columns

Politiek gedoe, heremeneertjes, DDumbo en andere zaken

Rosneft is de grootste aardolieproducent ter wereld. De CEO Setschin geldt als een v/d machtigste mannen in de Moskouse politiek. En juist bij dit bedrijf zou Ex-kanselier Gerhard Schröder lid v/d Raad van Bestuur worden? Echt? http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/gerhard-schroeder-das-ist-der-russische-oel-konzern-rosneft-a-1162967.html

 

Eerst zat het er niet. Nu wel. Gen-X. In Haags drinkwater. Na nog eens onderzoek door de waterleverancier. Maar niks aan de hand hoor. Gek he, ongestraft gif lozen mag en ‘’een beetje gif’’ in het water is ok...?http://www.ad.nl/den-haag/verbied-lozing-van-genx-in-het-water~a59f79798/

 

Het hoogste Gerechtshof in Karlsruhe wikte en bepaalde. De ECB kan niet naar believen handelen, en controle is verplicht. Voor de 2e keer meldt de Rechtbank, dat de ECB wel veel, maar niet alles kan. En als ze niet wil sporen, dan moet het Europese Hof van Justitie een machtwoord uitspreken. Spectaculaire uitspraak m.b.t. de aankoop van obligaties/aandelen door de ECB deze week. Men acht het opkoopprogramma voor bedenkelijk (60 – 80 miljard/maand); waarbij Supermario thans vooral enorm veel Italiaanse papieren opkoopt...Dat deugt niet. Ook niet onder het mom van creatieve geldpolitiek. De ECB gaat niet over economische zaken.

 

Onbewust – stel je voor, onbewust! – zou het Kabinet voor het huidige tekort aan nieuwbouwwoningen hebben gezorgd. Dus moet er een sterke minister (!) van wonen en bouwen komen. Oh ja, en men leert weer van fouten...zeggen ze daar in DH. Het verlagen v/d max. hypotheeklimiet was noodzakelijk voor de bankensector (wie??), maar werkte als handrem op de bouwsector. En bouw en toeleveranciers ,moesten saneren bij het dieptepunt v/d crisis omdat 80% v/d afzet verdween. Gemeentes zetten locatieontwikkeling stil. Zo is’t gekomen. En helemaal niet,  dat vrije woningbouw veel sexyer is en meer oplevert dan sociale huurwoningen?

 

Ach ja: meer aandacht voor het gezongen Wilhelmus (heel belangrijk...); jongeren krijgen met 18 een boekje over de geschiedenis van NL (waarom niet digitaal????); de fiets moet genderneutraal met zonder herenstang. Fiscus en Justitie werken niet samen, scheelt miljoenen aan gemist belastinggeld van lieverd-boef-crimineeltjes en de Haatimaam krijgt een gebiedsverbod, maar hij wordt niet uitgezet.

 

Ophef in het anders zo beschouwelijke Zwitserse plaatsje Arosa; daar heeft een pension doucheregels voor Joodse gasten op een bord gezet. Ge snapt, overal verontwaardiging, in kranten, door het Ministerie van Buza van Israel en het Simon-Wiesenthal Centrum. Het Toerismebureau meldt dat dit natuurlijk niet kan, en ze zal de zaak verder oplossen. Oeps.

 

En dan de ‘’arme’’ Armeense moeder, die harteloos door Justitie zonder haar kinderen is uitgezet. Hartverscheurende, populistische verslaggeving tot aan Jinek toe. Feit: al in 2009 wist ze dat ze terug naar Armenië moest, maar loog, weigerde medewerking, procedeerde eindeloos. Hierover zouden de heren formatie-huppels moeten debatteren: binnen 2 jaar definitief ja/nee voor wel/niet blijven met max. 2 beroepsprocedures. Basta. Maar nee, doormodderen met kinderpardon en slap niet-handhaaf-bbb regels- en gedooggedoe.

 

En de hete aardappel van regels rondom zelfdoding wordt vermeden...in de hoop op doodbloeden.  Zou afgesproken zijn. Segers boos, dat het eerder is uitgelekt. Inconvenient truth, meneertje? Wel onderzoek naar reikwijdte van euthanasiewet. Oprekken embryowet kan ook. En meer stamcelonderzoek. Richtlijn medisch-ethisch vlak  wordt medisch-wetenschappelijke noodzaak PLUS ethiek en maatschappelijk draagvlak. Hoe vaag kan je’t formuleren. Arbeid? Pensioenen? Belastingontduiking? Innovatie, infrastructuur, duurzame energie en zo? Pfffff....wegschuiven. En dan vinden de heremeneertjes nog dat ze hard bezig zijn? Poldergeleuter en slap gewauwel.

 

De VS hebben te maken met een ernstige crisis van heroïne/pijnstiller-verslaafden. Niet meer alleen in de lage, maar vooral ook in de middenklasse. Oxycontin (een recept plichtig Opioïde) is chemisch praktisch gelijk aan heroïne. En kost tot 30,00 per pil op de Zwarte markt, terwijl je een pakje heroïne al voor 5,00 kunt krijgen. 80% v/d heroïneverslaafden blijken te zijn begonnen met pijnstiller-verslaving. De Pharma heeft een dikke vinger in deze stinkende pap, want dit is big business , die door jarenlange agressieve marketing miljarden opleverde. En deze opioïden maken dus wel degelijk – in tegenstelling tot watt farma wil doen geloven – afhankelijk. Inmiddels snapt zelfs DDumbo, dat de nationale noodstand nodig is.Iets waar Obama al voor pleitte. En buitengewoon onaangenaam, dat juist in de gebieden, waar DD zoveel stemmen haalde, juist zo grote problemen optreden. Strijd tegen drugskartels uit Latijns Amerika en heroïne dealers? Onvoldoende. Big Pharma moet aangepakt. Maar ja....lobby en geldschieters...

 

Onbegrijpelijk; De Duitse HSH Nordbank, wil de rederij Schoeller Holdings Ltd (met zetel op Cyprus) ruim 800 miljoen $ aan schulden kwijtschelden. Om zo tenminste wellicht nog iets terug te kunnen zien van de totale schuldenberg van ruim 1,5 miljard....En omdat de bank publiek, is, betaalt de burger  daar...Wederom vraag je je af, waarom uitgerekend de burgers voor het risico van scheepsmagnaten moeten boeten, die hun zaken bij voorkeur buiten het zicht van het publiek doen. Want dit is niet de enige. Maar afgezien van kritische berichtgeving gebeurt ook in Duitsland verder niets....Waarom ook.

 

Bannon, de topstrateeg van DDumbo, weerspreekt zijn baas; er is geen militaire oplossing voor Noord Korea. Da’s maar een zijdeling speelveld...Veel belangrijker is het handelsconflict met Beijing. Hij snapt het. En negatief uitte hij zich ook over de blanke nationalisten; dat zijn losers en een verzameling van clowns. Juist. En nadat steeds meer ‘’adviseurs’’ uit het overleg stapten, heft DDumbo 2 adviesraden korter hand op. De ex-CIA chef Brennan beschuldigt DD van grove fouten in Charlottesville; ‘’alle Amerikanen die verstand hebben, moeten zijn hatelijke commentaren verwerpen’’, vindt ie. Geeft toch wel te denken, DD!

 

Stanley Fisher is de meest gerenommeerde, meest ervaren geld-politicus wereldwijd. Als Prof maakte hij naam, was directeur v/h IMF, verantwoordelijke bij Citigroup, bankpresident in Israël en nu plaatsvervangend Chef van de VS Federal Reserve, de machtigste centrale bank v/d wereld. En hij waarschuwt nu uitdrukkelijk, om de als gevolg van de financiële crisis aangescherpte regels voor banken weer te gaan versoepelen. Gevaarlijk en kortzichtig is dat. En hekelt m.n. het VS-beleid. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/maechtiger-notenbanker-warnt-ich-weiss-nicht-wie-intelligente-leute-diesen-schluss-ziehen-koennen-15155049.html

 

De levenslang gestrafte moordenaar Loi Wah C. kan op korte termijn met onbegeleid verlof. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) moet hem dat verlenen, besliste de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het verlof moet binnen een maand plaatsvinden. C. is in 1989 tot levenslang veroordeeld voor de roofmoord op een Chinees gezin in Rotterdam in 1987. Hierbij kwamen de ouders en twee jonge kinderen om het leven. Onbegrijpelijk.