columns

DDD en de boze Wolff...

Het kan vast nog gekker...als je jezelf, zijnde een domme, egoïstische gek, vol arrogantie en ego-gedoe, jezelf weet te omschrijven als zijnde een ‘’zeer stabiel genie’’...Donald Dumbo wordt Debiele Donald Dumbo. 3D dus. Het land dat ooit onbetwist ‘’leading’’ was in de wereld, zakt snel af naar 3e wereldland.

 

Pikant. Zoonlief van Bibi zorgt in Israël voor opschudding. Want kennelijk had zijn vader 20 miljarden ‘’georganiseerd’’ voor een omstreden gasdeal in 2015. Kan je dan wel zat zijn en dom gebrabbeld hebben, maar de verdenking van corruptie blijft. Overigens is dit lieverdje niet voor het eerst negatief opgevallen; o.a. in een rechtszaak met een links georiënteerde organisatie, en op kosten v/d belastingbetaler reist meneertje met privébescherming en chauffeur rond...

 

Zo, zo, zo. Wat een speech van Oprah. Niet gehoord/gelezen? Kijk hier: http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/oprah-full-speech-golden-globes-2018-video-award-cecil-b-demille-metoo-timesup-a8147176.html  En volgens mij doet DDD het nu al in zijn broek. Ze zou wel eens een kandidate voor het WH kunnen worden.

 

Laten we vooral niet praten over die ‘’ongrijpbare’’ belastingdienst, waar topfloppers welig tieren en zelf de dienst denken uit te maken, en Weekers en Wiebers eerder erover struikelden. De een taaide af, en ander is nu zelfs MvEZ... De dienst, die eerder zelfs zijn eigen 'raad van bestuur' creëerde, staat onder curatele, heeft geen status aparte meer en is weer 'een regulier dienstonderdeel'. De top van de dienst is ingrijpend veranderd met de komst van diverse buitenstaanders. Zegt men. Of het Snel lukt, uit dit zooitje iets efficiënts te maken? Er blijven 'fundamentele kwetsbaarheden' bestaan bij de Belastingdienst totdat de vernieuwing gestalte heeft gekregen, schreven Snel en Hoekstra in december aan de Kamer. Dat is DH-NL voor ''ze weten/snappen/doen niks maar het gaat veel geld kosten''. Want,, e.e.a. gebeurt pas in 2023! En incidenten kunnen zich altijd blijven voordoen, waarschuwen ze vast. Maar die zullen voortaan wel 'proactief en transparant' worden gemeld. Nou, daar heb je dan wat aan....

 

America first. En alle anderen eruit, is het devies. Eerst werd de beschermingsstatus voor 60.000 Haïtianen opgeheven, 2500 Nicaraguanen moeten weer terug en nu moeten ruim 260.000 Salvadoranen binnen 18 maanden het land uit, als ze niet daarvoor een formele verblijfsstatus hebben weten te bemachtigen (haast onmogelijk). Recent is de beschermstatus voor 57.000 Hondurezen verlengd met 6 maanden, dus ook eindig.Velen hebben in de VS werk  en leveren dus een wezenlijke bijdrage aan de gemeenschap. En dat '' eruit '' zou de VS wel eens 45 miljard aan economische ‘’kracht’’ kunnen kosten. Maar DDD is te dom om dit te snappen. En beseft de gevolgen niet.  Noch wat dit betekent voor de thuislanden. Die zijn juist afhankelijk van het geld dat deze mensen in de VS verdienen. En ze staan niet te wachten op duizenden, want er is geen werk! Ontworteling van families is het gevolg, en destabilisatie in de betrokken landen. Top hoor, DDD http://www.sueddeutsche.de/politik/us-politik-so-spielt-trump-mit-der-zukunft-hunderttausender-immigranten-1.3817859

Gelukkig heeft een rechter de door DDD uitgevaardigde stopzetting van de Daca-regeling voor ruim 700.000 migranten (destijds kinderen) weer teruggedraaid. DDD wilde overigens deze regeling als onderhandelpand/chantage gebruiken om geld bij de Democraten af te dwingen voor de bouw v/d muur bij Mexico...

 En ook bij de oliewinning voor praktisch de hele kust van de VS trekt DDD zijn keutel in: er zal niet naar olie/gas geboord worden omdat het toerisme in de kustgebieden van Florida van wezenlijk economisch belang is. Overigens zijn andere kustgebieden nu boos: waarom bij hun wel, en daar niet? What-the-frack...!?

 

De Thaise premier Yingluck Shinawatra is naar Engeland gevlucht. Is al bekend sinds september overigens...Met een internationaal arrestatiebevel wil Thailand haar voor corruptie voor 5 jaar in de gevangenis stoppen. Met het VK bestaat een uitleveringsverdrag. En toch kon ze na intrekking van al haar 4 (!) paspoorten in oktober ‘’verdwijnen’’ en heeft het VK haar niet uitgeleverd? Vreemd.

 

Een interview met de Aegon-topman. Waar het bedrijf vroeger zoveel mogelijk producten wilde verkopen ongeacht of ze wel/niet nodig waren voor een klant, wil men nu dienstverlener zijn die levenslange financiële zekerheid verkoopt. En zet vooral in op ‘’sparen voor je oude dag’’. Want dat gaat steeds meer een individuele keuze worden. Met of zonder dank aan de staat overigens, vult Lena aan. Feit is; straks moet je er zelf voor zorgen, dus denk nu na. (en pech voor diegene die nog niet met pensioen is, maar geen kans meer heeft op reparatie). In NL heeft bijna 50% v/d mensen een vast pensioen; kijkend naar de VS daar vrijwel niemand. En dat gaat ook hier gebeuren. https://fd.nl/ondernemen/1234363/ik-weet-dat-het-gevoelig-ligt-maar-we-moeten-demotie-bespreekbaar-maken Maak je borst maar nat. En vul de kas.

 

Shell gaat de komende 10 jaar weer in schaliegas in de VS, Canada en Argentinië. Men wil snel groeien. De plannen sluiten aan bij de grootste VS-oliebedrijven zoals ExxonMobil, Chevron. Hoezo klimaatbescherming of zorgvuldig omgaan met watervoorraden???

 

Waar in Europa nog wordt genavelstaart handelt China. Stroomverbruik voor productie van de bitcoin is aan banden gelegd. De Chinese  Centrale Bank noemt de ingreep noodzakelijk omdat het enorme stroomverbruik voor bitcoinproductie het energieverbruik in regio’s in het land verstoren. Wanneer volgt NL/Europa?

 

Met verbazing luister ik naar de discussie op de radio. Over lerarentekort v.s. de extra/boven-ww-uitbetalingen voor werkloze leraren die daardoor geen enkele prikkel hebben om werk te zoeken.Huh? Wel met de markt mee, maar alle extra's willen houden (hoeveel weken vakantie ook alweer?). Afschaffen, die historisch gegroeide extra-uitkering en aan het werk zetten, die werkloze leraren. Toch?

 

Macron scoort in eigen land niet best. Maar wel in het buitenland. Schonk een paard aan de Chinese president. Hij gaat weer zorgen voor miljardendeals voor o.a. Airbus en is – in tegenstelling tot zijn eerdere visie – nu wel voorstander van het Zijderoute-project. Hij ziet Frankrijk in een leidende positie als het gaat om bevordering van de wereldeconomie. Waar die nog geen jaar geleden waarschuwde, dat de ‘’trek’’ van China naar Europa in grenzen gehouden moest worden middels anti-dumping regels, moet nu ons zicht op China veranderen. China is een kans, geen gevaar. Ja, ja, ja. Hij wil samenwerking op alle terreinen, inclusief kerncentrales en zo...En naast handel wil ie vooral het enorme tekort van 30 miljard Euro in de uitwisseling van handel tussen beide landen ten gunste van zijn land reduceren. Een grote handelsdelegatie volgt hem op de voet. En nu Tante May en ook Mutti’s invloed tanende is, ziet hij zich als de vertegenwoordiger van Europa. Huh? Heeft ie ons gevraagd? En ziet zich als als opvolger van De Gaulle, die ooit voorspelde, dat China in de 21e eeuw het sterkste land ter wereld wordt. https://www.welt.de/politik/ausland/article172287696/Frankreichs-Praesident-Emmanuel-Macron-setzt-auf-Kooperation-mit-China.html Wie hoog i/d boom wil zitten, kan diep vallen, monsieur!

 

Iran: 80% v/d economie is in handen van het Iraanse regime zelf; van bouw, banken tot aan voetbalclubs toe. En ook belastinggelden vloeien vrijelijk in de zakken v/d politieke elite. Een v/d redenen waarom de demonstranten zo boos zijn. Ook de baas van Justitie, Ayatollah Laridschani heeft 63 bankrekeningen, waar jaarlijks ruim 56 miljoen aan ‘’smeergeld’’ gedeponeerd wordt. Het protest richt zich steeds meer tegen het regime/de rijke politie elite, terwijl 40% v/d Iraniërs onder de armoedegrens leeft. Volgens de Wereldbank groeide de economie in 2016 met 13%; olie-exporten stegen met 60% en de staatsinkomsten stegen met 80%. Maar de export daalde met 9%, en de werkloosheid steeg met 12%. En de prognose voor meer werk is slecht; want de Ayatollahs beperken de private sector en verrijken met name zichzelf. Maar 20% van het BNP komt uit de private sector. Ooit ontstond dit probleem in de 90er-jaren. Toen zou de revolutionaire garde de wederopbouw aanzwengelen; er werden dammen gebouwd, straten gelegd en rails geplaats. En ook al waren ze duurder dan private bedrijven, ze kregen altijd voorrang. Na het aantreden van Ahmadinedjad in 2005 verergerde de situatie zich. Rohani wilde tegengas geven, en verzocht 2013 de Revolutionaire Garde, haar economische activiteiten af te bouwen. Tevergeefs. Miljarden worden uitgegeven voor meer invloed, o.a. op universiteiten, in banken, en voor Hezbollah en Hamas; Huthi’s in Jemen en milities in Irak. Iraans belastinggeld gaat naar Syrië, waar 50.000 milities vechten en Iraanse transportvliegtuigen munitie en wapens leveren. Om Assad voor faillissement te redden, gaf Teheran hem een krediet van 3,8 miljard Euro; waarmee Assad in Iran olie kocht. En zo voorts...Uiteindelijk zal dit beleid, en de ongebreidelde vloei van belastinggelden naar Ayatollahs en het leger de armoede in eigen land doen groeien, omdat subsidies en hulp gekort wordt. En dat lontje gaat binnenkort echt ontvlammen. Meer lezen? Hier: https://www.welt.de/politik/ausland/article172281104/Iran-Selbst-der-Krieg-in-Syrien-macht-die-Ajatollahs-immer-reicher.html

 

Een onafhankelijk energie-agentschap wees deze week het voorstel van DDD af, om kolen/kerncentrales extra te subsidiëren. Dit zeer tegen de belofte van DDD, om de kwakkelende kolenindustrie een boost te geven. 531 kolenmijnen en 8 kerncentrales zijn gesloten tussen 2002 – 2016. Nog eens 9 kerncentrales gaan sluiten. Het DDD-plan zou de belastingbetaler ruim 10 miljard $/jaar extra kosten, en het zou de oudste/meest vervuilende centrales openhouden. Het besluit van deze FERC kwam niet alleen onverwacht, maar bovendien sprak men DDD tegen dat het niet uitvoeren van zijn plan de energievoorziening v/d VS in gevaar zou brengen. In tegendeel. Dat handjevol arbeiders (nog geen 1%) en die productie? Stelt niks voor. https://www.theguardian.com/environment/2018/jan/08/donald-trump-coal-industry-plan-rejected-rick-perry

 

Ik geef toe, het is hier deze week een hoog DDD/VS-gehalte...oh, oh, oh, wat smulden de media, over het boek Fire and Fury in the White House van Michael (de boze) Wolff. Alsof we het meeste niet al lang wisten, maar het leidt wel af van kwalijker zaken. Een kleine opsomming: versoepeling van regulering/controle bij offshore-boringen naar gas/olie voor praktisch de hele kust van de VS. Het stopzetten van boete-betaling door bejaardentehuizen, als bewoners door nalatigheid gewond raken. Versoepeling van fracking-regelingen met minder strenge eisen tegen vervuiling van water & geen exacte opgave meer van de gebruikte chemische stoffen. Vernieuwing licentie voor koper/nikkelmijnen naast een natuurgebied in Minnesota, eigendom van de Chileense miljardair Liksic, die in Washington de verhuurder en buur is van Ivanka en Jared...en zo voorts. Tot op heden lijkt de DDD-regering zich alleen te focussen op economische en handelsbelangen – van afschaffing CO2-grenzen voor kolencentrales tot versoepeling van water- en bodembescherming, annulering van consumentenrechten bij banken tot afschaffing van de net-neutraliteit. Milieu/natuurbescherming en consumentenbescherming of visie op middellange termijn? Nul. En al deze zaken worden gewoon doorgevoerd, haast ‘’onopgemerkt’’ door het publiek. Nog stiekemer: afbouw van arbeidsplaatsen in de overheid (incl. diplomatieke dienst en BuZa), politisering van vakgebieden; besparingen tot 30% bij de ministeries; stopzetten van etensbonnetjes & programma’s voor de armen, versoepeling van vlees-controle, verbod van woorden zoals klimaatverandering en het opheffen van richtlijnen voor gezonde schoolvoeding. Het WH publiceert geen bezoekerslijsten meer, en nog maar een fractie van berichten over regeringsactiviteiten zijn openlijk toegankelijk. Het Verdedigingsministerie geeft geen informatie over verandering van het aantal troepen in bepaalde gebieden.  Het MvGezondheid publiceerde maar 80 v/d 10.000 commentaren over bepaalde voornemens. 6 van 17 ministeries weigeren, info over reizen/meetings van ministers te publiceren etc.etc.etc. De schade van dit soort maatregelen zal tot ver over een DDD-era te merken zijn...En dat alles om de juridische erfenis van Obama te vernietigen? Zielig en ernstig. http://www.sueddeutsche.de/politik/usa-trumps-streit-mit-bannon-lenkt-vom-wesentlichen-ab-1.3815074-2

 

4,8 kinderen krijgt een vrouw ten zuiden v/d Sahara gemiddeld. Pas als Afrikaanse vrouwen zich van patriarchaalse, economische en religieuze dwang kunnen vrijmaken, zal de geboortegolf teruggaan. Elk jaar worden 89 miljoen vrouwen ongewenst zwanger. Ofwel er bestaat geen familieplanning of anticonceptie, of er heerst een verplichte geboortedwang. Sinds 1900 is de mensheid 7x gegroeid, tot nu ca. 7,5 miljard. (5x meer in arme landen). De idealistische/romantische ideeën over een ver-Europa-isering van Afrika door scholing, werk en bonafide regeringen negeert compleet de huidige situaties van kinderhuwelijken, genitale verminking, Aids, kinderarbeid en kinderhandel plus onderdrukking van vrouwen. Die vormen de eigenlijke catastrofe in Afrika!  https://www.nzz.ch/meinung/nur-die-befreiung-der-frauen-kann-afrikas-bevoelkerungsexplosion-stoppen-ld.1337941

 

Uitsmijter:.... Wil de eigenaar van de witte kat nu de stront op komen ruimen in speeltuin Fluitenkruid?', een tweet van de SGP-er Kleppe uit Kappele nov. 2017. Zijn partij, goed voor drie zetels in de gemeenteraad, pleit voor een verbod op loslopende katten in Kapelle. Een kat die naar buiten wil, moet aan een tuigje. Kattenhater is ie niet, maar hij strijdt tegen overlast door kattenpoep die eventuele gezondheidsrisico’s met zich kan meebrengen. Te lezen in de Volkskrant. Wat volgt? Laat uw kinderen/(hang-)jongeren en ouderen niet loslopen???? Oh ja, en moeten we de bomen nu ook gaan voorzien van elektrisch draad, spikes of glasscherven tegen vogels, zodat ze niet gaan zitten, fluiten, nestelen of poepen op tuin, stoep, meubilair of auto?