Meer lezen is goed voor U

Tussendoor boek

Al heel lang roep ik, dat zolang Netanyahu aan de macht is, er geen staat voor de Palestijnen komt; want dat past niet in zijn politieke machtsspel. Nu, op de dag van de verkiezingen in Israel - 17 maart - is de hamvraag: wordt het weer Bibi of gaat het roer om? Wat een vooruitzicht voor de Palestijnen, om hem vlak voor deze verkiezing te horen zeggen ''Als ik regeer, komt er geen Palestijnse staat''. Weg, hoop op vrede, economische groei en vooral een eigen leven kunnen opbouwen. En terug komen in de plaats daarvan wanhoop, haat en mogelijk nog meer geweld; want er is geen uitzicht op verandering. Niet fraai.

Die Welt maakte me opmerkzaam op dit boek: Ari Shavit ''Mijn geloofde land''. En een recensie over de inhoud van dit boek vind je hier:

http://ferdidelange.blogspot.com.es/2014/06/tussen-dreiging-en-bezetting-mijn.html 

Zoals Ferdi de Lange het omschrijft: Mijn Beloofde Land is niet alleen een meeslepende geschiedenis van Israël, maar zet ook tot denken en maakt de complexiteit van Israël en haar omgeving inzichtelijk. Voor een ieder met enige interesse in de internationale politiek in het algemeen en het Midden-Oosten en Israël in het bijzonder is dit een niet te missen boek. 

Het boek werd in het NL door Spectrum uitgegeven anno 2013.