columns

Niet op de stoep zitten; gemeubileerd optrekje

De NL politie: ...of de eigenaar van zijn antiquariaat in Maastricht, zittend op een klapstoeltje voor zijn winkel in de zon even 220,00 wilde dokken omdat hij illegaal daar zat. Oh ja, en 7,00 Euro administratiekosten. En dat is geen grapje. En daarmee houdt de politie zich bezig? Lena roept op; laten we met z'n allen op alle stoepen voor onze deuren in een stoeltje zitten. In NL dan...Want hier in Spanje is dit dagelijks gebruik. Met zonder boetes.

 

Vlg. nieuwe regels heeft ieder Kabinetslid dat verder dan 50 km van DH woont, RECHT op een gemeubileerde woning. Belastinggeld. Naast riant salaris. Aldus de nieuwe versie van het Handboek voor Bewindspersonen...Ik snap niet waarom niet goede afspraken met hotels worden gemaakt, om hotelkamers met diner/ontbijt te regelen. Vlg. Lena stuk goedkoper.

 

En des te schrijnender al die geldverspilling, als ik eens een quick scan doe van de beoogde vice’s, ministers en zo...Oei, oei, oei, Pinoccio naar MvEZ en Klimaat. Tegenstrijdigheid ten top. Op alle fronten; brokkenpiloot van Belastingdienst: kost miljoenen, en die mag nu weer in de herkansing met/zonder kennis van toeten en blazen? Ank op Defensie...huh? Kennelijk hoef je niet zoveel echte (werk-) ervaring of kennis te hebben....Als je maar uitblonk in de duivensport (Halbe) terwijl Sigrid Kaag toch werkelijk HET CV bij uitstek heeft voor BuZa...? Wobke? die heeft zijn CV mee. Maar dan zeuren ze ‘’te weinig Haagse ervaring’’? En over de rest? Tjonge jonge – of meisjes...En dat is vlg. Mark dan de uitkomst van ‘’keus op basis van kennis en kunde”? Een lachertje. Maar google zelf maar op Wiki. Je wordt er moe van.

 

En ondanks alle aandacht voor verantwoord begrotingsbeleid, zoals bijvoorbeeld de Zalmnorm en de 3-procentsnorm, blijkt procyclisch begrotingsbeleid door de Nederlandse regering een constante in onze geschiedenis. Meer partijen hebben immers meer wensen? Onzin. Rutte III laat zien dat in goede tijden een regering niet graag op ambtenaren bezuinigt, ondanks de belofte hiertoe van alle formatiepartijen begin 2017. https://fd.nl/opinie/1222482/verkiezingsbeloftes-versus-het-regeerakkoord-van-rutte-iii Het mag de samenleving wat kosten. Zonder onze inspraak. Want da's te lastig. Stel je voor.

 

Oh ja, en er is te weinig onderbouwing voor het protest tegen de laag-btw-tariefsverhoging, aldus het FD. Echt? Junkfood wordt in relatie tot goed voedsel nog goedkoper, en helaas zullen veel mensen dan voor die ongezonde troep kiezen...Heel krom. En straks weer ‘’dure gezondheidszorg’’?

 

600 miljoen Euro kostte het nieuwe Cultuurhuis in Athene. Betaalt door de Stavros-Niarchos-Stichting. Het reusachtige gebouw in de bocht v/d haven staat haaks op de economische crisis. Tenzij je het wilt zien als een soort ‘’Phoenix uit de as’’; als begin van een hoopvollere toekomst?

 

Tja, nog meer pech voor Anne, maar ‘’lieverdje’’ Michael P had het goed: Hij kon de kliniek in Den Dolder al sinds het voorjaar moeiteloos regelmatig verlaten. Had alleen meldingsplicht. Terwijl hij weigerde, mee te doen aan psychiatrisch onderzoek. En die laat je los? Gecondoleerd, zonder ‘’sorry foutje’’. Lena eist, dat een psychiatrisch onderzoek en verplichte behandeling voorwaarde is voor ‘’resocialisatie’’ of vervroegd vrijkomen. Rechten? Dan ook plichten.

 

ABN Amro gaat weer hefboomleningen verstrekken in het buitenland. Daarmee grijpt de bank deels terug op de strategie van het ‘oude’ ABN Amro om met de zakenbank actief te zijn in de haute finance in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Standing heet dat. Hefboomleningen – oftewel 'leveraged loans' – worden vooral gebruikt door private equity-fondsen om bedrijven op te kopen. Zij lenen in de regel vijf à zes maal de bruto bedrijfswinst (ebitda) bij banken en plaatsen de schuld op de balans van het overgenomen bedrijf. De banken die deze leningen verstrekken, verkopen ze vervolgens deels door naar beleggers. Tijdens het uitbreken van de financiële crisis kwamen een aantal private-equityfondsen en bedrijven door de hoge schuldenlast in de problemen. Banken keerden zich er van af en de markt voor deze leningen stortte grotendeels in. Het herstel duurde jaren. Voor het eerst sinds de crisis vloeit er in Europa zelfs meer geld richting hefboomleningen dan naar nieuwe beursgangen. https://fd.nl/ondernemen/1222509/abn-amro-gaat-weer-overzees-de-boer-op-met-hefboomleningen  En gaat het fout? Betalen de burgers gewoon weer mee....

 

DDumbo gaat de positie van de VS nog verder verzwakken: nu wil hij de vernieling van Obama care in eigen hand nemen, en hij weigert, de Iran-deal verder door te laten gaan. Schoffeert en passant de weduwe van een overleden soldaat en haalt fel uit naar media. Hoe lang nog? En is het ‘’fake news’’ of niet? Melania zou een double hebben. Zou het zo snappen, met zo’n ....wil je toch niet gezien worden?

 

Lange tijd was het credo ‘’ongelijkheid voedt de welvaart’’. Nu draait het IMF; te veel ongelijkheid is juist schadelijk voor de economische groei! Want het schaadt de sociale cohesie en begunstig politieke polarisering; en daarmee komt een duurzame groei in gevaar. Vooral als grote delen v/d bevolking niet kunnen plukken v/d vruchten van economische groei. Nee maar. Wat een inzicht. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/waehrungsfonds-warnt-reiche-immer-reicher-15246639.html

 

President van de rijken? Past niet geheel bij de verkiezingsbelofte... Macron wil de vermogensbelasting afschaffen, waardoor m.n. de topverdieners profiteren (- 3,2 miljard); terwijl gepensioneerden en studenten vooral getroffen worden door korten op woongeld. Idee erachter zou zijn, dat vermogenden blijven in Frankrijk, en zo zorgen voor inkomsten en werk. Jawel. Belastingverlaging in ruil voor investeringen...Tja...een studie wijst uit, dat het aandeel v/d fiscale ‘’vertrekkers’’ net 0,2% van de Fransiolen betreft, die vermogensbelasting (vanaf 1,3 mio) moesten betalen...Een paar dagen later leest Lena over extra belasting op luxe jachten en zo. Ik ben de draad kwijt. De klos ook. En de naald? Is zoek in de hooiberg.

 

Vooral niet al te prominent publiceren....Onder druk van Myanmar heeft de VN een rapport over 80.000 Rohyingia kinderen teruggetrokken. En pleit ondertussen voor meer hulp voor de vluchtelingen....Kan het nog hypocrieter? http://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/17/un-food-agency-withdraws-rohingya-hunger-report-request-burma/  Nergens iets over de kwalijke rol van de presidente? Welnee, vooral geen ontluikende handelsrelaties verstoren.

 

En ook Malta kent hypocrisie; de blogster Daphne Caruana Galizia kwam door een autobom om het leven; te veel kritiek op politici en instanties...Nu roept de regering op om de daders te straffen. Echt niet.  Corrupt, onbetrouwbaar en incapabel zijn de kwalificaties, die afgegeven worden als het gaat om de bekwaamheid van politiek, politie en justitie, om dit soort zaken op te lossen.https://www.nzz.ch/international/der-sohn-der-in-malta-ermordeten-journalistin-erhebt-schwere-vorwuerfe-ld.1322358