Spanje Nieuws

Verkrachting? Vrouw, let op je gedrag...

Met gammele bootjes proberen, over zee naar het ‘’geloofde Europa’’ te komen. Hoeft niet zo ingewikkeld, hoor. Voor ruim 4000,00 brengt de Maffia je met power scooters binnen 15 minuten van Marokko naar het Spaanse land. Inclusief zonnebril en schone kleren bij aankomst. Smokkel je nog 20 kg drugs mee? Kost het maar 1000.Niet onbekend bij de Spaanse autoriteiten; velen zijn al gesnapt, evenals een smokkelaarsring, die mensen smokkelde naar de La Macotilla Beach, vlak bij Tarifa. En dat Marokko even 24 uur ‘’wegkeek’’ zodat een grote hoeveelheid ineens bij gunstige, rustige zee de overtocht kon maken? ‘’Foutje’’ zeggen ze achteraf. Maar ze zijn wel honderden mensen kwijt. Ineens.

 

De Canarische Eilanden zijn boos op de Minister van Industrie, J.M. Soria; die het zoeken naar olie door Repsol heeft toegestaan. Zal hij vast niet voor niets hebben gedaan, wordt gesmoezeld. Naar hun zeggen heeft deze man 2 doelen: 1) alle vergoedingen van duurzame energie de deur uit mikken en 2) het verhinderen van groei voor de Canarische Eilanden. Met zijn allen willen de NGO’s, ecologen, Greenpeace, WWF en anderen het besluit aanvechten voor het Spaans en Europees Gerechtshof. Kansloos. Geld versus milieu/natuur/mens & dier? Altijd win-loose.

 

Pujol is druk bezig, om uit de handen van fiscus en rechter te blijven. 1,8 miljardbelastingvrij achterovergedrukt is tenslotte kostbaar bezit, nietwaar? En bovendien is belasting betalen alleen voor het gepeupel. Hij wil een belastingverklaring afgeven in ruil voor reductie van 34 jaar fraude naar 4 jaar. En denkt dat de erfenis onder competentie van de Catalaanse Fiscale Autoriteiten valt (zit vol met vriendjes). Stelt, dat het nu moeilijk te bewijzen valt (voor de fiscus), dat het geld, welk gestort is in belastingparadijzen, illegaal was. En als laatste is hij bereid, de aanklacht tot fraude te accepteren, als dit zijn familie vrijwaart voor verder onderzoek. Die lieverd toch. Zo coöperatief. En hoopt zo te voorkomen, dat hij iets moet betalen. Sorry, foutje en bedankt.

 

In sociale netwerken worden de richtlijnen, die het Ministerie van Binnenlandse zaken een maand geleden uitvaardigde, om verkrachting tegen te gaan, ernstig gehekeld. Machocultuur. En slachtoffers zijn praktisch zelf schuld. Schande. Anno 2014. Een paar adviezen…sluit gordijnen tegen indiscrete inkijk; nooit liften; ga in een bijna lege bus vlak bij de buschauffeur zitten; wandel niet alleen op verlaten staten in het donker; wissel van routes; blijf niet alleen in een auto op verlaten plekken; indien je aangevallen wordt, schreeuw, probeer te ontsnappen en als dat niet lukt, probeer in gesprek te komen met de verkrachter om hem te kalmeren. Alle adviezen? Kijk naar El Pais/Engelse uitgave. Waarom is het altijd de vrouw, die bescheiden, niet te bloot gekleed en zedig moet optreden; liefst gesluierd of achter een hek, om niet onnodig de ‘’lust’’ van de mannen op te wekken? Wordt tijd, dat mannen zichzelf leren in de hand te houden. En met harde hand gestraft worden, want verkrachting of geweld tegen vrouwen is misdaad! Er is hiervoor geen excuus, noch religieus, cultureel of anders.