columns

Olympische Spelen ''hai''

Bestuur Inspire2live trad af om ‘ophef’. Pardon? De boel belazert, zichzelf verrijken onder een sausje van ‘’goed doel’’, dat noem ik geen ophef meer. Maar ze zullen er wel mee weg komen zonder gevolgen. En Weeky heeft medelijden met zwartspaarders en fraudeurs. Ze mogen nog tot 1/7/2014 ‘’opbiechten’’ zonder boetes. Als ze het tot nu toe niet deden, waarom zouden ze alsnog? Afrekenen met deze mensen, brengt weer miljoenen in de schatkist. Maar nee, lastenverzwaring is het credo. Rutte kopt dat als we blijven vasthouden aan wat we hebben, we het kwijtraken. Dat is nou mosterd na de maaltijd. Want dat we steeds minder krijgen, waarvoor we jarenlang dik hebben betaald, is evident. En zelf doen is het devies. Prima Mark, dan mag ik dus stoppen met betalen voor iets, wat ik toch niet krijg?

Een Salafistische groepering in Egypte zou Moslims hebben gewaarschuwd, geen tomaten meer te eten. Als je tomaat doormidden snijdt, zou er een kruis te zien zijn. En dat christelijke symbool, dat kan dus niet. Straks moet de croissant verboden worden voor echte Christenen, omdat dit de halve maan voorstelt….Was niet ooit ook gezegd, dat voedsel een ‘’zegen Gods’’ is? Tenzij je het zelf zaait en teelt. Maar...de tomaat komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika met zonder Moro’s y Cristianos…Het moet niet veel gekker worden.

Fukushima. De ellende sleept zich voort. De straling is deels  zo groot, dat iemand binnen 4 uur na blootstelling overlijdt. ‘’Men’’ had het niet eerder ontdekt, omdat de oude meters een lager millisievert aangaven en pas bij de nieuwe meters schrokken ze…Eindelijk gaat de regering de regie overnemen van de incompetente Tepco en geld erin stoppen zo was gemeld deze week. Veel te laat. Want ondergrondse bevroren muren, nieuwe zuiveringsinstallaties en nieuwe opslagtanks moeten nog worden gebouwd. Ondertussen blijft de rotzooi gewoon wegstromen, al jaren. En er is nog geen definitieve oplossing in zicht. Maar geloof nou niet dat Abe zorg heeft om land en mensen. Nee, dit wordt  alleen vooruit gedreven door de wens, de Olympische Spelen in 2020 naar Tokio te halen. Morgen weten we't.

Yes we can? Rasmussen wil dat ‘’de wereld’’ ingrijpt, maar ziet geen rol voor de NAVO, Obama zet met zijn ‘’I have decided to attack’’ de hele VN en de principes van de Volkerenraad opzij. Laten we die dan ook afschaffen. De Arabische Liga acht Assad schuldig en vraagt om Westers ingrijpen. Een dergelijke misdaad – om het even wie het deed – straffen, is belangrijk. Maar dan wel door de VN, gezamenlijk. En dan wil Poetin wellicht meewerken. Assad gniffelt om de dreiging en de bevolking lijdt. Yes we can. Maar waarvoor.

Syrie heeft met meer dan 1000 ton aan gifgas een van de grootste chemiewapenarsenalen van de wereld. Honderden ton aan mosterdgas, VX en Sarin. Aldus de Franse geheime Dienst in een gepubliceerde lijst, waaraan meer dan 30 jaar aan is gewerkt. Deze giftige stoffen kunnen met SS21/Scud B & D raketten tot 500 km ver reiken. Een massieve aanval op de grond – met 75.000 man, zou een groot deel van dit arsenaal kunnen vernietigen, aldus het Pentagon. Klein probleempje; men weet niet precies waar het gifgas zich bevindt. En Assad heeft ze de afgelopen maanden door het hele land verdeeld. Bombarderen van deze depots zal hooguit leiden tot vrijkomen van gifgas. Dode burgers en een ongelofelijke milieuramp als gevolg.  Je zou natuurlijk ook de fabrieken, die deze gassen produceren, kunnen platgooien.Maar dan? Syrië blijft chemische-wapen-supermacht en Assad aan de macht. Blokkeer alle tegoeden, stel massale boycot in en isoleer het land. En ga op zoek naar een geschikt leider, die dit land naar democratie zou kunnen voeren.

Nl zou brievenbusfirma’s willen aanpakken. Belastingregels zouden aangescherpt, en verdragen met 23 arme landen herzien. Strengere maatregelen voor brievenbusfirma’s. Vaag en nietszeggend goedbedoeld ‘‘sussen’’. Men streeft naar internationale samenwerking om deze problematiek aan te pakken. ‘’Mondiale aanscherping’’ heet dat. Over 2 jaar moet e.e.a. dan via de OESO zijn beslag krijgen. En we zijn geen belastingparadijs vlg. het CPB, maar een ‘’doorsluisland’’ voor multinationals. Maakt geen verschil. Inkomsten worden gemist.