columns

Slappe hap, media-itis; zelfredzaamheid & alg. belang

Zelfredzaam moet de burger zijn. Vindt de overheid. Ondertussen gaat AOW-leeftijd omhoog zonder dat je’t kan bijpassen; verprutsen topflop-ambtenaren kapitale fouten projecten en nu wil men morrelen aan ons pensioen. Woutertje Koolmees wil dat we 3 bedragen zien. Maar een ‘’expert’’ op de radio vindt dit veel te lastig voor ons. We zijn te dom om’t te snappen. Maar niet om te dokken.

 

Noord Korea koopt via de ambassade in Berlijn hoogwaardig technisch materiaal voor raket- en atoomprogramma’s. De Duitse Dienst van Veiligheid weet het. Kan’t nauwelijks voorkomen. Huh? LOL...en Algerijnse juwelier wilde goud kopen in Turkije. Vanwege beperking van cash, stopte hij bijna 145.000 aan (300) geldbiljetten in zijn darmkanaal. Kreeg ie het er verdorie daar in Turkije toch niet weer eruit? Moest ie geopereerd worden...De politie nam het geld in beslag en hij kon weer terug. Oeps, foutje...

 

Zuma blijkt te weigeren om af te treden. Dacht dat er een riante deal eind vorig jaar was gesloten zodat hij in stijl kon verder leven? Nu oppakken en in een donker hol stoppen. Niks ‘’belonen’’ voor schandalig gedrag. Je kunt het ook overdrijven. Republikein Ryan schreef op Twitter over een secretaresse, die profiteert van DDD’s belastinghervorming. Ze ging wel 1,50 $ per week vooruit. En hij wiste het bericht weer. Want nu bleek toch echt wel, dat de regering vooral cadeaus voor de rijken bracht...

 

Gebakken lucht verkopen is lucratief. Maar...de flinke koersval liet ca. 46 miljard $ aan bitcoins verdampen. Aldus Coinmarketcap, zich baserend op honderden bitcoinbeurzen. Nep-valuta-nep-winst-nep-verlies. Wat een nep. En de ineens fors gestegen hoeveelheid aan NL-beleggers in cryptovaluta heeft ook al 2 miljard $ verloren. Ach guttegut.

 

Duitsland gaat een 25.000 Algerijnse Holocaust overlevenden compenseren. De meesten wonen in Frankrijk. Ze krijgen eenmalig 2556 Euro pp. Resultaat van onderhandeling v/d Claims Conference en Duitse overheid. Opgericht werd deze organisatie in 1951 als overkoepelende Joodse organisatie die zich inzet voor herstelbetalingen voor overlevenden v/d Holocaust of hun erfgenamen. Een lang verwachte erkenning voor de groep joden in Algerije, die leed onder anti-Joodse maatregelen v/d nazi-bondgenoten zoals het Vichy regime. Ze werden beperkt in onderwijs, politiek leven en werk en beroofd v/h Franse staatsburgerschap, omdat ze joden waren.

 

Sociale-media-itis: mensen, die ziek worden/niet meer functioneren, doordat ze continu bezig zijn met iPhone, tablets, Instagram, Twitter etc.. Als dit als aandoening wordt erkend, kan behandeling in de basisverzekering opgenomen worden. Onzin! Net als comazuipen doen mensen dit zelf. Ze kunnen ook die dingen uitzetten. En ouders moeten hun kinderen leren om b.v. niet tijdens het eten dat ding naast zich te hebben. Moeten ze wel zelf het goede voorbeeld geven. Watjes. Ziekte ammehoela. Discipline is nodig: uit dat ding!

 

Het blijft nog even spannend rondom de donorwet. Wat ik kwalijk vind is dat het recht op zelfbeschikking v/d overledene genegeerd wordt als nabestaanden geen donatie willen toestaan, ook al wilde de persoon dat wel. Als nabestaanden daar niet goed mee kunnen omgaan, is dat hun probleem! Zet die ook op de lijst met niet-donor-willen zijn. Wie niet wil geven, heeft ook geen recht tot ontvangen. Vindt Lena.

 

 

Macron; de reizende Fransioolse president: van evenement naar conferentie of ander belangen/egotripje. Snap het wel. Te veel gedoe intern. Nu moeten de goudgerande ambtenaren-arbeidsvoorwaarden op de schop (eigenlijk is 50% overbodig als ze efficiënter werken...); het ‘’gedoe’’ in Calais is nog allesbehalve opgelost. En nu wil Corsica meer onafhankelijkheid, terwijl ze praktisch totaal afhankelijk zijn van de Fransiolen (het geld dan) om te overleven. Afleiding! Nu we het toch over de Fransiolen hebben; die weerstand tegen de pulsvisserij? Is ook  niets anders dan te proberen, om de financiële situatie v/d vissers op te krikken, want de vloot is technisch ‘’oud’’ en er is geen visserijbeleid. 5-0 achterstand dus. De NL-regering hielp haar vissers om een gunstige uitgangspositie te bereiken t.o.v. concurrenten. En dat die Hollanders handiger zijn, dat pikken de Fransiolen niet. Niks  ecologie, duurzaamheid, vis- ov zee gezondheid of mishandeling van vissen en zo. Geld, dat willen de Fransioolse vissers, want anders verzuipen ze. https://www.foodlog.nl/artikel/luister-goed-naar-franse-vissers-ze-zoeken-geld-en-een-toekomst/

 

Nederlanders zijn het sparen verleerd, lees ik. Pardon? Banken geven 0 rente, en de ECB koopt massaal kwalijke schulden op. Dat is er aan de hand. Met dank voor niks aan Supermario en banken! En Hoogleraar Boelhouwer vind dat de aflosboete  een vorm van vermogensheffing is.  Aflossing = vermogen waar je profijt van hebt, zou je dat geld op de bank hebben heb je er ook profijt van. Maar dat is nu juist het punt! Je investeert in je huis (plus doet onderhoud) en op de bank krijg je niks voor terug. Terwijl je wel op aandringen v/d overheid afloste!? En oh ja, we moeten samen energie besparen door een warme trui...want de verwarming moet omlaag (vanwege minder gas....). Algemeen belang? Kan’t nog  gekker?

 

Dat het in België niet al te best staat met de kernreactoren, da’s bekend. Naast Tihange 2 & 3 is er ook Tihange 1;  niet al te ver van Keulen en Aken..En alleen tussen 2013 – 2015 vonden daar minstens 8 precursor-(= voorbode) voorvallen plaats. Problemen in een kernreactor, die vlg. experts tot kernsmelting kunnen leiden. En dan hebben we’t nog niet over de bijna-ongelukken met noodstoppen etc. bij Tihange 2 en Doel 3&4. Door brand, breuk van een smeerolie-pomp en nog zo wat gedoe. Oeps. Lichtelijk ongemak in Duitsland... https://www.ksta.de/29600128 En alsof het nog niet genoeg is: in Frankrijk blijken minstens 10 v/d 58 kerncentrales gevaarlijk. Het boek Nucléaire, danger immédiat“ („Kernkraft, unmittelbare Gefahr“), roept gerede twijfels op. Het is niet de vraag, of er een groot ongeluk mogelijk is, maar wanneer, aldus de auteurs. Het risico thans is groter dan ooit. En 2/3 v/d bevolking woont minder dan 75 km van een kerncentrale vandaan. Des te pikanter, omdat de kerncentrale-beheerder EDF een verlenging van de looptijd van de Franse reactoren met 60 jaar wil voorstellen...

 

Honderden jaren bleek het aardmagneet-veld stabiel, sinds 1840 zien we echter een afzwakking met ca 1/6. Nog schermt het ver tot in de ruimte reikende magneetveld de aarde voor straling vanuit de ruimte af. Maar voor hoe lang nog? Een simulatie van het VS-weerstation NOAA laat zien, dat de magnetische pool, dichtbij de geografische Noordpool, zich met ca. 1 km/week van Canada richting Rusland schuift. De laatste pool-omkering vond ca. 780.000 jaar geleden plaats. Het zou dus weer kunnen. En dan zou de hoge-energie v/d zonnewind diep in de atmosfeer dringen en met name elektronica verstoren. Verdomd onhandig voor vliegtuigen, satellieten, energie- en communicatienetwerken. http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/die-rapide-wanderung-des-magnetpols-der-erde-animation-a-1191105.html

 

Wat hebben het schilderij Hylas en de nimfen van Waterhouse, Grid (pitstop)-dames, lingerie, make-up, kort rokje/hoge hakken, het Canadese en NL volkslied, mannen op de Huishoudbeurs en Victoria’s lingerie show met elkaar gemeen? Niet gender-neutraal en vrouw verwordt tot lust ‘’object’’ en dat kan vlg. #metoo anno 2018 niet meer. Op naar Objectivisatie! Van de ruim 17 miljoen mensen in NL vindt tussen de 0.01 – 0.2% zich niet ‘’passen’’ in eigen lijf. Een klein aantal mensen laat zich opereren. Een nog kleiner aantal  – de non-binaire-transgenders – voelt zich miskend, als we hen aanspreken met hij/zij. Neutraliteit wint het van diversiteit, als het vlg. een handjevol gender-neutraal-voorschrijvers gaat. 99% v/d Nederlanders moet zich conformeren. Huh? Stel voor, dat de kleine gemeenschap, die zich niet ‘’thuis’’ voelt bij man/vrouw, ermee leert omgaan. Het fenomeen zelf staat hier niet ter discussie. Gender (wat iets anders is dan geslacht) is een vrije keuze. En waarom moet de maatschappij zich aanpassen en kosten maken om aan persoonlijke keuzes tegemoet te komen? Daar gaat het om! Niet of iemand genderneutraal mag zijn of niet.

 

Waarom wil Dolfinarium Harderwijk bruinvissen fokken? Bedreigt is de soort, dus fok is nodig, zeggen ze. In een mini-plasje water? Terwijl deze dieren de zee nodig hebben? World Animal Protection bestrijdt, dat bruinvissen een bedreigde diersoort zijn; ruim 300.000 leven in de Noordzee. Het fokken met zeezoogdieren draagt niet bij aan de populatie in het wild; want die gefokte dieren maken nauwelijks kans op overleving, omdat ze het natuurlijke gedrag niet leren in gevangenschap. Het Dolfinarium wil niet fokken om ze later uit te zetten, maar voor ‘’bevoorrading’’ van hun parken...Bah. Deze dieren horen niet in Dolfinaria thuis.

 

Het Turkse parlement buigt zich over een wetsvoorstel om belasting te gaan heffen op elektrische auto’s. Deze zijn nu nog, net als in Nederland en veel andere Europese landen, vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Dat meldt de Turkse krant Hürriyet. Volgens het voorstel zou het belastingtarief voor elektrische auto's op 25 procent van het bedrag voor benzine- en dieselauto's komen te liggen. Sinds 1 februari wordt de motorrijtuigenbelasting in Turkije niet alleen meer op basis van bouwjaar en motorinhoud vastgesteld, maar wordt ook de nieuwprijs van het voertuig meegewogen.

 

Senator Barth treedt dan toch af (met behoud van riant 3,2 jaar wachtgeld?) en viert lekker vakantie op de Malediven. Opvolger voor haar? Te laat voor stemming. PvdA blijft slappe hap. Schande.