Medisch, gezondheid en milieu

Methusalem, NHS en DD

Oh, oh, oh, de Britse kranten schrijven wederom over het alom falende NHS gezondheidssysteem in Engeland. NHS meldt dat routine onderzoeken/operaties uitgesteld worden vanwege 3e-wereld-toestanden.....(o.a. The Independent). 21e eeuw? Nu snap je waarom de Britten in de Eu willen blijven. Hier is het veeeeeel beter...

 

Tot 17 jaar langer leven kan eigenlijk zonder al te veel gedoe: ....volgens de Methusalem-formule: ofwel: meer slaap en beweging, goede, gezonde voeding en een juiste balans tussen werk, gezelligheid en tijd voor zichzelf. Dat zijn de factoren die bijdragen aan langer leven. Hoef je dus niet eens zo radicale maatregelen te nemen, aldus Blackburn in het boek ‘’de ontsleuteling van het ouder worden’’. Met mate, gelaten en met een gezonde dosis egoïsme moet je je dagen doorbrengen, is de kern van het Methusalem-onderzoek. Google maar eens.

 

Je leest nog weleens wat over de droogte in Spanje. Maar in Zuid Afrika? In Kaapstad raakt het water op. Als de regen niet snel komt, is in april 2018 het water echt op en blijven de waterkranen dicht. 4,5 miljoen mensen moeten dan hun water onder toezicht van leger en politie op 200 distributiepunten afhalen; 25 liter pp/pd.  Vlg. de Uni Kaapstad is de oorzaak eerder gelegen in de klimaatverandering dan als gevolg van slechte planning door de stad. Kaapstad ligt in een toenemend droger wordende provincie, waarbij zich het weer in de afgelopen jaren dramatisch heeft verandert. En El Niño is ook schuld  en zorgt voor extreme droogte. http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/suedafrika-und-die-duerre-katastrophe-kapstadt-droht-das-wasser-abzustellen-a-1185541.html

 

In Engeland is zelfmoord onder mensen, die als gevolg van handicaps zonder werk zitten, meer dan verdubbeld als gevolg van de introductie van de fit-to-work-keuringen sinds 2008. Meldt The Independent. Volgens een nieuwe NHS analyse tussen 2007 – 2014 blijkt ongeveer de helft v/d mensen, die herkeurd moesten worden voor een uitkering, pogingen tot zelfmoord te hebben ondernomen. De controversiële ‘’work capability assessement WCA’’ blijkt hiervan de oorzaak.  En dat is Engeland in de 21e eeuw...Achterlijk en schandalig.

 

De regering van DD heeft het gehele adviesteam v/h Witte Huis voor HIV/Aids vragen ontslagen. PACHA – zo heette het – werd 1995 in het leven geroepen en adviseerde het Witte Huis bij de bestrijding van Aids. De leden werkten vrijwillig. Eerder stapten al 6 leden uit deze groep op uit protest tegen de ‘’gezondheidspolitiek’’ van DD. De overige 10 werden nu per brief ontslagen. Aldus The Washington Post. Wat kun je anders verwachten van die domme DD. Dom, dommer, domst.