columns

Zonnesteek-onderzeer, kado's en deals

Volgens mij hebben ze een zonnesteek, daar in DH: nu willen ze miljarden uitgeven om 4 nieuwe onderzeers te kopen? De 4 bestaande zijn niet meer goed genoeg? En waarvoor dan? Proberen ‘’dichtbij’’ de Russen te komen? Koude Oorlog geprietpraat; onzin en geldverslinding. Iemand moet weer ergens met een boys toy scoren...

 

Geef mij maar Loesje: over de formatie schrijft ze: ....eigenlijk een soort bloemschikken voor beginners...Is toch een zielige vertoning, daar in het Haagse! Doe eens wat voor de goedbetaalde kost! De PvdA is echt de weg kwijt; heeft het contact met de burgers verloren en wil weer terug naar wat er leeft op straat. Met een puik salaris valt makkelijk te prietpraten!

 

Oh ja, kan iemand mij misschien uitleggen, hoezo de verplaatsing (sluiting en elders her-vestiging) van die Oranje “”tokkie’’ camping 5 miljoen moet kosten? Het zouden krotten zijn, en veel rommel, gaan ze dan spiksplinternieuwe 5sterren caravans gratis en voor niets neerzetten? Je kunt natuurlijk ook reeds bestaande ‘’opvanghuisjes’’ kiezen, prefab huisjes of zo. En waarom wordt de campingeigenaar niet gesommeerd, om het op te lossen?

 

Wat is dit toch voor een gedonder bij de politie? Wat doet die Akerboom daar eigenlijk? Suffen? Er is heel veel mis! Aktie! En niet leuteren over vuurwerk verbieden; reorganiseren en  optimaliseren is nodig. Jarenlang gesjoemel met seizoenskaarten voor familie, vrienden, relaties en agenten. En de ene politie commissaris doet stiekem aangifte over de ander. En niemand wist van niks. Of heeft schuld. Ik zou zeggen, laat mij eens de bezem erdoor halen.

 

De olieprijs is 20% lager. Maar aan de pomp hebben we er niets aan...elke keer weer een andere smoes; hogere $, schaarste of juist....kortom; u wordt gewoon gepakt.

 

Da’s nog eens een charmante start van je carriere; ruim 200 studenten worden van fraude verdacht; te veel studiefinanciering ontvangen. Maar dat hoeven ze niet terug te betalen. Door een foutje van de Dienst Uitvoering Onderwijs. Topclub, daar. Ze lieten nl ten onrechte zzp’ers en payrollers controleren, of die studenten wel recht hadden op wat ze claimden. En dat mocht niet....want die controleurs zijn onbevoegd! Al het werk en de kosten voor de huppel, en de fouterikken gaan vrijuit. GEWELDIG.

 

DD lichtte een tipje op van zijn financiele verdoezelsluier...In 2016 heerste hij nog over een gevlecht van 565 bedrijven en maakte 315 miljoen schulden – veel daarvan bij de Deutsche Bank; in totaal wel 130 miljoen. O.a. voor het omstreden Old Post Office, vlak bij het WH in Washington; recent verbouwd tot hotel. Leverde DD al 20 miljoen op. Ja, ja, geld maakt geld. Of soms niet?

 

Och wat zijn het toch linkmiechels, daar bij het IMF; o.a. Duitse spaarders  (en natuurlijk ook NL, let maar op) moeten rekening houden met 0 rente en stijgende prijzen. Huh? Want...landen die het (te) goed doen, moeten hogere inflatie krijgen, zodat landen zoals Griekenland, Italie, Spanje, Portugal en zo door hervormingen en lagere prijzen weer competitief worden...De goede economieen kunnen immers best bijplakken voor hun zwakkere broeders...De vraag is, of dit recept werkt...Het lijkt er namelijk op, dat de landen met schulden ontlast worden en hun economische positie wordt verbeterd, op kosten van de Duitse (en andere) spaarders...Grazie.

 

Het wordt toch echt tijd, dat de diplomatieke immuniteit – anno 1961 – opgeheven wordt. Het is niet uit te leggen, dat deze lui de wet mogen overtreden en niet bestraft worden voor o.a. verkeersovertredingen etc. En sommigen maken ronduit misbruik van hun status, wetende, dat er toch niks gebeurt. De Saoudi’s spannen de kroon met hun wangedrag, dan volgt Rusland, Egypte, China, Litouwen, de VS, Soedan, Pakistan, Mongolie en Irak...En kom nou niet met de smoes, dat veel verkeersovertreders uit landen komen, waar het verkeer nogal ‘’chaotisch’’ is.

 

Kijk, glimlachende, guitig over zijn brilletje kijkende Mark kan e.e.a. dan wel willen vergoeilijken, maar feit is, dat Nl wel erg ver gaat om buitenlandse bedrijven te lokken; vooral  met een aantrekkelijke belastingdeal. Dubbele moraal, Mark, kom je niet mee weg bij me! Wederom te zien bij de opgevoerde klucht van aanhoring over de Panama-Papers; natuurlijk hoefden de multinationals en hun adviseurs niet op te komen draven om uitleg te geven. Weten we toch alles van!? Het werd uitvoerig uit de doeken gedaan door NRC, over ICL (Israel Chemicals)...Doorslaggevend bleek niet de hoge kwaliteit van dienstverlening, uitstekende infrastructuur, hoogopgeleide vakmensen en aantrekkelijk wonen...nee, da’s maar bijzaak. Het was de uiterst lucratieve op maat gemaakte belastingdeal die het bedrijf – ddt in eigen land grote problemen met de fiscus heeft – juichend omarmde. En kaapte daarmee dit bedrijf voor de neus van Zwitserland weg, die ook  riep ‘’kom maar bij ons’’...En het is natuurlijk erezaak, dat over de belastingdeal 10 jaar geheimhouding heerst.  

 

Min, van die SP. Het nieuwe SP Kamerlid Sandra Beckerman woont ondanks haar riante salaris van ruim 7700,00/maand (excl. extra’s) in een sociale huurwoning. Vindt ze overigens prima, dat ze te midden tussen klimaatpaupers woont. Huh? Gepromoveerd docente archeologie  plus betaalde fractievoorzitter in de Prov.Staten was ze voordien ook al niet ‘’laagbetaald’’ woonde in de studentestad. Maar door flexibele en korte banen kreeg ze geen hypotheek. En nu? De SP kent een afdrachtregeling. Oh, dat rechtvaardigt natuurlijk alles!

 

Slappe hap was het weer; ruim 8 miljard wordt naar Hellas overgemaakt. IMF vindt de schulden onhoudbaar en eist van Europa kwijtschelding vanaf 2018. Maar voorlopig is het weer even rust. En houden regeringsleiders hun gepeupel stil door vooral niets erover te communiceren...Liever niet willen weten, zien, horen of ontdekken...We zien volgend jaar wel welke smoes we gebruiken.

 

Het lijkt een ‘’ziekte’’, waaraan met name diegenen met veel geld, bezig, macht en ego, lijden...Ronaldo heeft 14,7 miljoen aan belastingen niet betaald. Ruim 150 miljoen opbrengst aan merchandising heeft ie in belastingparadijzen verstoppelt, en nu dreigt hij met vertrek, als Spanje echt die 15 miljoen ‘’schuld’’ wil innen. En nou schijnt Mourinho in Spanje ook zoiets geflikt te hebben, en ook hij weet nergens niks van....

 

Over belasting gesproken; door belasting te heffen, maakt de overheid inbreuk op het eigendomsrecht van burgers. Dat de Staat van dat belastinggeld ''cadeautjes" geeft aan de bevolking in de vorm van bijvoorbeeld onderwijs of sociale woningbouw is ''geen legitimatie''. Aldus Toine Manders, voormalig directeur van het Haags Juristen College, die onderzoek doet naar belastingontwijking (naar woord, beter is: belastingverschuiving...). Die leukerd hielp duizenden Nederlanders, hun vermogen te onttrekken aan de fiscus met ingewikkelde fiscale constructies, o.a. via Cyprus. In 2014 werd ie opgepakt door de FIOD. En sindsdien gaat het bergafwaarts met hem. Die stumpert heeft nauwelijks nog geld, beweert ie. Hij had natuurlijk zijn werk niet alleen gedaan om geld te verdienen, maar ook uit idealisme. UIT IDEALISME! Inbreuk op eigendomsrcht zou het zijn, door de overheid. Die belastingheffing. En dat is niet eerlijk, riep al Calimero....En in de Volkskrant was dus een interview over dit grote onrecht gepubliceerd. En hij werd boos over SP-Leijtens, toen die hem voorhield, dat hij in een met belastingopbrengsten gefinancierde soclaie huurwoning woont. Huh...wacht even....SP...sociale huurwoning...geld...Oh nee, verkeerde film. Move on....Enfin, hij vond het schandalig dat de overheid hem alles afnam en dat hij nu dankbaar moest zijn....Ja, Toine, zwaar leven, zo.

 

Had de aannemer slechts ruim 6.000 euro extra uitgegeven aan de renovatie van de Grenfell Tower in Londen, had iedereen nog geleefd...Om te bezuinigen, kocht het bouwbedrijf vorig jaar gevelbekleding die al in Amerika is verboden, maar in Engeland nog wel is toegestaan, zo schrijft de Times. De totale renovatie kostte zo’n 9,5 miljoen euro.De aannemer kon kiezen uit aluminium panelen met een vlamvertragende binnenkant, of één met makkelijk brandend plastic. De laatste versie is in Amerika in gebouwen hoger dan 12 meter verboden omdat vuur en vooral rook zich te makkelijk verspreidt. Dat weet men dus al. Maar toch meldt de krant, dat het nog jaren kan duren, voordat het onderzoeksrapport publiek wordt gemaakt...Waarom? Om Gemeente, aannemer en andere boeven te beschermen? Te verdoezelen wat fout (en bekend) was? Schande. En Tante May sierde zich om de slachtoffers te bezoeken. Nee, liever afzijdig met hulpverleners praten. Het gewone voetvolk was te gewoontjes voor haar? Of is Icy Lady echt zo ijskoud, zonder emoties?

 

To believe or not....Poet zou Comey asiel hebben aangeboden, nadat hij door DD is ontslagen...

 

Niet dat ik het ze niet gun hoor, 40.000 Rotterdammers krijgen 50,00 Euro cadeau van het Stadsbestuur. ‘’Werkbonus’’ voor mensen met een baan, die tussen de 100 – 130 % v/h minimumloon verdienen. Want het verschil tussen uitkering en salaris is te klein. En dus wil de gemeente signaleren, dat werken moet lonen. Ja hoor, 1x 50,00. Kom je toch niet voor uit bed? Klinkt aardig, maar meer dan een verkiezingsstunt is het vlg. mij niet. 2,3 miljoen cadeau zet geen zoden aan de dijk, als je vindt, dat er een probleem is. En is dit rechtvaardig tegenover mensen, die een uitkering hebben omdat ze geen werk kunnen vinden? Je had daarvoor best een werkgelegenheidsproject kunnen opstarten; wegherstel. 2 vliegen in 1 klap. Om maar iets te noemen.

 

Tjonge, jonge, een ring-pin zou wereldprimeur zijn. Meldt ABN Amro. Is dit nou werkelijk zo’n superuitvinding? En echt nodig? Wacht maar tot de eerste ring is verloren of gestolen....