columns

Mayday en Klavertje 4

Macron heft het toch maar even geflikt; van een beweging in de regering. En hij wil veel. Financiële markten verwachten positieve impulsen, belastingen moeten omlaag en versoepeling van arbeids/ontslagrecht willen partijen in de markt. Maar....de Fransiolen willen niet meer dan 35 uur/week werken, en vooral niet later dan met 62 met pensioen...Nou, maak daar maar eens een regerings-/begrotingspotje; eens zien of de Fransiolen dan nog zo juichen over hem...

 

Ongeacht de crisis rondom Qatar hebben de VS de verkoop van figtherjets F15 afgerond: 36 toestellen zijn verkocht voor 12 miljard $, terwijl recent DD het land nog ervan beschuldigde, terroristen te ondersteunen. Geld maakt principes kennelijk vloeibaar.

 

Had ze werkelijk verkeerd gegokt? Of was het toch stiekem een weloverwogen zet, om de boel om te gooien en zelf zo snel mogelijk er tussenuit toezelen? Mayday pakte niet goed uit voor Tante May en haar land. Of het the Icy Lady kan schelen? Ik zie een 2e referendum, nw. verkiezingen, en een half softe aanzet van Brexit met ‘’we keren halverwege maar weer terug’’ op ons afkomen.

 

En dan ‘’Showdown’’; een pittige ondervraging van Comey, en ik vermoed zo dat de politieke schade – bovenop het toch al chronisch domme optreden van DD weleens meer schade kan opleveren dan bedacht. DD had moeten beseffen, dat je je met deze oude rot in het vak beter niet kunt vechten. En Session? Die heeft ineens de ‘’Russische Alzheimer’’ variant...weet ineens van geen contacten of gesprekken. En zijn medewerkers zingen heil en lof...Verkeerde film?

 

Zoek en gij zult vooral niet vinden...Pinocchio op zoek naar de werkelijke kosten rondom de reorganisatie v/d belastingdienst? Al geloof je in sprookjes, dit is te ongeloofwaardig voor woorden.

 

Washington Post heeft geanalyseerd wat klopt van DD’s uitspraken over ‘’schone kolenindustrie, klimaatakkoord’’ en zo... https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/06/07/president-trumps-misleading-claims-about-new-mines-and-clean-coal/?hpid=hp_hp-more-top-stories_fact-checker-745am%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.732b34f07718  Misleiding is zacht uitgedrukt.

 

Natuurlijk was het illusie en naïviteit, om te geloven, dat bestuurders in de ouderen/thuiszorg hun topinkomens nivelleren. En ach, omdat die toppers straks toch echt naar 179.000 /jaar moeten, konden ze nu nog even flink graaien, aldus het onderzoek van de FNV, met uitschieters van 4 ton. Voor bestuur van zo’n tehuis? Terwijl personeel`sbestand wordt verkleind en salarissen krimpen, en zorg alsmaar verder uitgekleed worden - over piyamadagen gesproken - laten zich deze toppers riant betalen. Voor wat eigenlijk? Ge moogt 4x naar toile en laat me verder appen !?...Oh ja, en de verzorger ziet maar, hoe hij na ontslag aan werk komt, de bestuurders krijgen een riante ontslagvergoeding...mag straks ook nog maar 75.000 zijn...He verdorie toch. En of de ‘’besparing’’ aan salarissen/vergoedingen en zo ten goede komt aan meer handen aan het bed? Tja.

 

De Somalische asielzoeker Mohammed M. raakt wellicht zijn verblijfsvergunning kwijt als hem de straf van 32 maanden cel wordt opgelegd. Hij wordt ervan verdacht een 28-jarige vrouw uit Hoorn te hebben aangerand. WELLICHT?????? ERUIT!

 

Gregory Elias, hotshot in de Trustwereld. Snapt niet, dat zijn naam 312 keer voorkomt in de Panama Papers. Of dat zijn trustkantoor – met vennootschappen via Mossack Fonseca, wel 1200 keer voorkomt. Huh? Hoe kan dat nou? Hij snapt niet waarop dit gebaseerd is, meldde hij aan de onderzoekscommissie fiscale constructies van de 2e Kamer..Het kanniewaarzijn, roept ie. En hij wil best per vennootschap meer corresponderen...Groot geworden via Intertrust op Curacao wat hij later als medevennoot verkocht aan Fortis...in 2007 ging ie zelf door, met meer dan 200 werknemers. O.a. in NL, VK, Ierland, Luxemburg en zo. Ongrijpbare belastingstructuren incluis. En er werd heus belasting betaald hoor, door zijn cliënten. Grote bedrijven zoals United Trust gaat het om het ‘’faciliteren’’ van grote bedrijven, en nee, dat is geen belastingontduiking. Enne...als iemand liever 15% belasting betaald in Luxemburg of Curaçao, dan 25% in NL, dan is dat toch ok? Da’s geen belastingontduiking, maar belastingbesparing. En een moreel oordeel over deze besparingswens? Dat heeft ie niet.

 

Temer kwam met de hakken over de sloot weg uit het moeras van corruptie, omkoping en nog zo wat onleuke zaken. De rechters gaven hem net nipt hun zege...En natuurlijk heeft hij nooit iets fout gedaan. Op naar de volgende ronde zelfverrijking

 

Blijkt een nicht van Assad in een Duits asielcentrum te zitten. Haar asielaanvraag werd afgewezen. Ze bezit naast een Syrisch ook een Libanees paspoort. Maar uitwijzen? Nee...?

 

Eigenlijk zou je ze een schop onder hun k... moeten geven; gezapige politici die niet willen, die geen haast hebben, die hun ego’s strelen en vooral zichzelf willen horen...SP wil weer niet met de VVD? Sodemieter dan uit de politiek! En GL zou de Zwarte Piet – sorry voor mogelijk incorrect taalgebruik – krijgen voor het klappen van het 2e overleg? Me dunkt, dat de heren politici de hand in eigen boezem moeten steken; als ze willen, kan het zo geregeld zijn, dus ga niet als een Prins op de kikkererwt zitten; regeer!

 

Het werd het niet, Klavertje 4. Ook niet bij de 2e keer...Over migratie zou e.e.a. gesneuveld zijn. Humanisme of niet, we moeten ons afvragen, waar we mee bezig zijn. Mensen zullen altijd daar naartoe willen, waar het naar hun idee beter is. En als we daar niks aan doen, eindigen gelukszoekers in getto’s in plaats van levendige steden, en worden ze deel van een leger werklozen, in plaats dat ze kunnen werken. Dus hoe stoppen we migratie? Moeten we ‘’Klavertjes’’ volgen, die op basis van een verkeerd begrepen liberalisme de vrijheid van migratie tot mensenrecht verheffen? (moderne) landen zijn mensgemaakt, over eeuwen heen, met een ontwikkeling van offers, tegenslagen, mogelijkheden en kansen. Vrijheid is geen gegeven, het is een overwinning; iets wat steeds weer beschermd, uitgebouwd en verzorgd wil worden. En de samenhang in een land vereist wetten, regels, maar ook samenwerking, betrokkenheid, participeren en belasting betalen...en hoe graag we het ook willen, maar globale gelijkwaardigheid bestaat niet. Spanning ontstaat daar, waar mensen uit ‘’minder ontwikkelde’’ gemeenschappen inzicht in de rijke civilisatie van het Westen krijgen; ze gaan er vaak vanuit, dat dit een gegeven is, gratis en voor niets, en dat hier niet noeste arbeid achter zit en een delicaat systeem van politieke, culturele, factoren, met opleiding, zorg, banen en economie. En dat je dus niet onbeperkt kunt zeggen ‘’kom maar binnen’’. Want kan/wil die ander eveneens participeren? En wat kan de maatschappij aan? Lees hierover meer: https://www.nzz.ch/feuilleton/offene-grenzen-eine-utopie-globale-freizuegigkeit-ist-falsch-verstandene-freiheit-ld.1300101