columns

Vaderdag,knuffelkamer, fabeltjeskrant en eikeltjespyama

Pim-pam-pet; hoe lang duurt de pret met het nieuwe Kabinet? Even afgezien van sommige schoenen?

 

‘’Iedereen’’ gaat erop vooruit, werd hard geroepen. Mooi niet. Ruim 36.000 huishoudens – zo’n 5% - gaan er dus niet op vooruit, maar verslechterd hun koopkracht met max. 2%/jaar. Aldus MvSoZa, meldt Woutertje; waaronder (hoe kan het ook anders) wederom gepensioneerden en uitkeringsontvangers. Logische consequentie van het inkomensbeleid v/h nw. Kabinet, heet het. Gebroken belofte. Misleiding burgers. En dat net 1 dag na installatie nieuw Kabinet. Dank.

 

Grensoverschrijdend gedrag, beschuldigd door meerdere ambtenaren. Dus gaat een wethouder van Rheden weg. Nam ontslag. Maar wel met 3 jaar wachtgeld. Pardon?

 

zo neem je de burger serieus; raadgevend referendum afschaffen, resp. als het wordt gehouden, dan uitspraak negeren. dank u wel, nieuwe regering.de elite wenst zich niet door het gepeupel te laten piepelen.....We hebben afgesproken dat we het referendum gaan afschaffen', zegt Buma. 'Het is een rest uit het verleden. En ik wil dat die 'sleepwet' doorgaat. Hier ga ik de keuze maken dat we dit referendum niet beschouwen als een echt referendum'. Het CDA is altijd tegen het referendum geweest.

 

Ik lees over de vadervleugel. In de gevangenis. Waar vaders hun kinderen kunnen zien, en meer betrokken blijven bij’t gezin dat ze verstierd hebben door hun criminele gedrag. Minder terugval, beperking schade bij het kind. Aparte afdeling, gezamenlijke recreatieruimte. Naast de reeds bestaande familiekamer. Voordat deze vleugels zijn ingericht, mogen deze lieverdjes van vaders al met tablets skypen met hun kinderen. Het moet niet veel gekker worden. Straks opperen ze nog, dat de criminelen bij hun gezin kunnen blijven wonen, met enkelband en zo. Omdat het kind centraal staat. Huh?

 

Een 14 jarige jongen pleegt zelfmoord, nadat hij een naaktfoto van zichzelf op internet vond. Een of meer (oud-?) leerlingen van de school zouden hier verantwoordelijk voor zijn. Maar het OM overweegt geen veroordeling, want het zijn minderjarigen. En zo’n strafblad blijft een leven lang bestaan. Ja en? Misschien is dat eens een harde les, zodat dit soort gedrag stopt? De ouders hebben immers levenslang.

 

Altijd weer dat gezever van Blonde Gerritje over dubbele nationaliteit. O.a. over Ollongren. Hoe zit het eigenlijk met Blondies vrouw????

 

Turkse wetenschappers, die naar Duitsland in ballingschap gingen, moeten worden aangeklaagd. Aldus berichten in media over de plannen van het Turkse Gerechtshof, die hen wil berechten vanwege ‘’propaganda voor een terreurorganisatie’’. Het zou gaan om ca. 100 personen; die behoren tot de ruim 1100 wetenschappers, die in januari 2016 een oproep hadden ondertekend, waarin ze de Turkse regering voor hun geweld jegens Koerden bekritiseerden, en opriepen tot herstart van vredensonderhandelingen.

 

Estland, daar zou NL – en Europa – nog heel wat van kunnen leren. Zeker als het gaat om digitalisering. In het FD een artikel over de zorgsector: want in Estland gebeurt, wat NL maar niet voor elkaar krijgt: alle zorgverleners delen alle data. Het succesverhaal van digitaal Estland rust op drie pijlers: de verplichte digitale identiteitskaart, een vetorecht dat elke inwoner over het gebruik van zijn eigen data kan uitspreken en een IT-communicatiesysteem genaamd X-road. Dat laatste stelt overheidsinstellingen, verzekeraars en burgers in staat om naadloos met elkaar te communiceren. ‘De patiënt heeft een opt-out in verschillende gradaties’, legt Aaviksoo uit. ‘Je kunt je mentale zorggeschiedenis afschermen, of een nieuwe huisarts pas na de eerste twee bezoeken toegang geven.’ Gemiddeld is slechts 0,6% van de dossiers afgeschermd, maar de mogelijkheid om het te kúnnen doen is cruciaal. Zo blijft de burger baas over zijn data. En zo hoort het. https://fd.nl/economie-politiek/1224158/europese-zorgsector-snuffelt-in-tallinn-aan-digitale-voorloper-estland En over het e-inwonerschap berichtte ik eerder al. Heel simpel....
https://motherboard.vice.com/nl/article/pg3q7b/estlandse-e-inwonerschap-uitgelegd-door-de-chief-information-officer-van-estland digitalisering zet nu al de wereld op zijn kop. De industriële revolutie in de 19de eeuw maakte van Europa een koploper in de wereld. Die voorsprong raakt Europa stilaan kwijt. Niet alleen door de economische groei op andere plaatsen in de wereld. Maar ook omdat de Europese industrie en samenleving niet klaar zijn voor de digitale transformatie. De ambitie van de Digitale Top in Tallinn is om een omslag te maken, tegen 2025. Is me dat toch even vooruitstrevend! Een hele dag hebben de ‘’toppers’’ over dit thema gepraat. Uniek zeggen ze. Huh?
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/28/is-europa-klaar-voor-de-digitale-toekomst-of-helemaal-niet-/  en dan is het resultaat: Op de digitale top in Estland hebben de regeringsleider van de EU-lidstaten toegezegd de digitale interne markt eind volgend jaar te hebben voltooid. VOLTOOID???? Welnee, want verderop lees je.... Tijdens de digitale top werd er geen specifieke wet- en regelgeving besproken, maar werd gesproken over de toekomst van Europa op digitaal gebied....Enfin, Estland doet het al jaren voor, tijd dat andere landen ook meebewegen...
https://europadecentraal.nl/digitale-top-in-estland-eu-leiders-beloven-afronding-digitale-interne-markt/

 

Da’s natuurlijk wel zuur: Tesla weet haar belofte niet gestand te doen: Met het Model 3 wil Tesla een elektrische wagen maken voor de massa. Mede door het prijskaartje van 35.000 dollar is de interesse voor de auto zeer groot: hij werd inmiddels al bijna 500.000 keer besteld. Aan die hoge vraag kon op korte termijn natuurlijk niet worden voldaan, maar het ambitieuze Tesla beloofde dat er in het derde kwartaal van dit jaar 1.500 Model 3’s van de band zouden rollen. Die doelstelling werd echter bij lange na niet gehaald. Tussen juli en september werden slechts 260 auto’s geproduceerd, meldt CNN.

 

Amnesty International vindt dat NL de terroristen in de gevangenis onmenselijk behandelen. Gedetineerden die in speciale terrorismeafdelingen zitten in De Schie en Vught worden daar onder inhumane omstandigheden vastgehouden. Dat stellen Amnesty International en het Open Society Justice Initiative (OSJI) in een rapport dat dinsdag wordt gepubliceerd. Belachelijk. Maar ik zie het al voor me; naast vadervleugels moeten nu ook terroristen-knuffelkamers komen, liefst met gezellige binnenplaatsje/koffiebar en tuintje/zitje. En praatuurtjes. Misschien nog een ‘’terroristen-boerderijtje’’ met knuffelkip, konijn, geit, en ezel? En als er dan toch nog opgesloten moet worden; vooral gezellig in een groepscel, want eenzame opsluiting, nee, dat is veeeeeeel te hard.

 

Anno 2017 biedt het Rode Kruis excuses aan voor haar houding tegen de Jodenvervolgingen in WOII. Beter laat dan nooit? Geef me nou maar ‘’meneer de Uil’’ ofwel de Fabeltjeskrant...

 

En alsof er nog niet genoeg gedoe is in België rondom Spuugdemont, moet Blondie ook  nog effe op ‘’Islamsafari’’.... De burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft het voor vrijdag geplande bezoek van PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verboden. Wilders heeft in een reactie aangegeven "sowieso naar Brussel te gaan."  Wilders en Dewinter wilden vrijdag door Molenbeek gaan wandelen. Burgemeester Françoise Schepmans wil de twee politici echter niet op haar grondgebied hebben. Ze verbiedt in een politieverordening elke bijeenkomst in het kader van deze activiteit op het grondgebied van de gemeente. Je zou dit soort ‘’politiek bedrijven’’ moeten verbieden. OF tenminste niet belonen met een riant salaris voor 3x niks. En op zijn minst moet ie dan maar zelf opkomen voor de extra beveiliging van de Belgische Federale Politie.  Maar kennelijk vindt alleen Lena dit.

 

Oh ja....naast blaadjes op het spoor:...nu weer dit: door de drukte op de fietspaden pakken minder mensen de fiets....past die eikeltjespyama van Jesse er helemaal bij...