columns

DHL mirakel

Onlangs hevige beroering in een klein Duits plaatsje. Een DHL bode zou persoonlijk een pakje hebben afgegeven aan de deur! Parapsychologen sluiten het fenomeen van een bellende DHL bode niet geheel uit, maar wetenschappers geloven het niet. “Het enige wat ze doen, is het lusteloos bekrabbelen van gele bonnetjes, die ze dan meestal ook vergeten in de brievenbus te gooien “ zo een Postoloog. In Spanje dumpt DHL het pakje bij de Post die mogen een bonnetje schrijven en ook zij bezorgen niet aan de deur. Maar ik zie ze wel vaak rijden, die DHL busjes…

Het was me weer een week. Timmy hijgt Kerry achterna, en wil de Palestijnen ook economisch steunen. Terwijl NL aan Olli net 6 miljard bezuinigingen beloofde. Kan tenminste de NL economie gracieus naar de knoppen gaan…Want ook de FYRA wordt een miljardenstrop waar je U tegen zegt. De EU commissie graait voor zichzelf en deelt uit, ook in crisis. Een miljard in de Egyptische put gestopt. Effectief of niet, dat weet men niet. JSF wordt het mogelijk toch, terwijl NL beter af zou zijn met marine zonder luchtmacht. Maar boys toys mogen wat kosten. De aftredende NS directeur mag straks blijven adviseren, de Staat betaalt gewoon door. En wachtgeld wordt mogelijk over 1-2 jaar een beetje ‘‘versoberd”. Mag het belastingtarief voor de lage inkomens straks stijgen. Maar ja, dan betaalt tenminste 93% van de bevolking 37% belasting. En maar 7% dus 49%.

Boos zijn ze op Formentera op een Hollands Yacht van miljonairs. Het zou bij het optrekken van hun anker een kabelverbinding – cruciaal voor internetverbinding – vernield hebben. Schadeclaims zijn al in voorbereiding. Maar ook is de vraag, hoe kan het dat een kabel zo makkelijk beschadigd raakt? Mogelijk moet Telefonica ook bloeden. Het mag wat kosten, zo’n tripje..

Het Internationale Consortium van Onderzoeksjournalisten ICIJ laat weer van zich horen en heft een database gepubliceerd welk de geheimzinnigheid rond offshore/belastingontduiking en wegstoppen van giga bedragen uit de doeken doet. Wil je meer weten over politici, oligarchen, ‘’foute naties’’ en zelfs religieuze leiders die zich met dit soort praktijken bezighouden, ga dan naar hun site www.icij.org

Melk toch niet zo goed voor elk? Infecties en allergieën komen steeds vaker voor. Sceptici leggen de oorzaak bij de industriële verwerking van melk. Toename van allergische reactie bij het drinken van ‘’industriële’’ of te wel gehomogeniseerde melk werd al sinds de 80er jaren o.a. in Denemarken ontdekt. Rauwe melk echter zou het immuunsysteem kunnen trainen en zo een hogere weerstand opleveren. De verwerking van de melk zorgt er voor dat allergenen en ziekteverwekkers makkelijker via de spijsvertering in ons lichaam kunnen komen. Maar de consument adviseren, rauwe, onbewerkte melk bij de boer te kopen? Nee, stel hij koopt geen melk meer. Dat kost pas geld. Want eigenlijk heeft een volwassen mens geen melk nodig. Maar handige marketing, grote lobby en immense melkindustrie doen ons dit wel geloven.

Zwitserland. Ze zijn ‘’ertegen’’. Tegen het zogenaamd samenwerken (ander woord voor chantage door USA) met de Amerikaanse autoriteiten betreffende US belastingontduikers. Hoewel de Senaat ervoor was, ging het Lagerhuis niet akkoord. Ondanks rechtszaken en dreiging met sluiting van bankzaken door Zwitserse banken in de USA houdt dit kleine land stand. Omwille van het principe. En ook het vrijhandelsverdrag tussen EU en USA is niet geheel wat het lijkt. Formeel gaat het om vrijheid van handel. Feitelijk echter betekent het totale economisering, mono-kapitalisatie, verdere ‘harmonisering’ van basisafspraken en leefwijzen. Maar dat communiceert natuurlijk niet zo goed. En ‘‘cultuur’’ is daarbij een stoorzender. Vooral als je kijkt naar de subsidies, die zowel Frankrijk als USA in hun cultuur/film- en muziekindustrie stoppen. Wat het brengt? Stiekeme deals, producten die we niet willen en keus die we niet hebben. Omwille van het ‘’grote geheel’’.

Nee, geen flauwe grapjes over knorgeluiden of wiebelende staartjes…Een experten team gaat voor de Japanse regering onderzoeken, welke ethische dimensies van voorbereidende experimenten en de gevolgen daarvan voor de ‘’menswaardigheid’’ zullen zijn. Van wat? Het gaat om thans niet toegelaten experimenten, menselijke stamcellen in een bevruchte dierlijke eicel te plaatsen en aansluitend als zogenaamde ‘’Chimaire embryo’’ in de baarmoeder van een draagdier te plaatsen. Wetenschappers willen varkens hiervoor gebruiken, omdat hun organen sterk op die van mensen lijken. Men gebruikt stamcellen, die de vorming van alle organen kunnen realiseren. Hiermee kunnen organen – voor orgaandonatie – gekweekt worden. In Europa of USA zouden dit soort experimenten op hevig verzet en beroering zorgen. In Japan niet. Maar …als het over 5 jaar mogelijk is, een dergelijk ‘’chimaire -varkensorgaan’’ in een mens te plaatsen….