Medisch, gezondheid en milieu

Maagzuurremmers, abortus, stop ivoor, kanker

Maagzuurremmers - http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/magensaeureblocker-werden-zu-oft-verschrieben-a-1128849.html  te veel, te vaak onnodig. Maar big business...

 

China verbiedt de handel in ivoor – een game changer voor de bedreigde Afrikaanse lifanten. En wel per maart 2017. De Chinese markt is goed voor ca. 70% van de wereldhandel in ivoor. Hong Kong en Engeland worden ook onder druk gezet, om handel te beperken/te stoppen.  Top!

 

Edith vindt, dat er teveel vrouwen in NL abortus laten plegen. Tijdens een interview met de orthodox-protestantse krant Nederlands Dagblad. Ik snap het. Edith wil huisartsen een rol geven bij terugdringing van het aantal abortussen. En dan wil ze ook nog, dat de huisartsen een grotere rol moeten krijgen; Echo (= doorverwijzing), en dat die de abortuspil voorschrijft. En dat huisartsen een vergunning hiervoor moeten hebben. Huh? Bevoogding of wat?  

 

De afgelopen tien jaar zijn er 53 nieuwe medicijnen tegen kanker bij gekomen. Gemiddeld heeft een patiënt hierdoor 3,4 maanden levensverlenging, maar dit gaat niet altijd gepaard met een goede kwaliteit van leven.Onderzoekers van de Harvard University en de London School of Economics and Political Science ondervonden dat medicijnen tegen borstkanker met 8,5 maand extra leven het meest succesvol lijken. Van de onderzochte medicijnen zijn er in totaal 22 die de levenskwaliteit van een patiënt verbeteren. Onderzoekers stellen wel dat het verstandig is om een goede afweging te maken bij het toepassen van medicijnen. "De levensverlenging loopt sterk uiteen en dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit en de veiligheid van het leven van de patiënt."In veel gevallen is het onzeker hoeveel levensverlenging een medicijn daadwerkelijk kan bieden. Bij het toelaten van een medicijn op de markt wordt meestal gekeken naar de tijd dat kanker niet terugkeert, en dus niet naar de uiteindelijke overlevingscijfers.