columns

Italiaanse luxe en Wilhelmus

Nou ja, zeg. Israël nam een wet aan, waarbij buitenlanders, die ooit opriepen tot een economische, culturele of academische of andere boycot van Israël, het land niet in komen. Kan ook gevolgen hebben voor leden van organisaties die ook tot boycot van Israël of nederzettingen opriepen, en natuurlijk voor Palestijnse inwoners van Israël, die geen staatsburger zijn. En vlg. de wet zijn de nederzettingen illegaal volgens internationaal recht...Terwijl vele internationale organisaties en publieke figuren nou net hopen, met een nederzettingenboycot Israëlische bezetting van Palestijns gebied geweldloos te laten beëindigen. En dat heet dan democratie? In Israël?

 

Tja, Pepe Grillo van de Italiaanse 5-Sterren beweging propageert eco-vriendelijk leven en zo...maar zelf leeft ie in luxe, incl. Ferrari en zo...Geloofwaardigheid? http://www.spiegel.de/politik/ausland/italien-die-oppositionelle-fuenf-sterne-bewegung-legt-zu-a-1137449.html

 

Berichtje in de krant; jeugdbendes kosten vele miljoenen per jaar. Aldus onderzoek ‘’kostbare vriendschappen’’ (huh?) van het MvJ&V. Ruim 200 van die groepen zijn er in NL. Vlg. het onderzoek kost een groep jonge criminelen bijna 2 miljoen/jaar (overlast, criminaliteit, onveiligheidsgevoelens, straf etc). En dan gaan die lieverdjes ook nog te vroeg van school af. Oh ja, samenwerking van alle betrokken partijen ter bestrijding is essentieel. Ja, dat weten we al jaren. Wanneer gebeurt het? Maar...er zijn verder geen maatregelen genomen n.a.v. de uitkomst v/h onderzoek. Pardon? Waarom doe je dan a) onderzoek en wat let je om b)de ouders van de lieverdjes laten bloeden en c) die snoesjes in werkkampen hard fysiek laten werken, zodat voor stommiteiten en crimineel gedrag geen tijd meer is? Tijd om door te pakken! Want 200 bendes x 2 miljoen is = juist.

 

Mugabe vierde dit jaar zijn 93 verjaardag voor 100 miljoen...Elk jaar meer...Terwijl in zijn land mensen geplaagd worden door droogte, overstroming, misoogsten en honger. En dan wil die seniele dictator in 2018 nog eens opdraven voor verkiezingen?

 

Electrische auto’s rijden nog lang niet zo ver met 1 ‘’volle’’ tank. Laadstation-dekking is er ook nog niet en de prijs is relatief hoog. Zeker in relatie tot de batterijen. De Uni van Texas meent nu een nieuwe ontdekking te hebben gedaan, een soort nieuwe accu, die de energie langer opslaat en ook sneller weer afgeeft. Medewerker aan het onderzoek: J. Goodenough, de 94jaar oude fysicus en prof, die de lithium-ionen-batterij mee heeft ontwikkeld...de nieuwe uitvinding zou een elektrische auto weer competitief en prijsgunstig maken. Ooit? http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/bessere-batterien-hat-dieser-94-jahre-alte-physiker-den-super-akku-erfunden-14909014.html

 

Het gaat weer lekker daar in DDumbo-land: Sessions/de MvJustitie is onder vuur voor liegen over contacten met Rusland en men eist zijn vertrek: Pence heeft ook een soort emailgate als Hillary aan zijn broek (maar het is natuurlijk heeeeel anders) en Obama zou DD’s telefoon hebben afgeluisterd. En zo voorts....Hoezo ‘’smooth operator’’?

 

China; tijdens het grote Volkscongres komen de volgende thema’s aan bod: 1) leiding; Xi Jinping staat aan de top van de Chinese machtspiramide, die voor het ‘’geheel’’ verantwoordelijk is,  en de premier gaat over de economie. De machtigste president sinds decennia in China, die Xi Jinping. En hij streeft naar nog meer macht. Niemand natuurlijk die zich daartegen openlijk uitspreekt...maar achter de schermen is dit het gesprek v/d dag. 2) economie: het belangrijkste moment? Publicatie van het groei%. Ergens tussen 6,5 – 7%. Gebaseerd op laten we zegen ietwat dubieuze statistieken; waarbij ook de schulden van overheidsbedrijven meespelen....3) VS; wat wil DDumbo? China ziet de VS als geopolitieke rivaal. Singapore, Maleisië, Australië en Nieuw Zeeland werden door DDUmbo in de hoek gezet. En overwegen nu, om wat dichter tegen China aan te schuren. Maar Beijing blieft geen verrassingen. Noch willen ze gedoe over o.a. Taiwan. Achter gesloten deuren zullen zorgen uitgewisseld worden. 4) Europa: China streeft met Chinese wijde blik naar nog meer globalisering...er valt dus te praten over betere toegang van EU-bedrijven in China. En het isolationisme/protectionisme van DDumbo is natuurlijk DE gelegenheid, om de EU handelspolitiek te versterken. In mei volgt een grote economische top, en de Chinezen vragen vooral de EU, om toch vooral in grote getalen te komen. En dan zijn daar nog lastige onderwerpen, zoals daar zijn ‘’vrijheid en bescherming van het individu. Da’s taboe. Laten dus de Europeanen hier wel over beginnen....Of toch liever niet?

 

Te zot voor worden: Turkije peinst er niet meer over om toe te treden tot de EU, want het stevent rechtstreeks af op het Erdy-Sultanaat. Men vindt het echter volledig ok, om in EU landen propaganda te maken voor de a.s. verkiezingen...En dat wil Erdy nu wel persoonlijk gaan doen, want zijn onderknuppels lukt het niet. En een aantal EU landen zitten ermee in de maag. Snap er niks van. Verbied dit soort bijeenkomsten – met of zonder verwijzing naar nazipraktijken en stop eindelijk betaling van 4,8 miljard/jaar aan ‘’Eu toetredingskosten’’. Niet te geloven, toch? 

 

Ahum, terug naar de goede oude tijd?....Smalend reageerden D66, PvdA, SP op Sybrand’s plan, om kinderen op school weer staand het volkslied te laten zingen. Het CDA kiest vlg. hun de verkeerde prioriteiten. Vindt Lena ook. Kom op Sybrand; zoek naar oplossingen voor echt belangrijke problemen en knelpunten! Zoals daar zijn: belastinghervorming, pensioenhervorming en arbeidsmarkt. Oh ja, en wat mij betreft afschaffing van wachtgeld voor nit-wit-politici etc...