columns

Sukkels, engerds en gouden lepel i/d mond

Wat een vertoning, die presidentsverkiezingen in de VS. Jammer, dat Obama niet nog een keer mocht. Maar wellicht zou hij het ook niet meer willen. Trump-sukkel fantaseert nu alvast over oneerlijke verkiezingsresultaten; beledigt de Pakistaanse ouders van een gold-star veteraan; wil dat Rusland info over Hillary prijsgeeft en dan beweert hij ook nog dat Hillary en Obama de oprichters zijn van IS. Oh ja, de 2e amendment-voorstanders (wapenbezit) moesten maar wat doen aan Hillary. Zo’n bodemloze, domme kandidaat haalt toch het imago van de VS naar beneden? 1/5 van de Republikeinen is het zat. Met hem. En voor het eerst in 128 jaar, zullen ook de Republikeinse studenten van Harvard hun stem niet aan hem geven. Oeps, dan heb je’t wel verknald. Nog afgezien van de open brief in de krant van 50 vooraanstaande Republikeinen die hem een ramp vinden zo hij onverhoopt toch presi wordt. Ga zo door, stomkop, zo haal je november nooit. En waar Trumps economische plan een flutklutspruts-nietszeggend verhaal was op maandag, bleek Hillary vanmiddag een veel beter verhaal te hebben; belangrijke waarden werden aangesproken, en ze was helder over het wat, waarom en hoe. Nou, als Republikein teken je toch gelijk bij de Democraten!?

 

25 jaar is ie, H.R.L.Grosvenor, die de 7e Duke of Westminster is geworden, nadat zijn vader met 64 stierf. Hij erft 9 miljard plus nog wat ‘’estates’’. 3e in de rij van rijkste landeigenaren in het VK. Nr 68 op de lijst van rijksten ter aarde. Op z’n 21e wist hij al aardig met geld te strooien, zijn verjaardagsfeestje mocht 5 miljoen kosten. Voor 800 gasten. En als cadeau adviseerde hij een ‘’bijdrage’’ voor zijn immense wijnkelder. Met een gouden lepel in de mond geboren...

 

Aleppo; het lijkt wel, alsof de OS meer aandacht trekken. Oh ja, het is even ‘’lastig’’ om naar die nare beelden te kijken op het nieuws; over vuurgevechten, zogenaamde ‘’corridors’’ waardoor burgers kunnen vluchten, en de oproepen om humanitaire hulp en staakt-het-vuren hiervoor. Alles live. Niemand die straks nog kan zeggen ‘’wir haben es nicht gewusst’’. Maar hypocrisie ten top. Ga nou niet beweren ‘’we konden niks doen’’. Alsof de NAVO een schietvereniging is, die volksmusikanten naar de feesten afvaardigt...Urenlang zendingen over Auschwitz; als DE zondeval van de Europese Geschiedenis. En dit? Hou toch op met huichelen, al die politici, schijnheilige kerkvaders, de EU vertegenwoordigers en al die andere huichelaars – ja, ook de Centrale Raad van de Joden en al diegenen, die zo mooi de mond vol hebben van ‘’nooit meer’’. Het gebeurt. Hier. Onder onze ogen. Schaam je.Aldus H.M.Broder/Die Welt. Gelijk heeft hij.

 

Welja, als Erdy en Poet konkelefoeselen, dan komt er niks fijns uit. Nu wil Erdy dat het project Turkish Stream – Russisch gas voor Turkije – ook gas aan Europa moet leveren. Moet je niet willen, EU, duwen gelijk 2 gekken de stopknop in! Economische banden worden hersteld tussen beide landen. Een kerncentrale, gefinancierd door Rusland, komt er in Turkije. Oeps, goedkoop schnabbeltje kan wel eens dure (onveilige-) koop worden...En Russen mogen weer op vakantie in Turkije, yippie! En kort daarna militair gebral in de Oekraïne. Poet beschuldigt de Oekraïne. Huh? Juist....Oh ja...en natuurlijk kan Turkije onmogelijk op korte termijn voldoen aan de EU eisen inzake de vluchtelingendeal. M.n. de anti-terreur-maatregelen. Vooral na de coup. Onmogelijk. Tja, ware het niet, dat de bepalingen al ver voor de coup als niet-compatibel met EU wetgeving werden bestempeld.... De opmerkzame lezer snapt natuurlijk al, dat dit het ‘’deurtje’’ wordt voor de EU, om straks – want nu is iedereen met vakantie - toch visumvrijheid toe te staan. Want de Turken passen het ‘’later’’ wel aan. Dan is het toch goed, he?

 

Italië – zuchtend onder de economische crisis; dus is sparen het devies. Echt? Welnee, zeg. De bovengrens voor publieke salarissen ligt op 240.000. Ach, er zijn maar 13.000 die deze norm overtreden. De gehele top van omroep RAI bij voorbeeld; CEO 652.000; Rai Publicita chef 392.000;Ex chef-redacteur 340.000 en Rai presidente 330.000. Enzovoorts...Renzi maar karige 117.000. Tja, Rai directeuren zouden bescheidenheid moeten tonen was nog geprobeerd. Het RAI-bestuur, welk verantwoordelijk is voor de salarissen, ziet dat heel anders, dit is een ‘’oud probleem’’ wat al bijna opgelost is. Hoe dan? Oh, niet, dus. Ik snap het. Renzi zwijgt. Koren op de molen van de 5 Sterren partij.

 

Heusden besloot na een indringend gesprek, om Syrische vluchtelingen toch niet te plaatsen naast een getraumatiseerd stel (Tunesië-strandaanslag). Bijzondere omstandigheden, waar rekening mee gehouden moet worden, was het argument. Meten met verschillende maten, dunkt me, want wat hebben deze vluchtelingen meegemaakt? Juist.

 

En weer die bezopen Fransiolen...Ondergelopen kelders, stortvloed van ruim 50.000 liter rode Spaanse wijn vloeide in een dorpje in de Languedoc-Roussillon streek. Ze zijn weer een keer boos op Spaanse wijnboeren, die veel goedkoper kwalitatief goede wijn produceren, die de Franse handelaren graag willen kopen....De Franse vakbonden keken toe, hoe goedkopere producten de markt overspoelen, heette het. Ja hoor. Dus kwam men in actie. In april was het ook al raak bij de Pyreneeën; ruim 60.000 liter wijn vloeide weg...Hoezo marktwerking, EU en vrij verkeer van goederen???? Maar het kan, want zij zijn Frans. En te stom, om hun wijn efficiënt te produceren. Nou, ik drink alleen Spaanse wijn. 

 

In tijden van nood worden helden geboren. Zoals Yu de Grote. Hij zou ooit zijn land gered hebben voor de zware vloed. Ruim 4000 jaar geleden. De mythische oer keizer van China. En oprichter van de legendarische Xia-dynastie. Ruim 1000 jaar werd zijn verhaal alleen mondeling overgebracht, daarna kwamen heroïsche teksten. Maar archeologische bewijzen voor de beweringen van zijn heldendaad ontbraken. Tot nu. Science maakt melding van geologische en archeologische bewijzen – tenminste over de vloedgolf. Ontdekt uit sedimenten uit de regio van de Gele Rivier. De metingen bevestigen dat rond 1920 v.Chr. in de provincie Qinghai een zware aardbeving plaatsvond; en daardoor ontstond ook een 200 meter hoge dam uit puin, die voor 6-9 maanden de Gele Rivier opstuwde. Binnen 24 uur brak deze dam en het resultaat was een vloedgolf. De legende vertelde over de 9 jaar, die Yu’s vader tevergeefs liet strijden tegen het water , tot zoonlief het overnam. Die deed er 13 jaar over. En toen had hij de rivier en de vloedgolven overwonnen. 

 

Als heerser van het Emiraat Dubai heb je toch maar een streepje voor. Wat normale burgers niet lukt, was voor hem een eitje. Samen met zijn gevolg en met toestemming van de gemeente kon hij een luxe pick nick houden in een natuurgebied in de Neder-Rijn te Duitsland. Compleet met zware diplomatieke carrosserie en ruim gevolg. De wei werd speciaal ervoor gemaaid; witte paviljoens werden opgesteld. Een 3 uur prettig verpozen in beschermd natuurgebied dus. Maar de natuur heeft geen schade geleden hoor, riep de gemeente. Gelukkig bleek de ganzenbroedtijd net over...En natuurlijk was het goedgekeurd door de bondskanselier. 1e en 2e klas mensen dus. 

 

Die rechters moeten hoognodig op hun mentale gezondheid onderzocht worden. Die gek S. krijgt toch de kans om te resocialiseren en mogelijk vrij te komen na 25 jaar. Terwijl hij levenslang kreeg. De Hoge Raad volgt de uitspraak van het EU Hof voor Rechten van de Mens. Binnen 10 dagen moet NL een plan opstellen. Ik eis een Hof voor Rechten van Nabestaanden! Die hebben nl. levenslang!

 

De oliemarkt: dalingen. Wat zien we aan de pomp? Pietjse verlaging. Maar oh weh, als op een ochtend iets bekend wordt over een mogelijk minimale opleving; stijgt de prijs gelijk! Ondanks dat er een overaanbod is, wordt nu alweer vooruit geroepen dat prijzen weer zouden kunnen stijgen! En anticiperend, als die bedrijven zijn, gaat gelijk weer de benzine omhoog. Hallo, waar zijn wij mee bezig?

 

Sadiq Khan, de burgermeester van London roept de regering op, om de artikel 50 procedure voor Brexit vooral nog uit te stellen tot eind 2017, want dan behouden ze nog lekker langer de status van vrije markt, en is er tijd om de beperking van migratie te regelen...De EU moet overgehaald worden om het beste voor de EU en het VK eruit te onderhandelen. Ja hoor....Ikke ikke ikke....Laten die BB’s toch eindelijk st.....U weet wel.