columns

Oudjes, eet-weigeraars en contactloos betalen

Een lachende Wiegel op de voorpagina, da’s nou niet echt om vrolijk van te worden. De titel is nog slechter: VVD ziet niets in coalitie met GroenLinks. De VVD vindt het maar niks, een positieve uitkomst wordt ongewenst en onmogelijk geacht. Huh? Aldus rondgang onder ereleden, partijprominenten en lokale politici. In 2010/2011 was al opstand toen de partijtop met links onderhandelde. Nu rommelt het nog niet. Maar het zou kunnen komen. Dus trekken ze nu al de keutel in? Wiegel waarschuwt voor nieuw rumoer. Liever nog eens met de PvdA...? Maar goed, eerst maar een weekje vakantie. Want het is zwaar, dat formeren...En ik stel voor, dat we de ''antieke'' VVD'ers nu eindelijk eens op stal laten.

 

En dan die opstand in de gevangenis, de lieverdjes blieven het cateringeten van Sodexo niet, en eisen grilloventjes. Nou ja zeg. Op water en brood, het is daar geen hotel! En Staal? Komt weer vrij. Waarom? Die ex-Vestia-topboef zit fout. Maar voor dit soort lui is het OM/zijn de rechters mild. En natuurlijk zwijgt Pinoccio over de wenselijkheid van belastingafspraken met multinationals.

 

Turkije: de mini-meerderheid wordt prominent naar voren gebracht. Alle kritiek, onheuse activiteiten en onjuistheden worden v/d hand gewezen; op naar het Sultanaat. De EU? Verbaal wapengekletter, niet veel meer. In Duitsland gaan stemmen op om de dubbele nationaliteit op te heffen. Andere landen pleiten voor stop van EU-toetredingsgesprekken en blijven sturen van geld, en ondertussen bereidt Erdy het referendum over de doodstraf voor. Een land, welk jarenlang groeide, floreerde en zelfs iets opener werd, waar toerisme hoogtij vierde en modernisering te zien was, dreigt weer af te glijden naar donkere tijden. Ernstig verdeeld door voor(uit-) en tegen(-gang). Onrust en instabiliteit gegarandeerd. Wordt er niet beter op, daar. Of voor EU en Midden Oosten.

 

Dan heb je toch maar mazzel met zo’n topbedrijf... PostNL heeft zijn twee bestuurders vorig jaar extra geld gegeven omdat ze door een bonus voor een hoger dan verwachte belastingaanslag kwamen te staan. Dit blijkt volgens NRC Handelsblad uit een toelichting op het jaarverslag van het postbedrijf.

 

Ze zijn gek, die Amerikanen... De CIA-directeur Pompeo betichtte Wikileaks als niet-landelijke, vijandige geheime dienst. Die o.a. door andere ‘’acteurs’’ zoals Rusland ondersteund zou worden. Assange wordt door Pompeo beschuldigd als zijnde vijand en leugenaar. Gaat het nog, daar?

 

En weer is er nieuws uit Ver-daarboven: nou zou Saturn weer beschikken over condities voor leven. Ontdekte de NASA-ruimtesonde Cassini. Waterstofmoleculen komen uit scheuren van de oppervlakte van de maan Enceladus naar boven. Een aanwijzing voor productie van energie, en dus een belangrijke voorwaarde voor leven. Enceladus is voorzien van een dikke ijslaag, waaronder een grote oceaan vermoed wordt. De productie van waterstof wordt verklaard via hydrotermische chemische reacties tussen de rots-kern en de oceaan, die onder het ijs ligt. Aldus Science. Overigens werd dit al in oktober 2015 ontdekt...maar nu pas gepubliceerd...Heb je wat aan.

 

Het kan wel; er is 1 natie/land, wiens economie al sinds 26 jaar ononderbroken groeit. Jawel. Dit wereldrecord dankt men aan een slimme immigratiepolitiek, stabiele banken en een (ietwat gevoelige) verbinding met China. Australië, daar hebben we’t over. 30 juni kan dit land/continent bogen op  104 kwartalen zonder recessie. Ongekend in de wereld. In het ‘’lucky country’’ is de groei zonder einde normaal geworden. https://www.welt.de/finanzen/article163625721/Dieses-Land-kennt-keine-Rezession.html

 

En dan lees ik een stuk in het FD over contactloos betalen wat binnenkort vervangen wordt door nog iets makkelijkers; namelijk een overkoepelende betaaldienst via het mobiele platform Payconig. Vanuit 1 applicatie, direct online, onderweg en onderling simpel betalen, dat is het idee. En internationaal. Aldus het plan van ABN Amro, ING, Rabobank en de Volksbank. Met een directe koppeling met de betaalrekening v/d klant. Kijk, en dan gaan bij mij direct de haren overeind staan. Hoe zit het met privacy? Hack-gevoeligheid? Veiligheid? E.e.a. gaat deze zomer in NL getest worden. Door een blok te vormen hopen banken start-ups in hun domein buiten de deur te houden. Maar ik wil helemaal geen apps, en al helemaal niet dit soort fratsen!  https://fd.nl/ondernemen/1198381/vier-nederlandse-grootbanken-lanceren-overkoepelende-betaaldienst