Medisch, gezondheid en milieu

Parkinson, sperma, BCI, DuPont, titaandioxide

In de Duitse media is recent te lezen over Parkinson: naast factoren zoals luchtvervuiling/zware metalen, ongezonde leefstijl, zou ook voeding een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van Parkinson. Vroegere onderzoeken linkten melkproducten al eerder aan een verhoogd risico. Een nieuwe studie reduceert dit risico nu tot de groep vetarme melkproducten. Maar wie gezond en gevarieerd eet, hoeft vetarme melk niet te mijden, want het gaat om nog geen 1% van de onderzochten, die Parkinson ontwikkelden. https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/76295/Studie-sieht-fettarme-Milchprodukte-als-Parkinson-Risiko

 

Het gaat niet goed met de spermakwaliteit in het Westen. Door pesticides, hormoon-verstoorders (zoals BPA), dieet, stress, roken, overgewicht en zo voorts blijkt de kwaliteit van sperma in de afgelopen 40 jaar met 60% te zijn afgenomen. De moderne wereld beschadigt de mannelijke gezondheid, kopt The Independent.

 

Elon Musk wil weer eens de wereld redden. Hij gelooft, dat intelligente robots ons ooit zullen overwinnen. En om te voorkomen, dat zij de wereld gaan beheersen, moet de mens over zich zelf uitgroeien en zich met kunstmatige intelligentie samenvoegen. Hij kocht vorig naar Neuralink; die een brain-computer-interface (BCI) moet ontwikkelen, waardoor een 2-richtings communicatie tussen hersenen en computer mogelijk wordt. Machines kunnen zo b.v. via het brein aangestuurd worden, En informatie en competenties kunnen direct vanuit het Internet geladen worden om de zenuwnetwerken te voeden..Decennialang onderzoeken wetenschappers al technische mogelijkheden om de BCI communicatie mogelijk te maken. Ik krijg er kippenvel van. Wie verder wil lezen: https://www.nzz.ch/wissenschaft/neue-brain-computer-interfaces-mit-dem-computer-verschmelzen-ld.1307020

 

Decennialang heeft de Arbeidsinspectie niet uitgekeken naar werken met gevaarlijke stoffen bij Dupont (Chemours nu). En pas sinds 2011, 50 jaar nadat het bedrijf met C8 en DMAC begon te werken, is er sprake van structurele aandacht voor blootstelling aan gevaarlijke stoffen....Terwijl in de 70er jaren al signalen waren dat deze stoffen ernstige bijwerkingen hadden. En dan komt Lodewijjkje in juli dit jaar met ‘’een reeks maatregelen’’. Vlot hoor. Moet weer een kenniscentrum komen (= window dressing noemt men dat). En strengere voorschriften (wanneer?) En extra aandacht voor schadelijke stoffen. Om werkgevers en werknemers ‘’te stimuleren’’ en te helpen, om verantwoord ermee te werken. Verbieden? Welnee... Op 21/7 het bericht in het nieuws, dat omwonenden geen fruit/groente meer uit eigen tuin daar mogen eten....Niks aan de hand hoor...

 

Titaandioxide: ‘’kleurt’’ (wit) cosmetica, levensmiddelen en medicamenten. De nanodeeltjes in voeding zijn echter voor sommige mensen niet geheel ongevaarlijk. Uni Zürich vond uit, dat ze een rol spelen bij darmonstekingen.Dus of mensen met Morbus Crohn en Colitis ulcerosa o.a. liefst levensmiddelen/producten met E 171 willen vermijden. Het zit ook in suikerglazuur, kauwgom, marshmallows o.a. In zonnecrème, verf maar ook in levensmiddelen acht de ECHA titaandioxide als ‘’onbedenkelijk’’, in zonnecrèmes zou het zelfs tegen kanker beschermen vanwege haar UV-barrière. Voor de toepassing in levensmiddelen gelden tot nu toe geen beperkingen.

Laatste nieuws: in tegenstelling tot alle adviezen tot nu wordt thans gepleit, om een antibioticakuur NIET af te maken, maar zolang te nemen tot men zich beter voelt. Dit zou een ‘’teveel’’ aan antibiotica voorkomen. Aldus Uni of Oxford. Het thans geldende idee, dat te vroeg stoppen met antibiotica voor antibiotica-resistentie zou zorgen, is niet gestaafd door bewijs. En het nemen van antibiotica voor langer dan absoluut nodig, zou dit juist verhogen.  http://www.telegraph.co.uk/science/2017/07/26/gps-must-stop-telling-patients-finish-course-antibiotics-say/