Medisch, gezondheid en milieu

Brazilie, emissies, Alzheimer-drankje,

Terug in de tijd...een commissie v/h Braziliaans congres heeft met 18 tegen 1 gestemd voor een wetswijziging voor een totaalverbod op abortus. Ook voor zwangerschap na verkrachting, bij gevaar voor de zwangere zelf of baby’s met een open rug. Die situaties vielen tot nu toe nog buiten het verbod. Onbegrijpelijk.

 

Eindelijk is na maandenlang dimdammen een nieuwe set van regels van kracht voor de Europese emissiehandel. Moet nog goedgekeurd worden, hoor. Het moet eindelijk een werkzaam klimaat-beschermingsinstrument worden, wat het nu bepaald niet is. Scherpere doelen voor industrie en energiecentrales zijn voorzien. Zo ongeveer vanaf 2021 – 2030..... http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/klimaschutz-eu-einigt-sich-auf-neue-regeln-im-emissionshandel-15284159.html

 

NRC kopt dat ziekenhuizen patiënten weigert omdat ze te weinig personeel hebben en teveel moeten administreren...

 

Een drankje tegen Alzheimer.  Een cocktail, die in dierproeven werkzaam een rem op Alzheimer opleverde. Met omega-3, fosfolipides, vitamines B6,12, C en E en foliumzuur, choline, uridinmonophosphaat en Seleen. Hoe consequenter ingenomen, hoe beter de rem en hoe minder gevolgen voor het geheugen. Of het echter werkelijk werkzaam is tegen Alzheimer? Is nog onduidelijk.  https://www.nzz.ch/wissenschaft/medizin/ein-getraenk-gegen-alzheimer-ld.1325906

 

Hoe kregen ze’t verzonnen in het kleine Zwitserland; een terrein van 6 hectaren zou klaargemaakt worden om honden voor de wildzwijnjacht hierop te trainen. Dierbeschermers spraken al van een wildzwijn-Guantánamo...En terecht. Kromme wetgeving schrijft daar voor dat er een ‘’opleiding’’ van honden nodig is, als je met honden op wildzwijnen wilt jagen.  En ja, deze nieuwe wet uit 2015 schrijft dan voor, dat er een opleidingsterrein moet komen...En ook al zouden boswachters de wildzwijnjacht overnemen, in plaats van jagers, dan nog zouden jachthonden nodig zijn. Bizar.

 

Bij El Salvador zijn 3-400 dode schildpadden gevonden. Alarm. In 2013 was er iets soortgelijks ontdekt, toen bleken algen de oorzaak. Als gevolg van te veel fosfaat in het water. Als gevolg van de opwarming v/d aarde zou zo’n algengroei vaker kunnen optreden.

 

De BB’s hebben weer wat verzonnen: patiënten moeten eerst een bloedtest ondergaan voordat ze antibiotica krijgen. Om zo de antibiotica resistentie tegen te gaan. http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/03/patients-forced-take-blood-test-prove-need-antibiotics/ Waarom moeten ze trouwens een antibiotica hebben bij een luchtweginfectie? Onzin van de bovenste plank.

 

Al eerder schreef Foodlog over het onderschatte probleem van niet-alcoholische leververvetting. De Maastrichtse maag-, darm-, leverarts Ger Koek maakte zich zorgen over het gebrek aan aandacht voor dit groeiende probleem. Daar er lijkt verandering in te komen; in een editorial in het wereldwijd gerespecteerde vakblad British Medical Journal (BMJ) luiden artsen de noodklok over de nieuwe ‘crisis voor de volksgezondheid’: niet-alcoholische leververvetting (NAFLD). Het ontstaan van leververvetting gaat heel geleidelijk en zonder klachten te geven. Als de klachten eenmaal ontstaan, is het eigenlijk al te laat. De enige behandeling is een levertransplantatie. Volgens Alkhouri zijn de resultaten minder gunstig dan levertransplantaties om andere redenen. De lange termijn overleving is lager en hertransplantaties komen vaker voor. 
Je moet er dus voor zorgen dat het niet zo ver komt. Daar moet je je manier van leven voor aanpassen. Volgens Ger Koek zit er maar één ding op: "gezonder eten, geen geraffineerde koolhydraten, geen frisdranken met fructose, meer bewegen, minder zitten en minder stress." https://www.foodlog.nl/artikel/leververvetting-nieuwe-bedreiging-volksgezondheid/