Medisch, gezondheid en milieu

Statines - cholesterolverlagers - zijn gif

Een nieuw onderzoek in Engeland zorgt voor veel ophef; de controversie over statines. U weet wel, die zogenaamde prachtige cholesterolverlagers, die iedere arts voorschrijft..Uit het onderzoek blijkt een link tussen meer dan 20.000 aangiftes van bijwerkingen en ruim 227 doden. En dat is nog maar het tipje van de ijsberg, omdat vele artsen nog onvoldoende statistieken bijhouden of informatie doorgeven. De statines blijken – op basis van informatie door artsen over hun patiënten – heel veel niet-omkeerbare, nare bijwerkingen te vertonen zoals spier-afbraak, spierpijn, bloedafwijkingen, diabetes, huidaandoeningen, verstoringen van het zenuwstelsel en maagproblemen, om maar een paar te noemen. En dat over de laatste 20 jaar..

Statines zijn wereldwijd het meest voorgeschreven medicijn, en vorig jaar pleitte men nog in Engeland, voor een ‘’preventieve’’ inname door minstens 40% van de Britten…Maar steeds meer onderzoeken blijken toch reden om de veiligheid van de statines, die zogenaamd gegarandeerd zijn door de farma, nader te onderzoeken en vooral voorzichtiger te worden met het voorschrijven ervan. De nadelen blijken de overhand te hebben over de helaas te overdreven voordelen, die in vele gevallen onjuist blijken.

Bovendien blijkt thans ook een link tussen de inname van statines en Parkinson bewezen: statineslikkers krijgen 50% vaker Parkinson dan degene, die dit spul niet slikt. Een Amerikaanse studie bewees eveneens in ruim 3000 gevallen de link tussen statines en afbraak van spieren en acuut nierfalen. De bijwerkingen blijken veel groter, dan formeel wordt gepubliceerd. En de belofte of schijnveiligheid, dat dit spul een hartaanval of hersenbloeding voorkomt en dus een langer leven biedt? Is gewoon onzin. Wil je de uitgebreide info hierover, mail me dan.