columns

Turkse toestanden, LOL en 3-D

Tja, eindelijk is het kleine NL eens ferm, daadkrachtig, sterk en haast vereend. Tegen de Turkse autoriteiten, hun intimidatie, chantage en onaanvaardbare kwalificaties zoals ‘’fascist, nazipraktijken, staatsterrorisme en Srebrenica massamoord’’ en zo voorts. Of is het toch (en vooral) om zieltjes te winnen voor de 15e? En speelt niet ook mee, dat NL haast erin getrapt is; in de provocatie van Erdy, om de EU uit te dagen (we durven toch niet de miljardenbetalingen stop te zetten); en vooral om in zijn eigen land stemmen voor het referendum voor het Erdy-Sultanaat te winnen? Oh ja, we zijn ook nog staatsvijand geworden. En wat komt nog? Sancties? Diplomatiek gekeuvel en ego-tromgeroffel. Want de handel, die hebben ze veel te hard nodig. En dan merk je, dat een heleboel Turkse Nederlanders zich toch Turkser voelen. Dat mag. Maar laten we wel de democratische waarden behouden. Komt Buma aanzetten: verbied dubbele nationaliteit...Ik weet zo net nog niet, of ik werkelijk bereid zou zijn, om mijn Zwitserse op te geven; immers, als er iets is, kan ik altijd terug naar mijn geboorteland en wordt voor mij gezorgd. Ervaar dit als een stuk minder realistisch in NL...En bovendien voel ik me NL, heb daar gewerkt, mijn (maatschappelijke) bijdrage geleverd en nooit gedacht ‘’ik ben eerst Zwitserse’’. Maar dat terzijde.

 

Laten we’t liever over de pi-dag hebben. Veel leuker. Al dat politieke geneuzel. Ik ben er klaar mee. En onbegrijpelijk, dat het buitenland trilde van angst, of Blondie wel de grootste zou worden? Al was dat zo geweest, regeren zou hij nooit. Als ik zou mogen formeren, zou ik kiezen voor VVD, CDA, D66 en Groen Links. Ruime meerderheid, en als een ieder nou eens voor het belang van burger/land kiest, valt dit best te arrangeren. Maar ja, wie is Lena...En dan wil de ING ook nog eens Balky als toezichthouder? Hoe verzinnen ze’t.

 

Geweldig, Hawaii verklaart het nieuwe inreisverbod van DDumbo nietig....Voor de hele VS.

 

Een meerderheid van Europa is er inmiddels wel zeker van: Turkije in de EU? Gaat het niet worden. Stop dan die geldstroom! Maar wat in de pipeline zit, blijft stromen.....En dan heeft MvBuza Cavusoglu van Turkije gesproken: een heilige oorlog zal snel in Europa beginnen, ook al heeft Blondie verloren. Hij ziet geen verschil tussen de VVD en fascist Blondie; ze hebben allemaal dezelfde mentaliteit. Waar gaat Europa heen? Het staat op omvallen, we drijven in de afgrond...Heilige Oorlog staat eraan te komen. Echt. Aldus de Turkse media

 

Wederom staat de wereld voor de grootste humanitaire ramp sinds WOII. Aldus de VN. Ruim 20 miljoen mensen in Nigeria, Zuid Sudan, Jemen en Somalië lijden het ergst. En helpen we niet? Verhongeren ze. En zij zijn niet de enige, die hulp dringend nodig hebben; nog eens zo’n 37 andere landen. De oorzaken? Zijn veelvuldig maar in Afrika is de honger bijna uitsluitend het gevolg van het politieke falen van een corrupte, autocratische elite, die vooral aan macht en zelfverrijking is geïnteresseerd. De Nobelprijswinner voor Economie, A. Sen zei al in 1980 dat er een samenhang is tussen het politieke systeem van een land en het optreden van hongersnood. In een functionerende democratie – zelfs in een arm land – ontstaat geen hongersnood, omdat de politiek daar ook last van zou hebben. De theorie is niet geheel onbestreden, maarvoor Afrika lijkt hij te kloppen. En ook speelt droogte een rol; het leidt tot voedseltekorten en conflicten. Maar dit zou met verantwoordelijk politiek beleid opgelost kunnen worden. De grootste oorzaak is echter de verwaarlozing van de landbouw; ofschoon ruim de helft van de sub Sahara-bevolking (520 mio) werkt in de landbouw, kan het continent zich er niet mee voeden en importeert ruim ¼ van haar voedingsmiddelen.

 

Fake of niet? Een onderschept pakketje met springstof kwam uit Griekenland. Bleek uit verificatie. Afzender zou Nea Dimokratia zijn. Gericht aan Schäuble...

 

De Britse regering geeft toestemming voor de Brexit. Maar de Schotten zijn boos. En gaan een nieuw referendum organiseren voor onafhankelijkheid. En met eis om binnen de EU te blijven/komen. Oef, dat past niet echt in het plan van Tante May. Schotland bezit toevallig wel alle olie voor haar kust. En de grote legerbasis. Afscheiding? Als het lukt, stelt het VK niet echt veel meer voor. De arrogantie, om Schotland uit te sluiten van participatie inzake Brexit, is ronduit dom. Want de Schotten zijn – in tegenstelling tot Wales en Engeland – VOOR een verblijf in de EU met toegang tot de Europese markt. 

 

Paperoni worden in de Italiaanse media de superrijken genoemd, (‘’Dagobert’’ uit Donald Duck heet in het Italiaans Paperone ‘’de grote ganzerik’’)....Voor deze ‘’ganzeriken’’ breken glansrijke, zomerse tijden aan...Als ze tenminste buitenlander zijn en niet werken in Italië, maar daar alleen geld uitgeven en genieten...Wie nl gebruik wil maken van deze Italiaanse VIP-behandeling, moet voldoen aan 3 eisen: 1) hij/zij moet in de afgelopen 10 jaar tenminste 9 jaar NIET in Italië hebben geleefd; 2) zijn inkomsten komen van buiten Italië; 3) zijn/haar woon-zetel moet in Italië worden aangemeld zodat de fiscale zetel (belasting dus) in Italië is. Alle 3 JA? Hoef je maar 1 ton/jaar te betalen en daarmee zijn alle zorgen rondom belasting afgelopen. Zonder belastingadviseur, want het formulier bestaat uit 3 velletjes, en je hoeft maar een paar kruisjes te zetten. Voorbeeldje? Wie 40 miljoen Euro in aandelen heeft geïnvesteerd, zou bij een rendement van 4%/jaar ca. 1,4 miljoen aan inkomsten verwerven en – als ‘’normale’’ Italiaanse belastingbetaler ruim 4 ton moeten betalen. Pechvogel....Maar de miljonair betaalt maar 1 ton. Ook al heeft die 400 miljoen op zijn bank. Of nog meer. Zou de grote ganzerik een ganzenfamilie hebben met evenzo goed gevulde beursjes, dan zou hij aan Italië nog eens 25.000 pp moeten betalen. Maar daarvoor mogen die ‘’familieleden’’ zoveel verdienen, als ze willen. En hasta pasta.

Ach ja, en dan zijn er ook nog superrijken, die toch al in een belastingparadijs leven, soms zelfs belastingvrij. Dus voor die lui is de ‘’soepele VIP-belastingregel’’ niet spannend. Maar wat wel interessant is, is de ‘’veiligheid’’’. Want da’s nou niet bepaald ‘’normaal’’ in o.a. Turkije of Venezuela...Dus om ook deze rijkaards te pamperen, heeft de regering een VIP EXTRA aanbod: een speciaal visum voor buitenlanders, die 1 miljoen in Italië investeren of doneren aan een goed doel. Dan hoef je niet per smokkelaarsbootje over de Middellandse Zee te varen of een ander risicovolle weg gaan. Zulke ‘’weldoeners’’ kunnen gewoon het vliegtuig naar Rome of Milaan nemen. En in Italië blijven, zolang ze willen. En zelfs voor bepaalde Italianen is er nog een ‘’leukigheid’’: de meest slimme koppen uit de wetenschap, die 10 jaar geleden of langer uit Italië vertrokken vanwege bureaucratie, gekonkel, corruptie etc...Die wil Italië graag terug. Met een belastingkorting tot wel 90% op hun salaris. Ach, dat bij al deze belasting-douceurtjes de elementaire belastingprincipes gewoon over boord worden gegooid (o.a. gelijke behandeling bij gelijk inkomen van eigen bevolking en buitenlanders), of de mate van belasting naar draagkracht, zou je zo maar kunnen ervaren als ‘’zondig en verwerpelijk’’. Niet de regering: die hoopt om duizenden nieuwe belastingbetalers – ondanks korting – met een paar 100 miljoen Euro meer in de kas – te werven...Profiteren zullen vooral de ganzeriken van deze wereld, niet de staatskas. En omdat de concurrentie groot is, gaat het spel van steeds meer korting/betere offertes gewoon door. Zo wordt het leven van de superrijken nog aangenamer, de landen armer en de gewone burger de klos.

 

Gelukkig valt er ook nog wat te lachen. Zo suggereerde DDumbo’s senior hulpje Kellyanne Conway dat Obama mogelijk de president heeft bespioneerd via de magnetron. Jawel. Magnetron. Toen ze was gevraagd over de claims van DDumbo in een interview met USA TOday, sugereerde ze dat de bespieding meer inhield dan het aftappen...Echt wel...

 

Nee maar...een constructiebedrijf uit Dubai heeft aangekondigd, de 1e 3D-geprinte wolkenkrabber te bouwen. Cazza bevestigde, dat deze in de UAE wordt opgezet. Ze willen een nieuwe techniek, genaamd ‘’crane printing’’ gebruiken om het gebouw te maken. http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/3d-printed-skyscraper-worlds-first-built-uae-united-arab-emirates-cazza-crane-printing-a7629416.html