columns

....

Het spijt me. Te intensief bezig om  vergiftiging te voorkomen van ons, de buurt/het dorp en het dal. Dus heel summier.

 

Syrië- een drama zonder eind, en onmacht van politici alom. Schandalige vertoning van politieke onmacht. 

 

Ach, en dat plan van D66, dat je pas met 75 zelf mag willen doodgaan? Absurd. Aanval op Berlijnse kerstmarkt? Europa op z’n smalst; nog steeds geen goede uitwisseling van data; en ‘’monitoren’’ helpt niet. Pas actie als iets gebeurt? Belachelijk. En wanneer stopt Frontex met ophalen scheeps-vluchtelingen zodat mensenhandel gestopt wordt!?

 

Ach, hoe ‘’convenient’’ dat ineens het dossier van Öztürk (Denk) over omstreden vastgoedtransactie is vernietigd... Nog afgezien van klassenjustitie; Lagarde is schuldig van ‘’neglicence’’ (onachtzaamheid op z’n zachtst) maar zonder veroordeling. Neeltje? Ook de fout in. Met zonder boete/straf. Let op, dit geldt alleen voor politici, bobo’s en rijken. De gewone man? Die moet dokken en zitten.

 

80 ambassadeurs die dienst doen als ‘’aanjagers’’? Huh? In opdracht van BiZa moeten die lui – voor 185,00/uur – gemeenten, provincies en waterschappen die vastlopen in regeltjes en zo ‘’helpen’’. Nederland op z’n smalst. Van uw centen.  Waar je vroeger werkgroepen en commissies had – niet sexy – zijn het nu de ambassadeurs. Klinkt veel chiquer. En kost meer. En of je verstand van iets hebt? Niet zo interessant. Wel je naam, je bekendheid of....whatever...

 

Flutbriefje bij het verdrag met de Oekraïne. Van Mark. Maar goed, de (in zijn ogen te domme) burger  is weer bediend, en op naar de volgende ronde. Blondie juicht, want zo krijgt hij meer stemmen.  Ongeloofwaardig schimmenspel, bedonderen waar we bijstaan en we kunnen niets doen. Niet te pruimen.

 

Ach potverdrie, dan dit weer....Wet open overheid is onuitvoerbaar en extreem duur. Concludeert Plasterk  na onderzoek. De 1e kamer moet nu beslissen.  Waar het over gaat? Transparantie over documenten...En dat moet 1 miljard/jaar kosten? Vanwege beoordeling van tientallen miljoenen documenten? En of ze wel/niet openbaar gaan? Ammehoela...Bureaucratie ten top. 

 

En natuurlijk heeft Italie 20 miljard ‘’steun’’ voor de bank MdePaschi geleverd. Tegen alle EU afspraken in. Kan niet schelen dat burgers weer voor bankengelag betalen. Zouden we nooit meer hoeven doen. Echt? Niet dus.  En Italie net als Frankrijk, doen gewoon wat ze willen. En Europa buigt. NL gaat wel bijpunten, toch? 

 

Aanslag Berlijn: die vent zat al 4 jaar in Italie. Kwam naar Duitsland. Werd ‘’gevolgd’’ maar helaas, we doen niks tot er iets gebeurt? ....Zonder woorden.

 

En helaas, verder kom ik niet. Te druk met overleven/ons ‘’gezonde’’ leven hier veilig te stellen. Hopelijk wordt e.e.a. snel opgelost en kom ik weer toe aan leven, schrijven, leuke dingen doen. En moet geachte lezer dezes nu even zelf de media doorspitten.