columns

Telescoop voor de armen en belasting voor de rijken?

Ethiopië = een van de 20 armste landen. Bouwt nu een Telescoop (de 2e in Afrika) en wil speler zijn bij onderzoek van de ruimte. Geld komt van de 1500 leden van de ESSS en investeerders, o.a.  de rijkste man van Ethiopië.  Ik zie beelden van hongersnood en armoede. Verbeteren infrastructuur en landbouw? Dat laten we over aan hulporganisaties, Wereldbank en domme blanken...

Niemand heeft een baangarantie. Ambtenaren wel. Tot 2016 kan niemand ontslagen worden als gevolg van de voorgenomen reorganisatie van de rijksdienst. Mochten ze dan toch boventallig worden, krijgen ze elders in de overheidssector een baan, met gegarandeerd inkomen.

Een onderzoekscommissie, gevraagd te onderzoeken “hoe kon de financiële crisis op Cyprus ontstaan”, legt haar werk neer. Na 15 dagen. Motivatie: onvoldoende medewerking centrale bank. Transparantie en geloofwaardigheid? En ons laten geloven dat ze ooit terugbetalen?

US wetenschappers ontdekten  via  onderzoek op ratten = luiheid is mogelijk deels genetisch. Verklaart ook gelijk iets over obesitas. Ammehoela! Motivatieprobleem!  Op de bank blijven hangen en  eten/drinken zonder bewegen maakt dik.  Als je niet hoeft te veranderen, gebeurt er niks. Dus remedie: stop uitkeringen, verhoog BTW op slecht spul en beloon goed gedrag.  Dat helpt.

Duitsland staat voor het besluit ‘’betalen voor plastic tasjes’’ ter reductie van afval. Vooral in zee. Nu al? In andere landen gebeurt dit. Verbruik met 90% gedaald. Boodschappentas is beter voor het milieu. Dus eindelijk actie? Hangt ervan af, hoeveel je ermee verdient. Met afval.  

George Soros; groot geworden door massale speculaties welke Engeland 1992 uit het wisselkoersfonds EWS katapulteerde en 5 jaar later tot de groei van de crisis in Azië bijdroeg. Juist hij zegt ‘’ Duitsland  moet uit de EU”. Terwijl ten gevolge van o.a. zijn speculaties tot een uniforme muntunie met de Euro is besloten. In plaats van flexibiliteit is een rigide Euro korset ontstaan, welk nu landen insnoert. Europeaan, leef ermee. Maar accepteer niet kritiek van hem. Die wederom zal profiteren, mochten zich veranderingen in de Europese geldsystematiek voordoen…

Volgens de Centrale Bank bleek uit het overzicht van ‘’armoedestatistiek’’; Duitsers zijn armer dan de ‘’rijke’’ mensen in Cyprus, Spanje en Italië. Huh? Steunen de sterken echt de zwakken? Deze ‘’hoge vermogens’’ zijn m.n. te wijten aan onroerend goed bezit. En staatsschulden of banken zijn niet meegenomen. En toch…. er is ‘’daar” veel privé -vermogen voorhanden (understatement of the  year…Spanje heeft honderden miljonairs) Dus deze ook betrekken bij  sanering van schulden?  ‘’ Wie solidariteit claimt, moet eerst zelf een bijdrage leveren”. Europa, wat is uw antwoord? Zwijgen.  

En ja hoor, Cicciolina wil het weer proberen. U weet wel, die (ex?) pornoster. Nu wil ze burgemeester van Rome worden, en zich inzetten voor homorechten en het milieu. En natuurlijk wil ze zich sterk maken voor de realisatie van ‘’liefdesparken’’; gebieden waar stellen in de openlucht de liefde kunnen bedrijven. Klinkt in elk geval beter dan de  beloftes van Berlusconi, die alleen uit is op immuniteit om niet veroordeeld te worden. Het wordt een warme zomer.

Tot slot: het NRG wil het salaris van koningschap (nu 8,25 ton, onbelast) verlagen naar 1,5 ton voor WA. Plus belasting betalen. De Kamer ziet wel wat in belasting betaling. Maar dan moet het ‘’salaris’’ (van 8,5 ton) wel omhoog, om inkomensverlies te voorkomen…! Burger mag de broekriem strakker zetten. Betaalt ook al ‘’zijn’’ feestje – welk fors duurder wordt. Koningsgezind of niet, hypocrisie en sentiment verdoezelen  realiteitszin in crisistijd. WA; verlaag je riante salaris en betaal ook belasting!