columns

Olifant in..., fat cats, protest door vrouwen!

Het is net een jojo: op en neer. Nu wil DDumbo toch niet de ‘’slechtste deal aller tijden’’ annuleren (NAFTA), maar met Canada en Mexico heronderhandelen. Oh ja, en belasting verlagen. Hoe infrastructuur, bouw van wapenschilden, gezondheidszorg en andere zaken gefinancierd moeten worden? Zoeken anderen maar uit, hij bepaalt, en wie het betaalt? Who cares?

 

Da’s nou wat je noemt ‘’als een olifant in een porseleinwinkel’’ of ‘’vol in het vetpotje trappen’’...Duitse minister van BuZa heeft duidelijk geen flair voor diplomatiek, noch voor het slim opereren in een zeer gevoelige politiek-sociale omgeving als Israël, omringd door Arabische ‘’vijanden’’. Autocratie, noemde hij Israël, en daarmee heeft ie willens en (on-?) wetens de bijzondere verhouding tussen Duitsland en Israël verstoort. Dom. Wil je ‘’meedoen’’, moet je het spelletje wel vlg. de regels spelen.  https://www.welt.de/debatte/kommentare/article164033991/Sigmar-Gabriel-hat-als-Diplomat-versagt.html

 

Het recente referendum in Turkije zorgde voor een nieuw dieptepunt in de relatie met Turkije, maar of nu de stopzetting van EU miljoenen bespreekbaar is? En hoe ziet men samenwerking met een land, dat steeds meer een Sultanaat wordt? De EU weet zich geen raad. Ook NL houdt zich ‘’gepast’’ rustig. Vervelend onderwerp. Snappen wij burgers toch niks van. En overigens, haast Juncky zich te melden, is van de 4,45 miljard nog maar 170 miljoen doorgestuurd...Maar zwijgt over miljarden die al vast toegezegd zijn voor voorbereiding tot EU toetreding; ter verbetering voor democratie, grondrechten en zo. Maar wat schrijf ik, domme Lena snapt de hogere EU-politiek niet. Een ding is de afgelopen jaren glashelder geworden: toegezegd = uitbetalen! De EU is een superstomme tanker, ontwikkeld door onkundigen, die noch kan bijsturen, noch kan stoppen. Niet ten halve gekeerd, maar vooral ten volle gedwaald. En alle landen houden zich muisstil...

 

Ooit verguist door Barak, als zijnde ‘’fat cats’’, spreekt ie in september voor juist dit soort illuster gezelschap, georganiseerd door de Investmentbank Cantor Fitzgerald. Voor 4 ton. Een speech voor Wall Street Bankers, die hij vanwege hun exorbitante salarissen ooit hard bekritiseerde. Maar ja, hij moet ook leven? Dus principes overboord. Geeft wel te denken. Holle woorden....Ook gij, Barak? Overweeg hem te vragen, mij een ½ ton te schenken. Voor onze strijd. Ik moet ook leven.

 

De VS minister van energie, Perry, is tegen het verlaten v/h klimaatverdrag. Maar tevreden is hij niet. Dus wil hij heronderhandelen. Want de VS en China leveren grote bijdragen, terwijl m.n. Frankrijk en Duitsland maar mondjesmaat iets doen. Duitsland stapte uit de kernenergie, om te kiezen voor duurzame energie. Maar feit zou zijn, dat de emissies juist enorm gestegen zijn, omdat er meer kolenenergie wordt verbruikt! En da’s bepaald noch duurzaam, noch schoon...En zo valt nog even door te gaan.

 

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid oordeelde, dat de gemiddelde burger niet zo zelfredzaam is als de overheid denkt. Dus moet de overheid clementie hebben voor de domme burger, die zijn administratie versloft; moet er meer betutteling komen en minder participatie. Want dat kunnen u en ik niet aan. Aldus het theorie-orakel van de regering. We zijn te dom om te denken, en vooral om te doen. Niet in staat om de eigen situatie goed in te schatten en verstandige keuzes te maken of vol te houden. Mijn voorstel; bouw burger-crèches, zodat we kunnen spelen, eten, drinken, roken, domme dingen doen en de topflopoverheid al het verdere voor ons regelt. Vadertje/moedertje Overheid, zogezegd. Kan je stoppen met formeren, regeren in Kamers met lastige participatie, oppositie of overleg. Gewoon alles voorschrijven, met een enorm controleapparaat. En als er dan toch nog een domme burger ‘’dom’’ doet, neem hem aan de hand, zodat de fout hersteld kan worden. ‘’Vrije’’ interpretatie door domme Lena van schrijfsel van WRR-hoogleraar nitwit-Bestuurskunde Bovens.

 

Of Google eruit lag in Zaltbommel...? Rehwinkel was tot 2013 burgemeester van Groningen. In die rol kreeg hij een golf van kritiek over zich heen vanwege zijn gebrekkige handelen bij de Project-X-rellen in Haren. Ook bij een dreigende watersnood zou hij weinig doortastend zijn opgetreden. Uiteindelijk stapte hij op en begon als rampenmanager bij een organisatie in Barcelona. Dat bleek al snel een vrijwillige functie te zijn. Rehwinkel bleek gewoon wachtgeld te krijgen. Later stortte hij dat grotendeels terug. En nu mag ie in Zaltbommel burgemeester spelen? In Zaltbommel hebben de fractieleiders unaniem voor Rehwinkel gekozen. Hij verdient een kans. Want iedereen maakt fouten. En hij heeft een enorm netwerk. Heb je wat aan, hoor. 

 

Dat DDumbo keer op keer bakzeil haalt, en van zijn beloftes en plannen nauwelijks iets overblijft, is bekend. Nu tekende hij weer een executive order, die hopelijk net zo snel weer wordt geannuleerd. Het land, welk tot nu toe is bestempeld als monument, park of natuurgebied, moet opnieuw onder de loep. Om boren, mijnwerk of fracking op dit soort land toe te staan. Huh? AL meer dan 20 jaar gebruikten VS-presidenten de Antiquities Act om bepaalde stukken overheidsland, wateren en zo tot nationale monumenten te deklareren, zodat bescherming plaats kan vinden.

 

Bizar? De VN heeft Saoedi Arabië aangewezen voor de commissie voor rechten v/d vrouw. Een land, waarin gelijkwaardigheid niet bestaat, waar vrouwen niet mogen autorijden, altijd in mannelijke begeleiding moeten zijn. Een Commissie, waarbij de meetings alleen door mannen bijgewoond worden, en waar de vrouwen op een schermpje in de kamer ernaast passief mogen meekijken? En waar theoriegeneuzel plaatsvind over empowerment en zo? Door lieden van een land, waar onderdrukking en onderwerping gewoon is? Of is de VN zo naïef dat ze hoopt dat dit verandert? Grow up, wake up!

 

Het gaat helemaal toppie, in Turkije; dit keer verliezen duizenden politiemensen hun baan. Voor  vermeend Gülen aanhangerschap. Werkgelegenheid zat...Maar vindt de ‘’goeden’’ maar.

 

Wiegel weer. Altijd weer die oude knarren op tv. Laat die nou toch eens thuis; zijn niet meer van deze tijd. Ergerlijk, altijd die ‘’raadpleging’’ van zogenaamd wijze VVD-ers die steeds maar hun oude litanie herhalen.

 

’t zit echt niet snor met cement/asfalt.... De baan van Eric Olsen, topman van LafargeHolcim, 's werelds grootste cementconcern, staat op het spel. Volgens de Franse krant Le Figaro, zal hij op korte termijn ontslagen worden. Hij werd in 2015 na lang soebatten aangewezen als bestuursvoorzitter van de cement- en betongigant die ontstond door fusie van  het Zwitserse Holcim en het Franse Lafarge. Nog geen twee jaar later, moet hij opstappen. Vanwege het Syrië-schandaal. Het cementconcern had tot voor kort een fabriek in Jalabiya. Tot bekend werd, dat Lafarge, na publicaties van een oud-manager van het Franse concern, beschermingsgeld heeft betaald aan gewapende groepen in Syrië, waaronder strijders van of gelieerd aan de jihadistische terreurbeweging Islamitische Staat (Isis). In ruil daarvoor kon de fabriek van Lafarge operationeel blijven. https://fd.nl/economie-politiek/1199078/lot-topman-s-werelds-grootste-cementconcern-aan-zijden-draad

 

En dan las ik ook nog ergens, dat gelijkwaardig loon voor man/vrouw pas rond 2050 effectief wordt? Ik zou zeggen, vrouwen, dat pikken we niet. De straat op. Staken. Eens zien, hoe snel die mannen in’t gareel lopen. Anno 2017!? Kom op zeg. 50% v/d bevolking laat zich door mannen benadelen? Ik zou het niet pikken. Maar ben nu even te druk met overleven hier. Kan niet op alle fronten strijden.