columns

Bevalling, formatie, goud, Bayxit

Lachen....kalmeermiddel zonder bijwerkingen....vond ik op Pinterest. Hard nodig, dat lachen met al dat nieuws....

 

Betutteling van jewelste: In het Parool: Amsterdam nam een ongekend besluit, om de binnenstad/40 straten eromheen op slot te zetten voor ‘’toeristenwinkels’’. Pardon? Laat de markt/de mensen dat zelf bepalen!?

 

Na 208 dagen dan de bevalling... Het motto ‘’vertrouwen in de toekomst’’ geldt helaas niet voor alle NL-burgers. Los je netjes af, wordt je nu bestraft. Onbehoorlijk bestuur heet dat. Dividendbelasting afgeschaft; puik voor m.n. buitenlandse bedrijven, maar de burger mag meer betalen voor goed voedsel. Niks voordeel van belastingverlaging; dat ‘’compenseert’’ namelijk zo. En wat helemaal erg is:  junkfood & frisdrank blijft goedkoop! Zo stijgen ‘’gezondheidskosten’’ vanzelf. 6 weken vaderschapsverlof; je zou maar een klein bedrijf zijn. Het speerpunt van D66 over referenda: weggegooid, we zijn te dom.  Politieke belofte alweer niks waard. Verpleegtehuizen krijgen flink bij, top. Maar wijkverpleegkundigen niet, terwijl ouderen toch zo lang mogelijk thuis moeten blijven kunnen wonen? Bizar. Meer naar leraren, die maar protesteren. Helaas, ik zie de oudjes nog niet op krukken, rollators en scootmobielen op het Malieveld...Kom op zeg, werkdruk. Ze weten niet wat echt werken is, die watjes van jonge leraren! Kosten voor zorg worden ‘’afgetopt’’? Verzekeraars bepalen over wel/niet naar specialist; of onder het mes en welke medicijnen u krijgt. Ongelofelijk. Niemand die topfloppers aftopt? Welnee.

En dan gaan ook weer ouderen achteruit, en zo gaat de ‘’vrolijke’’ boodschap over ‘’iedereen gaat vooruit’’ zielig ten onder. De rest heeft u vast zelf gelezen of gehoord. Genoeg hierover. Het gekeuvel op donderdag stelde ook weinig voor. Een ieder mocht nog effe voor de micro, maar verder? Niks. Of we’t willen of niet. En Dijssie? Die toezelt er lekker tussenuit...want voor het part time baantje bij de ESM tot januari, waar hij na zijn aftreden als minister in dienst treedt, krijgt hij salaris/onkostenvergoeding als voorzitter v/d Eurogroep. 14.500,00/maand. Dubbel zoveel als Kamerlid. En dan maakt hij geen gebruik van wachtgeld (voor die 2 ½ maand, of in zijn geheel??), Tja, dan begrijp je wel, dat er geen ‘’vuur’’ meer in zit.

Oh, en dan krijgt de blunderende Belastingdienst – met dank aan Pinoccio – veel geld mee, omdat de kosten voor reorganisatie de komende 10 jaar hoger zijn....dan de financiële voordelen die de aanpak moet opleveren, meldt de Telegraaf...Huh?

 

Kijk, da’s tenminste concreet: Frankrijk wil in de komende weken al kantoren in transitlanden zoals  Niger en Tsjaad openen om de asielkansen van vluchtelingen daar ter plekke te onderzoeken. En vooral om de toestroom van economische vluchtelingen te beperken, en dat moet dan vooral via  betere informatie....Eind oktober moet het al starten. De komende 2 jaar wil Frankrijk 10.000 vluchtelingen via de UNHCR-herplaatsing opnemen.

 

Tja, als je Die Welt moet geloven, wordt Syrië al opgedeeld tussen Rusland, Iran en Turkije. Koerden en de VS hebben het nakijken. Maar dit verbond van 3 landen is allesbehalve stabiel, en kenschetst zich door individuele belangen. Te lezen in Die Welt.

 

Laten we het over iets leukers hebben; in Zwitserland kunnen goudzoekers nog best geluk hebben! Per jaar wordt voor ca. 2,6 mio Euro aan goud en zilver in de wateren van het land gespoeld. Aldus Eawag; 3000 kg zilver en 43 kg goud, via waterzuivering/jaar, zijnde ‘’afval/residuen’’ uit industriële producties. In Tessin zijn de goudconcentraties in zuiveringsslib zo hoog, dat een winning zelfs rendabel geacht wordt. Er bevinden zich in dat gebied veel goud-raffinaderijen. Zilver komt vanuit de chemische- en farmaindustrie, high tech onderzoekslaboratoria. Ook ruim in Zwitserland vertegenwoordigt. Zeldzame aarden en metalen werden ook gevonden; vooral uit high tech bedrijven en farma; Tantal/Germanium zit in elektronische bouwdeeltjes; Niob en Titaan in legeringen, Gadolinium in röntgencontrastmiddelen en lichtgevende verven. 64 waterzuiveringsinstallaties werden onderzocht.

 

Het ‘’’Made in Japan’’ loopt een ernstige deuk op. Weer een schandaal...Kobe Steel, de 3e staalproducent in Japan, blijkt certificaten te hebben vervalst, waardoor ruim 20.000 ton aluminium en koper aan de eisen van specificaties voldeden. Niet dus. Het begon overigens al 10 jaar geleden...Ja, en dan zit er dus ondeugdelijk materiaal in van alles. Auto. Vliegtuig. Raket, of... http://www.faz.net/aktuell/finanzen/finanzmarkt/japan-industrie-skandal-erschuettert-die-wirtschaft-15242527.html

 

DD gaat de geschiedenis in als terugtrekker en afbreker. De VS stapt uit de UNESCO...Op zich niet zo belangrijk, maar DD verzwakt de positie van zijn land. Keer op keer. Heel dom, DD.

 

Laten we vooral lachend deze rubriek afsluiten...In een Duitse krant werd gesproken over ‘’het goedje waaruit dromen gemaakt zijn’’....uit goedingelichte bronnen blijkt namelijk, dat de vrijstaat Beieren de onafhankelijkheid zal uitroepen, als de Groene Partij de vluchtelingen-bovengrens niet accepteert. Bayxit. Eens wat anders. Want Friesland piekert er niet over. Die blijft in NL.