columns

Ciao Bella; belasting en dom OM

Nu de aandacht (en het geld) weer even weg is van Griekenland, doemt de andere ‘’zwakkeling’’ weer op; Italië. Exit-scenario’s worden al doorgespeeld. Want de 6,6 miljard staatssteun voor Monte dei Paschi (tegen alle regels in, en de grootste staatsinterventie in de financiële sector sinds de nationalisering van Italiaanse kredietinstituten sinds 1933) blijkt het ‘’verzekerbare’’ risico van Italië voor de komende 5 jaar helemaal scheef te raken, 13,8%. En de versnelde verkiezingen gooien nog eens olie op de vurige golven....Angst voor Populisten, invoering van staatscertificaten, waarmee burgers en bedrijven hun belastingschulden bij de Italiaanse fiscus kunnen ‘’regelen’’. 2/3 v/d staatsschulden zijn in handen van Italianen zelf. Oeps...En verder maar hopen op een Italiaans mirakel: want schulden drukken economie; maar economische groei is nog geen garantie om uit de schulden te komen. En dan blijft alleen nog herstructurering van schulden en Italexit over..En dat versnelt, als Supermario zijn aandelen-opkoopprogramma gaat stoppen. Maar dat doet ie vast nog niet....Gaat de EU ook hier eerst weer over tot verlenging van terugbetalingstermijnen...Bella Italia, ciao.

 

En waar gaat het nou echt om, in het plots opgewaaide conflict met Katar? Werkelijk alleen maar de beschuldiging, dat Katar terroristen zoals Al Qaeda en ISIS financiert en steunt? De ‘’triviale’’ reden voor deze diplomatieke strafactie is deze: op 24/5 meldde de nieuwsdienst van Katar, dat het staatshoofd, Al Thani, Hamas als legitieme representant v/h Palestijnse volk heeft genoemd, en Iran als ‘’islamitische macht’’ heeft geprezen, die de regio zal stabiliseren. En wel heel bout, als het zou kloppen...Zeker, Katar onderhoudt relaties met Iran, en trekt zich niets aan van Saoedi Arabië, die haar macht in de regio tanende ziet. En men steunde de nucleaire deal. Maar Katar nam afstand van Iran betreffende Syrië. Vlg. de emir gaat het hier om fake-news, de media zouden zijn gehackt. Analisten achten dit waarschijnlijk. Te toevallig kwamen de lauwerkransen voor de schiiten van Teheran, te goed paste dit in het straatje van de Saoedi’s. Want die kunnen het niet uitstaan, dat Katar op wereldniveau ongegeneerd, creatief en succesvol speelt, met een eigenzinnige buitenlandse politiek, Iran steunend en niet buigend voor de Saoedi’s. Not done..Dus moeten ze gestraft. Erdy wil zich ook erin mengen, en wil zelfs troepen naar Katar sturen. Pardon?  

 

Video-opnames lijken te bewijzen, dat de president van Brazilië, Temer, een campagne voor 3 jaar met illegaal geld financierde. Het proces is inmiddels gestart, welk weleens het einde voor hem zou kunnen betekenen. Want het gaat niet alleen om de nieuwste aanklachten inzake corruptie, maar over de presidentscampagne van 2014; pikant omdat hij de plaatsvervanger was van Dilma....Spannend.

 

Tante May roept eindelijk, wat iedere politicus in de wereld zou moeten roepen: terrorismebestrijding gaat voor mensenrechten. Roep ik al jaren; waarom ‘’respecteren’’ rechters mensenrechten bij boeven, die hetzelfde recht schenden? En hoe krom kan je zijn als land, als je stelt, dat iedere gevangene recht heeft op een waardige dood, liefst in vrijheid? Alzo geschiedt zeer waarschijnlijk met opper-mafioso Riina; die sinds 1993 gevangen zit, als baas van de Cosa Nostra; beroemd om zijn bruutheid. En nou zou deze opperboef onder huisarrest mogen komen, vanwege zijn 86 jaar en slechte gezondheid? Diegene, die in de gevangenis nog altijd lijkt te bepalen, wat gebeurt?  Kanniewaarzijn....

.

DDumbo stapt uit het Klimaatakkoord. Dom, achterlijk, arrogant. Hij plaatst zijn land in een isolement. Plaatsvervangend voor dit soort dommigheid zou je je als Amerikaan toch moeten schamen voor zoveel stommiteit. En dat allemaal voor “America first’’, ter bescherming van miljoenen banen, vernieling van natuur en in leven houden van een toch ter ziele gaande kolenindustrie? Maar...als DDumbo Europa meer wil laten betalen voor de NATO...laten wij dan de rekening sturen voor klimaatbescherming, werd in de krant geopperd...Strak plan!

 

Wat voor monsters worden gecreëerd? Een 10 jarig meisje doodt 5 dieren in het kinderdagverblijf, een 14 jarige verkracht en vermoord een klasgenote? En dan moet het OM, Jeugdzorg en andere instanties nog nadenken, hoe hiermee om te gaan?

 

Moet de 'belastingbetaler betalen voor een belastingadviseur die een bedrijf helpt om zo weinig mogelijk belasting te betalen?' Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken vindt van wel als het gaat om bedrijven die in Nederland willen investeren. De Tweede Kamer vindt van niet, zo bleek donderdagavond tijdens een debat over belastingafspraken met bedrijven. De Staat heeft de afgelopen vijf jaar €234.000 subsidie gegeven aan bedrijven die overwogen om zich in Nederland te vestigen en daarvoor een nadere verkenning wilden uitvoeren. Ook het fiscale vestigingsklimaat kon onderwerp van zo'n onderzoek zijn, zo bevestigt een woordvoerder van minister Henk Kamp naar aanleiding van berichten hierover door NRC Handelsblad.

 

Het moet niet veel gekker worden...een nieuwe studie probeerde het ontstaan van lesbisch zijn te ontdekken. In Science Direct meldt M. Apostolou, een mannelijke prof aan de Uni van Nicosia/Cyprus, dat gelijke seksrelaties (lesbiennes) alleen bestaat omdat het mannen heet maakt....Dus alle lesbiennes en biseksuele vrouwen? Het gaat allemaal om de mannelijke lusten...Aldus The Independent...

 

Dat vind ik nou creatief-slim; Poet neemt alvast een voorschot voor het geval dat...De eventuele Russsiche Hackers van de VS verkiezingen moet je zien als patriottistische kunstenaars. En kunstenaars kun je natuurlijk niet beperken.

 

Het OM onderzoekt 4 bombardementen van NL F16’s, op IS in Syrië met mogelijke burgerdoden. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen, luidt een bekend gezegde. Wat is dat toch voor stom gedoe? Er bestaat toch geen garantie, dat je nooit een burger doodt bij een aanval? Als je dat niet durft te accepteren, blijf dan buiten dit soort activiteiten. Maar eventueel overgaan tot vervolging? Hoe achterlijk kan je zijn.