columns

Eet je pizza of McDonalds burger...

12-uurtje bij Trix...’Moeders, Frits W. heeft bewijs, dat je wist van de deal tussen jouw vader en de regering’....’Eet je pizza, jongen! ’ s Avonds in bed...’Ze wist het, Max! En nu moeten we wellicht ook belasting betalen!’..’ Je blijft een beetje dom, he, WA. Hoe zegt die knappe meisje met grappige kleren ‘’geen cent’’, he?’ ‘Maxi, je bedoelt Zeeuws Meisje en ze zei ‘’geen cent teveel hoor’’. ‘Fout, WA, laat geldzaken nou maar aan mij over; ‘’geen cent = geen cent’’ En nu snaveltje dicht en oogjes toe...’

 

Ongehoord, ongekend en  een taboebreuk; daarmee verknalt Donald zelf de kans om gekozen te worden. Het zijn niet de vrouwen, die logen (doet hij aan de lopende band), of Hillary die een naar mens is, nee, Donald lapt de democratie en het verkiezingssysteem aan zijn laars. Want een presidentskandidaat die in het laatste debat aangeeft, dat hij nog niet weet, of hij zich bij de verkiezingsuitslag neerlegt? Dat druist in tegen democratie; neemt kiezers niet serieus en dat zal hem hopelijk definitief nekken. En dan mag hij thuis uithuilen over al die nare Amerikanen...

 

Issing, de 1e ECB chef-econoom stelt dat het Euro-project niet werkt en dat het ineen zal storten. Hij, die hielp, om de Euro valuta te creëren, waarschuwt nu voor het einde daarvan. De ECB is gevaarlijk aan het werk als het 19 economieën wil runnen met 1 valuta. En wie is schuld dat dit experiment gaat mislukken? De politici in de EU zone natuurlijk. En de bail-out van o.a. Griekenland (nog) en Ierland (destijds) was een fatale fout. Leren we ervan? Noppes. De Grieken gaan als dank voor de 1,1 miljard die net geaccordeerd is voor 0 tegenprestatie, de toch al discutabele Turkije-deal verder onder druk zetten;  want tegen beloftes in, worden vluchtelingen vanuit de eilanden naar het vaste land gebracht. Dan weet je’t wel.

 

Het UWV zit in de maag met haar SONAR-ICT systeem. Eind 2017 zou e.e.a. opgelost moeten zijn, stelt de directie. Onzin. Al jaren is het hommeles. 2015 meldde NRC dat de structurele problemen maar niet oplosbaar blijken, ondanks tientallen miljoenen. Thans blijkt, dat tienduizenden berichten en rapporten al ‘’kwijt’’ zijn. Mooie boel, daar! Lodewijk zond een verbeterplan naar de Kamer, waarin staat dat UWV nog tot 2020 tijd nodig heeft om het structurele probleem op te lossen. Oh ja, vertraagde invoering van politiek gewenste beleidswijzigingen zou kunnen optreden....Plakje ‘’Snelle Jelle’’’misschien?

 

Visumvrij reizen in de EU? In grotere Europese steden krijgt men steeds meer te maken met georganiseerde misdaad, waaronder drugshandel. Vrij reizen als instrument voor buitenlandse politiek en EU-expansiedrift wordt grof misbruikt door mensen, die noch integratie, noch acceptatie van EU-waarden en normen wensen. En te veel politici sluiten hun ogen/ wauwelen over ‘’strengere controles’’ en open grenzen voor ‘’eerlijke’’ mensen...Daadkracht noemen ze dat.

 

Pinoccio had grof geschut opgetrommeld, om de Belastingdienst te zuiveren. De hoogste commandant van de K. Marechaussee moest ie hebben. Hennis  stemde in en zo werd Hans Leijtens de DG van het spul. Een ereplaats in de geschiedenisboeken werd hem in het vooruitzicht gesteld. Ja zeker; eigenmachtig tekenen van een royale vertrekregeling met belastinggeld. Weer zo’n theorietijger van de KMA; kon strak leiding geven, grote veranderingen doorvoeren bij complexe uitvoeringsorganisaties (?) en bewees kracht bij bestuurlijke reorganisaties. Zei Pinoccio. Mensen afrekenen op resultaten, was HL’s proefschrift. Ja hoor. Het is hem alleen nog niet helemaal gelukt...De reorganisatie is totaal ontspoord. Ligt aan de leiding....Wekelijkse onderonsjes tussen Pinoccio en HL? Zelden diepgaand...Beiden blijven echter grinnikend zitten...Wat een prijsknallers. En de goede, met een dikke zak geld, vertrekkers? Worden straks ‘tig keer zo duur weer terug ingehuurd... En omdat het onder HL allemaal niet lukte, huurde Pinoccio in de zomer nog een projectmanager van RWS in; wie verstand heeft van bruggen en wegen aanleggen, kan goed van pas komen. Kanniewaarzijn! Opschonen? Welnee. Leve de floptoppers!

 

Verkiezingsgeroffel....De SGP wil af van de gebedsomroepen door moskeeën. Lena vindt het helemaal prima, mits men dan ook tegelijk dat ergerlijke lange klokkenluiden afschaft. En PvdA-Samsom wil belasting verhogen om het eigen risico in de zorgpremie te kunnen afschaffen. Maar...waarom moeten mensen zoveel meebetalen die nooit of zelden gebruik maken van de zorg en er alles aan doen om gezond te leven/te blijven? Feit is, sommige mensen hebben geen keus en zijn ziek, door verschillende, niet door hun beïnvloedbare aandoeningen; die moeten gewoon hulp krijgen. Basta. Maar als gezonde mensen solidair moeten zijn met de zieken", zullen de hogere inkomens dit in hun geldbuidel voelen. Aldus H.Nijboer, ook PvdA. Prima; sterkste schouder-principe. En wat Lena betreft, mag een bewezen ongezonde leefstijl ook een prijskaartje krijgen. En gezond gedrag belonen. Oeps, deze 2 uitgangspunten, dat is bijna heiligenschennis; dat is een taboe! Mag je’t niet over hebben. Eigenlijk. Oh nee? Zowel het eigen risico als belasting betalen de burgers zelf, dus het gaat hier weer eens om een sigaar uit eigen doos. En we weten, roken is ongezond.

 

Oh, die BB”s toch. Blijkt Brexit-Ben toch eerder zwaar voorstander voor STAY-IN te zijn, want het lidmaatschap van de EU was een zegen voor Europa en de wereld, bazelde hij, aldus The Times. Totdat hij zich een paar dagen erna naar het kamp van de Brexiteers toezelde...Weg geloofwaardigheid. En nu zou dat alleen maar een parodie zijn? Ga weg!

 

Assad wist zijn bevolking door moord, oorlog en verdrijving sinds 2011 met 4,5 miljoen te hebben verlaagd. Zo reduceer je dus overbevolking? En Europa nemen honderdduizenden Syriërs op, om ze vervolgens – als het weer ‘’rustiger’’ is – te repatriëren? Nou, dan is de rekening zonder Assad gemaakt, want dat zal hij verhinderen. Want wie terugkeert, is eigenlijk geen Syriër, maar een staatsvijand. En die moet dus dood. Want anders loopt de bevolkingsgroei (tot 2050 een voorziene 36 miljoen versus nu 18 miljoen) spaak. Op 1000 ouderen komen nl 3500 woedende jongeren, die een toekomst willen (een index van 3,5; Duitsland: 0,6, Zwitserland 0,8). Maar het gaat Damascus niet alleen om reductie van bevolking, maar vooral om de ongewenste stijging van de soennitische bevolking. Hoe meer soennitische Syriërs verdreven worden of gedood, hoe beter de eigen toekomst, denkt Assad. Huh, toekomst? Inktzwart. En dan durft toch zowaar de EU na de mislukte besprekingen met o.a. Rusland te vertellen, dat ‘’...de EU alle opties in ogenschouw zal nemen, inclusief sancties tegen personen en organisaties, die het (Assad-) regime ondersteunen, als de gruweldaden aanhouden”. Oeps, berg je, Assad en Poet, dit wordt menens!...

 

Mutti reisde naar Mali, Niger en Ethiopië. Ontving thuis de presi van Tsjaad en Nigeria. En dat alles om te verhinderen, dat nog veel meer vluchtelingen via Libië naar Europa komen. Migratie-partnerschappen’’ wil ze afsluiten; ofwel geld voor ontwikkeling en veiligheid in ruil voor tegenhouden migranten. Kans op legale werkvergunning? ‘’Laagste’’ banen verdwijnen door o.a. robotisering. Profiteert Europa ooit van hoogopgeleide Afrikanen? Flauwekul. Die zijn in eigen land harder nodig. Europa kan de Afrikaanse problemen zo niet oplossen of afkopen. Maar dat doet er niet toe.

 

Malawi’s president is na zijn rede bij de VN op 20 sept. Jl zoek. Zijn volk is arm en lijdt. Te veel Afrikaanse presidenten houden zich veelvuldig en lang op in het buitenland, want daar is het leven veeeeel beter. En een paar daagjes ‘’vakantie’’, daar kijkt niemand van op. Maar 3 weken later nog geen spoor? Is ie op vakantie op staatskosten bij zijn in de VS levende kinderen? Of ziek en laat hij zich beter maken in luxe VS-ziekenhuis? Want thuis zijn er genoeg problemen; o.a. de enorme droogte die zorgt voor hongersnood. Ineens een lichtpuntje....Persbericht van de regering van Malawi: hij zou deelnemen aan belangrijke meetings in de VS, voor het welzijn van zijn complete bevolking. En wie iets anders meldt? Is strafbaar...Ja hoor.

 

De tijd is gekomen, om Turkse scholen tot religieuze opleidingsplaatsen om te vormen, aldus de nieuw benoemde vicedirecteur van het Kabatas-Gymnasium in Istanbul. Met God’s wil – en Erdy’s zegen - zullen zulke scholen overal opgericht gaan worden. Eigenlijk zou een dergelijke uitspraak in Turkije een oproer veroorzaken, maar helaas, die ‘’normale’’ tijden zijn vervlogen. Imam-Hatip-scholen, zoals deze religieuze leerinstituten worden genoemd, zijn het lievelingsproject van Erdy en de AKP. Europa? Oorverdovend stil.

 

Dit is pas discriminatie: Asscher verlaagd of schrapt te hoge uitkeringen van de SVB aan mensen in de door Marokko bezette Westelijke Sahara (niet heel Marokko). Maar bepaalde tevens, dat eenzelfde te hoge uitkeringen aan mensen in door Israël bezet gebied wel doorbetaald mogen worden?!

 

Kijk, over Thailand mag je van alles schrijven en vinden en zeggen, maar niet over het Koningshuis. Dus mondje dicht over wat je nu leest...Nu Pa is overleden, zou zoonlief moeten opvolgen. Maar die voelt er geen barst voor, om zijn luxe leven in het buitenland op te geven, en wil eerst nog een jaar ‘’rouwen’’. Lees feestvieren. En dan liefst in de deelstaat van Duitsland, waar het bier zo lekker is...Niet erg geliefd is ie in eigen land, en het keurslijf van het Koningschap ziet ie eigenlijk niet zitten. Een rokkenjager is het, zei zelfs zijn moeder. 3 keer al gescheiden, nu is zijn lief een stewardess, wonende vlak bij zijn luxe optrekje aan een bekend meer daar; omringd door aardbeivelden en een schitterend park. Vervelend alleen, dat hij naast het Koninklijke erfenisje van 35 miljard $ ook de kroon erft en terug moet naar zijn geboorteland...Tja, je kunt niet alles hebben, nietwaar?

 

Relletje in het Vaticaan. Kardinalen die wonen bij de Gouden Bogen van Borgo zijn niet gecharmeerd van de vestigingsplannen van een McDonald’s.  Het valt te betwijfelen, of de boze Kardinalen een gewillig oor bij de Paus krijgen; want hij is degene, die eenvoudiger optrekjes zou prefereren boven luxe appartementen...G. Nuzzi en E. Fittipaldi schreven in 2015 over het luxe leven van die lui. Lage prijzen, meestal geen huur (hooguit voor extra’s) en als ze met pensioen zijn, hoeven ze maar 7 – 10,00/m2 te betalen. Vaticaanse subsidie van luxe huisvesting voor schijnheiligers dus. Arme mensen en vluchtelingen? Moeten maar naar een noodopvang. Of nog beter, laat God ervoor zorgen. Kunnen zij gezapig blijven genieten van topwijnen en eten bij  Osteria Francescana. Voor de goede orde.  

 

Mitchell; ooit 6e man op de maan. Schreef een brief aan VS-politicus Podesta in 2015 en waarschuwde daarin voor een oorlog. In het heelal. Inmiddels is Mitchell overleden, maar hij  geloofde in buitenaards leven. En de eigenlijk vredelievende (?) aliens zouden het niet pikken, als er gedonder en oorlog komt op hun planeten. Huh? Het Vaticaan zou ook in contact staan met de aliens; onder voorwaarde van duurzame vrede krijgt de mensheid van hun gratis energie...Zo Podesta al een antwoord gaf, kennen we dat niet. Maar deze man - voormalig adviseur van Obama – maakt nu deel uit van de verkiezingscampagne van Hillary.

 

En dan nog een uitsmijter. LOL. De apparatuur van de Belastingdienst weet nieuwe nummerborden vaak niet te herkennen. Het snapt de combi van 2 letters, 3 cijfers plus nog een letter niet. Te hoog gegrepen....Bleek al in 2013. Tot nu veranderde er niks. Belastingontduikers lukt het zo, in nieuwe auto’s ermee weg te komen met wanbetaling. De burger in een oudere wagen? Wordt geflitst en kassa! Rechtsongelijkheid is het! Zegt de Belastingdienst zelf. Wauw, wat een inzicht!