Medisch, gezondheid en milieu

Smeersels, onnodige chemo, vergif en bleaching

Alzheimer-symptomen zouden wel eens teruggedraaid kunnen worden, als er een eiwit wordt hersteld, welk in het brein gemist wordt. Aldus onderzoekers van de Uni van Glasgow/Hong Kong Uni of Science. Het gaat om het eiwit IL-33, welk het immuunsysteem mobiliseert om zo amyloïden, zeg maar de ‘’plakkers’’ die breincellen laten krimpen, te bevechten. Bij muizen bleek injectie met IL-33 te werken, en nog razendsnel ook. Of dit ook op mensen toegepast kan worden, is nog onduidelijk, maar het idee is hoopvol.

 

Chemo wordt te vaak en vooral onnodig aan duizenden vrouwen met hormoongevoelige borstkanker toegediend. Onthutsende conclusie van het AVL in Amsterdam. De zogenaamd celdodende medicatie vergroot de levenskansen bij deze groep vrouwen niet; dus niet toepassen, is het nieuwe advies, want hun kans op overleving is even groot zonder chemo, die verder alleen maar schade toebrengt. E.e.a. is de uitkomst van een studie onder 6693 kankerpatiënten in 111 kankercentra in 9 Europese landen. Jaarlijks krijgen in Nl ca. 14.000 vrouwen de diagnose borstkanker, hiervan heeft ca. 80% een hormoongevoelige vorm. Ca. 1-2% overlijdt aan de directe gevolgen van chemo. Het wordt tijd, dat de ‘’standaardbehandeling’’ via chemo op de schop gaat. Verwijdering van tumor is vaak voldoende, blijkt uit na-onderzoek.

 

Oh, oh, oh, wat is het toch flink verdienen met al die smeersels. Die zich vervolgens steeds opnieuw uitvinden, en dan met de meest fantastische benamingen – of stofjes – weer opnieuw aangeprezen worden als nog beter voor huid, tegen rimpels of ouderdomsverschijnselen. Anti-aging producten, mannencosmetica en producten met bijzondere oliën groeien enorm. De gemiddelde Europeaan geeft ruim 125,00/jaar uit aan cosmetica/verzorgingsproducten. Duitsers zelfs 158,00. Psychologisch wordt dit verklaard als zijnde ‘’middels lichaams-verzorgingsproducten houden we controle, terwijl we op andere terreinen controle verliezen’’. Dit zou vooral bij jongeren goed te constateren zijn; 77% van jongens/meisjes gaf aan, dat ze vooral op zoek zijn naar zekerheid en stabiliteit, en dan niet alleen tijdens de pubertijd, maar ook als gevolg van ‘’scheidingskind zijn’’ (onzekerheid t.a.v. familie); economische crisis en terreur. Wel ja, dan kun je alles op een hoop gooien…

Als je het gevoel hebt, controle kwijt te raken, is de controle over je eigen lijf van groot belang; en cosmetica of verzorgingsproducten spelen daar heel handig op in; de feel good/look good factor dus. En ook de ouderen hoeven geen genoegen te nemen met rimpels of grijze haren….Zie je er oud uit – zo wordt je wijsgemaakt – dan ben je zelf schuld.

 

Wat ben ik blij dat ik daar geen last van heb; aan mijn huid komt alleen olijfolie (soms met wat kokosolie) en water; zelfs voor het weghalen van make up, wat ik zelden gebruik, is olijfolie puur perfect. En gezond eten/bewegen. Geen industrieel/chemisch smeerseltje nodig. Huid is zacht en mooi. Afgezien van ineens weer wat jeugdpuistjes; …..een jaar geleden had ik ook al zo’n fase; het lijkt alsof mijn lijf weer terug de puberteit in wil, in plaats van ouder worden…

 

Het EP is akkoord met de verlenging voor het vergif Glyfosaat; een aantal landen was faliekant tegen, omdat onduidelijkheid heerst over gezondheidsrisico’s. Hoeveel studies zijn nog nodig ter onderbouwing???? Het IARC classificeerde Glyfosaat in 2015 als waarschijnlijk kankerverwekkend. EFSA echter vindt het volledig veilig….De nieuwe licentie geldt voor 7 jaar, en het spul mag privé niet meer gebruikt worden. En er zou een onafhankelijk onderzoek moeten komen over de gevaren voor de gezondheid. Monsanto heeft wederom gewonnen.

 

Het Grote Barrier Reef/Australië kampt met de bleaching-ziekte bij koralen; ruim 50% van het gebied is betroffen. Klimaatverandering en El Niño zijn de boosdoeners; honderden kilometers koraalriffen laten de gevolgen van bleaching zien; hogere watertemperatuur zorgt voor stress van het koraal en die stoten de symbiotische algen af. Als de temperaturen lang te hoog blijven, gaan de koralen dood.

 

Bijna allen van de ruim 1700 in gevaar zijnde planten/dieren in de VS worden met name bedreigd door 2 pesticides, Aldus de Environmental Protection Agency EPA. Malathion – in de VS sinds 1956 in gebruik, is een insecticide en zorgt voor vernietiging/bedreiging van ruim 97% van de 1782 zoogdieren, vogels, vis, reptielen en bedreigde plantensoorten. Het spul wordt gebruikt om fruit, groenten en planten tegen plagen te beschermen. Het tweede is Chlorpyrifos, ingezet tegen termieten, moskito’s en rondwormen, is eveneens risicovol voor 97% van bedreigde flora en fauna. Dan hebben we ook nog Diazinon, tegen kakkerlakken en mieren, welk 79% van de bedreigde soorten aanvalt. Ach, en dan zijn vlg. de WHO de 2 eerstgenoemde producten ook nog mogelijk kankerverwekkend voor mensen. Wat geeft het, dat spul wordt al decennia gebruikt….Of dat inmiddels de zoveelste studie heeft bewezen, dat Imidacloprid – een van ’s werelds meest gebruikte pesticides, bijen doodt. Ruim 16.000 chemische producten zijn goedgekeurd/op de markt, zonder dat ooit de bijwerkingen/nadelen echt onderzocht zijn. Ja, en? FDA of EFSA zijn kind aan huis bij de leveranciers…

 

En dan heeft de NVWA in maart bij 3 paprikabedrijven het PSTVd-virus vastgesteld. Verdorie, dat schadelijke organisme komt in veel gewassen – zoals aardappel en paprika, avocado’s en kuipplanten – voor. Mag niet in de EU binnenkomen of verspreid worden. Gewassen die aangetast zijn moeten worden geruimd en kassen ontsmet. De besmetting zou via Israël binnengekomen zijn.