columns

Verkiezingsgebral, America down

Het kan niet op met nieuws uit NL: van meldpunt voor bange koe naar geld verdienen met OV-chipkaart ‘’Hollandse melkkoe’’, over tot al die veel te mooie verkiezingsbeloftes, die al dan niet financierbaar zijn. Wat hebben die lui eigenlijk de afgelopen jaren gedaan? Niet veel, zo te lezen...want nu ineens is er weer debat over echte inburgering met baan en zo...Huh?  En dan mag zo’n 16-jarig sexting-boefie nog een taakstraf weigeren omdat zijn veroordeling voor verspreiding van kinderporno hem de rest v/h leven zal achtervolgen? Je zou direct medelijden krijgen...

 

Nee, dan over naar de VS...hoe lang gaat het nog duren voordat er een impeachment procedure komt? Enfin, Tarullo van de FED – het VS-stelsel van centrale banken – gooide de handdoek in de ring. Eigenlijk zou hij tot 2022 blijven... De Fed is verantwoordelijk voor toezicht op banken. En laat DDumbo nou net melden, de strengere regelgeving voor banken te willen opheffen. 1 + 1 = ? Juist. En dat ook voor de 3e keer het inreisverbod nietig werd verklaard? “See you in court’’...Ja hoor, DDumbo. Flynn moest gaan, vanwege gekonkelefoesel met de Russen (en daarvoor werd ie al door Obama ontslagen); een ‘’losgeslagen projectiel’’? De beoogde Min. van Arbeid gooide de handdoek in de ring; illegale huishoudsters, onsmakelijke zaken in zijn hamburgerketen...niet best. En zag je de ontmoeting van DDumbo met Bibi? ‘’wat goed is voor jullie is goed voor mij’’ en hij liep al weg, toen Bibi nog bezig was. Zelden zo domme uitspraak gehoord. America great in going down.

 

Naast de papieren rollen met geschriften, die sinds 1947 bij Qumran aan de Dode Zee werden gevonden, blijkt nu weer een spectaculaire vondst in de buurt van de 1e vindplaats de gemoederen te bewegen. Nog meer schriften!.  Archeologen van de Hebreeuwse Uni te Jerusalem blijken in een grot ten westen van Qumran opnieuw gebroken aarden kruiken gevonden te hebben https://www.welt.de/geschichte/article161950488/Neues-Schriftrollen-Versteck-in-Qumran-entdeckt.html

 

Het is nog niet eens 10 jaar geleden, maar leren van de financiële crisis? Welnee. Gedoe over handelsoorlog en valuta Euro/$. Redden van banken, ook al werd afgesproken van niet; lobby tegen ‘’bankenregulering’’ wint het van logica en risicomijding; politiek viert hoogtij en burger ziet zijn spaarcenten in gevaar. DDumbo wil versoepeling van regels, de ECB trilt op haar grondvesten. Maar dat is niet alleen de schuld van de VS. Europa ‘’verwatert’’ weer de belofte, dat burgers niet moeten opkomen voor banken. Kijk maar naar Italië. Bureaucratie en eindeloze meldingsplichten verdoezelen de echte problemen. Want als puntje-bij-paaltje komt, zullen de toezichthouders slappe knieën krijgen; we weten toch allang, waar de problemen liggen. Maar vanuit politieke motivatie wordt niks gedaan. Omdat eigen regels gewantrouwd worden. Oeps. Maar wel schreeuwen om ‘’gegarandeerde inleg’’ en een Europese Bad Bank, die slechte leningen overneemt en garant moet staan (met ons belastinggeld). Vooral niet de banken dwingen, hun risico’s te verminderen en eigen kapitaal te verhogen (Basel IV)..Bankentoezicht in de VS? Is niet geïnteresseerd in internationale overeenkomsten. Hoofdzaak; winst maken. En deregulering met ontsnappingsclausules.

 

Teeven werd voorgedragen om lid/adviseur te worden van de RvS...ja, die van samen met Opstelten als ‘’crimefighters’’, die weinig voor elkaar kregen. En met bonnetjesaffaire; de beruchte ‘’Teevendeal’’ waar niemand niks ineens meer van wist. Maar vanwege de behoefte aan de versterking van deskundigheid op het gebied van strafrecht en strafprocesrecht zou hij van waarde zijn. Voor de RvS. Echt? Niemand anders? E.e.a. blijkt thans even ‘’uitgesteld’’.

 

Ik vond het prachtig; Emilie van Outeren in het NRC: PVV draait (de Koran mag toch blijven, evenals enkele bezuinigingsmaatregelen); Denk trolt en PvdA wc-eendt (beloont zichzelf) en Ybeltje van de VVD zit haar partij dwars met Eurabie en immigratiestop. Geweldig, die rollebollende, kletskoek-uitkramende politici. Verkiezingstijd = hoogtij voor onzin, prietpraat en niet na te komen beloftes. Sommige partijen weigeren hun plan door te rekenen via het CBS, maar het aller zieligst? Blondie en Mark durven niet samen in het RTL-debat. Omdat er 1 partij extra zou aanschuiven? Nee, omdat ze bang zijn dat alle anderen zich tegen hun keren! Laf; zo neem je burgers niet serieus. En daar laat ik het vervolgens bij. Prutspolitici.

 

Ook gelezen over dat NL-stel, dat via een Brits reisbureau zo nodig op vakantie moest naar Afghanistan. AFGHANISTAN! Werden ze verdorie beschoten. Granaatscherven in de benen van mevrouw. Maar ze overleefden. De schade werd niet door verzekeraars vergoed, want dat doen ze niet bij aanslagen. En nu willen ze het reisbureau aanklagen. Hinterland Travel. Geboekt ondanks negatief NL reisadvies. Lieten zich ‘’inpalmen’’ door dit charmante Britse bureau? Hoe dom kan je zijn.

 

Dijssie – dubbele tong – vindt dat de Grieken en de geldschieters aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt om het land financieel/economisch weer op het spoor te krijgen. Echt? Lees....er kan weer met geld gesmeten worden. Slecht gedrag en niks doen wordt wederom beloond. Let op mijn woorden.

 

Elke dag wordt het bonter...10 miljard lastenverlichting voor werkenden, roept D66; VNL belooft wel 25 miljard. Groen Links wil 27 miljard minder belasting op werk/inkomen. De SP roept ‘’ met 65 met pensioen’’(kost maar 12 miljard/jaar) en PvdA geeft honderden miljoenen aan mensen, die moeilijk kunnen rondkomen. Mark wil 2 miljard extra voor ouderenzorg en misschien kan de hogere eigen bijdrage voor ouderen in verpleeghuizen wel vervallen...Huh? Ineens moet er weer wat voor ouderen gedaan worden? Tjonge jonge jonge.