columns

Have a good time, folks

DDumbo heeft geen idee, wat hij teweeg brengt, nu hij Daca om zeep helpt. Competenties overschreden, wordt geroepen, maar hij stoomt domweg door. Die sukkel. Ernstig. De VS kan zich helemaal niet veroorloven, veelbelovende kinderen van illegale immigranten te weren; hoezo Americans first? Het duurt nog een half jaar, voordat ruim 800.000 van deze mensen weet, wat het lot hun brengt. Intriest.

En evenmin snapt hij het NK dossier. Net liet NK een waterstofbom ontploffen, wil ie het vrijhandelsverdrag tussen de VS en Zuid Korea laten ploffen. Hoe dom kun je zijn, DD?

 

Politici zijn terug van 2 maanden (!) zomerreces, en nu hebben ze gemiddeld 12 werkdagen voor de boeg i.v.m. vakantiedagen...Hard werken zo. En wat komt er nog om de hoek kijken anders dan lerarensalarissen? Welja, Hellas. Moscovici bralt ineens over een democratisch schandaal en verwijst naar handjeklap achter gesloten EU deuren zonder voldoende parlementaire controle. Toevallig bleek ie zelf ook daar te zitten, dus hoezo roepen naar meer transparantie en democratie als hij zelf net zo hard meedoet om dit om zeep te helpen? Hij aast natuurlijk op de post ‘’EU MvF’’ maar daar moeten de anderen niks van hebben. Wie draait nou wie een rad voor de ogen? Enne...welk land in de EU geeft staatssteun, omdat de politieke, sociale en economische wil ontbreekt om echt te hervormen?

 

Wie had dat gedacht. Nederwiet passé; Albanië blijkt de grootste marihuana leverancier van Europa te zijn...Hoezo ‘’oorlog aan de drugsmaffia’’? http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/cannabis-anbau-in-albanien-grasland-15161171.html

 

 

Ik keek nog eens naar de kalender. Nee, geen 1 april. Jarenlange strijd tussen buren om het geblaf van Tibetaanse Mastiffs leidde nu in Oregon tot de uitspraak, dat de dieren een zogenaamde ‘debarking’operatie moeten ondergaan, waarbij delen van stembanden worden verwijderd. Zodat ze minder blaffen. Wat is dit voor wereld?

 

Turkije raakt steeds verder weg van democratisch Europa. Hoe lang blijven we nog geld overmaken? Hoe lang tolereren we nog oppakken van onschuldige burgers als ‘’gijzelaars’’? Sufmuts Mogherini pleit voor ‘’gewoon doorgaan’’. Hoe bestaat het. Duitsland is helder; het moet afgelopen zijn met toetredingsgesprekken en geldsmijten; Turkije komt niet in de EU. Echt niet? http://www.sueddeutsche.de/politik/tuerkei-konflikt-der-bruch-mit-der-tuerkei-ist-nicht-so-einfach-1.3652382

 

Elon Musk waarschuwt wederom voor de vernietigende kracht van kunstmatige intelligentie (KI). Kan zo maar een 3e wereldoorlog provoceren. N.a.v. uitspraken van Poet, die stelt, dat KI de toekomst is; niet alleen voor Rusland, maar voor de mensheid. Wie deze ontwikkeling leidt, wordt heerser v/d wereld, aldus Poet. En Musk vreest vooral de mogelijkheid, dat machines zelf beslissen, wanneer ze ander land aanvallen. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/kuenstliche-intelligenz/elon-musk-tesla-chef-warnt-vor-kuenstlicher-intelligenz-15182958.html

 

Wat ben je toch een oetlul, als je tegen Harvey-orkaan overlevers roept ‘’have a good time’’ s DD....Hij zag een hoop ‘’geluk’’ terwijl aan alle kanten wordt overleefd; brandweerlieden de chemische fabriek proberen te blussen en hoogwater vervuild  door Houston vloeit. Niks aan de hand toch, folks? Op naar IRMA!

 

Aung San suu Kyi; ooit Nobelprijs voor de vrede. Afpakken. Ze is het niet waard. 120.000 Rohingya zijn op de vlucht. De VN is de toegang en hulp met water/voedsel/medicijnen ontzegd. Zij spreekt van ‘’fake news’’ door terroristen. Echt? Malala durft openlijk kritiek te uiten. Iets, wat de VN nalaat. Mensonterend.

 

Macron wil de werkeloosheidsverzekering, het opleidingssysteem en de pensioenregeling aanpakken. Zal hem niet lukken. Een budget moet 27/9 voorgesteld worden. Aan de EU beloofde hij een tekort van max. 2,7%, en besparing van 20 miljard. Bedrijven moeten met 11 miljard worden ontlast. En dan ook nog besparen?

 

Het EU Gerechtshof oordeelde, dat de verdeling van vluchtelingen/migranten over alle EU landen rechtens is. Pech voor Hongarije en alle andere Oostblok landen. En Juncky maakt duidelijk, dat Hongarije kan fluiten naar 50% betaling van het hek, dat hun aan de grens opzetten (pakweg 400 miljoen)...Echt?

 

Ex-VVD-er Linschoten moet 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf krijgen. Voor belastingfraude. Veel te weinig. Op kosten v/d samenleving jarenlang boven zijn stand leven en als ie dan gepakt wordt, de schuld aan zijn belastingadviseur toeschuiven. Deed als al zijn andere voorgangers natuurlijk niks fout. Tuurlijk, Robin. Alles ok.

 

Formatienieuws. Nou ja. Af en toe dan. Zo het gerucht, dat men het raadgevend referendum wil afschaffen. Krijgt de D66 in ruil daarvoor het gekozen burgemeesterschap. Leve de democratie en laat de elite vooral de domme burger dom laten.

 

Uitstoot van broeikasgassen stijgt i.p.v. dat het daalt. Oorzaak? Gestegen energieverbruik door chemische industrie en meer aardgas voor verwarming van woningen en kantoren. Terwjil de levensmiddelenindustrie veel waarde blijkt te generen per ton CO2 uitstoot, kan je dat van de chemie bepaald niet zeggen; samen met de basismetaalindustrie blijkt ze te zorgen voor de meeste CO2 uitstoot, nl. 78%, met een toevoegde waarde van 17%....

 

Gender-neutraal gaat wel erg ver...John Lewis zorgt met zijn unisex-kinderkleding wel heel erg voor fronsende wenkbrauwen. Moet dat nu? https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/sep/04/joy-unisex-gender-neutral-clothing-john-lewis

 

Naast de klucht, die Brexit lijkt te worden, blijkt het VK nu ook nog in een lastig parket (?) door een witwasschandaal van 2,2 miljard voor lobbywerk en zo door Azerbeidzjan...Maar niemand wist natuurlijk iets...