Meer lezen is goed voor U

De nieuwste Salman Rushdie

2 jaar, 8 maanden en 28 nachten; het nieuwste boek van Salman Rushdie….Het zou wat zijn, als je de terroristen als een boze geest weer kon terugsturen in de fles….

 

Salman Rushdie, een van de grote auteurs van onze tijd, heeft een adembenemende roman geschreven, een mengeling van geschiedenis, mythologie en een tijdloos liefdesverhaal. In de nabije toekomst, nadat New York is getroffen door een zware storm, ontdekt een nuchtere hovenier dat zijn voeten de grond niet meer raken. Een stripboekschrijver wordt wakker in zijn slaapkamer en ziet een geheimzinnig wezen dat lijkt op zijn eigen creatie. Een verleidelijke rijke-mannen-verslindster wordt geronseld om krachten te bestrijden die het voorstellingsvermogen te boven gaan. Zonder het te weten stammen zij allemaal af van grillige, wispelturige, lichtzinnige wezens, de jinns, die in een parallelle wereld leven, door een dunne sluier afgescheiden van de onze. Wanneer de grens tussen de werelden definitief wordt doorbroken, zullen de kinderen van de jinns een belangrijke rol spelen in een grootse oorlog tussen rede en religie, licht en duister. Rushdies roman, geïnspireerd op de traditionele 'wonderverhalen' uit het Oosten, is een satirisch, vrolijk en bovenal prachtig eerbetoon aan de kracht van verhalen, en een meesterwerk over eeuwenoude conflicten die ook de huidige wereld beheersen.

 

De recensies zijn verschillend; van schitterend, prachtig geschreven, ingewikkeld en lastig leesbaar tot meesterwerk. Oordeel zelf.

 

…Zijn grappigste boek sinds tijden. Maar met een ongemakkelijke waarheid onder de grappen. –The Daily Telegraph 

….Amusant en ingenieus. – The Guardian

….Een boek vol zelfspot en anti-magie – The Atlantic 

….Een wervelend sprookje over geesten en genieën. – The Washington Post 

…De verbijsterende Arabische nachten van Salman Rushdie. – The New Republic 

http://www.atlascontact.nl/boek/twee-jaar-acht-maanden-en-achtentwintig-nachten/

 

Over een week is hij via Amazon.es te bestellen; ik ben heel benieuwd