columns

Zoek.., effe checke...en blupblup

How convenient... Zembla meldt, dat ‘’ineens’’ de registratie v/h gebruik van Chroom-6 bij Defensie uit een onbekend aantal dossiers is verwijderd. Huh? En die zijn nodig als die mensen Defensie willen aanklagen voor het gif. Weg. Foetsie. Mogelijk weggeraakt bij de digitalisering. Ammehoela. Lang genoeg getreuzeld, ook onder Mien Jeanine, en zo even ‘’vlekjes’’ weggewerkt? Ongelofelijk en schandalig.

 

Eind 2017 zou de beschermhoes voor Tsjernobyl klaar zijn. Maar Der Spiegel meldt vertraging. Vanwege te hoge straling in het ‘’oude’’ deel. De nieuwe ‘’sarkophaag’’ zoals het hulsel is genoemd, is sinds 2010 in aanbouw. Moet 100 jaar houden. Werd in nov. 2016 over een deel v/h oude construct geschoven. De rest zou voor eind 2017 gereed zijn. Nietes. Misschien mei 2018? Blijft overigens schijnzekerheid, zolang die nucleaire troep niet echt weggehaald wordt... http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/tschernobyl-fertigstellung-des-sarkophags-verzoegert-sich-a-1184230.html Eng.

 

Niet uit te leggen. Premier Philippe van Frankrijk – op bezoek in de Stille Oceaan – huurde een privévliegtuig om sneller en comfortabeler thuis te zijn. Voor hem en zijn 60-man sterke staf bleek het militaire vliegtuig z/1e klas niet comfortabel...Echt nodig? Welnee, hadden ze beter gepland, waren ze op tijd thuis geweest. Maar nu? 350.000,000 voor een ritje Nieuw-Caledonie-Parijs... 6000,00 pp. Met 1e klas comfort. FD.

 

In Bristol/Engeland hebben bewoners van een wijk zogenaamde bird-spikes geplaats in bomen. Zodat de vogels daar niet kunnen landen. En geen poep op hun dure auto flatst. Een tweet zorgde voor veel verontwaardiging. Officieel heet het, dat de uitwerpselen schadelijk zijn voor de lak van hun dure auto’s. En dat er ook geen autowas-straat i/d buurt was. Achterlijk. Zet die bolide i/d garage of leg hoes erover! War on wildlife, hoe verzinnen ze’t. Schandalig.

 

De Zweden willen voorafgaande seks eerst wederzijdse toestemming regelen, want wie seks heeft zonder uitdrukkelijk ‘’ja, ik wil’’ kan worden gestrafd. Je kunt het na ‘’me-too’’ ook overdrijven. Ik zie het al voor me. In de ochtend...’’schat wil je vanavond....ja, lief, ik wil’’....en dan wil hij/zij/het ineens dan toch niet meer...of...nog erger, eigenlijk moet je ook bij elke verandering van standje nog even chekke ‘’is dit ok?’’. Ik voorzie toch ernstige problemen bij rechters....

 

Griepgraaien – kleptocratie heet dat – tiert welig in Roemenië. En nou zijn er nieuwe hervormingen die dit nog ‘’soepeler’’ maken om gerechtigheid te verkwanselen. Meer ingrijpen in werk van rechters/strafpleiters etc, legalisatie van graaigedrag is het! Ondermijning van onafhankelijkheid v/h juridisch systeem; uitholling van basisprincipes v/d EU als het gaat om mensenrechten, justitie en rechtspraak. http://www.spiegel.de/politik/ausland/rumaenien-vor-justizreform-die-schlupfloecher-der-kleptokraten-a-1184119.html

 

Nederland mag ook als lid v/d VN veiligheidsraad zijn stempeltje zetten. En zoals ieder land dat doet, natuurlijk volop in de bres voor ‘’eigen dingetjes’’ zoals gerechtigheid, het voorkomen van conflicten en duurzame vrede in Syrië en Jemen. En bijdragen aan een betere/goed uitgeruste vredesoperatie om mensen in conflictgebieden zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Na ½ jaar ‘’next’’...

 

De Israëlische regering wil de doodsstraf voor terroristen invoeren. Een terrorist, die onschuldige burgers doodt, moet ter dood veroordeeld worden. Nuance: Palestijnen dan. Want wat als een Israëli dit ook doet? En waarom is het nu in de hele wereld ijzingwekkend stil?

 

Creatief is de NS wel...met welnemen v/d regering overigens: of het nu gaat over een nieuwe meetmethode voor de grootte v/d zitplaats bij de HSL, of om de punctualiteit. Aanpassen van normen, meetmethodieken of uitkomsten = dan ‘’past’’ alles gewoon weer....Toch?

 

Ach guttegut, de AFM waarschuwt beleggingsondernemingen die bitcoin-futures aanbieden, dat ze een zorgplicht hebben voor die beleggers. Voorzienbare teleurstellingen door beleggers zonder benodigde kennis en ervaring, dat vinden ze maar niks. Hallo? Beleggen = risico!

 

China heeft zich gemengd in de “Jerusalem hoofdstad’’ discussie; ze wil de stichting van een Palestijnse staat met Oost-Jerusalem als hoofdstad. Meldde Haaretz. De grens zou dan die moeten worden van voor de 6-daagse oorlog. En China roept Israël en de Palestijnen op tot dialoog om de zaak op te lossen. Ondertussen dreigde DD, dat alle landen die stemmen voor nietigverklaring van de  eenzijdige Jerusalem-acceptatie door de VS,(financiële) consequenties kunnen verwachten. Bibi sneert, dat de VN een ‘’house of lies’’ is. Inmiddels heeft de Alg. Vergadering van de VN de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door DD/de VS afgewezen met 128 stemmen tegen (9 voor en 35 onthoudingen van o.a. Israël, de VS en wat eilandstaten). Vlg. de regels is DD gehouden, om het besluit in te trekken.  Jammerlijk gefaald, die chantage/intimidatiepoging, DD! Schot in eigen voet!  En een overwinning voor de Palestijnen.

 

Ondertussen lijkt een ouder plan weer van stal gehaald; Israël vindt, dat de Palestijnen maar hun staat moeten stichten in de Sinaï. Zeer tot ongenoegen van Egypte. Maar er is nog veel meer hier aan de hand, incl. stiekeme dealtjes, mega-tech-centra’s en zo.... Lees verder http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/israel-und-palaestina-was-koennte-die-loesung-des-konflikts-sein-15342741-p2.html

 

Wajongers worden toch gekort op hun uitkering: van 75% naar 70%. Onleuk. Verzoek door oppositie en vakbonden tot uitstel bleef ongehoord. Korting is bedoeld als ‘’prikkel’’ zodat werk aantrekkelijker wordt. Moeten die 125.000 arbeidsplaatsen die beloofd waren, er wel zijn! Niet dus! Veel beloven, weinig doen en toch korten. Niet ok.

 

Alweer? Een ambtelijke werkgroep verzuimde de Kamer in te lichten over een tegenvallertje van zo’n 400 miljoen aan extra kosten voor Borssele en Dodewaard.... Als we nou eens die salarissen korten van die topfloppers, zouden ze dan zorgvuldiger handelen?

 

Pechtold heeft als vervroegde erfenis van een Canadese vriend een appartementje ontvangen. Niet geregistreerd. Moet kunnen? Maar...niet alleen werd het jarenlange ‘’stokpaardje’’ van referendum verkwanseld voor een nietszeggende gekozen burgemeester, nu maakt men zich ook niet meer druk dat het Koningshuis toch in de lengte van dagen geen belasting hoeft te betalen. Dit noem ik nou kiezersbedrog en verloochening van kernprincipes van D66. Maar het mag. Niemand die zeurt.

 

Schikken omwille van niet-al-te-zware mishandeling door Eurlings? Oh, dan stelde het niets voor..? NOC/NSF had hem verzocht om een verklaring (sorry?) vanwege al dat ‘’gedoe’’. Eerder hadden ze hem verzocht, om te vertrekken. Weigert ie. Hoezo ‘me-too’ effect? Ze hadden hem 2 jaar geleden niet moeten aannemen. Vindt Lena. Opzouten, zonder vergoeding, deze nare man. En straf omdat hij zijn handen liet wapperen! Hoe meer je erover leest, hoe meer respect je voor de ex hebt, die weigert te schikken zodat het ‘’lievelingetje’’ vooral geen last van fout gedrag krijgt. Bah.

 

Bulgarije bezit ruim 3 miljard aan bitcoins. Zou daarmee 20% van hun schulden kunnen wegwerken. Men laat zich vooralsnog niet uit over wat ermee te doen.  Om juridische of corruptie-redenen? De bitcoins werden in een douane-situatie geconfisqueerd maar de rechtszaak tegen de ‘’boeven’’ loopt nog. Enne, ze missen nog de paswoorden zodat ze die dingen kunnen verkopen. Oeps, kleinigheidje.

Roemenië;  economisch gezien booming business! Het armenhuis van Europa is een economische groei-locomotief! Ook Polen en Tsjechië doen het puik. Evenals Hongarije en Slovenië. Dankzij het vele geld v/d EU? Zonder dat men zich aan regels of solidariteit verbindt? Onbegrijpelijk dat de grote EU-bijdragen niet worden stopgezet. http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/rumaenien-deutsche-firmen-investieren-wirtschaft-boomt-a-1180955.html

 

Ik begrijp de commotie niet bij de Kamer. Publieke omroepen maken met belastinggeld flutprogramma’s en bieden vergoedingen? Stop subsidie en stel eisen aan programmakwaliteit. Hoe moeilijk kan het zijn? We willen geen knuffel-de-crimineel-programma of onzin-tv! Overigens moet de Kamer niet zo schijnheilig doen; immers, al jaren worden ‘’vergoedingen gegeven voor deelname aan programma’s’’...men wist het dus al lang. Maar keek weg...

 

Die VVD-ers denken dat ze altijd erboven staan, ze zijn ‘’elite’’.  V.Haga zou panden onder zijn beheer hebben waar meer huurders dan toegestaan wonen. Hij kent de regels per 1-1-2017. Had geen vergunning voor teveel huurders. Bezit via zijn B.v’s meer dan 100 panden in Amsterdam en Haarlem. Om problemen te omzeilen, zegde hij huurcontracten op; het hagelde klachten. Vlg. het Parool rekende hij op een overgangssituatie. De eisen zouden onrealistisch zijn. Uitzondering voor hem? Arrogantie! Integriteitscommissie stelt onderzoek in.

 

Natuurlijk is dat geen censuur! Het VS-centrum voor ziektebestrijding CDC mag van DD niet meer woorden als foetus, transgender en zo in officiële rapporten/documenten gebruiken. Aldus The Washington Post. Evenmin: recht, diversiteit, gebaseerd op bewijs en gebaseerd op wetenschap.

 

FD: De meest efficiënte route (?) in de energietransitie kost de komende 30 jaar steeds 1-3% van het BNP, zo’n 7 – 22 miljard/jaar. Want de kosten moeten ergens landen....in de vorm van inflatie, huur, kosten van producten, belastingen. Aldus Pinoccio. Huh? Wat precies zijn de kosten? En waarvoor? Geen noodzaak of prikkel echter voor grote bedrijven om duurzamer en energiebesparender te gaan werken? Oh ja, de klimavraag landt daar waar NL sterk is: offshore, transport, landbouw. Waarom moet de kleine burger dan weer meer betalen? Stel voor dat ze die flut prutser nu daar weghalen, voordat ie nog meer kwaad berokkent, zoals bij de Belastingdienst....Had gewoon in Delft fietsenmaker moeten blijven. En laten echte experts zich buigen over het idee, of sluiten van kolencentrales de beste manier is om CO2 drastisch terug te dringen. Je kunt ook bezuinigen door minder vliegen/minder autoraces en nog veel meer zinnige alternatieven en zo.

 

De landbouw – beter gezegd alle bedrijven die in de mestsector – krijgt een kwaliteitskeurmerk en een gedragscode. Daarmee moet mestfraude gestopt worden. Hoe naïef kun je zijn, Carola?

 

Oh, en dan ik me toch zo verkneukelen over deze uitsmijter...Hebben die Bloody Blits HET grootste/snelste vliegdekschip gebouwd voor 3,5 miljard Euro. Pracht-Paradepaardje is zo lek als een mandje...Per uur gutst 200 liter water het voertuig in, heet het. Vanwege een defecte afsluiting bij een aandrijfschroef. LOL! Eerder was er al hevige kritiek over het computersysteem, dat makkelijk te hacken zou zijn. Grootst, snelst en lek. Dan ga je toch af als een gieter? Oh pardon, als een vliegdekschiep....blupblupblubblurp.