Spanje Nieuws

Alicante; droger dan de Sahel

Alicante: krant kopt deze week: ergste droogte in 150 jaar. Het ontbreken van de regen heeft deze provincie dit jaar geconverteerd tot de droogste bewoonde zone van de planeet; zelfs minder regen dan in de Sahel is hier gevallen. In NL wordt gewaarschuwd voor duurdere prijzen voor marsepein en zo met Sinterklaas, omdat ruim 80% van de amandelen, die daarvoor nodig zijn, uit het eveneens door erge droogte geteisterd Californië komen. Wij hebben al 2/3 van de oogst binnen, niet verkeerd. Maar ja, ze kregen hier water. Elders niet. Groot verlies dus ook hier.

 

Ga nou niet proberen, in DE vakantietijd ‘’todo el mundo tiene vacaciones en Julio/agosto’’ iets simpels te regelen: de waterjongens gevraagd om een wateranalyse (die al gemaakt is). Of ik in september maar wil terugkomen, want het ligt niet op kantoor…. De zwembadboys moeten ook weer terugkomen, vorig jaar werd een nieuw bad geplaatst (zijn wij even blij met een bad met 30 jaar garantie!!!); hetzelfde euvel is weer gestart. Volgend jaar dus mogelijk weer een uitwisseling van zwembad. Zie ik nu al tegenop. Al dat gedoe.

 

Die 50 miljoen, die de penningmeester van de PP achterovergedrukt en verborgen had voor de fiscus is een schijntje. Jordi Pujol en zijn clan schijnen tenminste 1,8 miljard in belastingparadijzen te hebben. En die 23 miljoen, die hij zo ‘’ruimhartig’’ had aangegeven – na 34 jaar selectief geheugenverlies – als zijnde het ‘’vergeten’’ erfenisje van pa? Dat had moeten dienen als dekmantel, zodat de fiscus niet verder zou zoeken. Maar helaas, die vlieger gaat vooralsnog niet op. Maar ook daar zal wel een passende mouw aangebreid worden, want de – inmiddels hard omlaag gevallen – icoon van de Catalaanse regio zal vast niet veroordeeld worden. Of hij koopt zich vrij. Deed Ecclestone ook. Kan Jordi vast nog beter….

 

Oeps, net is Juan Carlos koning af – en verloor daarbij zijn immuniteit – komt de vermeend buitenechtelijke zoon Alberto S. Jimenez, weer om de hoek en ziet nu zijn kans schoon, alsnog via het gerecht een vaderschapstest te eisen. Ondanks een aantal speciale rechten, die hem verleend werden door de PP, is er wel de mogelijkheid, om via het Hoger Gerechtshof deze zaak aan te spannen. De vermeende zoon beweert, dat zijn moeder, de dochter van een bankier uit Barcelona, met JC een affaire had. Met hem als resultaat. Ook de Belgische Ingrid Sartiau is nog steeds overtuigd, een dochter van hem te zijn, en wil eveneens een vaderschap test. Een gezegde luidt: vader worden is niet moeilijk, vader zijn is echter andere koek...

 

Over ouderschap gesproken: het Civiele Gerechtshof bepaalde onlangs, dat als ouders niet in staat zijn, om voor hun kind/kinderen te zorgen, de grootouders het maar over moeten nemen. Het is de eerste keer in Spanje, dat 4 grootouders verplicht worden, om de zorg voor hun kleinkind op zich te nemen. De moeder is werkeloos en ontvangt een gehandicapten-uitkering, en zij sleepte de 4 grootouders voor de rechter om hun verantwoordelijkheid af te dwingen. De vader verliet het gezin 2 jaar daarvoor, is werkeloos en heeft psychische problemen. De rechter bepaalde dat de grootouders 250,00/maand moeten betalen; van vaders zijde 135,00 en moeders zijde 115. Grootouders aan moeders zijde ontvangen een pensioen van 1200/maand en die van vaders zijde ontvangen 2 pensioenen, plus bezitten ze onroerend goed en 3 bankrekeningen. Totdat kleindochter het huis gaat verlaten, wordt het dus dokken…