columns

Boeven, Brammetje en sapioseksueel

Tjonge jonge, uitleveringsverzoeken van verdachten aan België, daar doet NL even niet aan, want het zou niet snor zitten met de ‘’detentieomstandigheden’’ daar...Vooral als men daar gaat staken. Toen zaten die lieverdjes namelijk bijna permanent in de cel, en dat kan natuurlijk niet..Da’s onmenselijk en vernederend...Ik stel voor, dat deze schatjes voortaan in het Amstel Hotel worden opgevangen.

 

Veni, vidi, foetsie. Na 11 dagen was het einde oefening voor Scaramucci. Tot overmaat van ramp publiceerde Harvard University diezelfde maandag abusievelijk, dat hij overleden was.  Het WH wordt het Peyton Place van de 21 eeuw, met DDumbo in de hoofdrol. En dan komt ie nog niet eens toe aan echt wereldse zaken. Oei.

 

Brammetje wil weer. De advocatuur in, waar hij in 2013 levenslang uit werd verbannen vanwege zijn  gedrag. Hij wil een 2e kans. Want dat levert meer geld op dan als  justititieel medewerker. Zwicht de Raad van Toezicht voor gladde Brammetje?

 

Het moet niet alleen, het kan ook anders. Onnodig, dat weer 20.000 dieren het leven lieten bij een stalbrand...Eerder werd al een oplossing aangedragen: bij brand naar buiten vallende stalwanden o.a. Maar da’s niet sexy voor boeren, banken en verzekeraars.  Die laatste 2 verdienen meer aan financiële afdekking van brandschade. Ach, en zolang boer en maatschappij het dierenleed accepteren, gaat dit dus gewoon door. Tijd voor marketing met ‘’rookvrij varken...”

 

In 2015 lanceerde de nieuwe Indiase regering een plan, om 100 smart cities op te zetten; als voorbeeld diende o.a. Mumbai en Bhendi Bazaar. Huizen met 3-5 verdiepingen wijken voor flats met  40-60 verdiepingen. Maar...onderzoek wees uit, dat het plan noch smart, noch duurzaam is. Maar 50% van de doelstellingen bleken duurzaam/milieuvriendelijk incl. voldoende water, sanitair, elektra, efficiënt transport, minder luchtvervuiling en duurzaamheid. Oeps. http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/real-impact-india-s-proposal-build-100-smart-cities-a7852386.html

 

Nog voor de ‘’dieseltop’’ op woensdag gonsde het in Duitsland al van belastingkortingen, subsidies, steun voor de autofabrikanten. Resultaat? Flutoplossing; aanpassing software van 5 mio auto’s. Vrijwillig. Dilemma autorijder: ‘’risico van motorschade’’? Wassen neus met dubieus resultaat dus. Leve de Duitse motor v/d industrie, de politici die controle op deze industrie laten lopen, en harde maatregelen niet durven afdwingen. En vooral leve het winstbejag. Want het kan wel, een schone diesel. Kost echter meer. Vooral doorgaan met  AdBlue systemen, Nox-uitlaten en ander verdoezelgedoe. Blijven door produceren, rijden en winst maken. Gelukt, dit eigenlijke doel van deze bijeenkomst van de auto industrie, lobby en politiek. Kartel, gezondheids- en milieuschade? Onbelangrijk; verkiezingen staan voor de deur. Pokkepokkepokkepokke...doorrijden. Want stevige kritiek is ‘’mosterd na de maaltijd’’ en leest aardig, maar doet er niet meer toe.

 

Complot? De stijgende Euro koers is het gevolg van de VS-politiek, die een zwakkere $ als doel ziet. Is niet goed voor de economie van Europa, maar zelfs Supermario kan alleen toekijken. Want in de valutaoorlog heeft de VS het licht gezien; handelsvoordelen verkrijgen door een ‘’zwakke’’ Dollar. En Yellen laat zich piepelen, en doet ineens mee.Net had Yellen aangekondigd, de rente te verhogen, laat DDumbo de volgende dag doorschemeren, dat ze met haar goede werk een 2e termijn kan krijgen. Rentebesluit prullenbak in. Je komt er wel, Janet. De ECB is machteloos: opkoopprogramma verlengen is onzin, rente verder laten zakken kan ook niet. Direct ingrijpen op de deviezenmarkt is ook een no-go, want dat leidt tot nog meer protectionisme van de VS. Dus? Afwachten...

 

 ‘’Goedemorgen dames en heren’’ moet ‘’goedemorgen allemaal’’ worden bij de NS. Gaat dit werkelijk bijdragen aan acceptatie van LHGBTQIAP? Huidige taal aapassen; ook tv-programma’s, boeken en nieuws  ‘’vertalen’’ naar gender neutrale taal? Zijnde ‘’politiek/maatschappelijk verantwoorde  trend’’?. Mag 96% zich richten naar 4% die zich wellicht niet herkennen in m/v? Voelt als ‘’discriminatie’’ en overdreven correctheid. Doorgeschoten. En dan lees ik in een Duitse krant over ‘’sapioseksueel’’. Weet u niet wat dat is? Dan bent u’t niet...Laten we vooral met respect amen leven. En niet overdrijven. Doe normaal wilde ik bijna schrijven. Maar ja, wat is tegenwoordig normaal?

En ook bij Justitie zijn ze’t spoor bijster: is je motor gestolen, de dief op de bewakingscamera goed zichtbaar, doet de politie niets...vanwege privacy van de dief. En wil je als gedupeerde zelf opsporen? Mag ook niet. Weer privacy. Van het lieverdje. Pardon? Die schendt wel even andermans eigendom. En dan vervalt vlg. Lena het recht op privacy. De bak in! Omgekeerde wereld, toch?

 

Ja, ja, Europees alleen als het uitkomt, maar als het gaat om de mogelijke overname van een  Franse haven door Italianen, is Macron ineens ‘’France first’’ en nationaliseert ie’t snel, zodat overname onmogelijk wordt. Vreemd.

Het Europees Hof van Justitie ziet niets in de doorgifte van passagier gegevens aan Canada. Geeft niet. Luchtvaartmaatschappijen zullen de informatie blijven doorgeven aan Canada, de VS en andere landen. Ook voor andere data-overeenkomsten, zoals het 'Privacy Shield' en Swift, dat over bankgegevens gaat. Zonder geldige rechtsgrond. Het PNR (passenger name records) gaat gewoon door. Met schending van fundamentele rechten. Commissie en lidstaten gaan straks legaliseren, wat niet strookt met privacybescherming. En dan zal het Hof dat weer afwijzen en dan gaat het spelletje weer van voren af aan.

 

Top! Tunesië keurde een wet goed tegen geweld tegen vrouwen. Een mijlpaal van vooruitgang, aldus mensenrechtenorganisaties. En de omstreden clausule, dat verkrachters hun straf kunnen ontlopen, door hun slachtoffers te trouwen, is ook afgeschaft. Dit land heeft een van de hoogste % van huishoudelijk geweld in de wereld; bijna 50% v/d vrouwen is slachtoffer op enig moment in hun leven. Deze wet is de eerste ooit in dit land, die huishoudelijk geweld erkent als misdaad en vrouwen krijgen recht op bescherming hiertegen. Fysiek, moreel en seksueel geweld leiden tot vervolging en psychologische hulp/bijstand. Pionier betreffende vrouwenrechten in de Arabische wereld. Kunnen landen zoals Spanje ook nog wat van leren. http://www.independent.co.uk/news/world/tunisia-law-women-protect-rape-domestic-violence-north-africa-landmark-rights-abuse-sexual-a7864846.html  En ook Jordanie heeft nu de omstreden wet afgeschaft, waarbij een verkrachter straf kon ontlopen als hij het slachtoffer trouwt. En Chili maakt abortus mogelijk; eindelijk ook daar beweging. YES!

 

China en de VS krijgen Noord Korea niet in het gareel. Beiden willen ze dat het land kernwapens stopt; daarvoor zou de VS met militaire oefeningen met ZK moeten stoppen. No way. VS eist bovendien demilitarisering, no-go voor NK. China wil geen gedonder aan de grenzen.  NK, Rusland, China en de VS willen geen militaire interventie. De grootste angst van China is een verenigd Korea. Want dan zou het Koreaanse schiereiland volledig onder VS-invloed vallen, met Amerikaanse soldaten aan Chinese grenzen. NK vormt dus  een nuttige bufferzone. Want als het fout gaat, zal de enorme vluchtelingenstroom tot chaos in China kunnen leiden. De ‘’diplomatieke’’ ruimte wordt krapper. Daarbij is de aandacht voor VS-tromgeroffel ideaal om af te leiden van gedoe in de Zuid Chinese Zee. Dus...

 

Een opblaasbaar eenhoorn voor in het zwembad.... http://www.sueddeutsche.de/reise/pool-trend-schwimmtier-warum-erwachsene-menschen-aufblasbare-einhoerner-reiten-1.3599306  zo leuk, die foto! Dream on. Hoef niet alles wat ik leuk vind zelf te hebben...

Uitsmijter van deze week: in Havelte vindt de liefhebber de eerste pepernoten...31 Juli 2017, 34 graden.