columns

Solidariteit, gebakken Euro-lucht en kattenmoord

De muur is al in aanbouw tussen Hongarije en Servië. Nu begint men de vluchtelingen uit de steden naar het lege platteland te verdrijven, waar ze vervolgens in tentenkampen gehuisvest moeten worden. Zodat de Hongaarse stedelijke bevolking er geen last van heeft. Europa zwijgt en blijft geld naar deze grootste netto-ontvanger sturen. Is dat ons Europa? Het brokkelt zienderogen af. Men is niet in staat om de situatie van 150.000 migranten echt op te lossen, laat staan om 40.000 daarvan te huisvesten. Een aantal landen – vooral Oost Europese, maar ook Engeland - doen niet mee. Maar houden wel de hand op voor EU-geld. Rare opvatting van het begrip solidariteit.

 

Het is weer eens zover, als het niet de luchtverkeersleiders zijn, die staken in de vakantietijd, zijn het wel de boeren in Frankrijk. Wat nu weer? De Franse veehouders zijn boos. Ze dreigen failliet te gaan. Ja, en hoe komt het zo? Le Figaro legt het haarfijn uit: Frankrijk heeft zijn melk/rund/varkensindustrie in de crisis gestort door loonkosten in slachterijen en vleesverwerkende industrie te duur te maken. Want wetten verbieden goedkope arbeid in Frankrijk. Anno 2015? En kunnen ze dus niet meekomen met goedkopere prijzen vanuit b.v. Duitsland. Die jarenlang hebben geïnvesteerd in modernisatie en efficiënte productie/slachtmethodieken. Met gebruik neming van goedkope Oost Europese arbeiders. De Franse boeren doen niets en blijven inefficiënt werken en kopen bovendien veel te duur in bij voer-coöperaties. Die zijn er namelijk voor de belangen van graanboeren…En waarom zou je ook? Gooi stront op de weg, zet hooibalen in de fik en vernietig Spaans fruit en groente, dan komt de regering direct met geld over de brug. Werkt elke keer. Wij noemen dit verkapte staatssteun. Mag niet van de EU. In Frankrijk echter wel. Auto-industrie en boeren worden zo al jarenlang gesteund. En de boeren weten dondersgoed, dat als je al het Franse vlees met ‘’viande de France’’ stempelt en de keus aan de consument laat, de kwestie prijs boven ‘’kwaliteit uit Frankrijk’’ prevaleert. Want de echte oorzaak is een hopeloos verouderde dierhouderij, slacht en verwerking. Hervorming is nodig, allez! Maar niet in La douce France. Frexit?

 

Na de rijken (Buffet – Agios Thomas) en beroemden (Johnny Depp – Strongylo en mogelijk Pitt/Jolie – Gaia) en de Russen (Ryboloviev – Skorpios) komen nu de Zwitsers. Om de Grieken te helpen.  De Zwitserse afgevaardigde Rusconi vindt, dat Zwitserland Griekse eilanden moet opkopen – om zo Griekenland te helpen aan geld, aangezien ze het verdommen, om belasting bij de rijken te innen en echte hervormingen door te voeren. En Zwitserland krijgt zo tevens een felbegeerde toegang tot een zee (Meer). In navolging van Sardinië, die hun eiland al aanboden aan de Eidgenossen? Atokos, het paradijs-eiland van ca. 4,5 km2 kost maar 45 miljoen Euro. Een andere collega heeft ook al een bestemming voor dit eiland: asielzoekers vanuit Zwitserland daarheen verschepen…

 

De Grexit is hooguit uitgesteld, maar niet van de baan. En toch is alles weer pais en vree. Een aantal wetsvoorstellen is erdoor. Geen garantie dat ze ook uitgevoerd worden, maar dat hoeft ook niet. Zie de afgelopen 5 jaar. De belangrijkste, namelijk afschaffing van belastingvoordelen voor boeren en de pensioenkwestie zijn niet deze week behandeld, maar verschoven naar augustus. Voor die tijd vloeit alweer volop geld, en dan komen verkiezingen in september, moet Alexis gedacht hebben. De ECB is ook weer gul en geeft wederom de zoveelste miljard weg. Met wie gaat de EU/IMF/ECB onderhandelen? En op basis waarvan? Vertrouwen & geloofwaardigheid? Woorden zonder daden?

 

De C14 methode is voor wetenschappers een onmisbaar instrument, om de ouderdom van objecten te kunnen bestemmen. Maar helaas blijkt de afgifte van CO2 uit kolen, gas, olie, uitlaatgassen etc. ervoor te zorgen, dat de verhouding tussen C12 en C14 in de atmosfeer ernstig wordt verstoord. En daardoor verouderen objecten kunstmatig sneller….Gemeten aan deze radiocarbon-methodiek C14 veroudert de lucht per jaar met 30 jaar, en dat betekent, dat oude en nieuwe objecten steeds lastiger onderscheiden kunnen worden. Want substanties, die in 2050 ontstaan, zouden lijken op die van ruim 1000 jaar oud…En in 2100 zouden stoffen al bij hun ontstaan een leeftijd van 2000 jaar hebben. Wist ene wetenschapster uit te figulieren. De conclusie is vlg. Lena simpel: als er niet snel een betere methode komt, is de C14 binnenkort geschiedenis. Letterlijk en figuurlijk.

EU-speldenprikje zonder resultaat. Men heeft weer eens kritiek op het Israëlische nederzettingsprogramma waarbij de bevolking uit de plaatsen Chirba Susija en Abu Nwar afgeschoven worden en de Palestijnse woningen/infrastructuur worden vernietigd. Europa wil juist ondersteuning van Palestijnse nederzettingen en sociale en economische vooruitzichten. Maar Bibi wil geen 2-landen oplossing dus de droom van Europa wordt geen realiteit. Hij bouwt liever stug door, en drijft het conflict bewust verder op de spits. En als klapstuk oordeelde de Knesset, dat nog niet veroordeelde Palestijnen in hun gevangenissen voortaan ook geen telefonisch contact meer mogen hebben met hun families. Zogenaamd om terroristische aanslagen op gevangenissen te voorkomen…

 

2 financiële experts – Weik en Friedrichs – schreven in 2012 de bestseller ‘’De grootste rooftocht der geschiedenis’’. Hun nieuwe boek ‘’De crash is de oplossing’’ stuit op groot interesse. Hun eerdere uitspraken zijn thans realiteit: over de ECB-rentepolitiek (opkoopprogramma); negatieve rentes voor banken, verlaging van de vaste rente bij levensverzekeringen en voorspelling van EU-verkiezingen. In hun nieuwe boek stellen ze het volgende: Geld, dat je continu moet redden, is geen geld (als een medicijn niet werkt, trek je het toch ook van de markt?). De Euro ligt vlg. hun al jaren op de Intensive Care, en wordt met onnoemelijke geldinjecties kunstmatig in leven gehouden. Terwijl we inmiddels weten, dat de Euro niet werkt; althans voor vele Zuidelijke landen. Voor Duitsland werkt het puik. Daarnaast ligt de industriële productie in o.a. Griekenland op het niveau van 30 jaar geleden (en in Frankrijk lopen ze ook 20 jaar achter); daarmee kun je never nooit niet de schulden, gemaakt o.a. in 2015, terugbetalen. De les is, dat de in het verleden opgezette monetaire unie zonder tegelijkertijd een economische en fiscale unie, niet werkt. Er zijn te veel verschillende economieën (enkelen sterk, minder sterk of zwak) en dat werkt in de huidige vorm dus zo niet. De Euro verenigt niet Europa, het zorgt voor een vernietiging van Europa, onze welvaart en onze democratie. Het probleem is, dat schuldenterugbetaling oneindig naar de toekomst worden verschoven. Eindeloos leven op schulden, dat gaat een keer fout. Want ooit moet betaald worden. En waarmee? Met gebakken lucht? Kortom, het boek zou verplichte lectuur moeten zijn voor het IMF, de ECB en alle politici van Europa. Maar die zijn het lezen en nadenken & beslissen verleerd.

 

De Thaïs’ moeten binnen 10 jaar 10 cm groter gegroeid zijn. En hun intelligentieniveau moet tenminste 100 bedragen (nu 90).  Hoe? Betere schoolmaaltijden, gezondere leefstijl (ook mentaal/fysiek). Aldus nieuwe richtlijnen van de militaire junta, uitgevaardigd in 2014. En als die dat roepen, dan gaat dat gebeuren. Oh ja?

 

Australië heeft jarenlang toegekeken. En nu zijn de rapen gaar. Oh pardon, nu gaan de katten eraan. Tot 2020 worden 2 miljoen feral cats – dat zijn huiskatten, of afkomstige daarvan, niet gedomesticeerd, dus zeg maar beetje verwilderd – afgemaakt. Om zo de vele inheemse diersoorten te beschermen, die thans door de enorme hoeveelheid katten bedreigd worden in hun bestaan. Geen verdere uitroeiing van eigen species meer; katten zijn een pest, luidt het credo van de regering. 2020 moeten een 5-tal eilanden en een10-tal vrijhavens op het vasteland vrij zijn van deze kattenplaag (ruim 10 miljoen hectare). Thans leven ruim 20 miljoen katten in Australië, die verantwoordelijk zouden zijn voor het vermoorden van 75 miljoen inheemse dieren/dag. Lena is geen rekenwonder, maar 3,75 kg door kat/dag oppeuzelen? Want katten doden niet zomaar…

 

De uitsmijter van de week: Bunga-Bunga zou – aldus zijn eigen gepraal tijdens een etentje – een geweldig aanbod van Poet hebben gekregen. Want ja, in Italië zijn de kansen verkeken op nog een grote rol…Poet zou bereid zijn, hem het Russisch Staatsburgerschap te geven. En hij zou de leiding  van het Ministerie van Economische zaken over  kunnen nemen…Of Bunga Bunga La Bella Italia echt gaat verruilen voor ijskoud Moedertje Rusland? Misschien als er onbeperkt feesten zijn?....Moet ie wel zijn eigen Italiaanse kazen meenemen, want die zijn daar niet meer te krijgen.