Medisch, gezondheid en milieu

DIY en kinderen apart

Loesje: privatisering in de zorg: binnenkort wordt de 1e doe-het-zelf afdeling geopend....

De hoogste waarden van radioactief Cesium rondom Fukushima zijn in brak water on dichtbij gelegen stranden gevonden. Zelfs jaren na de ramp van 2011 zijn ruim 100 km verderop nog hoge concentraties van Cesium te vinden.

 

Íetsje meer dan symboolpolitiek: De EU sluit de Monsanto lobby uit; niet aan de regels houden? Dan kom je er niet meer in. Stoere taal. Ongekend. Maar of Europa zover durft te gaan om Roundup (Glyfosaat) echt weer te weren, of toch weer voor 10 jaar toe te laten? Ik betwijfel het. Henkie in NL wil wel tekenen. Voor nog eens 10 jaar gif. Niet zijn probleem.

 

Nou dat weer, Baby's en peuters die oudere broers of zussen hebben, lopen meer kans ernstig ziek te worden door griep. Dat concluderen onderzoekers van University College London en Great Ormond Street Hospital in European Respiratory Journal.  Tjonge jonge, ik stel voor: wacht 5 jaar tot nr. 2 of 3.....waar zijn we mee bezig??? WATJES! In mijn tijd had je dit soort discussies en adviezen niet. En ja, als een ziek was, kwam de volgende vanzelf. Overigens, het is wachten op een advies, om school anders in te richten....apart, in hokjes, zodat men niet ziek van elkaar wordt. Toch?

 

Vorige maand ging Greenpeace op een Filipijns strand plastic afval te lijf. Een week lang verzamelden vrijwilligers al het plastic afval op het - kunstmatige - strand van Freedom Island, dat zich ontwikkeld heeft tot een belangrijke trekvogelhabitat. Nestlé, Unilever en het Indonesische PT Torabika Mayora bleken de bron van het meeste afval, schrijft Treehugger; zakjes en zakken waar chips, noedels, levensmiddelen en was- en verzorgingsproducten in verkocht worden. Goedkope, maar niet te recyclen verpakkingen. In tegenstelling tot plastic flessen, die juist wel te recyclen kunnen zijn en daarom een zekere waarde vertegenwoordigen.
Juist het niet gebruik maken van die factor verwijt Greenpeace die andere grote levensmiddelenproducent, Coca-Cola. "Coca Cola heeft geen voornemens, geen beleidsdoelen of agenda om de productie van plastic wegwerpflessen te verminderen",Coca-Cola maakt 3400 vervuilende wegwerpflessen per seconde https://www.foodlog.nl/artikel/greenpeace-plastic-afval-coca-cola/