Spanje Nieuws

Het PP roer moet om. En corruptie?

De bezem moet door de regering, om vooral niet de verkiezingen van het najaar te verliezen, dus maakt PP premier Rajoy haast met hervormen, ondanks eerdere weigering. Zijn Vice de Cospedal, en Saenz de Santamaria (die met het vingertje), maar ook Aguirre – voormalig lid van PP Madrid – moet wijken voor de nieuwe sterren…Zoals Alfonso Alonso. De renovatie van de PP partij zou begonnen zijn.

 

De nieuwe burgemeester van Madrid, mevr. Carmena, start met tegenstrijdigheden en rectificaties. Zij vindt dat voortaan scholen schoongemaakt moeten worden door coöperaties van vrouwen (en na kritiek ruimt ze in, dat ook hun mannen dienen mee te werken).

 

De voormalige ex-premier ging naar Venezuela, om Maduro te spreken. Maar die peinsde er niet over, en verwelkomde hem met ‘’Felipe, vertrek’’. Maduro vindt dat Gonzalez een vazal is van de Spaanse maffia die de oorlog met Venezuela legitimeert. Moet niet veel gekker worden.

 

En weer is de (voormalige) regering van Valencia in een naar daglicht gezet: ruim 1500 x boven de waarde werd uitgegeven aan kunst voor het Valencia Modern Art Institute  (IVAM) tussen 2009 - 2013. Gelukkig, de PP-burgemeester Barbera moest na ruim 24 jaar eindelijk het veld ruimen. De belastingbetaler betaalt haar gelag…Dat de voormalige regering onder PP-Castedo  in Alicante haar burgers met ruim 138 miljoen aan schuld laat zitten, verbaast evenmin.

 

Zelfs in ons dorp is het verandert; na jarenlange dominantie van de PP is nu de PSOE aan het roer. Ach, 5 PP, 5 PSOE en 1 Ciudadano/Groene zet nog weinig zoden aan de dijk. Maar de toon is gezet; veel gemeenten krijgen ineens een linkser bestuur. Of het echt verbetert daardoor?

 

Het Hans-en-Grietje-huisje blijft verbazen: vrachtwagens vol grond om te egaliseren, een fundament (op z'n Spaans) met 2 meter buiten-sluit-hekpalen rondom 3/4 van het huis, we snappen niet wat het wordt: katten beletten om naar buiten te gaan? Iemand binnensluiten? Afwachten dus. Maar er wordt wel moeite en geld geinvesteerd, om er iets van te maken. Top.