columns

Jurid.systeem fout; Fransiolen, en Boeing-Willempie

Het gerenommeerde Hague Institute for Innvation of Law Hiil (??) heeft uit eigen bevinding/onderzoek geconcludeerd, dat burgerproblemen (overlast, ontslag, scheiding en zo) niet matchen met juridische procedures. Rechtsstaat fantastisch voor juristen, maar ho maar voor de burger. Dus moet het roer om; het eeuwenoude systeem moet modern; de beste oplossing voor de burger moet centraal staan. Niet het vasthouden aan juridische procedures. Lena vreest, dat dit mooie idee in het niet verdwijnt. Wie wil nou het beste voor de burger? https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/02/rechtsstaat-fantastisch-voor-juristen-slecht-voor-burgers-8564017-a1556927

 

Frankrijk moet haar soevereiniteit terugkrijgen betreffende geld, wetten, territoriale en economische verantwoording. Aldus Marine. Nou, daar zullen de boeren en de rest van Frankrijk niet echt van gecharmeerd zijn...Met zonder subsidies kunnen ze helemaal niets meer! Enfin, ze tiert, roept dat ze de ‘’presidente v/h volk’’ wil zijn (maar dan alleen het blanke, Franse volk, niet immigranten en moslims en zo); 24 uur daarna draaikont ze: ineens hoeft de Frexit niet meer, noch het verlaten v/d Euro; nee, zachtaardige gesprekken met de EU-partners mag eerst. En dan een referendum. En dat nog net voor het laatste debat. En dan gaat ze ook nog samen met de soevereinist Dupont-Aignan, die ooit keihard riep, dat Marine te buitensporig was, het programma te socialistisch en demagogisch en dat FN niet de juiste oplossing voor Frankrijk was. Juist. Heeft vast ook een ‘’schrap dat’’ knop ergens. Samen op dus. Heel krom.

 

Het moet gezegd. Ze hadden de wereld weer even tuk. Met hun aankondiging, dat ze om 09.00 een publiek statement zouden geven, gingen de speculaties rondom het Britse Koningshuis in de 5e versnelling. Zou ‘’hij’’ dood zijn? Ik mompel zachtjes ‘’de Queen verklaart Brexit voor exit’’...Maar nee hoor, manlief wil het wat rustiger aandoen. Met 95 jaar..Hij mag. En even was het Great Britain weer in het middelpunt v/d wereld.

 

DDumbo lijkt tot niet veel meer in staat dan Obama-zaken op te heffen: nu weer het programma van Michelle ‘’Let Girls Learn’’ t.b.v. vrouwen/meisjes in ontwikkelingslanden. Geregeld in 2015. Incl. Financiering. Over, uit en sluiten. Het initiatief voor gezond schooleten ‘’Healthy, hunger-free kids act’’ met reductie van vet, zout, suiker? Ook hier gaat Trump de boel verstieren. Hij heeft liever dat kinderen met smaak eten dan dat ze het eten weggooien. Pardon? En voorlopig hoeven restaurantketens niet – zoals afgesproken – verplicht worden, om hun menu’s te voorzien van kcal. Het zou ook voor kant-en-klare producten verplicht gaan worden. Of niet...

 

NL betaalt 18 miljoen teveel voor het nieuwe regeringsvliegtuig. Airbus voldeed aan alle eisen, incl. prijs. En kon eerder geleverd worden. Onduidelijke keus? Tja, tenzij het gaat om het behalen van de zogenaamde type rating door Willempie. Voor de B737...En dan moet je Boeing natuurlijk wel belonen...Naast zijn gastvliegerschap v/d KLM. Maar dat staat hier natuurlijk helemaal los van. Ook zonder nadere uitleg van Melanie.

 

EU steunt het onderzoek v/d VN in Burma m.b.t. de vervolgingen van de Rohyingia minderheid. Op zich prima, maar laat Europa zich nou eerst eens richten op een daadkrachtige aanpak van het vluchtelingenprobleem en nog zo wat zaken.

 

Oh ja, Duitsland heeft de 1e professor voor Holocaustkunde benoemd. A bit too little, too late, misschien?

 

Wat Fransiolen uitstekend doen – en anderen ook – moeten de Italianen natuurlijk kopiëren...Alitalia blijft in de lucht. Echt wel. Anders is het half mei Alitalexit...de regering zal waarschijnlijk een commissaris benoemen, betaalt de schulden en hupsakee, er kan weer doorgevlogen worden. Ook al verliezen ze dagelijks 1-2 miljoen Euro en heeft de regering tot nu toe al 7,5 miljard erin gestopt...En Brussel? Neemt nog een slokje Pinot Grigio. Op de staatshulp!

 

Het was een beetje een ‘’heikel’’ thema, ofwel ietwat gevoelig...wapenexport naar Saoedi Arabië. Maar Mutti had wel een oplossing; tijdens haar bezoek werd afgesproken, dat men niet meer wapens exporteert. Maar wel know how voor o.a. digitalisering v/h land. En voor de opbouw van het leger/materieel zijn er andere opties, aldus de Saoedi’s, en daar kunnen Duitse bedrijven natuurlijk ook meedoen...Ja hoor. Iedereen weer blij.

 

In Amsterdam, blijkt uit vergelijk met foto’s van Stad in Oorlog, Amsterdam 1940-1945, dat veel plekken weinig verandert zijn. Ietwat wrang is het echter wel, dat juist het deel v/d oude binnenstad, beter bekend als Jodenbuurt, wel zeer grondig is verandert. Aldus hoofdstuk 6 v/h boek. Meer lezen? Ook over het jongetje, dat over de afzetting klom? https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/28/de-tragedie-van-de-jodenbuurt-8455945-a1556127

 

2 miljoen per jaar mocht het experiment kosten, om mensen aan het werk te helpen. 11 mensen tot nu toe...De 3-jarige proef blijft doorlopen, omdat het project ‘’perspectiefbaan’’ een waardevolle (??) aanvulling is voor een doelgroep die het moeilijk heeft. Werkgevers vinden het een lastig gedoe, deze banen. 182 mensen werden benaderd, 124 bleken ‘’geschikt’’, 74 werden voorgesteld en 43 kwamen op gesprek. 2 aangenomen, maar nog niet gestart, en 11 uiteindelijk in een baan terecht gekomen. Oh ja, de gemeente haast zich te melden, dat er ook 1000 leerstages v/h geld zijn betaalt. En er is nog maar de helft uitgegeven. Mag ook, bij de tussentijdse evaluatie...Topproject. Zie je zo. Vooral als je even nateelt. Wat doen al die niet-baners?