columns

Strict geheim...wie't leest is zelf schuld

De kloof tussen de Haagse politieke elite en het voetvolk wordt groter; ‘’wij’’ snappen niets en dus kan gelogen, gekontdraaid, tijdelijk Alzheimer-geheugenverlies optreden en nog zo wat krom-wordt-recht-gedraaid-gesjoemel plaatsvinden. Geheimhouding, omwille van  verzin-het-maar wordt een handige smoes en een excuus voor alles. Top toch? Goed gevonden, jongens! En daarna? Smetje, deukje, maar ze deden een plas, en alles blijft zoals het was. Bah. Wat een schijnvertoning, die verontwaardiging v/d oppositie, de debatten, leugens en sorry’s over dat dividendtaksje. En Pinoccio kreeg de ‘’schuld’’; want het was zijn memo, dat Mark gelezen had. En iedereen kende. Maar hij wist het even niet. Vorige week vrijdag. En komt er mee weg. Zoals de rest ook. Ik stel voor dat de hele politiek achter gesloten deuren gaat. Zoals de EC dat doet met vrijhandelsverdragen en andere gevoelige thema’s. Alles kan immers op de een of andere manier ‘’geheim’’ zijn, en niet voor andermans oren en ogen bestemd zijn. Daar moet je de domme, naïeve burger toch niet mee lastig willen vallen? Laat die toch naar simpele tv-programmaatjes kijken, whatsappen en belasting betalen. Geen gezeur of gedonder. Veel makkelijker. En vooral leuker. De Haagse-stiekem clup.

 

Sinds minstens 2010 is bekend, dat diverse landen – zoals Saoedi Arabië en Koeweit -  islamitische organisaties en ook moskeeën in NL financieel ‘’steunen’’. Natuurlijk wordt weer geschermd met  geheimhouding, want anders krijgt NL geen info meer! Oh vandaar. Toch wel grappig; door de achterdeur stroomt veel geld naar binnen – ook voor meer radicalisering – terwijl bij de voordeur moreel gewauweld wordt? Moet kunnen. En waarom mogen uitgeprocedeerde asielzoekers die vrolijk kraken en de boel vernielen terwijl ze hier niets meer te zoeken hebben, niet gedeporteerd worden? De burger moet zich houden aan de regels, en dit soort boeven laat men hun gang gaan? Onbegrijpelijk, die VVD. Maar vast wel een geheime strategie. Snappen wij niets van. 

 

“Humane’’ euthanasie, daar wilde men in het (vooral Christelijk-) Haagse niets van weten, maar ineens is het wel bespreekbaar om niet meer te opereren/door te behandelen op oudere leeftijd? Want het levert veel geld op. Oh. En vooral zou het zogenaamd ‘’beter’’ zijn voor de client? Aha, geheime strategie bijna geopenbaard. Wat volgt?

 

En als klap op de vuurpijl luidt het taaladvies v/d VVD voor de Ministerraad ... Gebruik Jip en Janneketaal, houd vervelende zaken klein en vertrouw op de kracht van herhaling... Oh, ben ik even blij, dat ze’t eindelijk simpel willen houden voor ons. Hoef ik er niet van wakker te liggen. Geeeeeeeeeeeeweeeeeeeeeeeeeldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig, toch?

 

Ook gezien, die uitzending op tv over met NL-geld gesubsidieerde grote zonne (solar) parken, die in NL massaal gebouwd worden op puike boeren/landbouwgronden door buitenlandse investeerders?  Aardappels renderen niet meer, zonnepanels met subsidie, da’s het nieuwe boeren!  Straks moet NL nog aardappels importeren....Net zoals de dividendtaks: goed voor multi’s en buitenland, maar NL heeft er niks aan. De rekening betaalt het MKB en de burger. Net zoals de gespeelde verontwaardiging kort voor Koningsdag over ‘’vele malen hogere kosten van Koningshuis’’. Niet 60 maar wel 360 miljoen/jaar? Ach, reken-gis-en-verdoezel-gesjoemel; maar op Koningsdag roept toch iedereen weer 3 x hoera en hapt in een oranjebol. Show must go on, geld moet rollen. Geheim.

 

Nee, dan de Paus...spendeerde op zijn naamsdag wel 3000 porties ijs voor armen en daklozen via de soepkeukens in Rome. Zijn die even blij. Met ijs. Kan je echt wat mee. Zo heet was het daar nou ook niet...Nee, dan maar naar Beieren. Per decreet moet nu bij elke overheidsinstantie een Kruis opgehangen worden. Hoezo scheiding van Kerk en Staat/politiek? Feitelijk gaat het om een statement. Nu er steeds minder Christenen zijn, groeit de weerstand tegen christelijke symboliek. Dus...terug naar historisch-religieus erfgoed. Het kruis moet moet weer een zichtbare bekentenis worden van waarden v/d maatschappij en het rechtssysteem in Beieren (en Duitsland). Maar men haast zich te zeggen, dat het kruis niet het teken van een religie is. Huh? Wat dan? Het lijkt er meer op, dat de bekentenis tot meer Christendom in Duitsland (met tolerantie, naastenliefde, spiritualiteit en vroomheid) hiermee een willekeurig teken wordt voor afgrenzing van andere culturen (en geloven, vult Lena aan...). Een Beiers- /Duitslandlogo zeg maar. Onleuk, en niet goed. Want een symbool wordt zo oneigenlijk gebruikt. Als dat de Beierse ‘’geest’’  moet zijn, had de CSU beter de adelaar of de leeuw aan de wand kunnen hangen. Aldus tussen sommige regels door gelezen in in Duitse media.

 

Zonnekoninkje in de VS; och wat een pomp, praal en pracht. Staatsdiner- gelukkig geen junkfood, omdat Melania een verstandiger diner-keuze maakte. DDD doet wat ie wil, maar Macron kwam met een missie en  wil en moet slagen. En ook nog Amerika redden...Maar vooral wil ie Zonnekoning/de nieuwe macht van /voor Europa worden. Ondertussen zijn de stakingen en weerstand tegen hervormingen in Fransiolie schering en inslag. Zal allemaal weer afgezwakt, teruggedraaid en vergeten worden. Zoals gewoonlijk. Ze bakken er niks van, daar, die Fransioolse Presidenten. Ook hij niet. Dat met al dat stakingsgedoe en machtsvertoon van vakbonden en Fransiolen ook anderen in Europa de dupe zijn? Er o.a. miljoenen bij AF- KLM verloren gaan? Dat geeft niet. Mark, dien eens een rekening in bij Zonnekoninkje. Niet flikflooien en fluiten, maar duiten!

 

Als Nederlander in het buitenland ben je 2e-rangs burger. Wel betalen, minder service. En dat kan je fiks op kosten jagen. Snel 3000,00 of meer aan kosten om een nieuw NL paspoort te regelen bijvoorbeeld. Vanwege bezuinigingen moet je ofwel ver reizen naar je consulaat, of naar NL. Eigenlijk pure discriminatie, maar de Haagse Elite ziet je alleen als melkkoe en heb je onvoldoende geld? Nutteloos. Ondanks dat je jarenlang hebt gewerkt, belasting betaald en een maatschappelijke bijdrage leverde. Ga je weg uit NL? Ben je ook echt ‘’uit het oog’’.  Want er is afgunst op die zonnebadende niksdoeners. Vooral aan de Spaanse Costa’s. Schande.

 

Finland is gestopt met het 2-jaar experiment van een gratis basisinkomen.  De proef startte in 2017 met 2000 werklozen tussen 25 -58 jaar. Ze kregen 560,00 Euro/maand, zonder eis voor acceptatie van baan of om te werken. En ging je toch werken, kreeg het het gewoon toch. Nu is de stop eruit bij het fonds Kela van Sociale zaken. Per januari 2019 stopt het project. Ook is wetgeving in de maak om werklozen verplicht trainingen te laten volgen en/of tenminste 18 uur in 3 maanden te werken.  Het project diende o.a. om meer inzicht te geven in de vraag, of geld zonder verplichting mensen zou animeren om naar betaald werk te zoeken en of het kon helpen, een simpler systeem te creeren voor sociale zekerheid. Eigenlijk is de tijd (en het geld) hiervoor te kort gebleken, maar het project liep ook tegen weerstand en angst op, dat een dergelijk ‘’automatisme’’ wel 1/3 aan banen kon kosten. En dat was nou net niet de bedoeling. Gratis geld. Hoe verzin je’t.

 

Het is wel bizar. En asielrecht wordt hier schaamteloos uitgebuit. Een ex-bodyguard van Osama bin Laden leeft in Duitsland, onder surveillance voor potentiele-terreur-dreiging en moet zich dagelijks bij de politie melden. Deportatie kan niet, omdat hij in Tunesië het risico van marteling zou lopen. Hij en zijn familie ontvangen ruim 1100,00/maand van de Gemeente Bochum. Hij mag niet werken, omdat er eigenlijk een deportatiebevel bestaat en moet dus onderhouden worden door Duitsland. Voor eeuwig? Herhaaldelijk is voor de rechter gevraagd om toestemming voor deportatie, maar dat werd geweigerd. Tenenkrommend, dat een terrorist met belastinggeld wordt onderhouden omdat hij niet gedeporteerd kan worden. Is dat noch rechtvaardigheid?

 

Tuurlijk. Het is weer duur aan de pomp. Gestegen olieprijzen zeggen ze. Niet alleen maar door prijsafspraken tussen olielanden incl. productiebeperking, maar elke keer ook weer speculatie, en ‘’angsten’’ van beleggers. Wat zielig.