columns

Fake, satire of realiteit?

Satire, fake of toch pietsje waarheid? Melania zou hebben gezegd  “...tot nu toe dacht ik altijd, dat mannen de vrouwen betalen voor seks. Maar dat ze thans betalen om geen seks te hebben, zoals mijn man beweert, da’s verfrissend nieuws...” En daarom kan ze haast niet wachten om binnenkort 130.000 $ te ontvangen – net zoals Stormy – omdat ook zij geen seks meer heeft met DDD sinds dit Stormy-gedoe...

 

Vliegen is het nieuwe roken. Aldus media en ‘’deskundigen’’. Veel te veel CO2. Toerisme is goed voor 50% v/h vliegen, dus die lui moeten gaan dokken. Echt? En de zakenreizigers dan (25%)? En de politici die 2x op/neer/maand het circus Brussel-Straatsburg opvoeren of ondanks 1e klas treinticket  het vliegtuig prefereren? En de Formule 1 dan? U begrijpt, peanuts.

 

Fataal, het besluit van DDD inzake de Iran-deal. Het zal een toch al gevoelige regio verder destabiliseren. Nieuwe militaire conflicten zijn niet uit te sluiten. En de eenzijdige opzegging gaat gepaard met dreiging van boycot, als b.v. Europese landen toch zaken blijven doen met Iran. Hij is nog steeds de grootste? Het wordt tijd om een halt toe te roepen aan deze domste president ooit. Europa moet de rug recht houden en geloofwaardigheid en betrouwbaarheid oprecht houden. Niet naar de chantage van DDD handelen.

 

Wanbestuur, falend leiderschap, ‘’Fransioolse cultuur’’ m.b.t. arbeidsvoorwaarden. Zo komen hervormingen niet van de grond. Niet bij AF. De cash cow KLM mag betalen, en het geld verdwijnt door het putje. Fusie opbreken? Ongebruikelijk, niet eerder vertoond. Participatie van overheid? Niet overwogen in NL, wel gebruikelijk in Frankrijk. Gemiste kansen, zure gezichten en het is maar de vraag of AF/KLM overleven.  https://www.telegraaf.nl/financieel/2005486/snel-hulp-nodig-bij-klm

 

Novartis blijkt ruim 1,2 miljoen$ aan DDD’s advocaat Cohen hebben betaald. Voor inzicht (en te leveren advies) in de VS-gezondheidspolitiek. Aldus media en bevestiging van Novartis zelf. Ontelbare leugens, flapsgedrag en domme besluiten, nog niet genoeg voor Impeachment?

 

Bombardement door Iraanse superbrigade vanuit Syrië naar de Golan Hoogte. Suleiman, de bevelhebber van deze befaamde brigade, heeft maar 1 doel: de opbouw van een grote Iraanse militie in Syrië; een oude droom van Teheran: landbrug van de Perzische Golf tot aan de Middellandse Zee. Directe verbinding van Iran met haar bondgenoten voor handel met Europa, en dreiging naar Israël...En da’s precies de reden, waarom Israël het never nooit wil toelaten, dat Iran in Syrië terrein wint. Dus schoot Israël terug. Naar hun zeggen is de totale Iraanse infrastructuur in Syrië aan flarden geschoten. ‘’Als de regen op ons valt, zal storm opkomen’’, aldus een Israëlisch gezegde. Israël beschikt kennelijk over goede geheime-dienst-inlichtingen, en Iran is niet in staat, zich tegen Israëls super-luchtmacht te weren. Waarschijnlijk scenario van Suleiman: geen oorlog, maar wel wraak. Middels aanvallen op Israëlische en Europese Joodse instellingen. ..Wereldwijd.

 

Huh? De Duitse regering accordeert levering van onderzeeërs aan Turkije. Terwijl het renoveren/vernieuwen van pantsers voorlopig op ijs is gelegd. Beetje vreemd, dat Thyssen Krupp Marine Systems nu toch weer 6 onderzeeërs gaat leveren...In 2011 nam de Duitse regering ruim 2,5 miljarden aan exportgaranties over. En deze deal? Is dan ‘’terughoudend’’...Turken kunnen in Syrië optreden, en laten we’t vooral niet hebben over Koerden. Zaken gaan voor het meisje. Pardon, de moraal en ethiek.

 

En nee, ik ga niet schrijven over het Tielse café, dat alleen NL-sprekende Polen wilde binnenlaten. Vanwege veelvuldig gedoe door taalproblemen. Wel raar, dat een rechter wilde toetsen, of het café e.e.a. wel had gecommuniceerd in het Pools. NL als minderheid. Noch over de situatie m.b.t. de 2 Armeense kinderen. Weer een maas, nieuwe procedure. Waarom niet 1 procedure, 1x bezwaar en dan klaar?

 

De brutalen hebben de halve wereld...Het aantal koffers, waarmee een Albanees uit Hamburg weg wilde vliegen, maakte de ambtenaren toch curieus...de 33 jarige was al 13 keer wegens winkeldiefstal gezocht. 10 koffers met gestolen goederen dacht die boef mee te nemen. Waarde: ruim 30.000 Euro. En daarnaast contanten van 14.600 Euro. In zijn woning ontdekten ze verder bewijsmateriaal, valse Franse pas en zo. Hij is gevangen gezet.

 

Duitse kranten maakten melding ‘’hij raakt alles kwijt’’. Zielig. Winterkorn, de jarenlange baas van VW...wordt door de VS gesommeerd inzake de dieselgate. Ook VW zelf checkt, of zij moeten claimen. Jarenlang verdiende hij puik, meer dan 100 miljoen, en zijn pensioen is ruim 30 miljoen...Zou hij zo maar kunnen kwijtraken...Och hemeltje...

 

Beginneling op BuZ. Nl stemt in met de benoeming van Figueroa als consul-generaal voor Venezuela op Aruba. Heel dom. De VS beschouwen hem als een drugsbaron, en legden sancties op. Na een stiekem bezoek van Stef aan Venezuela kwam het ‘’ok’’ snel. Beetje dom, Stef.

 

Het Kabinet moet de Belastingdienst als groot project zien en royaal ondersteunen. Vanwege geblunder van Pinoccio – thans MvEZ. Honderden miljoenen zijn verspild, de ICT is nog steeds een zootje, en de echte toppers/ervaren ambtenaren  bij de Belastingdienst hebben lachend met een gouden handdruk afscheid genomen.  Waarom niet Pinoccio’s salaris flink korten, evenals van die van topfloppers, die deze ellende hebben veroorzaakt?  

 

Och guttegut, die arme politici. Hebben het al zo moeilijk. Met werkdruk. Appen en Twitteren, dat zul je bedoelen! Met maar 17 weken reces, dat krijgt geen gewone werknemer! En dat in de 21e eeuw? Topman van uitzender Otto Work Force, vindt het hoog tijd dat de politiek zichzelf over dit onderwerp een spiegel voorhoudt. Kamerlid Kees Verhoeven noemt de recesweken ’onmisbaar’. Te goed verdienende watjes zijn het!

 

Wat doe je met een zwaar verontreinigde en aan alle kanten lekkende vuilstort midden op de Veluwe? Je maakt er een toeristische attractie van en zet er een loodzware uitkijktoren bovenop. Bizar idee, zegt u? Gemeente Ede vindt het een geweldig plan.

 

Sukkels. Alweer. Door een fout van het Openbaar Ministerie heeft het gerechtshof in Den Bosch politiemol Mark M. vrij moeten laten. Men verzuimde tijdig verlenging van voorarrest. Voor die boef, die eigenlijk 5 jaar naar de cel moest voor verraden van politiegeheimen.

 

En wat heb ik voorspeld? Juist....De EU-begroting is helemaal zo gek nog niet, maakt het voor het Kabinet extra lastig om nee te blijven roepen. Nl betaalt, let op mijn woorden.

 

Argos-uitzending. Over gesjoemel m.b.t. toetreding van Roemenië, handel in kinderen en soepel adoptie. Enorme lobby, ‘’klokkenluiders’’ werden niet door de EC gesteund. Integendeel. Ook Timmy bleek niet bereid iets te doen ‘’het was niet zijn pakkie aan’’. Enig zuiverend vermogen of zelfreflectie door EP of EC? Is niet geagendeerd; te veel geld wordt verdoezeld. Niemand die tegengas geeft. Of opstand, tegengas of protest. ‘’Laat maar’’ houding...slap, dom en gemakzuchtig.

 

Was dan niemand in staat aan wat met ons gebeurde een halt toe te roepen? Hoe kon de wereld tolereren dat wij, rechtschapen burgers van Nederland, als uitschot werden behandeld?’ Aldus Jules Schelvis (1921-2016), een van de negentien Nederlandse overlevenden van het in Polen gelegen vernietigingskamp Sobibor, waar meer dan 34.000 Joodse Nederlanders werden vermoord, onder wie zijn vrouw. In haar voorbeeldige, zojuist vertaalde studie Veel valse hoop zet de Duitse historica Katja Happe (1970) de cijfers nog eens onverbiddelijk op een rijtje. Was onwetendheid de reden dat er niet werd ingegrepen? Nee. In Nederland veroorzaakte de verschijning in 1965 van Jacques Pressers Ondergang. De vervolging en verdelging van het Nederlandse Jodendom 1940-1945 een schok..Dat in Nederland geen sprake was van een rabiaat antisemitische traditie maakt het des te raadselachtiger dat juist uit ons land het hoogste percentage Joden werd vermoord van alle West- en Noord-Europese landen: vijfenzeventig procent. Veel valse hoop zal de komende jaren ook in Nederland het standaardwerk vormen over de nazimoord op de Joodse Nederlanders. NRC

 

En zo zijn er nog zoveel andere thema’s, waar ik over kan/wil/zou kunnen schrijven. Maar soms moet ik me inhouden. Me realiseren, dat ik de wereld niet kan verbeteren. Niet boos moet worden om rechters, die boeven boven burgers stellen, onterechte asielaanvragen en tuttelbeleid, stomme uitspraken, en andere zaken. En toch, soms...