columns

Uitrusten en dino-verkeerd

Onbegrijpelijk, hoe een Turks-NL mediakanaal in het verleden 115.000 Euro subsidie kreeg van de Nl overheid. Aldus Het Parool. Voor de pro-Erdy website Sonhaber (‘’laatste nieuws’’). Uit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Mocht het vrij besteden. Huh? En dan maakten ze ook nog schulden en er kwam een faillissement. Dus foetsie...En dat is niet het enige geval; er blijken er meer, die subsidie kregen, (zogenaamd?) failliet gingen en door gingen starten. En dat om meer migranten over NL te laten lezen? Laat me niet lachen. Topflop-geldverslinderij voor ‘’wat niet helemaal goed ging’’...

 

Dijssie doet ondertussen domme uitspraken, waardoor een aantal landen zich in de kuif gepikt voelen. Dacht dat ie nog wou aanblijven in de Eurogroep? Zo wordt het niks. Of is ie een beetje ‘’moe’’ en wil ook 3 jaar NL wachtgeld (en xxx v/d EU)? Immers, ruim 50 Kamerleden gaan nu op onze kosten uitrusten.

 

Het OM gaat een crimineel niet vervolgen voor bedreiging van burgemeester, politieagent en gemeenteambtenaar. Pardon? Boos was die man, over controle van zijn woning vanwege verdenking van een hennepplantage. Die meneer is overigens geen lieverdje. Dook nog in andere zaken op. Hoe dat kan? Omdat maximale straffen voor afzonderlijke, maar in eenzelfde tijd gepleegde misdrijven niet bij elkaar mogen worden opgeteld...Maar de straf voor het zwaarste vergrijp kan wel met 1/3 opgehoogd worden. Wapenhandel, lidmaatschap criminele organisatie, verdoezelen lijk & verboden wapenbezit = plussen en minnen = meer straf had hij verdiend, maar helaas, de wet staat het niet toe...En vandaar dat de behandeling van bedreiging niet meetelde... De rechtbank maakt zich belachelijk zo. Het wordt met de dag gekker.

 

Engeland en de VS hebben besloten, dat laptops niet meer mee in het vliegtuig aan boord mee mogen; ze moeten in het bagageruim. Vanuit 10 vliegvelden (m.n. Nabije Oosten en Noord Afrika) geldt dit voor non-stop vluchten naar de VS. En het geldt voor reizen vanuit Egypte, Turkije, Jordanië, Saoedi Arabië, Tunesië en Libanon naar Engeland. De laatste 2 landen staan niet op de VS lijst. En waarom? ‘’Terreurgevaar’’ maar verder hult men zich in stilzwijgen. Of zou het hier eerder een ‘’laptop-ban’’ zijn van DDumbo, vanwege economische reden om vliegmaatschappijen uit het Nabije Oosten te pesten? Maar of het zinnig is? Want wie wil, reist dan toch gewoon via Amsterdam, Madrid of Parijs of zo? En voor een bom heb je al lang geen laptop meer nodig. Of tablet. Dus?

 

Erdy wil dat Turken die in Europese landen leven, niet 3 maar 5 kinderen krijgen; want alleen zo kan het fascistische Europa veranderd worden. Omdat wij vijandig, niet rechtvaardig en brutaal zijn. Oh ja, en als we niet bukken, stuurt Turkije 15.000 vluchtelingen/maand naar onze landen. En geen Europeaan is meer veilig in de hele wereld. Europa houdt zich rustig – Duitsland durft nog wel hard te roepen ‘’stoppen met dat gedoe van zogenaamde toetreding’’ en eist stopzetting van gelden. De rest? Kijkt toe. Slim, zo van ‘’negeren, die vent’’ of dom en kortzichtig ‘’komt wel goed, schatjes’’ en hopen dat dit ''over gaat''?

 

Oeps, had ik vorig jaar zoveel gestudeerd over dino’s, moet de hele zaak over? In Nature publiceerden de paleontologen Baron, Norman en Barrett hun kritiek op de thans geldende consensus over de stamboom van de dinosauriers. Hun belangrijkste opmerkingen: dino’s ontwikkelden zich niet op de zuidelijke, maar de noordelijke helft v/d aarde; dus wie waren de echte ‘’voorvaderen’’? De huidige indeling in 2 groepen zou fout zijn. Er zou nl een nieuwe groep gevormd zijn. E.e.a. gebaseerd op analyse van andere fysieke kenmerken. Tja, als dat zo is, dan moeten heel wat leerboeken en leerstof herschreven worden. Hoewel een aantal aannames redelijk lijken, is er toch ook veel kritiek; want er blijken veel gaten in de studie te zitten. In elk geval is duidelijk, dat jaaaaren van onderzoek  en discussie volgen om de vraag te beantwoorden’’ hoe zit het nou precies met die stamboom-ontwikkeling van de dino’s?’’.... http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/dinosaurier-stammbaum-reformiert-neue-ahnentafel-fuer-echsen-a-1139643.html  en: http://www.nu.nl/wetenschap/4562931/indeling-van-dinosauriers-in-families-moet-130-jaar-veranderen.html