columns

Lachen....kalmeermiddel zonder bijwerkingen....vond ik op Pinterest. Hard nodig, dat lachen met al dat nieuws....

 

Betutteling van jewelste: In het Parool: Amsterdam nam een ongekend besluit, om de binnenstad/40 straten eromheen op slot te zetten voor ‘’toeristenwinkels’’. Pardon? Laat de markt/de mensen dat zelf bepalen!?

 

Na 208 dagen dan de bevalling... Het motto ‘’vertrouwen in de toekomst’’ geldt helaas niet voor alle NL-burgers. Los je netjes af, wordt je nu bestraft. Onbehoorlijk bestuur heet dat. Dividendbelasting afgeschaft; puik voor m.n. buitenlandse bedrijven, maar de burger mag meer betalen voor goed voedsel. Niks voordeel van belastingverlaging; dat ‘’compenseert’’ namelijk zo. En wat helemaal erg is:  junkfood & frisdrank blijft goedkoop! Zo stijgen ‘’gezondheidskosten’’ vanzelf. 6 weken vaderschapsverlof; je zou maar een klein bedrijf zijn. Het speerpunt van D66 over referenda: weggegooid, we zijn te dom.  Politieke belofte alweer niks waard. Verpleegtehuizen krijgen flink bij, top. Maar wijkverpleegkundigen niet, terwijl ouderen toch zo lang mogelijk thuis moeten blijven kunnen wonen? Bizar. Meer naar leraren, die maar protesteren. Helaas, ik zie de oudjes nog niet op krukken, rollators en scootmobielen op het Malieveld...Kom op zeg, werkdruk. Ze weten niet wat echt werken is, die watjes van jonge leraren! Kosten voor zorg worden ‘’afgetopt’’? Verzekeraars bepalen over wel/niet naar specialist; of onder het mes en welke medicijnen u krijgt. Ongelofelijk. Niemand die topfloppers aftopt? Welnee.

En dan gaan ook weer ouderen achteruit, en zo gaat de ‘’vrolijke’’ boodschap over ‘’iedereen gaat vooruit’’ zielig ten onder. De rest heeft u vast zelf gelezen of gehoord. Genoeg hierover. Het gekeuvel op donderdag stelde ook weinig voor. Een ieder mocht nog effe voor de micro, maar verder? Niks. Of we’t willen of niet. En Dijssie? Die toezelt er lekker tussenuit...want voor het part time baantje bij de ESM tot januari, waar hij na zijn aftreden als minister in dienst treedt, krijgt hij salaris/onkostenvergoeding als voorzitter v/d Eurogroep. 14.500,00/maand. Dubbel zoveel als Kamerlid. En dan maakt hij geen gebruik van wachtgeld (voor die 2 ½ maand, of in zijn geheel??), Tja, dan begrijp je wel, dat er geen ‘’vuur’’ meer in zit.

Oh, en dan krijgt de blunderende Belastingdienst – met dank aan Pinoccio – veel geld mee, omdat de kosten voor reorganisatie de komende 10 jaar hoger zijn....dan de financiële voordelen die de aanpak moet opleveren, meldt de Telegraaf...Huh?

 

Kijk, da’s tenminste concreet: Frankrijk wil in de komende weken al kantoren in transitlanden zoals  Niger en Tsjaad openen om de asielkansen van vluchtelingen daar ter plekke te onderzoeken. En vooral om de toestroom van economische vluchtelingen te beperken, en dat moet dan vooral via  betere informatie....Eind oktober moet het al starten. De komende 2 jaar wil Frankrijk 10.000 vluchtelingen via de UNHCR-herplaatsing opnemen.

 

Tja, als je Die Welt moet geloven, wordt Syrië al opgedeeld tussen Rusland, Iran en Turkije. Koerden en de VS hebben het nakijken. Maar dit verbond van 3 landen is allesbehalve stabiel, en kenschetst zich door individuele belangen. Te lezen in Die Welt.

 

Laten we het over iets leukers hebben; in Zwitserland kunnen goudzoekers nog best geluk hebben! Per jaar wordt voor ca. 2,6 mio Euro aan goud en zilver in de wateren van het land gespoeld. Aldus Eawag; 3000 kg zilver en 43 kg goud, via waterzuivering/jaar, zijnde ‘’afval/residuen’’ uit industriële producties. In Tessin zijn de goudconcentraties in zuiveringsslib zo hoog, dat een winning zelfs rendabel geacht wordt. Er bevinden zich in dat gebied veel goud-raffinaderijen. Zilver komt vanuit de chemische- en farmaindustrie, high tech onderzoekslaboratoria. Ook ruim in Zwitserland vertegenwoordigt. Zeldzame aarden en metalen werden ook gevonden; vooral uit high tech bedrijven en farma; Tantal/Germanium zit in elektronische bouwdeeltjes; Niob en Titaan in legeringen, Gadolinium in röntgencontrastmiddelen en lichtgevende verven. 64 waterzuiveringsinstallaties werden onderzocht.

 

Het ‘’’Made in Japan’’ loopt een ernstige deuk op. Weer een schandaal...Kobe Steel, de 3e staalproducent in Japan, blijkt certificaten te hebben vervalst, waardoor ruim 20.000 ton aluminium en koper aan de eisen van specificaties voldeden. Niet dus. Het begon overigens al 10 jaar geleden...Ja, en dan zit er dus ondeugdelijk materiaal in van alles. Auto. Vliegtuig. Raket, of... http://www.faz.net/aktuell/finanzen/finanzmarkt/japan-industrie-skandal-erschuettert-die-wirtschaft-15242527.html

 

DD gaat de geschiedenis in als terugtrekker en afbreker. De VS stapt uit de UNESCO...Op zich niet zo belangrijk, maar DD verzwakt de positie van zijn land. Keer op keer. Heel dom, DD.

 

Laten we vooral lachend deze rubriek afsluiten...In een Duitse krant werd gesproken over ‘’het goedje waaruit dromen gemaakt zijn’’....uit goedingelichte bronnen blijkt namelijk, dat de vrijstaat Beieren de onafhankelijkheid zal uitroepen, als de Groene Partij de vluchtelingen-bovengrens niet accepteert. Bayxit. Eens wat anders. Want Friesland piekert er niet over. Die blijft in NL. 

Tja, als burger trek je aan het kortste eind. Schiphol wil groeien, en Oost-Nederland mag ‘’genieten’’ van extra herrie boven hun hoofd. Testen gaan ze nu. En dan wellicht inspraak? Geloof er niks van, Sharon. Is al lang besloten, die Lelystad-airport voor het vakantieverkeer.

 

Bitcoin zouden wel eens een grote stap in de gevestigde financiële wereld zetten; Goldman Sachs test op dit moment de directe handel met Bitcoins en andere digitale valuta. Aldus Wall Street Journal.

 

Las Vegas. En de aandelen van wapenproducenten stijgen, evenals de verkopen van wapens...Big business nog groter, met dank aan de schutter. Na een korte tijd van ongeloof, schrik en ontzetting gaat het leven gewoon weer door. Leve de wapenlobby.

 

In NL zeg je ‘’iemand de laan uitsturen’’. De Belgen hebben het over ‘’iemand wandelen gestuurd’’ en daarmee bedoelen ze hetzelfde: ontslaan. Sprake was v/d MvGezondheid in de VS.

 

Ik heb alle begrip voor waarheidsvinding en speuren naar wat we nog niet weten uit het verleden. Nu gaat een gepensioneerde FBI-agent proberen antwoord te geven op de vraag wie in 1944 Anne Frank en haar familie heeft verraden. Aldus Het Parool. Samen met een team van 19 criminologen, historici, journalisten en dataspecialisten. Ook de Nederlandse politie, de gemeente Amsterdam en de Anne Frank-Stichting werken mee en stellen hun archief tot zijn beschikking. Interessant, maar wel erg laat.

 

Hypocrisie ten top; de VN heeft zelf een aantal malen getracht, het thema Rohingya ter tafel te brengen, aldus bronnen in de organisatie en welzijnswerkers. Het hoofd v/d VN in Myanmar probeerde mensenrechten advocaten te stoppen om Rakhine te bezoeken. Officieel was men daar fel tegen de conclusies van de BBC die melding maakte over de massa-exodus. En nog steeds is er geen veroordeling voor de ‘’vredesprijs’’ draagster Aun San Suu Kyi? Bizar.http://www.independent.co.uk/news/world/un-burma-myannar-rohingya-human-rights-abuse-a7974956.html Gelukkig...Oxford University neemt een eretitel van deze dame met dubbele tong af.

Maar dan dit....de Hoge Commissaris v/d Mensenrechten, Al Hussein, is ‘’verstoord;; door het geweld van afgelopen zondag in Catalonië (de berichtgeving hierover lijkt overigens nogal ‘’overtrokken’’ te zijn, maar dat terzijde, lees onder Spanje verder); en wil nu een onafhankelijk onderzoek naar alle geweld. Pardon? Myanmar dunkt me belangrijker! Daarover is ie oorverdovend stil!

 

Emile. LOL of huilen? 68 jaar is Mr. Positivo en nu wil ie dat Arnhem zijn leeftijd met 20 jaar verlaagd, zodat hij makkelijker aan de bak kan. Oh ja, en zijn oog viel ook op een lieftallige jonge dame van 21 (!) die hem vast aantrekkelijker vindt als 48-er!? Oh, hij stoort zich aan leeftijdsdiscriminatie. Vandaar...

 

In een krampachtige poging de lastige burger met zijn onwelgevallige meningen op afstand te houden, maakte een Kamermeerderheid deze week een eind aan het wetsvoorstel voor een correctief referendum, las ik. Bizar spektakel: niet de eerdere voorstanders, verdedigers en indieners van de referendumwet stonden daar vurig te pleiten voor meer directe democratie – die draaikonten trokken er hun handen vanaf. Het was de machteloze gelegenheidscoalitie SP-PVV-FvD-50plus-PvdD die de renegaten van D66, PvdA en Groen Links op de vingers tikten ging het verder. Juist. Dat echte democratie, met bindende referenda, wel degelijk mogelijk zijn, laat Zwitserland al jaren blijken. Neem de burgers eindelijk serieus, politici! Maar die sufmuts/nietskunners/prietpraters zijn bang voor mondige burgers. Dat is het. Leuker kan ik het niet maken. Bah, watjes.

 

DD doet niet alleen domme en kwetsende uitspraken in o.a. Puerto Rico, en weigert het debat aan te gaan over ‘’2nd amendment/recht op verdediging’’ vs. ‘’onnodig wapenbezit zonder controle’’, maar nu eist hij bij het Gerechtshof, dat een klacht tegen hem wordt geseponeerd. Als president zou hij misbruik van zijn functie hebben gemaakt, door met zijn hotels en andere bezittingen te profiteren. Vooral als het gaat om betalingen door buitenlandse mogendheden. Oeps. Een Tillerson maakt hij belachelijk, terwijl deze alles eraan doet, om het gevaarlijke broddelprietpraat van DD te verachten en met NK in dialoog te blijven. Is er verdorie niemand, die die domkop eens een draai om de oren geeft?

 

Veel kritiek op Macron, die roept, dat werkelozen beter werk kunnen zoeken dan te demonstreren...

 

5 ministers zonder ministerie is het plan, als je’t NRC gelooft: Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, een voor ouderen & familiezaken, klimaat, asiel & migratie, en landbouw. Huppetee, nog meer topfloppers met topverdiensten. Jeanine ging strijdend en fier ten onder. Komt ze terug?

 

Oh ja, misschien ook nog een ministerie van wetenschap en subsidie? Subsidie-instantie ZonMw heeft afgelopen jaren miljoenen euro's aan subsidie voor medisch wetenschappelijk onderzoek op onwettige wijze toegekend. Leden van de commissie van ZonMw die subsidieaanvragen beoordeelt, hebben zelf ook subsidieaanvragen bij ZonMw ingediend. Deze praktijk is in strijd met de Algemene wet bestuursrecht (Awb). https://www.nu.nl/wetenschap/4944095/miljoenen-wetenschappelijke-subsidies-onwettig-verstrekt.html

 

Een indrukwekkend verhaal van Femke. Over Zatopie tussen Syrië en Jordanië. Migratieprobleem oplossen? Het kan anders in haar utopische, maar zeker niet onmogelijke visie. Buitenhof sprak ook met haar. Een Zatopia-experiment tussen Syrië/Jordanië heeft Europese politici en burgers vooral verlost van hun verlammende machteloosheid. De grensbewaking blijft, maar de lokroep van harde en intimiderende repressie wordt minder verleidelijk. Er wordt geld ingezameld en de beelden die worden uitgezonden van vluchtelingen die hun lot in eigen hand nemen, zijn antigif tegen cynisme. Er is, wordt er wel gezegd, met de stad Zatopia een ‘opening in de werkelijkheid geslagen’. En dat was hard nodig. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/30/wat-als-vluchtelingen-er-voortaan-weer-bij-horen-13232804-a1575459 Als men dit nou eens verder zou kunnen uitwerken/uitvoeren! 

Meldde ik de vorige keer nog, dat de EC wil, dat NL 21% Btw heft voor veerdiensten naar de Wadden, lees ik vrijdagmorgen in de krant, dat het MvF waarschijnlijk 6% gaat heffen. Is toch niet te geloven? Pech voor de Wadden, Brussel bedankt.

 

Macron’s Masterplan EU gaat nog veel verder dan die van gekke Juncky. Ga het dan helemaal goed doen: gelijk alle EU-parlementen afschaffen, 1 regering en alle geld naar een Superminister. Hasta pasta. Kunnen Mark en kompanen rustig achteroverleunen en hoeven ze zich niet druk te maken over meningsverschillen of een Minister van Landbouw. Of echt aan de slag gaan... Lees verder onder EUROPA.

 

Jared Kushner is, aldus de site “ The Hill’’, als vrouw in de kieslijst opgenomen. Voor 2009. Overigens niet de eerste keer dat deze mooie jongen opviel door onjuistheden en fouten bij officiële documenten/instanties. En de Washington Post meldt, dat hij bij de presidentsverkiezingen 2016 in 2 staten stond geregistreerd....Geeft verder niet, DD houdt de hand wel boven zijn hoofd.

 

Ik eis een hervorming van justitie: rechters ontslaan, want ze durven steeds minder boeven te veroordelen maar wel een vrouw, die niet in de vieze plaskrul van mannen wil plassen. Politie doet even achterlijk; omdat een kind van 2 jaar hoognodig ‘’moest’’ en in begeleiding van Opa dat maar buiten deed werd een boete uitgeschreven van 140,00. En natuurlijk....de hervorming van de politie ging te snel, vandaar de geldsmijterij. Echt, Stef?

 

Weltens stapt op, na dringend moreel beroep, vanwege zijn salaris van 267.000 Euro/jaar als adviseur v/d Nationale Politie. Pardon? Wat doet Akerboom dan? Al tussen 2004 – 2011 kwam hij in opspraak vanwege zijn hoge salaris als hoofd v/d politie van Amsterdam. Maar hij blijft nog tot 2021 3 dagen/maand adviseren. Voor 175/uur. .. Reken zelf maar uit. Voor wat ook weer?

 

Kansloze asielzoekers komen in NL toch in een asielprocedure/asielcentrum. En vervolgens trappen ze herrie, stelen etc. Avonturiers noemt de Officier van Justitie dit soort lui. Uit o.a. Georgie. En NL heeft er last van. Echt? Waarom neemt NL ze dan toch op in de asielprocedure? Rechtsomkeert!

 

Ryanair aan het cabinepersoneel: als je in de winter doorbetaald wilt worden, verhuis dan voor 6 weken naar landen zoals Duitsland of NL om daar te werken...Aldus The Independent. Moeten ze zelf hotel/logies betalen, en als ze niet vrijwillige meedoen, ach, dan worden ze niet doorbetaald. Chantage noem ik dat. Op de Ryanair website lees je ondertussen: dat het een bedrijf is als geen ander, met een carrière waar je u tegen zegt. Klopt, met slechte arbeidsvoorwaarden.

 

Woensdag het goede nieuws: Saoedische vrouwen mogen autorijden! Nog geen week daarvoor beweerde een Saoedische geestelijke, dat vrouwen niet moeten autorijden, omdat hun hersenen verschrompelen tot een kwart van die van een man als ze gaan winkelen....Hij kreeg een verbod om te preken. Een stapje modernisering.  

 

Na Sinterklaas-discussie het slavernijverleden. Je kunt de geschiedenis niet herschrijven. Gebeurd is gebeurd. En ook niet proberen te repareren,  door nu ineens ‘’correct’’ te willen doen. Nederland blijkt – in tegenstelling tot andere landen – maar ‘’verantwoordelijk’’ voor 5% v/d slavenhandel. 5%. De ultieme handel werd gedaan door de Bloody Blits. Pijnlijk verleden, waar bij stilgestaan mag worden. Dat is ok, en hoort bij een volwassen verwerking v/h verleden. Maar die tenenkrommend zelf veroordelende symboolpolitiek? Hou daar toch mee op.

 

Al maanden is het lauw loenen. De vertrekkende ‘’regeringsploeg’’ is bescheiden als het gaat om belastingen. Besluiten? Nieuw kabinet. Nu vooral reparatiewerk. Over dividendbelasting over winst en zo door coöperaties. Pinoccio wil dat. Hij wel. En regels moeten worden aangescherpt voor renteaftrek. Welja. En hetzelfde verlies mag niet 2x in mindering worden gebracht van winst voor belasting. Toe maar. Hapsnap, en te complex voor een uitgeholde belastingdienst klinkt het gelijk. Dus Pinoccio, hou je stil.

 

En dan wil de EC ook nog sociale zekerheid en arbeidsrechten versterken van werkenden zonder standaard arbeidsovereenkomst. Zoals die van Uber o.a. Tuurlijk. Kom maar op. Economische prioriteiten verbreden heet dat. Als antwoord op populistische partijen. Moet gelden voor deeltijdwerkers, oproepkrachten en degenen met nulurencontracten. In 2015 werkte een derde van de Europeanen in de 28 lidstaten zonder de zekerheid van een traditionele arbeidsovereenkomst, vooral jongeren.

Oh ja, lees ik ook nog, dat als er meer kinderen  moeten komen, er minder flexwerk moet komen. Omdat flexwerkers minder snel zwanger willen worden. Vanwege de centen. Gaat het nog?

 

Toen Hilary ‘’betrapt’’ werd op privégebruik van haar email, was de wereld voor DD en de Republikeinen te klein en schreeuwde DD om harde maatregelen. Nu niet alleen schoonzoon, maar ook dochterlief en nog 4 anderen hetzelfde deden/doen, is het ineens oorverdovend stil. Vroeger noemde je dat meten met 2 maten...

 

Nog zo'n absurd ''dingetje' (HET modewoord, anders ben je niet hip)': het opleidingsniveau zou een rol moeten spelen bij de vaststelling van de AOW-gerechtigde leeftijd, omdat laagopgeleiden gemiddeld minder profiteren van de opgebouwde oudedagsvoorziening. Enerzijds beginnen mensen met een lagere opleiding gemiddeld eerder met werken. Vaak zijn zij al op 16-jarige leeftijd aan het werk, terwijl dit bij hoogopgeleiden rond de 25 jaar ligt, aldus KPMG. Daarmee betalen zijn dus tot wel tien jaar langer meer aan de premie. Anderzijds ligt de levensverwachting van laagopgeleiden lager en daarmee de tijd dat zij van de voorziening gebruik mogen maken. Iedereen die in Nederland woont, bouwt in de vijftig jaar die voorafgaan aan de AOW-leeftijd jaarlijks 2 procent van het recht op AOW op. Dat hoogopgeleiden vaak meer verdienen en meer afdragen speelt volgens KPMG in deze kwestie minder een rol omdat de premie wordt gefinancierd volgens een omslagstelsel. Daardoor dragen de werkenden van nu de premie af. Te lezen in de Telegraaf. Huh? Ik studeerde in de avonduren om hogerop te komen...Voor een deel heb je zelf je eigen financiële toekomst in de hand. En kun je dus kiezen. Maar als je denkt, alles goed geregeld te hebben, verhoogt de regering doodleuk de AOW-leeftijd...Dit voorstel? Idioot.

 

 En overschotten te over, maar dan zijn die ineens ‘’op’’ of worden ze gebruikt voor ....In dezelfde krant lees je over het grootste bedrag in de pensioenpotten. Het komt nog onleuker; NL ‘’verspeelt’’ nu al miljarden aan hogere zorgkosten omdat het eigen risico niet omhoog mag aldus critici. En anders komt straks Brussel, die de pot onder de NL handen wegrukt. Ik dacht eerst ‘’het ligt aan mij’’ maar langzaam aan begin ik te geloven, dat ergens iets in NL helemaal niet meer pluis is.

 

Want naast het gedoe rondom de slavernij moet er nu ineens over de treinkaping door Molukkers 40 jaar geleden aan waarheidsvinding gedaan worden. Had men wel/niet bevel om te schieten? De enige conclusie die Lena relevant vindt: de kaping was crimineel. En bevrijding; helaas, ging niet zonder geweld. Maar ik zie het al voor me; de NL staat zal straks een collectieve ‘’boetedoening’’ voor de dood van 1 kaper-boef aan de Molukse gemeenschap  betalen. 

 

En dan gaat ook het Rijksmuseum alvast op zoek naar ‘’foute’’ ofwel mogelijk onterecht verkregen stukken. Voor het geval hierover claims komen. Waarheidsvinding. Zoek de fout. In 2015 werd al besloten om woorden als neger, spleetoog, kaffer en Hottentot uit tekstborden te verwijderen. Voor 2020 staat een tentoonstelling over slavernij gepland, en in 2021 een over de kolonisatie van Indonesië. Gosselink in NRC Handelsblad: 'We zitten in een emancipatieproces. Men roept op tot het veranderen van namen en het omdopen of weghalen van standbeelden. Er is een herschikking van de geschiedenis aan de gang. Dat is moeilijk en pijnlijk. De stem die nooit gehoord is, eist nu ruimte op en die ruimte komt er.’’ 

 

 

Kon je op wachten. De verzekeraars willen een verzekering tegen overstromingen. Vanwege de klimaatveranderingen. Ja hoor, 1,50 – 2,00/maand of meer per huishouden? Kassa!

 

Het is werkelijk niet te geloven. Juncky presenteert zijn megalomane – en bepaald niet strokend met wat EU-burgers willen – plan voor nog meer macht naar Brussel en stoomt op naar ‘’ontmachting’’  van nationale parlementen. En niemand die protesteert?!Tusk laat zich in op een – uitdrukkelijk niet toegestaan! – onderonsje met Tante May na haar Brexit speech in Florence. Huh? Lees verder onder de rubriek Europa.

 

Radio. Over de VS ruimtesonde Cassini. Kostte miljarden. Nu, na 20 jaar, verbrand. Want het had anders zo maar kunnen zijn, dat de sonde stuurloos zou kunnen inslaan in de een v/d manen van Saturnus. Met misschien leven daar...En dat wil je natuurlijk niet radioactief vervuilen. En verbranding ‘’lost’’ radioactiviteit op?

 

Alarm in Tunesië nadat het parlement een amnestiewet goedkeurde  voor hoge politieke ‘’toppers’’ die van corruptie werden beschuldigd...Ook zakenmensen krijgen amnestie, in ruil voor teruggaaf van niet-kosjer-verkregen geld en betaling van een boete. De tekst v/d amnestiewet werd overigens vanwege hevig protest veranderd en geldt alleen voor diegenen, die van corruptie worden verdacht/beschuldigd, niet voor diegenen, die omkoopgeld hebben aangenomen...Dat allemaal om de economie te beschermen en energie vrij te maken voor de regering....aldus de regering.

 

Ja, ja, het wordt niks met de Flappies alleen voor Kerst; in Venezuela adviseerde de regering aan burgers, om konijnen toch vooral niet meer alleen als leuke huisdieren te zien, maar als voedsel. Het ‘’Konijnenplan’’ is een poging van Maduro, om meer voedsel beschikbaar te krijgen. En men leert de bevolking om gewassen op daken en balkons te planten.

 

Het heelal wordt een testcase voor lastige ethische en juridische vragen, en Luxemburg – zelf handig al jarenlang regelgeving ontwijkend en nieuwe belastingontwijkopties uit te vinden – positioneert zich daarbij als ‘’vinder van antwoorden’’. Terwijl China en India grote hoeveelheden geld in Space-program’s investeren als tegenhanger tot NASA, werpt Luxemburg zich op als standplaats voor entrepreneurs, die de ruimte in willen. En dan niet alleen om wetenschappelijke redenen, maar vooral voor versteviging van nationale geopolitiek en vooral het maken van winst... https://www.theguardian.com/news/2017/sep/15/luxembourg-tax-haven-privatise-space

 

Papua-Nieuw Guinea heeft grote hoop voor export van gas. Volgens het World Energy Council bevat het land over grote gasreserves, gelijk aan ongeveer een energiewaarde van 127 mio ton olie. Het Franse Total en Australische Horizon Oil plannen 2 nieuwe gasexport projecten. LNG zou PNG rijk maken, beloofde de regering. Pijpensteel...Het budget kampt met een tekort van 2,8 mrd. Kina (ca. 880 mio sFr); schulden stegen naar 35% v/h BNP. Schuldige? Dalende grondstofprijzen. Dat klopt. Deels. Maar het is vooral het mismanagement wat de zaak verergert. Want die bleef geld uitgeven, ook toen de prijzen daalden. En het werd vooral gestoken in ego-projecten, zoals 4-baanswegen rondom de hoofdstad, waarvan velen in het niets verdwijnen of zonder verkeer daar liggen...Maar de belangrijkste straat v/h land, de Highland Highway is in zo’n slechte staat, dat gedeeltelijk rijtuigen – zelfs 4-w-drives – maar stapvoets kunnen rijden. Verbinding met de rest v/h land? Ontbreekt. Of neem prestige-events, zoals de U-20 vrouwen-WM voetbal in 2016. En nog belangrijker wordt 2018 de APEC top. De hele havenfront wordt omgeploegd, een arme woonwijk is platgewalst. En omdat er op zo’n korte termijn onvoldoende Hotels gebouwd kunnen worden, zullen Cruiseschepen in de haven voor duizenden van journalisten en gedelegeerden in de haven dobberen. Kost ruim 800 mio Kina. Onzinbedrag, dat overigens lang niet alle kosten dekt. Maar medicijnen ontbreken bijna in het hele land omdat de Centrale Apotheek geen geld meer heeft om nieuwe in te kopen. Heb je geen geld voor de ‘’vrije’’ markt, dan is er geen behandeling. Dikke pech. En omdat men gokte op de rijkdom door LNG, werd gezondheidszorg ook gratis. Maar het ZH mist zo inkomsten van 700.000 Kina/jaar. En nu wordt dus overal gespaard. De koffieplantages worden geplaagd door parasieten, maar geld voor bestrijding hebben de keuterboertjes niet. 65 mio Kina zou hiervoor nodig zijn. Helaas. De koffiekerskever vreet zich gewoon lekker vol. Gelukkig ontvangt elke v/d 111 parlementariërs (!) 10 mio Kina/jaar (3 mio sFr); officieel voor economische ontwikkeling van hun kiesdistrict, maar ze spekken alleen de afgevaardigden en hun campagnes. En daarvan vloeit een aanzienlijk deel in onroerend goed van Queensland.... https://www.nzz.ch/wirtschaft/bitterarm-trotz-oel-und-gold-ld.1316346

 

beetje vreemd is het wel.... De Belastingdienst blijft tot 1 juli 2018 alleen zzp'ers en bedrijven aanpakken die kwaadwillend zijn en bewust schijnconstructies laten bestaan. Andere opdrachtgevers en zzp'ers hoeven niet voor naheffingen en boetes te vrezen.... "Voor iedereen die zich normaal gedraagt in dit land, is de handhaving opgeschort tot de volgende zomer", stelt Pinoccio. Ik voorspel: er is geen kwaadwillende te vinden...

 

Oh ja, ooit gehoord van Prinsjesprijs? Van Prinsjesdag wel...Enfin...Oud-Kamerleden Angelien Eijsink (PvdA), Sharon Gesthuizen (SP) en Helma Neppérus (VVD) ontvangen hem dit jaar. Van Weisglas. De jury roemt de inspirerende wijze waarop zij het beroep van volksvertegenwoordiger hebben vervuld. Het zal aan Lena liggen. Nog nooit iets gehoord over Helma en Angelien.

 

Dijssie weer. Niet meer vol te houden, dat belastingen een soevereine zaak van NL zijn. NL zou verstandig zijn als het zich aansluit bij landen, die moderne belastingen vormgeven. Huh? https://www.nu.nl/economie/4924973/dijsselbloem-vindt-belastingen-geen-nationale-zaak.html

 

O.a. politici zijn goed in veel beloven, zonder over financiële consequenties na te denken. Zo ook rondom de ouderenzorg. Voor de verkiezingen geroep alom over ‘’zorg voor onze opa’s, oma’s en onze ouders’’’, die de allerbeste zorg en liefdevolle aandacht verdienen. 2 mrd. Moet ervoor worden uitgetrokken. Alleen voor verpleeghuiszorg. Plus nog eens 6,5 miljard voor verpleeghuizen (82.000/plek voor ca. 80.000 ouderen nu in deze instellingen). NL zou het enige land zijn, dat zoveel geld aan ouderenzorg zou besteden, aldus het FD. Nou en? Het kan; er is geld zat, mits verstandig uitgegeven! En Edith vindt die 20% extra voor ouderenzorg niet verstandig. En dan blijkt de Kamer ook nog verbaasd over de hoge bedragen? Kom op zeg! In januari berekende de branchevereniging al dat dit soort plannen 1,5 – 2 miljard extra zouden kosten. NZa en CPB kwamen uit 2,1 miljard voor meer handen aan het bed. En nu is er geen terug, want er zijn bindende zorgcriteria vastgelegd. Door Kamerleden, die zich nu ineens overvallen voelen, goedgekeurd. En dus verzint men maar een BTW verhoging (laag tarief van 6 naar 8%)....

 

Ben je als vrouwelijke wildplaster uit nood maar mooi de pineut in Amsterdam: 36 openbare toiletten voor het 50% mannelijke deel v/d bevolking versus 3 voor de andere 50% en dan vindt de rechter, dat ze maar naar een van die vieze herentoiletten had gemoeten? Gestoord, niet van deze wereld. Die rechter.

 

Wat een sufkoppig praatgroepje, die EU-ministers, die in Tallinn een beetje over belastingen/ontwijkingen en zo  keuvelden. Terwijl op grote schaal miljarden wordt binnengescheffeld door o.a. Cyprus...Met de verkoop van paspoorten, die toegang tot de Schengenzone geven, aan rijke Russen en Oekraïners. Ruim 4 miljard is al binnengehaald. Sinds 2013. Overigens niet het 1e land dat dit soort ‘’gouden visa’’ verkoopt: Letland, Griekenland, Spanje, Portugal en Hongarije doen het ook. En zelfs klein Malta haalde in 2015 ruim 200 mio naar binnen....http://www.spiegel.de/politik/ausland/zypern-nimmt-mit-verkauf-von-eu-paessen-offenbar-milliarden-ein-a-1168429.html

 

400.000 Rohingya zijn gevlucht/Bangladesh kan niet alleen de opvang verzorgen. De VN eist van omliggende landen hulp. Aung San Suu Kyi veroordeelt nu ‘’mensenrechtenschendingen’’ en geweld in het algemeen, maar blijkt niet te snappen, waarom deze mensen vluchten (?); en 50% v/d dorpen zijn nog ‘’heel’’ en vluchtelingen mogen terug als ze papieren hebben (maar niet langs de grenzen, want daar liggen mijnen)? Papieren? Het is precies het niet-hebben van papieren, wat leven en of terugkeren onmogelijk maakt; want ze ‘’horen’’ daar niet, vindt ook zij. Fijn, zo’n radicaal nationalistisch boeddhisme...En oh ja, nu mogen buitenlandse NGO’s en zo wel een kijkje komen nemen. Maar verder alles toppie. Iedereen zakt weer terug in de VN stoel. Onbegrijpelijk. Wat een naar, harteloos mens is’t geworden. Doet net alsof ze van geen crisis en etnische zuivering weet. En hoe onverschillig is de rest v/d wereld.

Die gewoon over gaat op de orde van de dag: toneelspel en zinloos gepraat in de VN: een orgaan, gekenmerkt door onmacht, bureaucratie en een ‘’ieder voor eigen land/eigen belang’’ visie. De VN moet ‘’het’’ maar voor de rest regelen...heb je niks aan. https://www.nu.nl/dvn/4927469/achtergrond-effectief-algemene-vergadering-van-vn.html  En Mark, Liliane en Bertje deden ook mee aan de VN-‘’spelen’’... Want er moet VN steun komen voor St. Maarten...Huh? Het hele Caraïbische gebied is naar de knoppen! Tja, het eigen hemd.

 

Make peace, not war. DD snapt dit niet. Schoffeert Iran en wil de deal, die zo zorgvuldig in langdurige diplomatie tot stand kwam, teniet doen. NK dreigt hij met complete vernietiging. En andere landen moet ook maar het principe ‘’eigen land eerst (= America first) toepassen...Schrap “de VN voor ons allen” dan maar gelijk.

 

Kom ik hier nou nooit tegen….Versnipperde briefjes van 500 euro hebben wc's verstopt in de UBS-bank in Genève en drie restaurants ernaast. De snippers zouden een totale waarde van 100.000 euro hebben. De bedrijven hebben aangifte gedaan van de vondst. Blijken het ook nog 2 Spanjaarden te zijn geweest...Catalanen soms???? Oh pardon, slip of the pen...

 

Ik heb wat met Tuktuk’s. Zie me zo in eentje rijden hier...Las ik dat een olifant een Tuktuk van een toerist omver had geduwd. Die zijn er hier niet. Gelukkig. Ik droom verder.

 

De Prinsjesdagvertoning ‘’ter lering ende vermaeck v/h gepeupel’’ is weer voorbij. De hoedjes vielen tegen. De Rede ook. Koningshuis krijgt bijna 1 miljoen erbij, en ook nog salarisverhoging voor WA en Maxima. 85% gaat erop vooruit, 15% niet. Volle schatkist, zorgverzekeringen en besturen spekken zich nog vetter. En dan de trukendoos op woensdag: het eigen risico gaat niet omhoog met 15,00 maar wel de premie met 10,00, bovenop de stijging van de zorgverzekeraars. Men heeft nl. ontdekt, dat premieverhoging meer oplevert. Charmant he? Door mismanagement, graaigedrag en inefficiency wordt de zorg steeds duurder. En dan wil men ook het lage Btw-tarief verhogen. Onleuk. Terwijl er miljarden zijn (ja, voor dommeriken, zoals Pinoccio, met zijnverkeerd uitgepakte reorganisatie en zo)? En economische groei? Waarom merkt de burger daar zo weinig van? En adviseert de RvS dat ouderen vooral NIET gecompenseerd moeten worden voor koopkrachtverlies? Klopt niet. En nog even geduld, want de heren nemen ruim tijd voor formatie en gekeuvel. Vooralniet te snel aan het regeren slaan; immers, als je niets doet, wordt het image ineens veeeeel beter....

 

Hema schrapt als eerste Nederlandse winkelketen alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding. Vanaf eind dit jaar verdwijnen 'jongen' en 'meisje' van Hema's verpakkingen en kledinglabels. Echt te zot voor woorden; miljoenen mensen moeten dit accepteren, omdat nog geen 500.000 hier mogelijk last van zou kunnen ondervinden? Dat noem ik verarming van keus. En onzinnig. Ik ben ertegen!

 

Ondanks zijn strafblad heeft IOC-lid Camiel Eurlings recent een Verklaring Omtrent Gedrag gekregen. Kan hij aanblijven als bestuurder van de sportkoepel NOC-NSF. En Justitie slaagt er dit jaar slecht in om crimineel geld af te pakken, dus financiële tegenvaller in de begroting van Veiligheid en Justitie van maar liefst 90 miljoen euro. Het kabinet denkt nu maar 224 miljoen op te kunnen halen in 2017, slechts iets meer dan de helft van wat vorig jaar werd afgepakt. Maar, het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt goede sier door te zeggen dat er 30 miljoen extra beschikbaar komt voor teams die crimineel geld afpakken...en krijgen die ook een harde target mee wat ze hiermee binnen moeten halen? Welnee.

 

Albanië; het land met de hoogste Mercedes-dichtheid. Huh? Klein, arm, verloederd land, maar Duitsland ‘’heeft het’’, bij de Albaniërs; Duitse namen op hotels, plakkaten, en overal die Mercedes ster. In 1938 kreeg het Koningspaar voor de bruiloft van Hitler een MB 770. Net een jaar later werd Koning Zogu door de Italianen verdreven. De zoveelste keer, na Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Osmanen. En dan kregen ze ook Hoxha, die 168.000 bunkers bouwde; terwijl de straten afbrokkelden. Deels bewust, zodat vreemde invasietroepen daarop niet konden landen....En waar de mensen in andere communistische landen geduldig wachtten op een Lada of Trabi, was het wachten in Albanië zelfs verboden. Er waren geen privéauto’s. Pas in de 90-er jaren kwamen weer auto’s het land in. Zoals Fiat, Peugeot, Opel. Maar die konden niet op tegen de gatenkaaswegen. Behalve Mercedes. Marktaandeel steeg met 70%. En andere merken kunnen niet ertegen op. Want iedere dorps-mechanicus kent de Mercedes. Er zijn onderdelen, gunstig. En de handel boomt: want de wrakken van 15 jaar of ouder worden in Duitsland tegen afbraakprijzen gekocht. Transport, douanekosten en belastingen? Pakweg 700 Euro.

 

Ook dat nog...ouders moeten minder rolbevestigend opvoeden, aldus Journal of Adolescent Health, want dat kan blijvende schade geven. Met name tussen 10-14 jaar. Onderzocht in 15 landen, waaronder Egypte, VS, Malawi, Zuid-Afrika, Bolivia, Ecuador, Schotland, België, Vietnam, Nigeria, Congo, Kenia, India, Burkina Faso en China. Meisjes zouden vaker slachtoffers zijn van o.a. te vroeg trouwen, minder vaak hun school afmaken en vaker slachtoffer van huiselijk geweld. Vlg. mij was dat ook al aan de orde toen wij nog jong waren, en toen was het van ‘’meisjes spelen met poppen, en jongens met lego’’...Jongens zouden onbedoeld vaker gewond raken bij verkeersongelukken en geweld. HIV, zelfmoord en verdrinking zouden vaak voorkomende doodsoorzaken zijn. 

 

Grote borden. Van een Talenschool. In Kroatië: ‘’ Stel je voor, hoever je kan komen met een beetje Engels’’ en afgebeeld is het hoofd van Melania. Vindt ze niet leuk. Wil ze voor’t gerecht dagen. Flauw, Melania, gun ze nou even een smeuige reclame. Is toch waar? Ok, ok, looks doen ook wat. Sorry.

Het was/is ellende. Harvey. En Irma recent. En dan komt WA aanvliegen. Komt kijken. ‘’nog nooit zoiets gezien’’. En vervolgens roept ie ‘’we gaan helpen’’. Wij NL dus. Het zou WA sieren, als lid van een v/d rijkste Koningshuizen, om de opbouw v/d scholen, het ziekenhuis en de dierentuin uit eigen zak te betalen. Is peanuts voor hem. En een echt Koninklijk Gebaar. Maar nee, krent geeft geen krimp. Enne...laat de NL media ook over de andere getroffen gebieden, overal in de wereld, verslaan, niet alleen over dit eiland. En politici stop met roepen ‘’EU moet meebetalen’’. Nee! St. Maarten koos voor een Status Aparte, en dat is de consequentie. Noodhulp ok, maar de rest regelt het eiland zelf maar. Hard, maar wel realistisch. Want daarvoor mogen ineens EU regels wel verwateren?

 

Zambia; de Afrikaanse ‘’voorbeelddemocratie’’ is ineens bedreigd. Jarenlang werd geld met ruime hand gestrooid. Tot de prijs voor koper daalde. En politiek gedoe de kop opsteekt; want voor gebieden, waar de oppositie heerst, heeft de centrale regering van Changwa Lungu geen geld... Aldus analyses van de liberaal-sociale partij voor nationale ontwikkeling. En dus vind je nogal wat wegen, die te hobbelig zijn om fatsoenlijk erover te rijden. Symbool voor binnenlands gedoe. En dat zou wel eens tot instabiliteit kunnen leiden, op weg naar een autoritair regime. Hichilema – de oppositieleider, zat vorig jaar kort in het cachot. Na zijn vrijlating werd het hommeles. En 1/5 v/d stemmen bij de laatste verkiezing niet kosjer? Een feit. Maar het vermogen van Hichilema werd gelukkig niet aangetast (hij is een v/d rijkste mensen van Zambia, met runder-boerderijen en vleesverwerkingsfabrieken). Daaromheen? Suikerriet en raffinaderijen.

 

Tsipras belooft zijn bevolking, dat het in 2018 geen EU steun meer nodig zal hebben. Want de economische groei laat Hellas op eigen benen staan, zodat het zelf geld kan lenen. Echt? Kan vlg. mij alleen, als alle schulden kwijtgescholden worden. Maar dat horen we niet...Inconvenient truth.

 

Met de dag wordt de beerput v/d politie dieper. Heel sneu voor al die politiemensen, die hun best doen. Bouwman was te lief, zag alles door de vingers. Vooral ook de idiote rekeningen van de COR. Een zootje. AL jaren. Ondanks topflophotshotsalarissen voor Bobo’s aan de top daar. Ministerie deed ook mee aan ‘’niet zien/niet horen/niet praten’’ en vooral niks doen. Net zoals onzichtbare Akerboom. Tijd om de bezem erdoor te jagen. Bij de politie en het verantw. Ministerie. Zooitje is het daar. Ik wil wel. Hoef ik niet boven minister-norm betaald te worden. En wat lees ik vervolgens? Er komt een mini-task-force MAFFIA bij de NL politie! Wow. Dat zet zoden aan de dijk....terwijl helder is, dat de rol van Albanese- en Marokkaanse misdaadgroepen veel groter is. Heb je dus niks aan. Maar het klinkt natuurlijk wel stoer. En leidt af van de echte problemen.  

 

NK: de opgelegde sancties helpen geen snars. Erger nog; NK dreigt nu met kernbom. Japan zal weggevaagd worden. En wat is het toch een dom VN-schouwspel. Het land ontwijkt in grootse stijl sancties. Aldus een eigen VN rapport! Agenten in het buitenland regelen financiële transacties. Alleen al tussen feb – aug. Dit jaar voor ruim 270 miljoen $ in het huishoudlaatje van NK. 90% v/d export gaat naar China, maar ook India, Maleisië, Sri Lanka kopen lekker. Nog voor het afschieten v/d raket midden augustus over Japan en de nucleaire test in september was het rapport al klaar...Waar is TomPoes met een slimme list?

 

Hoe lang laat Duitsland zich nog piepelen? Erdy gaf een negatief reisadvies voor Duitsland af. Mutti is daar heel duidelijk in. Een interessant artikel, ook over hoe Europa politiek tegen Turkije zou moeten handelen: http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/im-f-a-s-interview-kritisiert-merkel-erdogan-scharf-15191472.html

 

Hoezo resolutie van het Europese Gerechtshof? Orban blijft weigeren, om vluchtelingen op te nemen. Hij nam het oordeel ter kennis, heet het. Maar dat betekent niet dat hij er ook wat mee moet doen. Oh nee? Nee, vindt hij. Nou, dan korten we toch de EU-geldstromen? Welnee, zeg. Zelfs het idee van ‘’wie niet wil opnemen, moet boete betalen’’ is een rad voor de ogen-draaikontargument.

 

Ondertussen giet Turkije olie op het vuur door te stellen, dat ze zich alleen gelaten voelt in de vluchtelingencrisis. Nog maar 850 miljoen zouden zijn overgemaakt, van de beloofde 6 miljard. De EU pareert; e.e.a. is niet vertraagd, maar loopt goed en efficiënt. Naast de 850 miljoen is ook al 2,9 miljard goedgekeurd, waarvan 1,7 miljard in 48 projecten wordt gestoken. Contractueel dan...

 

Je kunt natuurlijk de zaak zo verwateren, dat iedereen ermee leven kan. Is een vluchteling nu 60.000 of 250.000 waard, en is het idee van flexibele solidariteit binnen de EU, als het gaat om migranten, niet maar een lapmiddel, om de hete aardappel toch vooral niet in de mond te nemen, en alles tot geld te reduceren om het eigenlijke probleem te vermijden? Kan grensbewaking leveren, of actieve terug voering van migranten ondersteunen genoeg zijn, om vooral geen migranten te hoeven opnemen? Of werkt een strafsysteem van ‘’we korten gelden’’ beter als je toch niet/of minder dan het voorgeschreven quotum afneemt? Mensen worden nummers en geldbedragen. Ernstig. Lees hier de achtergrond: http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/fluechtlinge-wie-die-umverteilung-in-der-eu-aussehen-wird-15190851.html?printPagedArticle=true#pageIndex_0  en gelukkig....als fase 1 en 2 falen, komt er een fase 3, gaan ze het er weer over hebben. Daar in Brussel....of niet…

 

Rohyingia; de VN spreekt van etnische zuivering, Aung San Suu Ky komt niet naar de vergadering en de wereld raakt maar een beetje verontwaardigd over deze Nobel-vredesprijs-ontvangster. Over naar de orde v/d dag. Want sinds een paar jaar is het land open voor handel. Vandaar.

 

Ik krijg toch echt steeds meer een hekel aan rechters, OM, die ten voordele van boeven oordelen, en slachtoffers in de kou laten staan. Of boeven pamperen...Kanniewaarzijn? Echt wel... Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen het afwijzen van een ontnemingsvordering van 23 miljoen euro van een groep criminelen. De rechtbank in Den Bosch verklaarde het OM dinsdag niet-ontvankelijk. En als u het artikel snapt, dan is dat knap... https://www.nu.nl/binnenland/4919183/in-hoger-beroep-afwijzen-ontneming-23-miljoen-van-criminelen.html