Spanje Nieuws

Invriezen voor later

De corruptie affaires zijn niet echt goed voor de prognoses van de verkiezingen van 2015. Vooral de PP zal het zwaar te verduren krijgen. Maar ronduit dom is het, om een discussie over corruptie in het parlement te blokkeren. Of te zeggen, dat men geen verdure sancties of straffen voorziet. De interne maatregelen zouden voldoende zijn. Echt?  In de gevangenis, die boeven. Geld terug laten storten. En dan de sleutel weggooien….

 

Google moet vanaf 2015 betalen aan uitgevers en auteurs, als ze hun teksten gebruikt. Gevolg van de wet over ‘’geestelijk eigendom’’. Tot 6 ton boete kan Google verwachten, als het illegale downloads mogelijk maakt.  Alleen de PP was ervoor. Wie wil nog in Spanje investeren, roept Google? Vrijheid van meningsuiting? Lid EU? Juist. Dom dus.

 

Primeur: omdat in Spanje een begrafenis in principe binnen 48 uur moet plaatsvinden, en niet iedereen de gelegenheid heeft, om erbij te zijn, heeft de provincie Valencia een nieuwe service opgetuigd; je kunt gemeentelijke begrafenissen en crematies online bijwonen. Moet je even inloggen bij de gemeente. Waarschijnlijk uniek in de wereld.  Te lezen in: inspanje.

 

Het aantal vrouwen in Spanje, die hun eicellen in laten vriezen voor later – omwille van hun carriere – is met 61% gegroeid binnen een jaar. Maakbare wereld. Tegen welke prijs?