zijn de zeven zonden van de erotische kunst.

https://www.topics.nl/verboden-prentjes-en-pretjes-dit-zijn-de-zeven-zonden-van-de-erotische-kunst-a9455145demorgen/41f2ebe627aa06d5f00c149fa5e0901883208ad9471d09fdf95c82eb80e5aca6/?referrerBrand=vk&utm_campaign=topics-integratie-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=volkskrant

 

...Smullen.... wat is de overeenkomst tussen Macron, Kim Jong Un en Paddock, de moordenaar van Las Vegas? Ze zijn ofwel vrijmetselaar of werden als marionet door vrijmetselaars misbruikt. Huh? Wist u dat niet? Tja, het werd door de mainstream-media natuurlijk geheim gehouden.

Maar alles wijst erop: Macron vierde zijn winst als president in het binnenhof van het Louvre (optisch door de glaspyramide naar voren gehaald). En architect Pei zei zelf, dat deze pyramide uit 666 glasstenen bestaat...; het werk werd in opdracht gegeven door MItterand, die vrijmetselaar zou zijn. En 666? Is het getal v/d duivel. Jawel. En de rood-zwarte maskers tijden de show? Vagevuur en kleur van Satan....Of te wel, Macron’s feestje is een vrijmetselaar-satanistische party....

 

We weten dit nu dankzij G. Wisnewski en zijn boek ‘’geheim, verborgen en vergeten’’...Dat stond er niet. In de kranten. Wel...het boek wordt door de Kopp-uitgeverij als ‘’kritische terugblik op 2017’’ gekenmerkt. De schrijver zelf wil lezers een röntgen-bril opzetten, waarmee ze de wereld vol onderliggende boodschappen en leugens kunnen doorzien. Zo, dan weten we dat....Want let op, ergens bestaat er een verborgen, geglobaliseerd systeem die werken aan een nieuwe wereldorde. In zijn boek werkt hij zo duidelijk met vermoedens en veronderstellingen, dat je je afvraagt, hoe dit als ‘’onthulling’’ kan gelden. Maar het is een best seller....Ook bij Der Spiegel.

 

En wil je weten wat achter de Buzz Cut zit (vrouwen met ultrakort haar)? Daarmee starten de media een globaal heropvoedingsprogramma, om meisjes lesbisch te laten worden. En dat komt globalisten ten goede, die allen tot gender neutrale werk’’bijen’’ (darren...) voor nieuwe communistische slaaf-planeten fokken....Kim Jung is zo’n globalist...

En we zien gelijk ook de link met Las Vegas...want het Mandalay Hotel, waarvandaan de schutter vuurde, staat in de nabijheid v/h Luxor Hotel (= piramidevorm); of te wel, de plaats des doods ligt aan de voet van een giga-vrijmetselaarstempel.

 

Het is niet zozeer de platheid van zijn argumenten, noch het hulpeloze spraakgebruik of het alles op elkaar hopen van schijn-logica, waardoor serieusheid en causaliteit voorgespiegeld worden. Het ergste is, dat dit boek verkoopt! Kennelijk geloven veel mensen in zijn theorieën. En dat is nu weer een gevolg van de epistemische crisis in de wereld (epistemisch= herkenningstheorie). Die theorie in de filosofie, die onderzoekt, hoe we dingen kunnen weten, en wat het betekent, als iets juist of fout is. Maar...wat als mensen zich niet meer baseren op feiten?

 

Met DDD verbaast niks meer...de epistemische crisis is daar verder dan in Europa/rest v/d wereld. Debatten worden gevoerd in parallelle werelden. Mensen die en Fox News kijken en NY Times lezen? Weinigen. Interessant is, dat dit soort nieuwe theorieën kennelijk een indicator vormen voor de fragmentatie v/h publiek, en dat schaadt de democratie. Want, als de maatschappij  het niet meer eens wordt over wat ‘’waar’ ’is, kunnen ze ook de ernstige problemen van de 21e eeuw niet meer oplossen, aldus Butler, in zijn boek ‘’samenzweringstheorieën’’(Suhrkamp).

 

Dus? Meer taal-, media- en geschiedenisonderwijs op scholen, zodat mensen vroegtijdig leren, teksten en argumenten kritisch onder de loep te nemen. Want...samenzweringstheorieën kun je zelfs met argumenten niet meer weerleggen....Süddeutsche Zeitung. 

In het NuZakelijk een overzicht van zogenaamde ‘’game changing’’ boeken; ofwel boeken, die door CEO’s worden gelezen. Bekende ondernemers werden gevraagd naar hun favoriete boeken en films. Hier de verkorte tekst uit NuZakelijk:

 

Jop van de Graaf (saladebar SLA) noemt The Untethered Soul van Michael A. Singer "een echte eye opener". Over het herkennen van het ego en hoe je jezelf daar los van kunt zien. Econoom, ondernemer en mindfullness-trainer Michael Singer gaat in het boek in op de vraag 'wie ben ik?' De Amerikaanse auteur komt daarbij tot de conclusie dat we onze identiteit kunnen vinden in ons bewustzijn. Met meditatie valt bewuster te leven en pijnlijke zaken uit het verleden leer je loslaten. Leidt tot meer geluk.  

 

Mark de Lange (brillenmerk Ace & Tate) geeft deze boekentips: Let My People Go Surfing van Yvon Chouinard, The Ego is the Enemy en The Obstacle is the Way, beiden van Ryan Holiday. Ook raadt de ondernemer de documentaire Supermensch: The Legend of Shep Gordon aan, over het leven van Hollywood-ondernemer en filmproducent Shep Gordon. 

 

Marco Aarnink (Print.com) noemt zichzelf "absoluut geen lezer". Voor hem is de praktijk daarom het belangrijkste. Zijn tip (met een knipoog): "Het mooiste is om onderdeel te zijn van de praktijk en om na verloop van tijd je eigen verhaal op te kunnen schrijven. Veel werken, daar leer je een hoop van. Minder lezen/meer werkervaring dus.

 

Harald Swinkels (directeur bij energieleverancier NLE) heeft een hekel aan managementboeken. "Maar als...dan toch: de biografie van oud-Apple-voorman Steve Jobs, geschreven door Walter Isaacson.

De film The Secret of my Success (1987) waarin Michael J. Fox zijn eigen succes vormgeeft, was voor Swinkels een inspiratiebron om te beginnen met ondernemen. Ook tipt hij de meer recente film The Big Short (2015) over het barsten van de huizenbubbel in de VS en de economische crisis die volgde.

 

Jeroen Doorenbos (medeoprichter van de Groningse telefoonverkoper Belsimpel) vindt het lezen van veel boeken een goede zaak.O.a. Work Rules van Laszlo Bock, hoofd van Innovative People Operations bij Google. Het boek geeft een blauwdruk van hoe je als organisatie het beste talent kunt aantrekken en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze werknemers ook slagen in hun functie.

https://www.nu.nl/ondernemen/5029181/boeken-moet-volgens-bekende-ondernemers-lezen.html

Genieten van leuke strips is er niet meer bij. Alles moet genderneutraal, of zonder akelige toestanden als slavernij en gekleurde medemensen en zo....IK WIL GEWOON MET PLEZIER LEUK LEZEN! Maar helaas, dat wordt verknald:

 

Zo langzamerhand begin ik me af te vragen in welke wereld ik ben beland...Kom me niet aan Kuifje!? Of toch? Een Franse filosoof – Vincent Cespedes - beweert, dat Kuifje in feite een meisje is, mogelijk zelfs aseksueel. Nee he?

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/tintin-woman-girl-femme-asexual-comic-character-herge-vincent-cespedes-philospher-theory-a7960561.html