columns

TTranshumanist?

Carla del Ponte: ze verlaat de VN onderzoekscommissie voor Syrië. Politieke wil ontbreekt, de VN doet niks. Alle partijen in Syrië zijn ‘’fout’’ en de wereld kijkt toe. Nu blijven er nog 2 over in dit gremium van niks. Triest.

 

De slechtste deal aller tijden, aldus DDumbo, was de nucleaire deal met Iran. En hij wil er vanaf. De Amerikaanse Geheime Dienst vindt, dat Iran zich aan de doelstellingen houdt. De economische betrekkingen met het westen zijn goed voor de liberalisatie v/h land. En Iran is een belangrijke partner in de strijd tegen terreur/IS. Elke 90 dagen met de VS-regering bevestigen, dat de deal wordt nageleefd. Dus elke keer reden voor DD, om dwars te liggen. Iran zou oktober-deadline niet halen.  Sancties? Contraproductief en zwakte VS. Diplomatieke multilaterale dialoog? Is niks voor DD.

 

Eigenlijk krom, je moet na nog geen 20 maanden aftreden als president van Duitsland, maar krijgt toch levenslang een riant pensioen van 236.000 Euro, plus nog wat leukigheden erbij. En dan wordt je nog betaald adviseur bij een Turks modelabel. Doet Wulff. Zeer tegen het zere been in van Duitse politici en bevolking. 2x vangen. Het riante salaris is juist bedoeld, dat voormalige staatslieden niet meer hoeven te werken...Korten! Toch? Welnee.

 

Zorgfraude; de directeur van een zorginstelling voor licht gehandicapte jongeren ZSW gaf volgens het Openbaar Ministerie in een paar jaar tijd miljoenen euro’s zorggeld uit aan luxe vakanties, auto's en appartementen...Begon al in 2008. Kopt het FD.  Zorgpremies gaan omhoog, terwijl verzekeraars en topmanagers riante salarissen krijgen. En miljoenen reserves zijn. Money cares. Zorg niet.

 

Ontwerp klimaatbericht regering DD: de VS merkt de gevolgen van opwarming nu al, aldus NY Times uit het nog niet gepubliceerde bericht. De temperatuur bleek de afgelopen decennia de heetste sinds 1500 jaar. Dit staat haaks op DD, die roept, dat de menselijk invloed op klimaat onduidelijk is en dat de effecten niet voorspelbaar zijn. Oeps.

 

Dat is nou toch zielig; als je zo verbitterd bent, dat je laat weten, na de dood niet bij je echtgenote in het graf geplaatst te willen worden. Prins Hendrik van Denemarken. Hij wilde de titel Koning, maar zijn vrouw Margrethe kreeg hem. En uit onvrede gaf hij zijn ‘’prins’’ terug en stopte met openbaar optreden vorig jaar. Met 82 jaar. Zo lang balen, zuurpruimen; da’s werkelijk niet gezond.

 

Nee maar, het FD kopt, dat de Griekse schuld niet terug betaald zal kunnen worden vanwege de vergrijzing. Ineens? Huh?

 

 

De smokkel van olie uit IS-bezet gebied is in kaart gebracht. Schepen schakelen hun transponders uit, zodat ze even niet ‘’vindbaar’’ zijn, pompen olie over en daarna vervolgens ze hun route. Zo is olie ook in Italië te vinden. En elders. Big business voor IS, Maffia en profiteurs. https://www.welt.de/wirtschaft/article167359228/Am-Oel-des-Terror-Netzwerks-verdient-jetzt-die-Mafia.html

 

In de Duitse media lees je dat Republikeinen zich al voorbereiden na de 1e termijn van DD. En ondertussen blaft deze zijn vakantie- oh pardon, werkadres over een ‘’preventieve’’ oorlog tegen NKorea. Tik een balletje, maar hou op met dit soort onzinpraat. Je zet de boel onnodig scherp. En China trapt er niet in.

 

En dan denk je alle afkortingen en ‘’soorten’’ te kennen...Transhumanist? Ze laten hun lichaam in stikstof invriezen en wachten op machines, die intelligenter zijn als wij. Ze dromen van onsterfelijkheid, het verlaten van het huidige Antropoceen (het mens-gemakte) voor een Silicoceen (heerschappij van halfgeleiders). Nu kan de mens alleen nog maar voortbewogen worden met het ‘’vlees’’ van zijn lichaam....De kunstmatige intelligentie haat ons niet, maar ze houdt ook niet van ons...Wij bestaan simpelweg uit atomen, die op verschillende manieren anders gebruikt kunnen worden, zijn zo wat uitspraken van zo’n Transhumanist. Sympathiek? Visionair? https://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article167498498/Mit-diesen-Tricks-wollen-Transhumanisten-den-Tod-besiegen.html

 

Loesje: een hele zomer zonder kabinet. En als’t bevalt, houden we’t zo....Woensdag zijn ze weer begonnen. Rustig aan...Denken na over ‘’uitruilen’’. En dan is daar nog het gedoe met die eieren...