columns

Triomfantelijker had Bibi niet kunnen kijken, en hij wreef genietend zout in de wonden, en goot olie op het smeulende vuur; de enig historische beslissing was genomen door de VS: Jerusalem is de ongedeelde hoofdstad van Joods Israel.  Alle hoop op een 2-staten oplossing tussen Israël en Palestina werd met geweld de grond in geboord. En het uit een invloedrijke Joodse familie afkomstige schoonzoontje Jared kan zijn ‘’vredesmissie’’ wel vergeten: de VS heeft haar rol als bemiddelaar in het Midden Oosten voorgoed verpest en verraden. Israël annexeerde in 1967 het Arabische Oost-Jerusalem en claimt de hele stad als ongedeelde hoofdstad. Nooit erkend overigens door de wereld. Palestijnen zien Oost-Jerusalem als toekomstige hoofdstad van hun Staat. Die er nooit komt zo.  En tegen alle adviezen, bezwaren en waarschuwingen in, dendert DD als een mammoet door de porseleinwinkel en wil iets voor Bibi en Israël afdwingen, wat zo niet kan en mag. Maar dan heeft ie tenminste wel weer een verkiezingsbelofte ingelost en voor de Evangelisten en Joodse Republikeinen gescoord...Dialoog, vredesonderhandelingen, een voor beide partijen acceptabele oplossing proberen uit te werken? Zolang Bibi aan de macht is, nooit. De projectie ’s avonds op de Klaagmuur  (Israëlische en Amerikaanse vlag) terwijl tegelijkertijd een ‘’power failure’’ zorgde voor een pikzwarte Al Aksa moskee liet duidelijk het Israëlische triomf en machtsvertoon zien. Tegen welke prijs? De Palestijnen/moslims hebben verloren. En niemand wil verliezer zijn, DD! Hamas heeft een Intifada uitgeroepen. Onschuldigen zullen boeten voor egomania, domheid, arrogantie en onverantwoordelijk handelen. De doos van Pandora is geopend...

 

Pinoccio’s neus wordt nog langer...NL gaat nog meer betalen voor energie. Vanwege belastingen; in 2021 wel plus 175,00...Terwijl Pinoccio een week daarvoor van zijn Ministerie had gehoord, dat het 161 Euri zou worden of lager...Maar nu zijn de hogere transportkosten de schuldige. Vanwege gemeentebelasting op energiekabels. Zelden zo’n onzin gelezen. NL wordt nog creatiever dan Spanje.  En dan moest het ministerie ook nog toegeven, dat belastingvrij schenken ruim 1 miljard meer kostte. Hadden ze ook niet bedacht. Top, dat MvF en de Belastingdienst.

 

En Maduro? Die is ook vindingrijk. Geen geld? Dan verzin je toch een crypto-Petro? ‘’Veilig’’ vanwege de olie, mineralen en diamanten van Venezuela. Echt? Hij wil met de Petro de financiële oorlog bestrijden, die de VS met haar geallieerden tegen het land heeft gestart. Zo wordt internationale financiering mogelijk voor economische en sociale ontwikkeling, roept die boef ook nog. Wie’t geloofd is zelf schuld.

 

Langer doorwerken is de beste oplossing voor dreigende tekorten in pensioenstelsels van ontwikkelde landen. Vindt de OESO betreffende de stand van oudedagvoorzieningen (staats-/bedrijfspensioenen). Enne...huidige toezeggingen zouden voor veel landen onbetaalbaar zijn. Dus zal ouderdomsarmoede stijgen en overheidsfinanciën in het gedrang komen. En of landen maar eens willen opschieten met hervormingen, nu het economisch beter gaat. https://fd.nl/economie-politiek/1230784/oeso-pensioenleeftijd-ontwikkelde-landen-verder-omhoog

 

Het idee: bedrijven moeten maar op 1 plek BTW voor alle EU-landen afdragen. Aldus de EU. Moet je echter niet een instabiele belastingdienst zoals in Griekenland hebben, die nog niet eens in staat is om eigen belastingen in te vorderen...Een markt, een belasting, een Ministerie van Financiën? En daarbij gaat het dan om onderling vertrouwen...Het huidige Btw-systeem is nu al sterk onder verdenking van ‘’gemiste belastingopbrengsten’’, carrousel-dealtjes en het heen-en-weer schuiven van b.v. emissierechten, zodat niemand meer weet, waar en hoe te belasten. Het megalomane idee wordt hopelijk door vele landen naar de prullenbak verwezen. Toch? Zie verder onder Europa.

 

Nee maar, de VS-toezichthouder CFTC gaf groen licht voor handel in futures. Voor de bitcoin. Er kan daarmee worden gespeculeerd op waardestijging/daling en handel in toekomstige prijzen. Een teken van vertrouwen in digitale valuta, heet dat. CME, de grootste beurs-uitbater ter wereld, is 1 v/d 3 partijen die groen licht kreeg. Goed voor digitale valuta. Met lagere transactiekosten. Ja hoor. Moeten speculeerders straks niet mauwen, als de gebakken lucht vervaagt en de winst foetsie is...

 

VS heeft naast het cultuur-verdrag v/d VN nu ook het vluchtelingenverdrag opgezegd. Het enige land. Ertegen, want het beleid is onverenigbaar met VS-principes over migratie en vluchtelingenpolitiek.

 

Belachelijk, die rechters. Vanwege hulp bij zelfdoding van zijn 99-jarige moeder heeft Heringa voor de 3e keer een eis tot voorwaardelijke celstraf van het OM gehoord. Want ook al was het overmacht, enorme ouderdomsklachten, doodswens en geen hulp door artsen bij euthanasie vindt de Hoge Raad de claim op ‘’noodtoestand door ontbreken van hulp arts’’ geen reden. Integer mag Heringa dan wel vlg. de HR zijn, maar hij mocht niet zijn eigen weg gaan. REGEL dat dan, potverdrie, en laat de burger niet in de kou staan!

 

DD: 1000 miljard $ is het tekort dat het belastingplan v/d VS over 10 jaar oplevert. E.e.a. is het gevolg van de berekening door JTC; ofwel een macro-economische analyse van belastingkortingen en werk en nog zo wat aspecten. Niet dat er in 2027 een extra belastingtekort van 1000 miljard is ontstaan. Nee, het is een optelsom v/d extra begrotingstekorten in die 10 jaar. Omdat elk jaar geleend moet worden om tekorten te financieren, stijgt de staatsschuld dus na 10 jaar met 1000 miljard. Of eigenlijk...is het bedrag nog groter, nl. 1414 miljard. En dan lees ik nog over rekensommetjes over belastingverlaging met extra economische groei; dus dat werkt weer positief. Maar ach, t.o.v. de totale VS-staatsschuld van 25.524 miljard? Peanuts, die 4% extra. Maar...economen stellen dat geven van lastenverlaging aan mensen met lage inkomens slimmer is dan aan rijken; want de armen geven het uit, de rijken potten het op. De staatsschuld nu is 77%; wordt 91%. Maar het kan nog erger o.a. vanwege tekorten bij o.a. Medicare, Social Security etc., dus over 30 jaar zitten ze met een schuld van 150%. Altijd nog minder dan de Grieken, maar dat terzijde...

 

Hevige beroering in Duitsland over het plan van de MvBiZa, om de industrie te verplichten, aan Duitse veiligheidsdiensten het bespioneren van woningen, auto’s en apparaten toe te staan. De geplande wetswijziging moet toegerust worden voor eventuele nieuwe ontwikkelingen; waardoor een greep naar data op privé-tablets, PC, smart-tv’s en gedigitaliseerde keukenapparatuur in het kader van ‘’strafvervolging’’ mogelijk wordt. Met voorafgaand akkoord van een rechter, dat wel. Big Brother? Het komt dichterbij. Aldus Der Spiegel.

 

Dat was even oncharmant. Zo maar ertussen uit toezelen nadat 20 jaar straf werd geëist. Praljak slikte gif, en weg was ie. In Kroatië grote treurnis; de president brak zijn IJsland bezoek af en eerde deze oorlogsmisdadiger als een man, die ervoor koos, zijn eigen leven te beëindigen dan terecht te staan voor daden, waarvan hij in de overtuiging was, dat hij ze niet had gepleegd. Ook de regering sprak haar medeleven uit naar de familie van die boef. Veel media berichtten over de ‘’moedige commandant’’ etc. Feit is; hij was een oorlogsmisdadiger; niet alleen wist hij als generaal-stafchef in het Bosnisch-Kroatische leger van o.a. aanslagen en moorden, nee, hij was zelfs leidende mededader bij gemeenschappelijke criminele activiteiten om een deel van Bosnie-Herzogewina etnisch te zuiveren. Geweldige man... En dat in Kroatië, lid van de EU sinds 2013... http://www.spiegel.de/politik/ausland/slobodan-praljak-kroatien-wuerdigt-den-kriegsverbrecher-nach-selbstmord-a-1181117.html

 

Ruim 10 jaar lang zorgden vele Polen voor de tomaten- en aspergepluk. Maar nu het in eigen land veel beter gaat, is de prikkel weg om voor seizoenswerk naar NL te komen. Roemenië wordt het nieuwe Polen, aldus het FD. Naast Bulgaren, Letten, Litouwers, Portugezen en Grieken. En dan heb je ook nog Moldaviërs; Russen die een Roemeens paspoort bezitten en dus in de EU mogen werken. Vanaf 2025 zal NL zelfs arbeidskrachten moeten halen uit landen buiten Europa. En dacht Lena nog wel, dat gelijk werk = gelijke betaling betekende...?

 

2004: het landelijk persoonsregister moest moderner, vond het Kabinet. 13 jaar later en 100 miljoen de deur uit gesmeten en nog is er niets nieuws. Da’s nog eens een prestatie in de min.

 

Na de Italiaanse pizza is ook het ambacht van molenaar toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO. Op de lijst van de Unesco staan gebouwen, objecten of tradities die bescherming verdienen vanwege hun historische waarde. Nederland is op de lijst vertegenwoordigd met onder meer de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Een enigszins megalomaan trekje kan hem niet ontkend worden; John de Mol wil het aanleggen met Google en Facebook. En steun van de regering hierbij zou welkom zijn. En de miljardair vindt ook, dat de afschaffing van de dividendbelasting beter ingeruild had kunnen worden voor een ruimer mediabeleid. Pardon?

 

Macron legt het aan met 15.000 boze burgemeesters. Die voelen er niks voor dat bezuinigd wordt in hun 35.000 gemeentes. Macron wil aanname nieuw personeel in een gesubsidieerde baan lastiger maken. De inkomsten per gemeente worden lager vanwege de af te schaffen onroerende zaakbelasting; over 3 jaar is deze heffing voor 80% v/d huishoudens, 20 miljoen, foetsie.  Ondanks dat de regering belooft, hen tot op de euro te compenseren (huh?)...Afspraken moeten er komen met de 319 (!) grootste regio’s, provincies en gemeentes over verlaging van uitgaven. Die zijn de laatste 10 jaar alsmaar blijven stijgen...De bezuinigingen moeten de komende 5 jaar 13 miljard opleveren. (nu kosten gemeentes 9 miljard/jaar). Ondertussen belooft ie een miljard aan Afrika. Dat gaat botsen.

 

Ze weten het. Al maanden. Ze kijken ernaar. Houden het in de gaten. Maar actie volgt alleen, als het fout gaat. Een Syrische IS-strijder verblijft sinds maanden met valse papieren in NL. Een ‘’zwaar geval’’ aldus de veiligheidsdiensten. Waarom kan Justitie hem niet uitzetten als ongewenst persoon die notabene een terrorist is en met valse papieren reist?

 

Wie de Nederlandse taal niet beheerst, moet vanaf 1 januari een officiële tolk meenemen bij het rijexamen. Familielid of bekende mag niet meer, aldus het CBR. Wat een onzin! Leer eerst NL en doe dan je rijexamen. Of moeten straks ook alle verkeersborden nog in alle talen? En liefst alle agenten meertalig boetes uitschrijven en zo?

 

Zielig, het bezoek van de Paus aan Myanmar. Geen onvertogen woord over de Rohyingyas. Nee, liever hield ie een mis voor de eveneens minderheid van katholieken. Ondertussen heeft Oxford  de eretitel ‘’The Freedom of the City of Oxford’’ afgepakt vanwege haar slappe houding in deze crisis.  Paus Franciscus roept landen op Bangladesh onmiddellijk te ondersteunen met materieel om de opvang van Rohingya-vluchtelingen ter plaatse draaglijker te maken. Nog zieliger. Wat doet het Vaticaan? Niks. En waarom hield hij zijn mond? Zwak, debiel en hypocriet. Bangladesh hoopt dat het bezoek van de paus, dat tot zaterdag duurt, de druk op de internationale gemeenschap zal opvoeren om een oplossing te vinden voor het conflict.  

 

In Tegenlicht de Engelse econome Raworth inzake de kritiek op het kapitalisme. Zij bestrijdt de gedachte van de meerderheid van economen en politici, dat de economie altijd moet groeien. Dat zorgt voor ongelijkheid en bedreigt de planeet, stelt ze. Zij stelt een nieuw economisch model voor: de donut. In het gat middenin zitten basisvoorzieningen zoals onderwijs, banen, gelijkwaardigheid. Daaromheen grenzen aan groei zoals afvalprobleem, ozongaten, biodiversiteit. Het baksel zelf is de economische ontwikkeling; die kan groeien of krimpen, maar zonder de rechten binnenin te verdrukken of aan de buitenkant het milieuplafond te bereiken. Een nieuw ecologisch ecosysteem. Maar de uitvoering van dit idee? Dat vraagt nogal wat. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/27/het-verdonutten-van-de-economie-14250538-a1582726

 

En terwijl de EU liever aan het navelstaren, egotrippen en vergroten van haar macht bezig is, investeert China volop in de EU, kijk maar naar het plaatje: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaft-in-zahlen/so-viel-investiert-china-in-der-eu-15314368.html en kijk dan ook naar deze reportage over de ‘’nieuwe Chinese Zijderoute’’ naar het hart van Europa: https://www.welt.de/politik/ausland/article171005266/Ueber-die-Neue-Seidenstrasse-ins-Herz-Europas.html

 

Verlangen naar Jurassic-Park? Amerikaanse en Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd kippenembryo's de 'oerveren' van een dinosaurus te geven, door bij de vogels enkele oude, in onbruik geraakte genetische programma's in te schakelen. De experimenten, overigens afgebroken voordat de kippen levend uit het ei konden komen, laten zien dat de eigenschap 'dinosaurusveren' bij vogels nog vlak onder de oppervlakte zit. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/-jurassic-park-experiment-wekt-dinosaurusveren-tot-leven-bij-kippenembryo~a4541924/

 

Hij blijft het proberen....  Nationale Bedrijvencheck (NBC), het zorgbedrijf van Dirk Scheringa, probeert Arbo keuringen ten onrechte te laten declareren als huisartsenzorg onder de basisverzekering. Dat blijkt uit antwoorden van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op vragen van De Telegraaf. Eens een boef...

 

Directe beleggingen in vastgoed door beleggingsinstelling worden niet meer toegestaan, aldus het regeerakkoord. Een v/d reden hiervoor zou de afschaffing v/d dividendbelasting zijn (?). En deze beleggingsbeperking zou het toch al krakkemikkelige heffingsrecht over vastgoed van buitenlandse beleggers versterken...Ach guttegut, en het afstoten van vastgoed vanwege deze verbodsbepaling gaat gepaard met overdrachtsbelasting...tenzij daarvoor als overgangsmaatregel een tijdelijke vrijstelling wordt gegeven vinden de a.s. gedupeerden...Negatief Sinterklaaskado dus. https://fd.nl/opinie/1228834/regeerakkoord-beperkt-fiscale-begunstiging-vastgoedbeleggingen

 

Dan heeft Trixje het toch beter voor elkaar: nog voordat Sinterklaas met zijn Pieten uitdeelt. Krijgt Willempie een landgoed dat sinds 1845 in bezit is van de koninklijke familie. Ruim 400 hectare groot, zo’n 800 voetbalvelden. Er staan 21 adressen op geregistreerd. De waarde van de grond zou ten minste 25 miljoen euro zijn, maar daar komt de waarde van de huizen en andere gebouwen nog bovenop. Hoeft ie geen belasting over te betalen. Da’s nog eens flink vooraf uitpakken.

 

Unilever besluit ineens, het besluit omtrent de hoofdvestiging uit te stellen vanwege politieke commotie in NL en het VK. En Dijssie blijft mogelijk nog langer in Brussel vanwege ‘’gedoe’’ rondom coalitie in Duitsland of gesteggel rond een Superminister? Kom op zeg.

 

Het sprookjeshuwelijk van de Britse Royals mei 2018 wordt betaalt door de Koninklijke familie, melden kranten. Waarop krantenkoppen cynisch vragen hoe het zit met financiering van het zo belabberde NHS (gezondheidssysteem), en een plaatje geeft aan dat ruim een ½ miljoen Britse kinderen hongerig naar school gaat omdat er geen geld is voor ontbijt...Ik zou me kunnen voorstellen, dat Harry en Meghan vragen om cadeau’s in natura en dat geld vervolgens  doneren aan NHS en scholen. Is maar een ideetje.

 

Bestuurders van scootmobielen maken volgens 50Plus relatief vaak brokken. De partij pleit dan ook voor een verplichte cursus. Het is een feit, scootmobiels groeien hard: in 2013 reden er al zo'n 250.000 rond. Schatting is dat dat er in 2030 misschien wel 600.000 kunnen zijn. In 2016 vielen er 38 verkeersdoden in gemotoriseerde invalidenvoertuigen... Tuut tuut, opzij, opzij.

 

Iedereen die werkt of woont op een locatie waar kinderen worden opgevangen, ook als dat tijdelijk is, moet zich vanaf 1 maart 2018 inschrijven in het personenregister. Zonder die inschrijving is toegang tot kinderopvanglocaties niet langer mogelijk. Dat geldt ook voor stagiairs, uitzendkrachten en vrijwilligers of de buurvrouw die 1x/week op de koffie komt. Je kunt ook overdrijven.

 

Ineens koppen de media, dat het toch een probleem gaat worden; veeeeels te weinig agenten de komende jaren; door pensioengolf m.n. Regeren – vooruitzien? Hebben die topflopbestuurders dat niet zien aankomen? Al jaren wordt bezuinigd, is het IT systeem nog steeds een flop; en vooral het ziekteverzuim is veel te hoog. Wanneer wordt hier werk van gemaakt? Of blijven het mooie praatjes – ook van de VVD die dit ressort al sinds 2010 onder zich heeft en dus medeverantwoordelijk aan de situatie is?

 

Laat ik afsluiten met luchtiger (nou ja) zaken: …Melania heeft het WH omgetoverd in een Kerstsprookje, met 5,5 km aan lampjes en zo; pracht en praal alom! Ondertussen vergist zich DD weer eens met Pocahontas; willen de Britten liever over de Royal Wedding praten dan over Brexit en ondergaat Arie Boomsma wederom een haartransplantatie uit ijdelheid. En zijn eerste bewijzen van de invasie van Engeland door Julius Caesar in Engeland ontdekt. Echt.

 

Last but not least...waarom komt Sinterklaas nooit in een moskee? Omdat er teveel schoenen staan.... Enne...binnenkort wordt ook Kerstmis verboden; want de Kerstman is dik, en dat is discriminatie voor dikke mensen....

Vrolijke Sinterklaas/pietendag met leuke surprises, veel lachen en gezelligheid!

Think first, then act. Daar heeft DD nog nooit van gehoord. 1 dag na het ‘’kom maar op met die olifantenkoppen’’ trekt hij hij de toestemming al weer in vanwege massieve protesten. Hij gaat nu alle natuurbeschermingsfactoren in detail bestuderen...In Zwitserland mogen hobbyjagers olifantentrofeeen invoeren: 80 tussen 2010 – 2016. In 2015 werd een importverbod voorbereid, maar helaas, het sneuvelde juni dit jaar. De regering pleit voor internationale/multilaterale regels, om bedreigde diersoorten te beschermen en ziet acties van een enkel land als weinig zinvol. Ja, zo kan je ook je verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie afschuiven.

 

Een ramp. 800.000 liter olie is uit de Keystone pipeline, die van Canada naar Texas loopt, gelekt. Ondanks groot protest ging dit onzalige project toch van start. En nu? Veel te laat wordt men geinformeerd. De gevolgen? Worden nog stilgehouden. Maar de VS is inmiddels wel weer nr. 1 in olie. Geweldig: grondwater naar de kl...., natuur verziekt, who cares.

 

7 november lanceerde Marokko haar eerste hoog-resolutie observatie satelliet in de ruimte, wat voor zorg in Spanje en Algerije leidde. Normaal gesprken is het kopen van een satelliet een teken van macht door een land, iets waar je over opgeeft. Niet zo in Marokko, waar men e.e.a. verzweeg tot aan het moment van lancering in Frans Guyana. Het land is het 1e in Afrika wat zo’n sterke surveillance satelliet heeft. Alleen voor civiele doeleinden. Uiteraard. En dat dit snufje techniek daarnaast ook nog in staat is, om militaire installaties te identificeren in vijandelijke landen….? Tja, kleinigheidje. Een 2e satelliet wordt in 2018 operationeel; samen kunnen die 2 dan in de 5 jaar levensduur ruim 500 foto’s per dag maken. Overal. Beoordeeld worden ze in Rabat. Gevolg van een deal achter gesloten deuren in 2013 tussen Frankrijk en Marokko, officieel wordt hier niets over gecommuniceerd. Maar het levert Marokko onafhankelijkheid en spionage-info op....France24.

 

Chinese Big Brother variant: de Chinese regering zet met haar sociale-kredietpuntensysteem haar plan door, om haar 1,4 miljard inwoners te dwingen tot een voorgeschreven sociaal gedrag, inclusief straffen. Het gaat ver over de tot nu toe bekende omvang van ‘’controle’’. Het prestigeproject, in het nieuw gebouwde Xiongan, vlakbij Bejing, staat onder directe controle van de Centrale Regering. Burgers met minpunten kunnen worden gestraft; zoals diegene, die alleen in een grote woning leeft, wanneer families in kleine woningen leven, Meer lezen? http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/nationales-punktesystem-china-plant-die-totale-ueberwachung-15303648.html

 

Erdy wordt steeds gekker. Nu heeft hij het op de Nationale Bank voorzien en trekt hun onafhankelijkheid in twijfel. Habertürk citeerde Erdy’s woorden ‘’wij zijn vastberaden om de rentelobby en de rente zelf onder de loep te nemen’’. Er zou een bijeenkomst gehouden worden, waar banken en regering samen praten. Erdy ziet zich als vijand van rente en viel de Bank herhaaldelijk scherp aan. Hij vindt dat de huidige rente van 8% veel te hoog is. Investeringen zouden hierdoor niet plaatsvinden, waarschuwde hij in Ankara met zijn AK partij...Eng.

 

Waarom zou je ook? Veels te lastig. Toeslagen van uitgereisde jihadisten stopzetten. Kan sinds oktober 2017, maar gebeurt gewoon niet. Omtzigt vindt dat onwenselijk. Over tot de orde v/d dag. Noch heeft het OM straf geeist tegen 2 agenten, die verantwoordelijk worden geacht voor de mishandelingen bij de aanhouding van Mitch met dood als gevolg. Immers...in soortgelijke zaken kan worden volstaan met schuldigverklaring z/straf heet het. En moesten de agenten immers 2,5 jaar leven met de gedachte, dat ze strafrechtelijk verantwoordelijk waren voor zijn dood. Dat ze fout handelden, is bewezen. Maar ze hebben genoeg geleden.

 

Las ik eerst, dat de pensioenleeftijd wat trager verhoogt zou worden, nu...oh wat worden we daar vrolijk van...dat de toegenomen levensverwachting noopt tot verhoging van de AOW leeftijd tot minstens 69 jaar in 2040. Aldus Heeringa in een Tilburg University promotieonderzoek. Want als de leeftijd niet opgehoogd wordt, moeten AOW premies omhoog of het pensioen versobert. Ja, ja, ja...Dank, Willem!

 

Die Welt schrijft over een uitspraak in Frankfurt, waarbij van Kuwait Airlines niet gevraagd kan worden om een Israëlische passagier te vervoeren...Duitse wetgeving verbiedt toch discriminatie van o.a. religie, geslacht, handicap en leeftijd, maar niet op basis van nationaliteit? Heel erge fout v/d rechter of fout in de rechtsgeleerdheid? De discussie is geopend. Maar de door Kuwait vermeende discriminatie zou niet tegen de Knesset of de grondwet van Israel zijn, maar tegen ‘’de Joden’’. Ofwel de Joodse staat. De echte reden is dus antisemitisme. That’s it.

 

Eerst flikkeren ze de referendumwet opzij, en krijgen in ruil daarvoor de gekozen burgemeester; wat niet leidt tot meer democratische inspraak van burgers, maar dat terzijde. En nu willen de leden van D66 ineens op het partijcongres geeist te hebben, dat er een nieuwe (correctieve-) referendumwet moet komen?

 

De BB’s blijven maar in hun maag zitten met besluiten over die dekselse Brexit, maar ze kunnen wel razendsnel concrete besluiten nemen over zelfrijdende auto’s? Prioriteiten...? Andere landen willen diesel verbieden. Of vervangen door electro-auto’s. Maar...waarom niet verder gaan? De Jeugdorganisatie van de Groenen in Duitsland pleit voor 85% minder auto’s over 30 jaar. Klimaatdoelstellingen kunnen alleen gerealiseerd worden als het aantal auto’s structureel minder wordt; het verkeer is met haar 32% aan CO2 emissie de ‘’grootste vervuiler’’. De auto is een object uit de 20e eeuw. Openbaar vervoer, fietspaden en zo moeten alternatief bieden, rekening houdend met grote veranderingen in mobiliteit en digitalisering van arbeidsplaatsen, inclusief kortere werktijden. Waarom niet? Oeps, boys toys.

 

Mugabe is na 37 jaar afgetreden. Voorkwam zo impeachment. Mnangagwa – ik noem hem Mango – gaat hem opvolgen. Decennialang loyaal en trouw aan zijn voorganger, valt niet veel goeds van deze ‘’krokodil’’ te verwachten. Nog erger, brutaler, grover. En een v/d rijkste mannen van Zimbabwe. Mugabe wist zich overigens ook riant te verrijken met zijn greep in de diamantmijnen...Maar de hoofdreden waarom Mugabe maar niet wilde wijken, blijkt de slachting van 1983, met meer dan 20.000 doden. Zou hij aftreden, is hij niet meer immuun en kan ie internationaal vervolgd worden. En Mango was Chef v/d geheime dienst CIO. Maar niks van al dat geroep om gerechtigheid of vervolging van bruut geweld, schending van mensenrechten. Vlg. de CNN is een deal onderhandeld, die Mubage en zijn vrouw volledige immuniteit garandeert – daar gaat het rechtsgevoel – en hij mag al zijn rijkdommen en bezit houden. Tuurlijk. Het rijke land van ooit werd binnen 40 jaar naar het bankroet geregeerd, 25% v/d bevolking lijdt honger en 70% v/d bevolking leeft onder de armoedegrens. Terwijl het een v/d vruchtbaarste landen is in Afrika was; met de Viktoria-watervallen. En nu? Een armetierig land. Maar ineens is alles goed geweest? https://www.nu.nl/buitenland/5019989/robert-mugabe-wordt-vrijgesteld-van-vervolging-en-blijft-in-zimbabwe.html

 

Een groot deel van de belastingdeals die Nederland maakt met internationaal opererende bedrijven wordt niet uitgewisseld met andere EU-landen ondanks verplichtende afspraken. Maar die van burgers – ook verplicht – worden wel gedeeld. Discriminatie.

 

En dan de wet Hillen. Boete voor mensen die hun hypotheek aflosten. Niet eerlijk. Ook al gaat de boete uitgesmeerd worden over 30 jaar. De nieuwe staatssecretaris Snel vond de belastingkorting maar een ‘’rare bonus’’. Echt? Gestimuleerd werd steeds aflossen. Dat doe je netjes, en krijg je een boete. Da’s pas raar.

 

En dan over die Handelshuizen, die gebruik maken van wiskundige modellen of algoritmes; handelend voor eigen rekening op financiele markten. Geld verdienen met marketmaking heet dat. DNB zorgde voor onrust toen ze liet weten dat 13 handelshuizen de pineut worden. Er komt nl. een eind aan de eigen interpretatie van Europese kapitaaleisen. Deze huizen moeten zich schikken naar Europese buffereisen. En er komt een einde aan het bonusplafond, die deze handelaren genoten Potverdrie. Heel vervelend. Maar duurt nog 2 jaar ... https://fd.nl/beurs/1227944/nieuwe-regels-voor-handelshuizen-zorgen-vooral-voor-veel-mist

 

4 miljoen meer dan begroot moet de renovatie van Trixjes paleis kosten. Te betalen door belastinggeld. Maar als in een Kamerdiscussie gevraagd wordt om pakweg 1 – 1,7 miljoen voor bevordering van sport door minder validen, wordt geantwoord ‘’er is geen ruimte in het budget’’. Wel vooraf niet genoemde 1.4 miljard belasting schrappen voor internationale bedrijven? Krom. Willempie en Maxima; richt een fonds op voor sportbevordering voor minder validen, van pakweg 5 miljoen...stort een 15 miljoen in wijkverpleging en betaal die renovatie zelf. Da’s pas Koninklijk!

 

Oh ja, NL moet een opener (en soepeler) houding aannemen jegens de farma. Dan komen ze misschien – in navolging van de EMA – ook naar NL...Wil je echt met de duivel op 1 hoofdkussen? Ondertussen maakt een apotheker in de Transvaal-buurt het medicijn tegen taaislijmziekte. Voor een fractie van de prijs. Het kan dus wel. Als je wilt. Goedkopere medicijnen.

 

Grote woorden van Maxime in NRC: zonder ons was Mladic nooit uitgeleverd. En nu niet veroordeeld tot levenslang. Want boeven moeten niet ongestraft blijven. Oh nee? De VN is oorverdovend stil over Mugabe, sterker nog, op donderdag wordt via Reuters bevestigd, dat hij totale immuniteit krijgt.Rusland, Iran en Turkije willen dat ook dictator/moordenaar Assad moet kunnen aanblijven als er een akkoord komt. Weer een deuk in rechtsgevoel. Schaf dan al die VN, Tribunalen en rechtbanken gelijk af. Als alle lieverdjes toch al ‘’genoeg gestraft zijn’’ of voor zichzelf een coulante deal onderhandelen omdat ze machtig zijn. Ik geloof niet meer in rechters en rechtspraak.

 

Alsof er nog niet genoeg gedoe is over van alles. Zoals Sinterklaas en Zwarte Piet. Nu klaagt een moeder over Doornroosje...In Engeland. Ze vindt, dat het sprookje een toonvoorbeeld van seksueel misbruik zou zijn. Moet niet veel gekker worden. Overigens zijn sprookjes boeiend voor voor (amateur-) psychologen en andere –ogen....Maar daar gaat het hier niet om. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1327267/moeder-wil-verbod-op-doornroosje

Nou dat weer...Wel/geen hoofddoek bij de politie? Een vrouwelijke politiemedewerker, net in dienst, spande het gedoe aan. Stapte naar het College voor de Rechten van de Mens, omdat ze geen hoofddoek mag dragen tijdens haar werk. De korpsleiding wil het niet omdat de politie een neutrale uitstraling moet hebben. http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/agente-vecht-hoofddoekverbod-bij-politie-aan-551628/ Pas je aan in NL, en vertrek anders. Klinkt hard, maar ik ben het zo zat met dat opeisen van dit soort ‘’rechten’’. Bij de politie?  Zonder hoofddoek. Punt.

 

12 dagen, 5 landen, en pracht en praal, met prachtige Chinese gewaden en overvoerde koi-vissen en beledigingen en zo....Het Witte Huis verkoopt DD’s Azië-trip als reuzesuccess. Nou, het liet overduidelijk de val zien van de VS als globale handelsmacht. Niets om trots op te zijn. http://www.spiegel.de/politik/ausland/donald-trump-fazit-der-asienreise-amerika-dankt-ab-a-1177835.html

 

Een nieuwe wet in Iraq gaat regelen, dat kinderen vanaf 9 jaar mogen trouwen...Een ramp; terug naar de donkere tijden, foetsie rechten van vrouwen. Moslimsectes zouden  huwelijkscontracten kunnen regelen. Publieke demonstraties mochten niet baten. Evenmin demo’s van vrouwenrechtengroepen. De VN in Irak (Unami – nee, geen Umami) riep op tot meer consultatie en om vrouwenrechten te accepteren en te beschermen. Aldus The Guardian.

 

Het leger heeft alle belangrijke posten overgenomen, dictator Mugabe is in huisarrest, maar het heet geen staatsgreep. Ondertussen draait DDumbo weer een Obama-maatregel terug en mogen jachttrofeeën zoals olifantenkoppen weer uit Zimbabwe naar Amerika worden vervoerd....

 

Welja, de renovatie van Paleis Huis ten Bosch gaat nog eens ruim 4 miljoen meer kosten dan het begrote 59 miljoen. Vanwege krakkemikkige toestand. Dank, Trixje, voor je zuinigheid ‘’het zal mijn tijd wel duren’’. Maar voordat Willempie en Maxi hun intrek nemen, moet er dus veel meer aan gebeuren. Betaalt met belastinggeld. Laat de boel versloffen als rijk Koningshuis, ‘’het’’ komt vanzelf wel goed. Ja hoor. Maxi en Willempie, strijk nou eens over jullie hart en zeg ‘’geef dit geld maar aan wijkverpleging en ouderenzorg, wij betalen dit wel’’. Maar nee, die krenten piekeren er niet over.

 

Omtzigt. Zo scherp. Zo goede dossierkennis. Zo een lastige luis-in-de-pels. En dan komt er een voor Lena volstrekt onbegrijpelijk verhaal over een nepgetuige en beïnvloeding en ‘’onhandig’’ manoeuvreren in de MH 17 zaak. Huh? Ook na diverse gesprekken en analyses, snap ik er nog niks van. Maar het CDA heeft vergeten en vergeven. Hij mag gewoon door. Anders zou de zo prille coalitie nu al in de problemen komen met haar 1-plus stem...

 

Het wordt gevaarlijk in het Nabije Oosten, en wel tussen Iran en Saoedi Arabië. Met gevolgen voor de hele regio. Uitgebreid: https://www.welt.de/politik/ausland/article170532941/Diese-Feindschaft-setzt-den-Nahen-Osten-in-Brand.html  Kort: 1)interne Koningshuis-strijd 2) destabilisatie land/uitschakelen Hezbollah in Libanon 3)Syrië is Iran’s belangrijkste bondgenoot en kruispunt voor  logistiek van Teheran met steun voor Palestijnse terreurorganisaties & wapens voor Hezbollah. 4) Palestina; verdorie, nu willen Fatah en Hamas samengaan...5) Irak: voor zowel Iran als SA van centrale betekenis. 6) onafhankelijk Koerdistan zou slag zijn voor Syrië, Irak en Iran.7) Yemen: SA ziet Huthis als handlangers van Iran. 8) en tot slot de sjiitische minderheid van 15% in eigen land = 5e colonne – uitroeien die lui, vindt men!

 

Waarom zouden ondernemingen eigenlijk belasting moeten betalen, kopt het FAZ op zondagmorgen. Immers, in alle gevallen is sprake van legale belasting(ontwijk?)constructies. Gaat het om de moraal? Asociaal gedrag van griepgraaiers? Schaamteloosheid van belastingontduikers? En hoe ‘’legaal’’ is dit illegaal verkregen bewijsmateriaal eigenlijk wel? Ofwel....de haas-en-de-egel-discussie...Lees verder: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/warum-aergern-sich-alle-ueber-die-paradise-papers-15288010.html?printPagedArticle=true#pageIndex_0

 

In oktober was er kennelijk ergens in Rusland/Kazachstan een ‘’nucleair’’ ongeval. ''Dingetje'' kennelijk...Lezen we nu pas. De radioactieve vervuiling is tot ver over Europa aangetroffen. ‘’Geen gevaar voor de volksgezondheid’’ wordt geroepen. Hoe kan dat nou als we niet weten waar het precies vandaan kwam? Is toch gezwam!? Gelukkig vond ik een kaartje. Van La Vanguardia;  Spanje met witte bolletjes bezaaid; geen contaminatie. Maar NL deels net wel. Oeps.

 

Porosjenko beloofde van alles, 3 jaar gelden, maar feit is, dat er nog niets echt hervormd is. Corruptie, vriendjespolitiek etc. vieren hoogtij. En nu wil ie zogenaamd strijden tegen corruptie? Nou, ik zou zeggen, tijd voor actie, stop met die praatjes.. https://www.nzz.ch/meinung/ukraine-revolution-im-rueckwaertsgang-ld.1327374

 

Sinterklaas komt er weer aan. Of niet, als het aan tegenstanders ligt. Want het is een traditie, die nog leeft maar waar vooral nieuwkomers (o.a. Antillianen, Surinamers) ‘’moeite’’ mee hebben. Maar ze willen hier wel graag uitkeringen en opleiding en zo? Omarm dan ook de cultuur. Lees hier meer: https://www.nu.nl/weekend/5000396/waarom-er-zoveel-weerstand-veranderen-van-zwarte-piet-.html Geef mij die traditie maar, zonder ‘’racistische tint’’. Feit is dat er in het verleden veel is gebeurd, dat we nu afkeuren. Maar uiteindelijk is het hier al sinds heel lang een feest voor de kinderen. En ook voor volwassenen. Zonder gedoe of politiek/sociaal/morele correctheid. Gewoon gezellig met gedichtjes, elkaar op de hak nemen, pepernoten, hete chocola en plezier. Oh ja, ook met het tafelkleed waar de asbakafdruk nog op staat....Laten vooral de ‘’nieuwe Nederlanders’’ en die paar anderen ‘’we-zijn-ertegen’’-mensen ook eens tolerant zijn tegen de overgrote meerderheid van Nederlanders, accepteer dit feest, en wil je’t niet meemaken? Nou, ga die dag/avond ergens anders heen!

 

Net bekomen van de groot-aantal-Amsterdamse-huizenbezitter Prins B jr., lees ik dat ie nu plannen heeft voor het circuit van Zandvoort, waar hij eigenaar van is. Kost echter nogal wat, en er is meer dan alleen financieel draagvlak voor nodig. Van o.a. sponsoren en overheden, die middelen beschikbaar moeten stellen. Hoezo moeten? Zie dit niet als algemeen nut, maar een geldverslindende hobby van rijkaards zoals hij. Maar je kan’t proberen, nietwaar? Denkt B jr, met een geschat vermogen van 11 miljoen. Kan ie toch zelf financieren? En dan zeur ik nog niet eens over de uitstoot/luchtvervuiling en herrie. En zeg nou niet ‘’dat snapt een vrouw niet, da’s een mannending’’. 

 

Nou dat weer....Nu.Nl schrijft: ...voor ouderen met een bescheiden pensioen zijn de financieringsmogelijkheden voor een nieuwe woning beperkt. Daarom blijven ze langer in hun huis wonen terwijl dat niet meer past bij hun levensfase. Dit zorgt mede voor stagnatie op de woningmarkt. De ‘’ouwe’’ is weer schuld! Het punt van ‘’ouderdomspilletje, hupsakee en foetsie’’ nadert. Want ouderen deugen niet meer. Zijn nutteloos. Verdien je niks aan. Ze kosten teveel zorggeld, leveren niks meer op. Wat moet je ermee? Weg. Los je o.a. dit probleem op. Bah, NL!

 

Terrorisme is niet het eerste, maar 2e gevaar in Egypte. Het probleem is het enorm aantal geboortes. Dit brengt een faillissement v/h land naderbij; de bevolking lijdt aan honger en armoede en de regio verzandt in instabiliteit. Cairo wil daar wat aan doen en zette het project Itnein Kifaja (‘’2 zijn genoeg’’) op. Op dit moment is het niet alleen het land met de hoogste bevolkingsdichtheid, maar ook met het hoogste geboortecijfer in de Arabische wereld. Reeds in de 80er jaren werd eveneens een dergelijk project met succes ingevoerd, maar na de Moebarak-era werd door de Moslimbroederschap het krijgen van kinderen gepromoot als zijnde een ‘’rebellie tegen het regime’’, dus....Nog afgezien van ontbrekende crèches, scholen, en meer arbeidsplaatsen is er ook een dreigend watertekort. https://www.welt.de/politik/ausland/article170436922/Die-Lizenz-zur-Fortpflanzung.html

 

Ja, ja, de banken kwamen bij elkaar in Frankfurt. Om over de valkuilen en het tijdperk van de ‘’losse pols geldpolitiek’’ te praten. Ieder had het over zijn eigen ‘’dingetje’’, niemand over gemeenschappelijke belangen. En Supermario sneerde tegen de critici. Vooral Italië en Duitsland moesten het ontgelden. Duitsland hekelt de agressieve financiële politiek van Supermario,  en Italië baalt van de geplande bankenregulering, die voor het land met het hoogste % van bad-credits een slechte zaak zou zijn. Critici zouden de ECB niet begrijpen en dus ook valselijk beschuldigen, sneert Supermario....Er moet meer gedaan worden, riep ie, maar succes kan nog wel even duren....Afgezien van de verschillen in de geldhistorie, de angst voor inflatie bij sommige landen, de Italiaanse liefde voor afwaarderingen en de Franse nonchalance inzake regels en onafhankelijkheid zijn nog meer hete hangijzers waar de ECB mee moet dealen. En dan is daar ook nog Taylor-regel.... https://www.welt.de/finanzen/article170622863/Mario-Draghi-wettert-gegen-seine-deutschen-Kritiker.html

 

Grapjesmaker...gaat geen actie nemen tegen de Russische DocPlayer, die automatisch pdf-bestanden van internetgebruikers publiceert. Incl. privé documenten en belastingaangiftes. ‘’Kwalijke zaak’’ vindt die man, maar het is niet duidelijk of die bestanden illegaal zijn verkregen. Gaat ie nog? En de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens moet hier maar werk van maken. Maar die kan alleen ingrijpen als verantwoordelijke in NL gevestigd is, meneer de Grapjesmaker! ’’Waarde aan vrij en open internet’’ is vlg. Grapjesmaker een kernwaarde van het Kabinet, en dus heeft het niet de voorkeur om info via Google onbereikbaar te laten maken. Moet je de zoekmachine maar verzoeken, e.e.a. te wissen...Da’s makkelijk minister spelen! Veel te duur voor 3x niks. Dank! De 3e flopper gaat dit worden met kale kop en nek. Let op mijn woorden.

 

Debat woensdagmiddag over dividendbelasting = cadeau voor bedrijven zonder voordeel voor NL; een schijnvertoning, herhaling van zetten en blijvende onduidelijkheid. Met name over ‘’wat heeft NL/de burger hier aan’’. Voor genoemde bedrijven is het voordeel wel helder. Maar Mark wil niet wijken. En het ‘’goede’’ bericht dat de afschaffing Wet Hillen (belastingvoordeel voor huiseigenaren) pas per 2019 komt, omdat de belastingdienst voor dit soort veranderingen minstens 15 maanden (!) nodig heeft; wordt door de regering als ‘’trucje’’ van 50Plus beschouwd. En donderdag valt te lezen, dat ze’t toch willen doordrukken. Volgende week al. Hoe dat kan? Boevenstreek! Maar...als dit dat ineens wel kan, waarom kan dan niet sneller onderhandeld worden met de farma, om medicijnen die levensreddend zijn...(uitzending Pauw over kindjes met SMA; in Frankrijk regelt de overheid verstrekking en onderhandelt een lagere prijs ondertussen uit. Maar NL vindt de 80.000/injectie te duur, en het kind krijgt niks)?

 

God wordt weer ‘’hij’’ in de Herziene Nieuwe Bijbelvertaling, lees ik in de Volkskrant. Goh, geen gender neutrale taal? Tjonge jonge, ge loopt achter! En ook boeken blijken te worden ingedeeld in ‘’mannen-’’ en vrouwen-’’ boeken; wat een onzin; lat DE (gender neutrale) lezer zelf bepalen, wat gelezen wordt!

 

Dat er een “Italiaanse Ziekte’’ bestaat, is een feit. De economie van Italië groeit nl. sinds 20 jaar onder de maat, ook al is het door de financiële crisis relatief weinig geraakt. Waarom dit zo is? Het vriendjessysteem. Zolang de beslissing, wie in een bedrijf werkt, afhankelijk is van de relatie en de familie, in plaats van kwalificatie, pakt dit in veel gevallen niet goed uit. Vriendjespolitiek is handig bij instanties, zwakke overheid en banken die ook voor dubieuze projecten grif geld geven. Maar het helpt bepaald niet als je innovatie & technologie moet ontwikkelen. Tja. Bella Italia moet om!

 

En dan lijkt Rutte III ook nog te willen, dat salarissen van mensen met een handicap fors onder het  minimumloon moeten verdienen? Oh, wat is dat vies. Hoop dat geen enkele gemeente deze oneerlijke ‘’keus’’ gaat uitvoeren. Nog steeds kampen ruim 100 Gemeenten met problemen bij de jeugdzorg. Ik ben de tel in jaren inmiddels kwijt; maar helaas, pindakaas. Fraude, corruptie of geldverkwisting in de zorg? Soms krijgen die boeven nog een vette zak geld mee. En ineens roept iedereen  ‘’strijd tegen nepnieuws’’ waarbij de overheid meer moet doen en de burger ook (?). Oh ja, de SP pleit voor ¼ minder salaris voor ministeres en ex SP-leider Jan Marijnissen werpt zich op voor Unox Oss, want ‘’het kapitaal bepaalt en de werknemer betaalt’’...dus wordt een week geen soep, rookworst en knakworst geproduceerd...Omdat de werknemers het niet eens zijn met aanpassingen i.v.m. de overname door Zwanenberg. Zelf maar snert maken, dan?

Het blijft onduidelijk; waarom dividendbelasting schrappen voor bedrijven = - 1,4 miljard minder belastingopbrengst. Multinationals zouden druk hebben uitgeoefend. Niet koosjer, als bedrijven de dienst gaan uitmaken, maar het past wel bij het VVD-stokpaardje ‘’bedrijven eerst’’.  VNO-NCW en Shell zouden met Mark over afschaffing v/d belasting hebben gesproken. En anderen? Noemt ie niet. Tja...En zuur: ouderen moeten thuis blijven wonen maar krijgen minder zorg, want ‘’te duur’’. Vertel dan ook het verhaal erbij van topbestuurders van o.a. zorgverzekeraars en instellingen; hun zeer riante salarissen, kantoren en zo; afkoopregelingen voor topfloppers en ego-neutelen in plaats van gezamenlijk/Europees geneesmiddelen inkopen. en ook: het niet willen afschaffen van vergoeding voor comazuip-klinieken en veel te veel mogelijkheden via het basispakket te vergoeden, terwijl ze daar niet in horen etc. De afschaffing v/d belasting is top voor bedrijven die toch al gesubsidieerd worden met lagere energieprijzen en aparte belastingregelingen. Genereert ook geen extra werk. Vertrek naar London? Belachelijke onzin. Ondertussen is na veel gedoe het kleuterklasje bezig met debatteren en hoofdelijke stemmingen. Inclusief arrogantie en wedstrijdjes verplassen. Tjonge jonge.

 

Toekomstbestendig en zo... Erg leuk, maar wanneer gaat de regering zich richten op het heden? Wat is nu nodig? Nou, deze column wist dit aardig te verwoorden: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/03/bent-u-bestand-tegen-de-toekomst-13813418-a1579752 En oeps, Jesse rijdt in een dikke BMW....? Had ik nog zo gedacht, dat ie een E-Bike reed, ik naïeveling...

 

En dan blijkt Prins Bernhard jr. een honderdtal woningen in Amsterdam te bezitten. Het Koningshuis – en nou niet bepaald een v/d armsten - is ceremonieel en symbolisch. En wordt met belastinggeld zeer royaal hiervoor beloond. Prinsje B jr. verdient ondertussen dik aan de huizenhandel in een toch al overspannen markt, waar mini-woningen voor veel geld worden verkocht. Steeds meer speculanten kopen op om winst te maken, zo worden huizen voor de gewone burger onbetaalbaar. Volkomen legaal, hoor, maar het zou B jr. sieren, ietwat prudenter te handelen. Maar wat roep ik, als andere Koningshuizen evenzo optreden? Symboolfunctie? Laat me niet lachen. Afschaffen die vergoedingen.

 

Is wel leuk, al die ‘iedereen (niet dus) gaat vooruit’’ praatjes met sigaren uit eigen doos en zo, maar feit is, dat a) in de huidige periode de kosten omhoog gaan, en b) na afloop van deze regeringsperiode alles veel duurder wordt. Da’s nog eens mensen bedonderen. Pim-pam-pet-pretkabinet noem ik dat; ... De lasten voor burgers en bedrijven gaan in de zojuist begonnen kabinetsperiode niet omlaag maar per saldo nog steeds met €3,4 mrd omhoog... https://fd.nl/economie-politiek/1225758/geen-lastenverlichting-onder-rutte-iii

 

Kom ik nou nooit eens tegen....een boodschappentas in de achterbak. Met 420.000,00. Nog niet een briefje van 5,00...Het is niet eerlijk.

 

Ach, na Lux-Leaks, Panama Papers nu Paradise Papers...Gespeelde verontwaardiging voor iets, wat nog steeds legaal blijkt. Met zegen van de politiek. Nieuwe onthullingen gaan over ruim 120 staats- en regeringsleiders, politici uit 47 landen, prominente internationale bedrijven met brievenbusconstructies, trusts en offshore-transacties. Moreel verwerpelijk, maar volstrekt legitiem. Hoe rijker, of machtiger, hoe groter het ‘’spel’’ om belasting te ontwijken; alleen de gewone burger is de domme betaler. En NL belooft nu een onderzoek naar ruim 4000 belasting’’rulings’’; deals dus. Ik weet de uitkomst al ‘’alles binnen de regels’’, want het mag toch zo!? En NL gooide het op een akkoordje met de EC, om belastingontwijk-gaatjes te dichten...Maar pas vanaf 2020...Yippie, nog paar jaar cashen!~Door al die lieden/bedrijven dan. De schatkist heeft pech.

 

Ondertussen valt te lezen, dat Internationale mijnbouwbedrijven niet meer belasting moeten ontwijken in ontwikkelingslanden. BuZa gaat met ze in gesprek, want er is een kans, dat deze bedrijven misbruik maken van belastingdeals die NL met deze landen sloot. Een kans. Ja, echt. Een grondstoffenambassadeur – Koch – moet paaien en het vingertje heffen...Huh? En eigenlijk... zouden bedrijven best belasting mogen ontwijken, als ze in ruil daarvoor meer werkgelegenheid en betere arbeidsvoorwaarden, en dus voordeel voor het land van vestiging met haar burgers, scheppen. Bedrijven  kunnen dat nl. efficiënter dan overheden...Is maar een idee van een aantal mensen. Moreel vingertje? Van NL? Hoe verzin je't.

 

Och guttegut, topflop Pinoccio’s Belastingdienst heeft weer een foutje gemaakt(‘’we weten niet hoe’’), en 169 mio $ belastinggeld is gemist bij 676 mio $ winst van Proctor & Gamble. Wordt het gecorrigeerd? Gewoon ogen sluiten, afstempelen. Oh ja, en moreel verwerpelijke (maar wel legale) belastingontwijkpraktijken moeten internationaal aangepakt worden? LOL. Ieder  kijkt naar de ander en dat was het dan. Waarom ook.  

 

Hoe kan dat nou? Ex-DSB boef Dirk heeft alweer een ‘’tijdelijk’’ betalingsprobleem, zoals hij zelf stelt...NBC is gedagvaard door Convins. Tja, wie zaken doet met hem moet zelf maar op de blaren zitten. Gelukkig blijken de schuldeisers van DSB hun vordering terug te krijgen – excl. rente – en alleen de De Nederlandse Bank ziet een miljard nog ongedekt. Ondertussen heeft Dirkje weer een nieuw handeltje ontdekt: blockchain/cryptohandel. Aldus het FD. Nieuwe, obscure trucjes?

 

De Franse regering heeft een omstreden extra belasting voor bedrijven besloten. Een eenmalige betaling door bedrijven, die meer dan 1 miljard omzet maken. Levert 5 miljard op. Dat is hard nodig om de schuldenlast niet nog meer op te hogen en weer te komen op het EU-limiet van 3%. Weliswaar is de dividendbelasting van 2012 inmiddels weer door het Hoger Gerechtshof teruggedraaid, waardoor 10 miljard terugbetaald moet worden...Dus komt de eenmalige verhoging van de ondernemingsbelasting van 33,3 naar 38,3% bij 1 miljard, resp. 43,3% bij meer dan 3 miljard goed uit.

 

Opec. De ooit zo machtige organisatie is de macht/controle over de olieprijs kwijt. Geven ze toe in hun ‘’Oil Outlook 2040’’. De onderschatte ‘’speler’’ VS is nu de machtigste opponent van de Opec. Door fracking. In plaats van stagnerende productie boomt het. Ook omdat de VS hun productiekosten konden verlagen naar 35,00 – 50,00 $ per vat i.p.v. eerst 100,00 $. De VS zou zo maar weer nr. 1 op de wereld kunnen worden. En dus heeft de Opec een probleem: willen ze niet weer een daling van de olieprijs riskeren, moeten ze in november het eens worden of de besloten minderproductie tot het 1e kwartaal 2018 verlengd moeten worden. Aldus het FAZ.

 

Het Duitse Constitutionele Hof heeft zich uitgesproken voor een 3e ‘’geslacht’’ in het geboorteregister. Voor Interseksuelen, zodat ze hun geslachtelijke identiteit kunnen registeren. Met succes klaagde een interseksueel-initiatief ‘’3e optie’’. In Duitsland gaat het om ca. 80.000 interseksuelen, waarbij bepaalde kenmerken zoals chromosomen, hormonen of uiterlijke geslachtskenmerken niet eenduidig toegewezen kunnen worden aan 1 geslacht.

 

Inzake Kunstmatige Intelligentie – KI – (niet te verwarren met kunstmatige inseminatie...) is het Zwitserse ABB wereldwijd nr. 2 bij de productie van industrie-robots. Die m.b.v. KI toenemend autonoom moeten gaan werken als het aan hen ligt. En ook farma Roche wil middels KI artsen helpen om de toenemende hoeveelheid aan data te stroomlijnen. https://www.nzz.ch/wirtschaft/mit-kuenstlicher-intelligenz-neue-wachstumsfelder-erschliessen-ld.1325432  maar misschien duurt het nog 20-30 jaar...

 

Onbegrijpelijk. Een aspirant-lid van studentencorps Vindicat wordt hard aangepakt en houdt hersenletsel over. De OvJustitie eist 90 dagen voorwaardelijk, en 1 dag symbolisch onvoorwaardelijk. Want het vindt dat er niet sprake is van opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De dader acht zich niet verantwoordelijk. Immers, de andere commissieleden zouden hem hebben afgeremd, als hij te ver was gegaan...En ook negeert hij het hersenletsel; immers, een schedelbasisfractuur is niet vastgesteld. En geweld tegen aspirant-leden? Is al jaren ‘’normaal’’. Echt niet.

 

Aha, zo zit dat: Vlg. de media is het uitsterven van dino’s schuld aan het feit, dat we overdag wakker zijn en ’s nachts slapen. Want daarvoor waren zoogdieren namelijk nachtdieren. https://www.nu.nl/dieren/4995314/zoogdieren-geen-nachtdieren-meer-uitsterven-dinosauriers-.html

 

Geef mij maar de ontdekking van een sprinkhaan in een schilderij van Van Gogh. Of de ontdekking van een bijna geheel intacte zonnewijzer van 2000 jaar oud in Italië of de bedreigde velduil, die is gespot. Veel leuker nieuws.