columns

Kabinet, floppers, boeven en prutsers

Xi trekt nog meer macht naar zich toe. Na Mao en Deng Xiao is hij de 3e machthebber in China van wie het gedachtegoed in de statuten v/d Communistische Partij vereeuwigd worden. Het Westen kijkt naar Poet en DD, maar Xi  wordt nr. 1. En hij piekert er niet over, om snel het stokje over te geven. Noch trekt hij zich iets aan van ‘’Westerse’’ waarden. Tenzij het hem iets oplevert.

 

Meende ik toch te lezen, dat het NFI het zoooo druk had, dat zaken overgedragen werden naar België voor afhandeling, blijken ze wel in Malta aan de slag te zijn? Grapperman ligt al onder vuur nog voordat ie is begonnen bij Justitie, maar geeft niet, hij staat op het bordes. Wachten is op nog zo’n kale flipflop-crime-flight-fopper...of een duivensporter zoals Halbe, wat weet die man nou van internationale diplomatie? Beiden zullen zich ‘’anders’’ uiten, nu ze minister worden...Oh. Ex-superdure-politieflopper Welten kreeg nog een buitengewone belastingdeal. Met dank aan Pinoccio of ook een foutje? Het regeerakkoord helpt het klimaat met 0,0003 graden. NL verleent Gülen-aanhangers asiel (net als LBTG Tsjetsjenen). Het ‘’recht’’ op gemeubileerde woonruimte op belastinggeld voor de politici terwijl hun salarissen/toeslagen al niet povertjes zijn?

 

Miljoenen voor naamswijzigingen...Mark werd gevraagd ‘’had u e.e.a. niet een paar jaar eerder kunnen bedenken’’ waarop het antwoord glimlachend was ‘’misschien wel’’ en daarmee is de dure kous af. Gaat gewoon door. Het gaat me niet om de miljoenen voor 3x niks/egofloppen of zo, ik snap ook dat alle 4 partijen vice’s of extra ministers hun ‘’dingetje’’ willen. Schrijnend vind ik echter,  als ik in hetzelfde nieuws lees/hoor over ouderen, die te weinig thuiszorg, verpleging of andere hulp krijgen vanwege geldgebrek.....Wijkverpleegkundigen en thuishulpen willen meer, maar mogen/kunnen niet en dat doet ze pijn. Vanwege? Geen geld. Heb je geen mantelzorger? Dikke pech. Ik begrijp dat niet. Futiliteiten, ego-opsmuk en blunders dat kan, maar zorg niet?  

 

De Britten zijn echt doorgedraaid: ze pleiten bij de VN dat Zwangeren niet meer vrouw genoemd mogen worden, maar ‘’zwanger mens’’. Vanwege ‘’politieke’’ correcte genderneutraliteit. Idioot.

 

Of Grapperman nog steeds aan zijn standpunt vasthoudt...?Twee jaar geleden wilde hij de rode loper uitrollen voor jihadisten. Vooral niet hun staatsburgerschap afnemen, ze laten terugkomen; verantwoording laten afleggen en dan genade geven. Jihadiknuffel dus. Moet kunnen. Net zoals niet-zo-onbesproken-gedrag, of wellicht belangenverstrengeling of....Mark  stelt, dat het Kabinet uit goede ministers (leraren, politiek afgestudeerde nietskunners/nooit echt werk gedaan en een enkele met wel een goed CV?) bestaat, en dat die geen brandschone heiligen zijn, tja, dat neemt ie op de kop toe. Als ze maar aan de vereisten (welke?) voldoen. Toe maar. En Melanie wordt directeur van Schiphol? En Edith?

 

Pinoccio; jawel, die nu minister van EZ is meldt doodleuk dat het nog ‘’effe’’ wat meer kan tegenvallen na zijn debacle met belastinghervorming dat meer dan 500 miljoen extra gaat kosten. Nu? Nog eens orde van grootte 400 miljoen of meer. Vanwege een advies van de advocaat-generaal van het EU Hof van Justitie betreffende een belastingzaak, waarvan we nu al weten dat het negatief voor NL uitpakt? Gaat over renteaftrek voor bedrijven met dochters in het buitenland. De voordelen v/h fiscale eenheidsregime betekent dan verlies voor de NL schatkist. Sorry, foutje, bedankt? Oh, maar Mark vindt hem nu al een ‘’goede’’ minister. Weliswaar topflopgeklutsepruts, maar iedereen heeft wel een smetje...Geeft niet, Pinoccio...En na 3 ½ jaar gepruts zwaaide hij af met een ‘’diepgevoelde frustratie’’. Echt? Traantje wegpinken? Gelukkig lees ik op donderdag in het FD, dat Dijssie nog een EU-meevaller van 500 mio heeft gevonden. Net op de valreep...Mogen we later weer meer aan de EU betalen. Maar voor nu, effe feest...

 

4 verdachten van betrokken bij een drugslab kwamen vrij, omdat de verkeerde rechter hun zaak behandelde. Betreurenswaardig, noemen de rechter dit foutje. Betreurenswaardig? Schande! Opzouten, die rechters.

 

Mugabe, de dictator, opperboef, profiteur over de rug van zijn getergde volk, vernietiger van de gezondheidszorg, de economie en nog veel meer in eigen land, zou beoogd Goodwill Ambassador van het WHO (VN) worden. Nou, het protest steeg wereldwijd razendsnel op. Hij wordt’t niet.

 

Wat echt top is: Jimmy Carter, G.W. Bush Sr. en Jr., Bill Clinton en Barack Obama sloegen de handen ineen voor een benefietconcert voor de orkaanslachtoffers. Even de politieke verschillen opzij, en goed doen. Het kan.

 

Ik word belastingconsulent. Kan ik tegen betaling toeslagen voor ‘’klanten’’ aanvragen bij de Belastingdienst. Hoef ik niet te kunnen rekenen of schrijven of kennis van zaken te hebben. Krijg toegang tot privé info, en kan frauderen, omdat ik zomaar met 1 pennenstreek het Becon-nr. kan krijgen. Yippie. Zo makkelijk is fraude. Meldt Kassa. En dat weet de Belastingdienst nog niet? Of zijn degenen, die’t wel wisten, weg? Enfin, ‘’we horen, we zien en we doen er niks mee’’...Holadijee

 

Fake news....het zogenaamde verrassingsbezoek van Tillerson aan de Afghaanse president Ghani zou in Kaboel plaatsvinden. Nee hoor, liet NY Times met foto’s zien: het vond plaats op de militaire VS-basis Bagram. Fotomanipulatie, riepen de VS en Afghanistan! Echt? Inmiddels heeft de VS het toegegeven. Afghanistan zwijgt.

 

Premier Marlin van St. Maarten accepteert de voorwaarden voor NL hulp bij de wederopbouw niet. Terwijl Plasterk zinnige eisen stelt, om fraude, corruptie en andere manieren van geld-verdwijnt-in-de-verkeerde-zakken te voorkomen. Immers, verplicht zijn we’t niet; ze wilden toch zo graag zelfstandig? Nou, laten we dat geld dan in NL aan hulpbehoevenden uitgeven! En ook Curaçao is weer in de kijker; ofwel, beter gezegd de Centrale Bank president Emsley Tromp, ‘’onderkoning’’ genoemd, zou niet zo’n wit vestje hebben...En da’s nog maar het topje v/d ijsberg. Meldt FD. https://fd.nl/economie-politiek/1222489/verdacht-van-miljoenenfraude-en-gewoon-nog-president-centrale-bank-curacao-en-sint-maarten