columns

Verplichte crowdfunding en 1 x vergissen mag

Loesje:...aha, belasting is eigenlijk een soort verplichte crowdfunding...

 

Het wordt er niet beter op met apps, iPhones en Tablets en al...Kinderen verleren om te lezen en te schrijven, en da’s slecht voor je hersenen, en met de communicatie gaat het ook bergafwaarts met die Whatsapps...het zou fijn zijn als ouders lichtend voorbeeld geven en een boek ter hand nemen, spelletjes aan tafel doen en weer echte gesprekken voeren. Als je om je heen kijkt – waar dan ook – heeft bijna iedereen zo’n geval in de handen en staart erop...Dat noem ik nou communicatie/relatie-verarming!

 

Ik stoor me aan de economische elite in het ondergesneeuwde Davos.  En het Bacchanaal ‘’Men-only-Charity’’ in London laat weer eens zien, hoe ziek sommige mannen over vrouwen denken (en ik eis dat vrouwen potverdriedubbeltjes eens moeten stoppen met zich laten piepelen!). Ondernemers in NL zijn ineens ‘’overvallen’’ door Pinocchio met zijn uitspraak, dat over 4 jaar duurzame energie of ‘’een ander gas’’ wordt gebruikt door deze grootverbruikers. Ondernemen is vooruitzien! Waarom de burger wel, en jullie niet? Helpt ook de Whatsaap niet meer: niet zien, luisteren, praten of denken.

 

He bah, moest weer uitvoerig beschreven worden, dat 178 ex-kamerleden/oud-ministers/voormalig staatssecretarissen toch weer buitengewoon riante 3-jaar-2-maanden-wachtgeldregeling weten te genieten, voor bijna 20 miljoen over de afgelopen 5 jaar. En dat voor veel comfortabel-pluche-zetel-vastkleven-en (z)append-niet-actief-erbij-zijn-bij-echte-of-onzin-discussies.

 

Ondanks DDD werd na 3 dagen de VS-shutdown voor even weer opgeheven. Tot februari dan. Gesteggel over mensen, ethiek en belangen. En het VS-defensiebeleid wordt anders: de VS richt zich op China en Rusland, in plaats van terroristenbestrijding. Die beide landen zijn nl. ‘’revisionistisch’’ en scheppen een wereld vol eigen autoritaire politieke modellen. En dat is rechtstreekse bedreiging. Vindt de VS.

 

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) eist ruim 2 ton terug van het bestuur van de voormalige iPadschool van Maurice de Hond. Op de school werd al maanden geen les meer gegeven, terwijl er wel geld binnenkwam. Maar Maurice is ‘’ertegen’’, en bovendien is het geld op. Oh ja, hij was ‘’verkeerd geinformeerd” door het DUO over hoe hij met de sluiting van zijn school moest omgaan. En nu? Stoute jongen en verder over op de orde v/d dag?

 

Zou Carola werkelijk de veel-te-veel-gepamperde landbouwsector aan durven pakken? Eerst een mestschandaal, en nu weer gedonder met kalverregistratie, dat bovendien ernstige gevolgen kan hebben, als je niet meer exact de afstamming kunt traceren? LTO is in elk geval doortastend: dit soort sjoemelaars worden geroyeerd. Zo, en nu nog Grappenmaker een stevige bezem geven, zodat hij de boel kan schoonvegen bij het onderzoeksinstituut WODC; weg uit het Justitiegebouw, en afgelopen dat beinvloeden van onwelgevallige onderzoeksrapporten door politici. Actie, niet weer ‘’onderzoeken’’!

 

Zo snoezig van die Macron. Vanaf nu mag je je in Frankrijk 1x vergissen en dan kan de overheid dus geen straf opleggen. En vindt de overheid dat je de boel hebt bedonderd? Moeten zij’t bewijzen. En ja, er zijn wel wat uitzonderingen, en de wet moet nog nader uitgewerkt worden. Maar het gaat vooral om de ‘’goede verhouding’’ tussen Staat en burger. De consequenties van je ‘’vergissing’’ o.a. bij het betalen van belasting. Want 1x mag je’t fout doen, en mag je zonder boete over start weer door...Vlg. mij gebeurt dit in Spanje bijna standaard. Voor boeven, bankiers en politici dan. Oeps.

 

NL; plaats 7 internationaal als het gaat over sociale gelijkheid. Maar het moet/kan beter. Vindt aldus de zakelijke en politieke elite in Davos. Burgers zijn boos; er is meer dan alleen economische groei! Er is steeds meer ongelijkheid, en dan niet alleen tussen rijk en arm. NL scoort redelijk bij inkomensongelijkheid en armoede (wat heet dat?), en onderwijs en zorg (incl. toegang ertoe) is niet verkeerd. Maar...fiscaal gezien moet NL het beter gaan doen. Progressieve inkomstenbelasting en hogere vermogensbelasting. Dat laatste kent NL niet, maar wel een rendementsheffing. Tot 75.000 wordt iets minder betaald sinds 2017, om kleinere spaarders te ontzien. Groter-vermogenden (boven de 975.000) betalen ietsjepietsje meer. En nu? Gaat Mark, nu hij ook bij deze ‘’elite’’ mocht aanschuiven, hijgend met rode oortjes terug naar NL en zeggen ‘’laten we het WEF volgen’’??

 

Hoor ik op de radio weer een onzin-discussie over kinderen van (niet alleen, maar wel vaker armere) ouders, die ze niet naar de tandarts sturen. In de basisverzekering is deze zorg gratis! Ik wist het wel. Wie zijn kinderen niet minstens 1x/jaar naar de tandarts stuurt, verliest een deel v/d kinderbijslag. Moet je zien, hoe snel dat geregeld is. Is overigens 1 v/d maatregelen voor gezonder leven, je zou natuurlijk ook de gezonde basisvoeding goedkoper en junk- en industrieel voedsel duurder kunnen maken. Maar nee, de lobby won, en dus is het omgekeerd. Gezondheidszorg, he?