Spanje Nieuws

Van mijn moestuin blijven ze af, hoor!

Ruim een half miljoen buitenlanders zijn vertrokken. En nu meldt de El Mundo, dat dit gevolgen heeft voor de pensioenen. Nou zeg, is dat even nieuws? Niet alleen belastinginkomsten worden minder, maar ook de bijdrage aan de Social Seguridad, van waaruit pensioenen worden gefinancierd. Een lang artikel, maar geen woord over het ‘’waarom’’ van het vertrek. Het is niet alleen de crisis, maar ook veranderingen in belastingwetgeving (die vooral NIET de rijken en ‘belastingomzeilers’ treft), ‘tig centimos bovenop benzine, gezondheidszorg etc, die in de zakken van politici verdwijnen. En niet te vergeten, Spanje heeft een hogere overheidsuitgave (m.n. ambtenarensalarissen en douceurtjes) dan Duitsland: ruim 11%. En zou – als het waar blijkt – Poet straks ook belasting betalen aan Spanje? Of legt hij een privé-gasleiding aan voor zijn Spaanse vriendjes? Ik zou hem laten betalen. Want praatjes alleen vullen geen gaatjes.

 

Wel leuk hoor….Niks saai suikerwerk produceren; maar cocaïne, marihuana, van die leuke paddenstoelen waar je high van wordt en amfetamines; dat is pas big business. In de provincies Alicante en Valencia, wel te verstaan. En wie regelt dit allemaal? Een meester-maker van turron; dat spul, dat je vroeger alleen rond kerst hier kon kopen, maar wat men nu het hele jaar wil aanbieden. In principe op basis van amandelen. En honing. En nog zo wat ingrediënten dus. Zoals deze. Oeps. Laboratorium in Santa Pola. Zit familie van ons. Geen link met deze louche zaken, hoor! Hoe het precies in elkaar steekt, vertelt de krant niet. Wel wordt gehint naar relaties met Colombia. Zoet is niet gezond. Dat wisten we al. Wel lucratief. Zolang je niet wordt gepakt….

 

De Minister van justitie denkt er niet aan om Cordoba ’s mezquita terug te halen van de Katholieke kerk. Vanuit legaal standpunt zou dit niet zinnig zijn. En tja, als je de wettelijke mogelijkheid ook op andere gebouwen wordt toegepast, wat als dat dan op instorten staat? Pfff, zou je daar toch voor moeten opdraaien….Nee, financieel is het ook niet handig, want dan zou je de Kerk moeten compenseren. Voor deze gesjoemelde diefstal??? Waar de Kerk een paar Eurie aan heeft gespendeerd om het in eigendom te krijgen? Nee zeg. Laten we vooral de Diocese haar gang gaan – die kunnen namelijk met een Franco wet uit 1946 zomaar elk gebouw, magazijn, begraafplaats, garage of groentetuin zonder vooraf bewijs van eigenaarschap, zich toe-eigenen. Potverdrie, moet ik in de gaten blijven houden. Ze blijven van mijn modelmoestuin af!