columns

Heksenjacht, ethiek en boys toys

Heksenjacht. Zo noemt DDumbo het onderzoek naar de Rusland connectie, en nog zo wat zaken. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen, luidt een gezegde. Wanneer krijgt hij er genoeg van, om het ‘’spelletje President’’ te verlaten? En dan gaat ie ook nog op visite naar Israël, Saoedi Arabië en het Vaticaan. Olifant in Porseleinwinkel...

 

En of het nog niet genoeg is: een alternatief voor Obamacare is er nog niet, en nu zint DDumbo op het verlagen of schrappen van Medicare voor mensen, die geen geld hebben voor een dokter. Oh ja, ik vergeet steeds weer....’’ik ben de president van alle Amerikanen’’ riep ie toch?...Medicaid wordt met 800 miljard $ gekort, dus 10 miljoen mensen raken hun zorgverzekering kwijt, en het steunprogramma voor armen via eetbonnen, welk 44 miljoen mensen helpt, wordt ook verandert. President voor alle burgers, heette het...Ondertussen krijgt Ivanka 100 mijoen van de Saoedi’s voor ‘’liefdadigheids’’ projecten t.b.v. vrouwen. Terwijl destijds Ddumbo juist kritiek had op het feit, dat Hilary voor haar stichting geld uit het buitenland kreeg. Juist.

 

Miljardair Soros heeft zijn inzet op dalende beurskoersen sterk verhoogt; hij ‘’gokt’’ erop, dat DD het niet lang meer uithoudt daar in het WH.

 

VVD illustreert weer eens de VVV manier...de integriteitscommissie schort het onderzoek naar ex partijvoorzitter Keizer op...Eerst afwachten, of andere onderzoeken worden gedaan door externe partijen. Ja hoor, zo ken ik er nog een paar...Maar het motto blijft ‘’laten we’t vooral leuk met elkaar houden’’. Binnen de VVD dan...

 

Zo gaat het ook..Duterte verbiedt roken in publieke gelegenheden. Anti okers zijn blij, en zelfs het Philippijnse Tabaksinstituut ‘’ondersteunt’’ de regulering en onderschrijft de gezondheidsvoordelen...

 

6 jaar sleutelden de Zwitsers aan de nieuwe energiewetgeving; en prompt kwam van buitenaf kritiek...wat lang duurt is niet altijd goed...makkelijk praten zo. Zwitsers zijn praktisch ingesteld; de kerncentrales blijven nog doorgaan, zolang hun veiligheid is gegarandeerd, en dus winnen ze tijd, om het ‘’verlies’’ op een andere wijze te compenseren. Maar daarnaast zorgde lobby voor grote subsidies voor o.a. duurzame energie en gaat men ook de verliesgevende waterwerken ondersteunen. Kritiek is er vooral op de ontbrekende wil voor marktwerking en de liberalisering van de stroommarkt. Het gelag betalen de burgers met dure stroomprijzen, en de afgrenzing van de energiemarkt staat een overeenkomst over stroom met de EU in de weg; dit zou op lange termijn de stroomverzorging v/h land beter ondersteunen dan dit ‘’dirigistische’’ energie-wetje.

 

Is het ethisch verantwoord is; die wapendeal v/d VS met Saoedi Arabië; want er zijn bedrijven van DDumbo mee gemoeid... En buitengewoon ‘’dubieus’’ en ongeloofwaardig, want het is hetzelfde land, welk door hem werd beschuldigd voor 9/11

Van Rijn wordt mogelijk bestuursvoorzitter van het Haagse fusieziekenhuis Reinier Haga Groep. Goed geregeld, Martin, ga lekker in je zetel dik geld opstrijken, en dun de zorg daar gerist verder uit, immers, het is maar lastig met incontinente oudjes, te dure medicijnen voor gewoon gepeupel, die moeten maar voor zichzelf zorgen. Elite gaat voor.

 

Natuurlijk, boys toys vallen buiten alle milieuafspraken ..: De leveranciers van Formule 1-motoren zijn onlangs met de internationale autosportfederatie FIA overeengekomen vanaf 2020 motoren te introduceren die luidruchtiger en goedkoper zijn. "Technologie is een onlosmakelijk onderdeel van deze sport en we zullen er ook alles doen om Formule 1 aantrekkelijk te houden. Er moet snelheid zijn en meer inhaalacties, maar tegelijkertijd moeten we zorgen voor een gezondere financiële concurrentie", legt de Amerikaan uit. “De complexe technologie heeft Mercedes in staat gesteld een motor te bouwen die beter is dan die van alle andere teams, maar we willen nu toewerken naar een sport waarin technologie niet allesbepalend is en waarin de coureurs het verschil maken." Sport gaat voor milieu. Toch?

 

Oh ja, dat wordt spannend... Dit jaar besluit het kabinet welk bedrijf voor de komende vier jaar mobiele abonnementen zal verlenen aan Nederlandse ministeries. Daarbij zouden zorgen zijn over buitenlandse partijen die actief zijn in Nederland. "Veiligheidsexperts wijzen nu al op de kans dat de Britse inlichtingendiensten via hacks zullen proberen zoveel mogelijk informatie uit andere landen te verzamelen", aldus Jan Paternotte (D66). Hij wil daarom kijken of een Brits bedrijf zoals Vodafone wel de juiste provider is voor de komende vier jaar.