columns

Liegen moet kunnen en Tasmaanse duivels

Liegen is af en toe noodzakelijk. Omdat het goed is voor de mensen. Vindt Mark....Van mij mag ie opzouten met zijn glimlachjes, arrogantie en sorry/foutje/bedankt...De zoveelste deuk, maar hij gaat onverstoorbaar door. Probeer het eens met de waarheid?

 

Geef de mensen brood en spelen. WK voetbal 2026. En krijgt de VS het niet? Zal DDD zijn macht nog meer demonstreren....En zet een kruisje bij ‘’wat is waar’’: 1) DDD is de gezondste president ooit 2) Bibi heeft gelijk, Iran liegt  3) America first is goed voor iedereen en ook de burgers profiteren van belastingverlaging. 4) flexibele, vrijwillige exportquota (lees exportbeperkingen) vooral voor Europa moet en 5) ik heb never nooit geld aan de prostituee betaald....Tja, dat laatste geeft hij nu toch toe. Op aanraden van zijn juridische adviseurs. Want oneigenlijk gebruik van campagnegeld is andere koek...

En dan lezen we ook nog dat de Ikea-gehaktballetjes eigenlijk Turks zijn...Alles fake. Fake. Fake.

 

De zin ‘’laat de kinderen tot mij komen’’ werd/wordt wel erg letterlijk genomen door sommige hooggeplaatste (of gewone) schijnheilige geloofsbroeders. Geen wonder dat deze lieden geen schuld bekennen. Het stond toch in de bijbel? Daar kan geen logica tegenop.

 

Het is behoorlijk vervelend aan het worden voor de EU. Het vervallen van de visumplicht voor Georgiërs. Sindsdien komen heel veel onterechte asielaanvragen binnen. Duitsland, Frankrijk, Zweden en Italië hebben er last van. En men had het vooraf al voorspeld! De visumvrijheid zal vooral door Georgische criminelen uitgebuit worden. Pardon? Ik zou een asielaanvraag direct weigeren ‘’u komt niet in aanmerking’’. Geen tijd-/geldverslinding door zinloze procedures!

 

Jeugdzorg meldt, dat de stijging van jongeren die hulp vragen/krijgen steeg van 366.000 in 2015 naar 405.000 in 2017. Ruim 11% v/d Nederlandse jongeren tot 18 jaar kreeg jeugdzorg. Ik stel me dan zo voor, dat minder apps, iPhones en meer communicatie & samenwerken en vooral aandacht van ouders beter is en jongeren weerbaarder kan maken...Is maar zo een idee.

 

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV) in België doet het ook. Het risico van mogelijke foltering van een terrorist weegt zwaarder dan bescherming van eigen land/burgers. Voor de 3e keer oordeelt een rechter zo. 2 keer veroordeeld, eerst voor drugs, dan betrokkenheid bij terroristische organisatie, maar boef komt dus nu vrij per 8 mei omdat hij niet afgeschoven kan worden. Ik eis heropvoeding van dit soort rechters.

 

Bill Cosby, wat is ie van het voetstuk als ‘’ideale vader en arts’’ diep gevallen. Eindelijk zegeviert het recht. Op z’n 80e. Maar hij is rijk en beroemd en zal waarschijnlijk nooit naar de gevangenis hoeven. Want de beroepsprocedure kan wel 5 jaar in beslag nemen...En tot ook dat oordeelt ‘’gevangenis’’, blijft ie vrij thuis, met een enkelband.

 

Erdy...gaat gewoon door, totdat ook de laatste criticus verstomd is of in de bak zit. En ook de krant Cumhuriyet valt hem nu ten prooi; vele medewerkers zijn al opgepakt. Vanwege ondersteuning van terreurorganisaties...Degene, die hier terreur verspreid, is Erdy zelf. Totdat hij zijn zin heeft, en als Sultan kan heersen. En de verwachting is, dat het volk deze despoot ook nog kiest. Dat Europa hier maar lauwtjes of niet reageert, vanwege de vluchtelingendeal en de nep-EU-kandidatuur, is slap, ondemocratisch en laf.  

 

Crucifix-nog-es-aan-toe: de meeste Duitsers moeten niks hebben van de crucifix-plicht in Beieren, en zelfs de Bisschop en vele Katholieken wijzen de verplichting nu grotendeels af.

 

Het gee nie goe met Mutti. Na het glamour/charmebezoek van Macron kwam zij voor een paar uur durend gesprek naar DDD. Verschillen werden benoemd, maar oplossingen? Macron en zij gingen met lege handen naar huis. En nog afgezien van Noord Korea en Iran? Is het risico dat de VS loopt door de gevaarlijke ophoping van schulden.

 

Waarvoor heeft Nl een anti-kraakwet? De voorzieningenrechter beslist hiertegen en laat de uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers in hun kraakpanden in A’dam Oost nog tot 1 juni blijven. Die lieden hadden een kort geding aangespannen (!) omdat ze het niet eens waren met het OM om de panden binnen 8 (!) weken te verlaten. Uitgeprocedeerden, die weigeren te vertrekken. Ze mogen nu toch langer blijven, als ze maar niet donderen. Ook al is de openbare orde verstoord, wegen de belangen van deze lieden toch zwaarder. Rechtsongelijkheid, moet je als NL-burger niet proberen. Justitiële dwaling en beloning van fout gedrag. Onbegrijpelijk. En...ook in de politiek en media  oorverdovende stilte. Het is belangrijkerte schrijven over de tompoezen-traktatie van de EU-collega’s door de NL MvF op Koningsdag...Echt?

 

Weer een lek bij Doel 1 in België. Herstel verloopt moeizaam, maar er is geen gevaar voor omwonenden. (Kerncentrale) Doel staat op 2 km afstand van de NL grens bij de haven van Antwerpen. Of protesten en acties de kerncentrale eerder doen sluiten dan 2025? Betwijfel het.

 

Assad heeft per decreet bevolen, dat vroegere eigenaren bij een aangewezen nieuwbouwgebied binnen 30 dagen ter plekke aanspraken geldend moeten maken. Voor vluchtelingen praktisch onmogelijk. Feitelijk illegale legalisatie door machtsmisbruik. Duitsland maakt zich druk en zoekt naar EU-wegen om dit onzalige plan te stoppen. Want dit belemmert in ernstige mate terugkeer van vluchtelingen. Ook de VN is gevraagd, in actie te komen. En Rusland. Want het gaat om het lot EN de toekomst van mensen, die sinds ruim 7 jaar groot leed moesten ervaren. En hun hoop op ooit weer een vreedzaam leven in Syrië wordt zo de bodem ingeslagen. Who cares? Niemand. Triest.

 

Het gaat goed met Griekenland. Toch? 20 augustus loopt het steunprogramma af. Nog 86 miljard staan voor ze klaar...Terwijl Hellas roept ‘’hebben we niet alles van nodig’’...Echt niet? Dan is de crisis in de Eurozone echt fini, roept Moscovici. En moeten de Grieken weer lenen op financiële markten. Maar dan wel met een royale ‘’substantiële cashbuffer’’, stellen de ESM, de ECB en het IMF; 10 – 20 miljard. Nadat het 248 miljard aan steun ontving en dit waarschijnlijk never nooit niet terugbetaald? Corruptie en mismanagement nog steeds niet voldoende is aangepakt? Te trage hervormingen? Krediettermijnen toch al met jaaaaaaren vooruitgeschoven? En dan nog eens veel geld ‘’gratis’’ voor ‘’hebben ze goed gedaan, die Grieken”? Onder het mom van meer schuldenverlichting, zoals de Eurogroep-Chef Centeno wil? Met een opperflauwe lulsmoes-rechtvaardiging...nl. om schuldenverlichting te koppelen aan economische groei....Gelooft u het? De wereld op haar kop.  

En nog geen dag later lees is, dat ondanks de ‘’opgelegde’’ beperkingen de Griekse luchtmacht haar oorlogstuig moderniseert? Men wil 50% van de jachtvliegtuigen moderniseren. 85  nieuwe F-16 moeten er komen...Ooit geschat op 2 miljard, nu zwijgt Alexis over de echte kosten en gaat het kennelijk nog maar om 450 miljoen....Huh? Bezopen; uitgaven voor militaire zaken, maar economie ligt op haar gat! Maar goed, met nog eens 10-20 miljarden aan extraatjes voor niks kan je wel uit de band springen. Toch?

 

Afsluiting met een hiep hiep hoera.... Australische onderzoekers hebben bij hoge uitzondering een groep gezonde Tasmaanse duivels gevonden. De gezonde dieren bieden nieuwe hoop dat de met uitsterven bedreigde diersoort gered kan worden. Nu.NL.