columns

Vrouwen-power, rust en snoepreisje

En dat is de VS anno 2017? The Arkansas Act accepteert een vrouw niet als volwassene, maar als jeugdige, die onder de zorg van haar echtgenoot valt. Hoezo ‘’saving babies’’ of ‘’protecting society’’? Collectieve ‘’pussy-grab’’ en bevestiging van ‘’inferioriteit v/d vrouw is het! De man van een zwangere vrouw kan verhinderen, dat zij een abortus ondergaat, ook al gaat het om (echteliijke-) verkrachting. Aldus een nieuwe wet nr. 45. In Arkansas. In overeenstemming met de ‘’pro-life’’ wet van de Republikeinen...Achterlijk. En alsof het nog niet genoeg is....de wereld bestaat toch uit ca. 50% (soms meer) vrouwen? Maar nee, die laten zich nog steeds piepelen. Zo heeft Rusland net bepaald, dat huiselijk geweld ‘’milder’’ bestraft gaat worden, als het gaat om het 1e vergrijp en er geen zware verwondingen door zijn ontstaan. Hooguit wat boete betalen, meer niet. Vrouwen, sta op, VECHT!

 

Het is een bekend fenomeen; rijken worden rijker, en vinden dat volkomen ok. Ze zijn immers de elite, nietwaar? Melanie gedraagt zich helemaal niet als First Lady, maar als een inhalige, domme, blonde tut. Ze wil 150 miljoen schadevergoeding, omdat Daily Mail onterecht zou hebben beweerd, dat ze als escort-dame zou hebben gewerkt....En daardoor wordt het merk ‘’Melania’’ schade berokkend, argumenteerde zij bij het Opperste Gerechtshof van NY. En het zou haar ook beperken, haar ‘’plicht’’ als First Lady uit te oefenen. Huh? Wil ze helemaal niet!? Ze wil met die achterlijke zoon van haar comfortabel in NY blijven wonen, haar eigen leven leiden (dat was de deal met DDumbo toch?) in NY en hem vooral presidentje laten spelen. Ja hoor...En ik zal het verder niet hebben over het gedoe van Ivanka’s kledingmerk en Nordstrom of over ‘’belangenverstrengeling’’...

 

VN uit scherpe kritiek op de (achteraf) legalisering van Joodse nederzettingen; het is tegen Internationaal recht. Landonteigening op basis  van ‘’dit land behoort aan het Joodse Volk’’...Kan allemaal. Bibi trekt zich niks aan van enige kritiek. Van wie ook. Wederom verdieping van de kloof tussen Israël en Palestina; hoezo hoop op een 2-landen-oplossing? Ook de EU is tegen. So what?

 

Ja hoor, geloof ik zo...Laat nou de VS Minister van Arbeid een illegale poetsvrouw jarenlang in dienst te hebben gehad. Toen ze erachter kwamen, hebben ze haar direct ontslagen en haar aangeboden, te helpen om een legale status te verwerven. En ze betaalde achteraf alle belastingen (voor de illegale huishoudhulp...). Keurig hoor. De chef van de restaurantketen CKE door de Senaat nog niet bevestigd als minister van Arbeid...

 

En dan was er een explosie in een Franse kernreactor. Niks aan de hand. Geen gevaar voor de volksgezondheid. Echt? Het is maar al te bekend, dat de Franse overheid en haar instanties soms helemaal niet, of gebrekkig of onjuist over dit soort ‘’incidenten’’ verslag doen...Afwachten dus. Normandië is ver weg. Of niet...En de Bloody Blits hebben’t zeker afgekeken van de Spanjolen...De regering zou plannen hebben om de solar industrie in Engeland de nek om te draaien, omdat het de goedkoopste vorm van energie zou genereren....Déja-vu...

 

Misselijk, zielig, en verkwanseling van ons belastinggeld: Blondie is druk bezig met fotoshoppen. Elke dag. Kan niks, doet niks, nooit een dag gewerkt. Een goedbetaalde, nietsnut-parasiet in de politieke pels van NL.  En Mark durft hem niet aan te pakken? Doe eens normaal!

 

Eerst lees je dat het IMF de schuldenlast van de Grieken als onhoudbaar bestempelt. En daarna dat de Griekse economie onder strenge voorwaarden iets kan groeien, maar wel zal voldoen aan de doelen, die het IMF stelt. En daarna weer ‘’een ramp’’. Is het nog te volgen? Nog meer tijd geven voor never-nooit-niet-terugbetalen tegen 0% rente? En vervolgens nog meer Euro’s in het land pompen, gratis en voor niks? Waar zijn we mee bezig?

 

Hoezo rommelt het binnen de politie? Geen wonder, als o.a. de hoofdcommissaris bijklust bij een commerciële zorgaanbieder die o.a. politieagenten behandelt die lijden aan PTSS. Betaalt, wel te verstaan. En broekzak-vestzak, zeer tot ongenoegen van concurrerende zorgaanbieders. Kuijs is zich van geen kwaad bewust. Die instelling heeft immers een snelle en nieuwe behandeling! En natuurlijk gaf de korpsleiding toestemming voor deze nevenfunctie. Flutseprutskluts, zoveel incompetentie! Het Ministerie van ex-Ardje wist natuurlijk weer van niks. Kuijs – jarenlang voorzitter van de raad van korpschefs - raakte eerder al in opspraak vanwege financiële (bij) verdiensten. O.a. in 2009, waar hij naast verkregen representatiekosten ook nog eens bijna 4000,00 declareerde aan stomerij, etentjes en huur van een smoking...Grootverdiener is ie, die man. Jaarsalaris was185.000,00. Topfloppers, dat zijn het. Maar geld graaien doen ze als de beste. Weg met dit soort ordehoeders en beschermers.

 

Het Israëlische bedrijf, welke de muur bouwde voor Israël, wil ook wel de muur voor DDumbo bouwen. Magal Segurity heeft werk nodig. Maar dat gaat natuurlijk tegen het principe ’’America first’’ in? DDumbo ondertussen baalt van tegenstand. You’re fired denkt ie te pas en te onpas kunnen roepen. Of iemand de mond snoeren. Zijn handtekening is ook niet alles, blijkt nu. Maar daar heeft hij het volgende op bedacht....Als er ook maar iets fout gaat? Dan is de rechter, het rechtssysteem schuld! Not president-like. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/04/hoeveel-macht-heeft-trump-met-zijn-handtekening-6519303-a1544500 En...alles is toch ofwel fake news, of rigged of gelogen. Hij doet het zelf voor. Wanneer gaat het presidentje-spelen hem vervelen? Hopelijk snel.

 

En wat doet Dijssie? Grootse uitspraak; geen nieuw geld meer naar de Grieken!? Prietpraat. Zei Mark destijds ook, en trok vervolgens de beurs...

 

Na Marine le Pen met haar FN nu ook de UKIP: het EP wil een half miljoen terug...En als het aan het FN van Marine ligt, gaat Frankrijk naar de afgrond: in haar 144-punten programma staat niet alleen het vertrek uit Nato en de EU, maar ook uit Schengen en de Euro. Politie & leger moet massief worden versterkt; opleggen van boetes voor bedrijven, die buitenlandse werknemers in dienst hebben. Maar vooral een bedenkelijk economisch construct; de toch al veel te grote schuldenlast mag nog groter; met 60 met pensioen, 35-uur werkweek en vasthouden aan de ontslagbescherming. Een nieuw patriottisch economisch model moet er komen van omvangrijke staatsinvesteringen en een intelligent protectionisme; vechten tegen unfaire buitenlandse concurrentie en versterking van de landbouw, die ouderwets en niet rendabel is en wordt. Maandelijkse koopkracht-subsidie van 80,00 Euro voor lage inkomens en 3% heffing op importen. Referendum voor herinvoering van de doodsstraf. Oh ja, en met de EU moet worden onderhandeld over herstel van de nationale soevereiniteit op monetair, legaal, territoriaal en economisch niveau, daarna mag via een referendum het volk bepalen ‘’blijven we of gaan we’’. Financiële onderbouwing van al die luchtkastelen? Ontbreekt. Maar het gaat immers om visie, niet om details...Tot de boeren voor haar deur hun strontkarren legen. Want geen EU geld meer? Oh la la, je gaat toch niet de grootste graai-landbouwsubsidiepot legen en ernaast piesen? Impossible!

 

Werkbezoek? Huh? Een delegatie van NL Kamerleden reisde naar London om inzicht te krijgen in de gevolgen van Brexit voor NL. Inclusief gesprekken met vertegenwoordigers van internationale denktanks en Britse parlementariërs, City-vertegenwoordigers en Brexit-staatssecretaris Jones. Toevallig wat Britse debatjes gevolgd op tv? Lachwekkend. Maar ik snap het natuurlijk niet. HEEEEEEL belangrijk, dat die 7 van de commissie van Europese Zaken nu op pad gaan. Eind maart gaat pas artikel 50 in...

 

Aha, ineens wil Gambia toch onderdeel blijven van het Internationaal Strafhof. Met beloning van 75 miljoen Euro aan hulpgelden van de EU? U mag denken wat u wilt. Ik denk er het mijne van.

 

Ondertussen hekelt Britse Hunt het ‘’gezondheidstoerisme’’ (is maar 0,3% van het NHS budget) en daar moet wat aan gedaan worden. Indeed, laat Europa daar dan ook een stokje voorsteken. Want oh, oh, oh, wat is het Britse gezondheidssysteem NHS krakkemikkerig en zijn heeeel veel Engelsen volop aan het health-shoppen (vooral ook graag in Spanje, met herstelperiode in de warme zon, en waar de alcohol en het eten lekker goedkoop is).

 

Unicef heeft 378 ambassadeurs. Dat zijn er dus heel wat. En wat doen die? Wat levert het op? Moeilijke vragen. Over kosten wordt gezwegen. Rendement van die Jolie’s of Beckham’s, Clooney’s, Ronaldo’s of hoe ze heten? Oh, ze zijn de ‘’luidspreker’’ voor een goede zaak. Helpen mensen over de streep te trekken = lees geld te doneren. Af en toe gaan die illustere dames en heren even op werkbezoek, laten zich zien. Genieten van persoonlijke aandacht. En men hoopt op een aangrijpend verhaal om geld te vangen. Zou wel handig zijn, als die ambassadeurs echt iets van het werk van Unicef weten en daarover zinnig meepraten.

 

Naast de AOW-leeftijd wordt de pensioenleeftijd verhoogd. De pensioenrichtleeftijd gaat op 1 januari 2018 van 67 naar 68 jaar. Dat besluit is afgelopen maand gepubliceerd en daarmee definitief. Potverdr....wat doe je als je bijna aan je pensioen zit, en het niet meer kan ‘’bijpunten’’....? Het is een schande. Hard gewerkt, belasting betaald, bijdrage geleverd aan de maatschappij, maar nu word de oudere gewoon opzij geschoven en kaalgeplukt. Het zou nog tot daaraantoe zijn, als een ieder hier gelijk in wordt behandeld. Maar nee, de overheid, de ambtenaren, politici en het militair; die worden allemaal (nu en straks) keurig gecompenseerd. Met ons belastinggeld. Stel voor, dat we de te betalen belasting gewoon in ons eigen pensioenpotje gaan stoppen. De overheid zorgt er anders voor, dat je straks in armoede leeft.

 En dan kopt het FD...laat de overheid een poosje met rust. Pardon? Die flutspruts-topfloppers, die ons belastinggeld zo makkelijk over de heg gooien, de ‘’Bulgarenfraude’’ nog steeds niet/nauwelijks durven stoppen, eindeloos pamperen van lieverdjes, boeven en uitgeprocedeerde asielzoekers toch laten blijven? Pardon? Niet dat ik enige illusie heb, dat er ‘’betere’’ na de verkiezing in de plaats komen. Hooguit nog meer nietskunners, kletsmajoors en ego’s zonder echte kennis, kunde en ervaring. Met open handje. Dat wel.